Onduidelijkheid over financiële kwestie VVV

De financiële problemen zijn nog niet opgelost bij VVV-Venlo. Dat meldt Dagblad de Limburger in haar editie van vandaag.

Afgelopen week werd bekend dat VVV afziet van de lening van 250.000 euro van de gemeente en leken de problemen opgelost. Tot dusver was het onduidelijk waarom VVV precies van de lening afzag, maar zaterdagavond tijdens het VVV forum in Hotel Van der Valk werd het iets duidelijker waarom. Voorzitter Berden en Directeur Bogers vertelden dat de gemeente bereid was om maar 200.000 euro te lenen en een gaf als een van de voorwaarden dat directeur Marco Bogers hoofdelijk aansprakelijk zou, wanneer het mis zou gaan met VVV. De adviseurs van VVV-Venlo zagen dit als een wurgcontract en daarom heeft VVV besloten af te zien van de lening van de gemeente Venlo.

Daarnaast werd bekend dat VVV een officiële waarschuwing krijgt van de KNVB omdat haar financiën niet op orde waren op 31 december. Als de situatie aanhoudt kan dit leiden tot puntenaftrek en in het ergste geval een intrek van de proflicentie.

De gemeente Venlo heeft nog niet gereageerd op de woorden van Berden en Bogers, maar de Limburger verwacht dat er vandaag een reactie komt.

34 Responses

  1. Ben

   Helemaal met je eens. Hoe kan zo’n bestuur eerst en plein publique zeggen VVV lenen we EUR 250.000 en dan er aan toevoegen dat iemand hoofdelijk aansprakelijk zal zijn. Mijn advies stop met de gemeente, levert alleen maar frustratie en negatieve energie op.
   Ik vraag me alleen af hoe het zo kan zijn dat een gemeente veel geld weggeeft (niet leent!), aan allerlei culturele aangelegenheden, waar nauwelijks belangstelling voor is?
   FORZA VVV!

   1. Ievel Knievel

    Ik bedoelde juist het VVV-bestuur! Zie ik het nu allemaal zo raar?

    Ik neem het niet snel op de voor de gemeente, maar: 1) 1,5 maand is een normale termijn om een dergelijk belangrijk/ gewichtig voorstel op papier te zetten. Het is in de eerste plaats niet aan de gemeente dat VVV enorme haast heeft. 2) Voor het specifieke bedrag en voorwaarden wacht ik graag even op het persbericht van de gemeente, want VVV is een beetje vaag. 3) dat VVV de directeur verantwoordelijk/ aansprakelijk wil stellen voor het naleven van de voorwaarden van de lening vind ik niet meer dan normaal 4) VVV stuurt een door de gemeente betaald adviesbureau, niet het minste overigens, en niet het goedkoopste, aangeboden door de gemeente om de zaak weer op de rit te krijgen, min of meer naar huis, door het aanbod af te staan. 5) Dat Berden meerdere petten op heeft is ook niet gezond en het is logisch dat een onafhankelijk onderzoeksbureau daar kritiek op heeft (zie situatie Twente en andere clubs waar dit mis is gegaan). Het lijkt mij ook niet onmogelijk voor Berden om wat meer 1 positie te kiezen.

   2. Koelie

    Hoe weet jij dat VVV dat zij hypercube hebben weggestuurd? Allemaal aannames. Ik vertrouw de gemeente en zeker Satijn niet. Zoals al eerder aangestipt andere gemeenten denken wel mee. Het rapport van de wijze mannen was al erg. Maar het kan dus nog erger met Sjeng Satijn. Benieuwd of de voorwaarden worden besproken in de gemeenteraad.

   3. marcel

    ik lees nog niet meer wat je schrijft, ben gestop na regel 1, daarop is mijn antwoord: ja je ziet het raar. verwacht feiten van VVV, maar aannames ten gunste van de gemeente. daarbovenop heeft de gemeente meer dan eens bewezen ze niet echt positief zijn tov VVV. laat ik het dan heel logisch vinden, dat een van de eisen die aan de LENING (ook dat is hulp, maar niet de hulp waar VVV naar op zoek was), vastzaten, nl invloed/zeggenschap in de club, niet zomaar ingewilligd wordt. Dus de gemeente wil zonder echte hulp te bieden, zeggenschap in een club, en die club moet zomaar zeggenschap/pottenkijkers toelaten, terwijl ze aangetoond hebben weinig affiniteit met vvv te hebben.

    lijken mij logische keuzes van VVV

   4. Ievel Knievel

    Ach ja, volgens mij houd ik me juist aan de fieten. Dat de gemeente invloed wil bij de club is pas een aanname. Er is maar 1 zeer wispelturige partije die alleen maar bezig is de beeldvorming te manipuleren en dat is helaas VVV. Keer op keer elkaar tegensprekende berichten de wereld inslingeren die alleen maar neerkomen op het bewust zwart maken van een partij die je heel hard nodg hebt wil je betaald voetbal spelen in Venlo, namelijk de gemeente. dat is zeker niet slim te noemen. Dat een gemeente vorowaarden stelt aan flink bedrag gemeenschapsgeld lijkt me niet meer dan logisch, dat ook de directeur, verantwoordelijk voor de financiën als persoonlijk aanspreekpunt en verantwoordelijke voor een forse lening gehouden wordt lijkt me ook niet meer dan logisch. Of is VVV bij voorbaat al van plamn woord te breken soms? Wat is dan het probleem? In het persbericht van VVV zelf word helemaal niets concreet, op wat vaaghjeden na over conflicterende belangen. Lijkt me dat VVV eens een keer duidelijk moet zijn. Ik snap niet hoe een Berden en VVV bestuur er bij jullie nog zo goed op staan, want als je nu nog niet doorhebt dat er iets helemaal niet klopt aan de financiele wandel bij VVV dan denk ik dat je goed blind ben. En in betreur dat ten zeerste, omdat VVV me juist zeer aan her hart gaat, Het is overigens niet voor niets dat VVV al jaren in de categorie clubs zit die onder toezicht staan van de KNVB, dat was al in de tijd dat het ogenschijnlijk goed ging, gewoonweg omdat men de financiele huishouding niet op orde had en heeft.

   5. Godfried

    Knievel, even een feit. Weet jij waarom VVV slechts 200.000 euro zou krijgen ipv 250.000 euro? Omdat de gemeente voor 50.000 euro een onderzoeksbureau uit Amsterdam in de arm heeft genomen om te onderzoeken of eventuele steun aan VVV wettelijk gezien mag of niet.

    Dus met andere woorden. De juridische afdeling van de gemeente Venlo kan op zo’n simpele vraag geen antwoord geven. Ze huren daarom een peperduur bureau uit Amsterdam (!) in (hoezo Amsterdam? In de regio zitten genoeg capabele bureaus) om voor 50.000 euro te onderzoeken of het mag! Weet je wat het antwoord was? Ja, dat mag!

    Dus ze gooien 50.000 euro weg om een antwoord bevestigd te krijgen op een vraag die al beantwoord was! Vervolgens brengen ze de kosten bij VVV in rekening!

    Belachelijk!

    Bovendien opper ik bij deze als belastingbetalende burger dat alle financiële missers op het privéconto komen van Satijn! Hij is vanaf nu hoofdelijk aansprakelijk voor elke euro die hij over de balk gooit. (onterecht gedeclareerde taxiritjes staan bovenaan in dat lijstje!)

   6. clubman

    Dat is een goeie Godfried! Als iedere wethouder hoofdelijk aansprakelijk zou zijn voor elke financiële misser op zijn of haar departement dan zouden ze stuk voor stuk ergens onder de Maasbrug aan de bedelstaf zijn. Helaas geldt in de politiek een gespeeld berouw en een excuus in de camera als voldoende reden om door te gaan met incapabele mensen die geld uitgeven dat ze nooit eerst zelf hebben moeten verdienen. Dweilen met de kraan open.

   7. marcel

    “gemeente venlo wilde VERREGAANDE invloed op het beleid van VVV”
    “gemeente venlo wilde inspraak in het beleid van voetbalclub VVV als er een lening verstrekt zou worden”
    “transfers zouden door de gemeente venlo moeten worden gecontroleerd”

    ik denk dat dit genoeg quotes zijn.

 1. kenfen

  Van Bommel van dam gaat naar het oude postkantoor kost millioenen staat nu al min of meer vast zonder raadsvergadering Zo zie je maar dat je in dit geval als VVV zijnde met 2 maten wordt gemeten Satijn heeft een bloedhekel aan Haij en laat dit door dit contract aan VVV merken Als het om de hockeijclub was gegaan was dit zeker niet gebeurd

 2. kenfen

  Van het VVV bestuur kun je denken wat je wilt maar dat hier de gemeente VVV als een baksteen heeft laten vallen is 100% zeker. Als er milioenen bij de maaspoort bij moeten, geen probleem, wordt geregeld, als er desastreuze fouten worden gemaakt word er excuus aangeboden en het gaat weer verder maar daar waar in Kerkrade, Leeuwarden, Maastricht Eindhoven enz enz creatieve oplossingen worden gezocht om de club te steunen, is men hier bezig om op korte termijn VVV de nek om te draaien

 3. piehen

  Ik vraag mij af of er niet iemand bij de gemeente de woorden verdraaid heeft en dit door gebriefd heeft aan het dagblad, de krant maakt het nog erger door de feiten niet juist weer te geven , lijkt mij sterk dat Hay Berden of Michel Bogers heeft gezegd dat VVV geen geld nog heeft dit zou wel heel erg dom zijn iedere club kan het geld goed gebruiken . Ik merk ook op dat het wettelijk niet mogelijk is om een werknemer ( M.Bogers ) financieel verantwoordelijk te stellen voor alle problemen die een bedrijf heeft , en vooral niet bij een voetbal club zie degradatie terug lopen toeschouwers weg lopen sponsors VVV is jaren lang aan het lijntje gehouden door de gemeente zie project kazerne .Het blijkt dat alle projecten bij gemeente Venlo een fiasco zijn ( zie ook Maasboulevard loopt ook niet lekker) dit zijn enkele feiten , maar het zou verstandiger zijn om allen hun gezonde verstand te laten werken en gezamenlijk een oplossing te vinden en topsport te laten behouden voor Venlo en omstreken, dit geld ook voor andere sporten Venlo moet trots zijn op wat VVV toch al jaren heeft gepresteerd op sportief vlak , er kan maar een club kampioen worden en er degraderen enkele clubs dit moet duidelijk zijn .
  Dus in goede maar ook in slechte tijden je club steunen , dit geld ook voor de gemeente, samen meedenken hoe we alles kunnen oplossen.

 4. clubman

  De gemeente Venlo acteert reactief i.p.v. pro-actief. Dit geld zowel voor de Maasboulevard als reactie op de Designer Outlet in Roermond, als nu ook voor VVV. Van enige creativiteit om VVV erbovenop te helpen en op termijn in te zetten als één van de stokpaardjes van Groot Venlo is geen sprake. Nee, men wacht af tot VVV het water aan de lippen staat en komt dan schoorvoetend met een lening tegen wurgcondities over de brug. Nu ziet VVV hiervan noodgedwongen af en de luchtige reactie van de gemeente (lees: Patijn) op dit nieuws is wederom veelzeggend. Men kan weer rustig terugzakken in het pluche en verdergaan met hetgeen we inmiddels alweer ruim 10 jaar met verve uitoefenen in de Venlose politiek: afwachten en reageren.

  1. Ben

   Kijk, vroeger dronk zo’n man nadien, uiteraard op jouw kosten, een goed glas rode wijn en wellicht liet hij daarna een wind. Nu, ik garandeer je, dat hij dat heeft gedaan, alleen dat maakt het nog wranger, dit keer een natte wind. FORZA VVV!

   1. Meuske

    Zit je weer aan de drank Ben? Ging de laatste tijd best aardig met je opmerkingen vond ik.

 5. sultana

  Ik word schijtziek van de heren en dames politici in onze gemeente, het enigste waar ze geld voor hebben is linkse cultuur shit en daar maar flinke subsidies voor geven, nu weer museum van Bommel van Dam die gaan verhuizen naar het postkantoor, wat te denken van hun eigen nieuwe onderkomen stadsomroep heeft geld nodig, hoppa er word meteen hulp aangeboden. En ik vergeet er vast nog wel een paar, ik denk dat VVV zijn langste tijd als betaald voetbalclub gehad heeft.

 6. Meuske

  Zoals ik al eerder geopperd heb denk ik dat VVV met name investeerder Hayke B gokt op een verkoop van bepaalde spelers en de gemeente even wil laten weten wie de baas is. Dit komt de samenwerking met de gemeente niet ten goede naar mijn mening want als je toch weet dat je de pieken terug kan betalen laat ze dan maar schuiven en zo een beetje goodwill kan kweken met de bobo’s. Hypercube hadden hier een grote rol in kunnen spelen maar nu zijn wel weer terug bij af en islam de relatie weer verstoort.

  1. Goodie

   Ik weet niet zo goed wat ik moet vinden. Musa wil het seizoen af maken bij CSKA. Na het seizoen wil hij weg, en Leicester is zeer geïnteresseerd en hebben na dit seizoen zeker het een en ander aan geld binnen geharkt. Stel dat hij voor 25-30 miljoem verkocht wordt, dan heeft VVV alleen aan opleidingsvergoeding al meer geld hier aan verdiend dan want de gemeente aan lening wil verschaffen. Dus dan heb ik het nog niet over het doorverkooppercentage waar VVV of investeerders aan gaan verdienen.

 7. VVV86

  Het enige waar de gemeente in wil investeren zijn de vele ME mannetjes!! (zie vvv-nac)
  Ik heb het idee dat het profvoetbal te weinig leeft bij de gemeente. Volgens mij is het ‘maar’ een sport voor hun.

 8. Godfried

  Weet je. VVV zal vast en zeker de nodige fouten hebben gemaakt. Dat is ook niet gek wanneer je met een zeer laag budget om de bovenste plekken mee wilt doen. Dan moet je af en toe risico nemen en gokken dat een zet goed uitpakt. Soms doet het dit, maar soms pakken zetten ook minder goed uit. Dat is iets waar kleine clubs mee dealen.

  Maar wat de volksvertegenwoordigers in onze gemeente presteren is werkelijk van een erbarmelijk niveau. Het lijkt wel alsof er alleen maar geld wordt uitgegeven aan kunst en cultuur. De miljoenen vliegen werkelijk de belasting ruif uit. Schaamteloos worden er jaarlijks vele miljoenen gestoken in de musea, waar blijkbaar helemaal geen animo voor is. Maar dankzij de lobby van een klein clubje subsidieslurpers wordt dit voor lief genomen. Financiële blunders volgen op financiële missers. Megalomane bouwprojecten schudden ze voor zichzelf uit de mouw alsof het niets is. Hoe gekker hoe beter! Niets is ze te dol.

  Ondertussen blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat de gehele gemeentelijke administratie één grote vuilnisbelt is en er niets blijkt te kloppen. Wethouders komen landelijk in het nieuws vanwege ongepast declaratiegedrag. Projecten blijken geldverslindende luchtkastelen. De stad kent landelijk procentueel het hoogte aantal uitkeringen. Afval stapelt zich kniehoog op in bosjes en struiken groeien als kool in elke goot en op iedere vluchtheuvel.

  Maar de dames en heren in pak nemen het ervan vanaf hun balkon, uitkijkend over de Maas.

  Stuk voor stuk zouden deze mensen in het bedrijfsleven kopje onder gaan en de straat opvliegen. Gelukkig voor hun zitten ze in de politiek.

  1. Ben

   Ik heb of had al nooit zo’n hoge pet op van de ambtenarij en het allegaartje dat zich “bestuurders” noemt, maar wat jij schrijft is duimzuigerij of serieus? Kan niet waar zijn? FORZA VVV! Wij houden van voetballen…

 9. Goodie

  Ik weet weinig van de situatie af. Dat 50.000 euro van de lening naar Hypercube ging was mij namelijk ook niet bekend. Wat ik wel weet is dat beide partijen vrijwel niks naar buiten brengen. Dat de gemeente VVV al langer tegen werkt is een feit, maar ik vind het allemaal maar onduidelijk. Het is te hopen dat de selectie de periode titel pakt en hiermee 75.000 euro en dat daarnaast nog spelers als Musa en Honda in de zomer verkocht zullen worden. Dan hebben we helemaal niks meer met gemeente te maken.

 10. kenfen

  Beste Godfried,in grote lijnen klopt jouw verhaal welmaar hoe kom jij aan de info dat de rekening van Hypercube via de lening aan VVV betaald zou worden ? In de raadsvergadering van januari werd gesteld dat dit uit een reserve potje komt

 11. supportertje

  Hoe je het ook bekijkt, VVV gaat een zware tijd tegemoet. Het nu aan de supporters en vrienden van VVV om de club te behouden voor ons en voor Venlo. Er zijn initiatieven gaande, en laten we hopen dat het gaat helpen. Misschien heeft Hay Berden ook nog iets achter de hand, omdat hij de zaak heeft afgeblazen. Laten we het maar hopen, want niemand snapt er nu nog iets van. En ja er zijn fouten gemaakt door mensen, maar die komen er niet vanaf met een sorry, zoals bij onze bestuurders. De waarheid is hard en ik maak mij grote zorgen dat ons cluppie ten gronde gaat. Maar ik blijf hopen dat het toch weer goed komt, en we in ieder geval de nacompetitie halen.

Leave a Reply