Onmachtig VVV-Venlo gaat thuis onderuit tegen FC Twente

Afgelopen zaterdag stond de een-na-laatste wedstrijd van 2020 op het programma. In het eigen Covebo stadion de Koel was FC Twente de tegenstander.

Hans de Koning begon met een gewijzigd elftal ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd tegen Feyenoord. In de verdediging schoof Schäfer, net als de midweekse bekerwedstrijd tegen Almere City, door naar het centrum. Hierdoor begon Schmitz op de linksbackpositie. Kum nam de plek in van de zieke Gelmi. Verder keerde aanvoerder Post natuurlijk ook weer terug in de basiself, en werd John boven de gepasseerde Hunte verkozen. In de spits moesten Arias en Giakoumakis weer voor de goals gaan zorgen.

Enkele minuten na 18:45 uur floot scheidsrechter Serdar Güzübüyük voor het begin van de wedstrijd. FC Twente begon furieus, want binnen de minuut lag de bal al in het netje. Medetopscorer Danilo kwam na een lange bal van achteruit oog in oog te staan met Kirschbaum en rondde koeltjes af. Voorafgaand aan de goal beging Cerny echter een overtreding op Schmitz waardoor het doelpunt niet doorging. De eerste serieuze waarschuwing voor de Venlonaren was dus al snel daar. De eerste de beste mogelijkheid voor VVV zat er ook gelijk in, maar ook deze treffer vond geen doorgang. Het was Schäfer die de bal achter de Twentse defensie legde en Giakoumakis wist te bereiken. De Griek rondde – net als zijn collegaspits aan de andere kant – prima af, maar stond helaas in buitenspelpositie. Zo waren er binnen tien minuten al twee doelpunten gevallen, maar was de stand nog altijd 0-0.

Ook de volgende mogelijkheid was voor VVV. Een afgeslagen hoekschop kwam recht voor de voeten van Schmitz. De Duitse linksback beschikt over een snoeihard schot, maar kon dit bij deze poging niet laten zien. Hij schoot namelijk finaal over de bal. Hierna was FC Twente weer aan zet. Wéér kwam een aanvaller in het rood recht tegenover Kirschbaum te staan en deze keer werd er niet afgefloten. Cerny werd goed de diepte ingestuurd, maar onze Duitse doelman stond zijn mannetje. Een zeer goede redding. Zo was het tot dusver een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen.

Langzamerhand begon FC Twente de wedstrijd nu te controleren. De ploeg uit Enschede had het meeste balbezit en voetbalde een stuk makkelijker dan VVV. In de 27e minuut resulteerde dat dan ook in de openingstreffer voor de gasten. In eerste instantie kon de pass op Danilo nog net worden onderschept, maar wanneer de Venlonaren de bal daarna niet goed weg konden werken, wist Cerny de Braziliaanse spits alsnog te bereiken. Een lage schuiver in de lange hoek was Kirschbaum te machtig en zo kwam VVV verdiend op achterstand.

FC Twente leek meteen korte metten met de Venlonaren te willen maken, want sinds het doelpunt was het kans op kans voor de ploeg van Ron Jans. Het was dat Kirschbaum goed op stond te letten en zo een grotere achterstand voorkwam. Even later zat er ook nog een engeltje op de lat van VVV. Een makkelijke combinatie door het hart van defensie zette Ilic recht voor Kirschbaum. Deze keer kon de doelman geen redding brengen maar bracht het aluminium dus redding. Het had intussen al 0-5 kunnen staan. Ongelofelijk hoe slap VVV aan het verdedigen was, en de ploeg van Hans de Koning zou dan ook blij mogen zijn als met een 0-1 stand de rust werd bereikt.

Net voor de pauze diende zich de zoveelste 100% kans voor FC Twente aan. Cerny passeerde makkelijk zijn tegenstander en legde de bal goed terug. De bal kwam voor de voeten van Menig, maar die moest met zijn linker schieten. Die inzet was niet krachtig genoeg waardoor Kirschbaum er een hoekschop van kon maken. Na 46 minuten klonk het fluitsignaal en zo wist VVV met hangen en wurgen de minimale achterstand te behouden. Er moest iets drastisch veranderen in de tweede helft als VVV met een resultaat deze wedstrijd wilde afsluiten, maar dankzij de tussenstand was dit wel nog altijd mogelijk.

VVV begon de tweede helft met een nieuwe naam in het elftal. Zinédine Machach verving de in de kleedkamer achterblijvende Joshua John. FC Twente leek niet onder de indruk te zijn van de wissel, want de Tukkers gingen rustig door met waar ze de eerste helft mee waren geëindigd. Grote kansen zoals we die eerder zagen bleven voorlopig echter nog uit. VVV probeerde wel iets meer te voetballen, maar de Venlonaren hadden moeite met het hoge druk zetten van de tegenstander.

Intussen werd de wedstrijd er niet beter op. De wedstrijd kabbelde rustig voort en het was eigenlijk wachten op de definitieve nekslag. Die kwam er niet veel later dan ook. Kirschbaum speelde de bal op Kum die omringd stond door drie rode spelers. Ilic kon de bal overnemen en krulde de bal vervolgens schitterend in de verre hoek: 0-2. Die zat er natuurlijk aan te komen. Een defensieve fout vanuit twee kanten. Kum had die bal al lang een ros naar voren moeten geven, maar Kirschbaum had die bal natuurlijk ook nooit mogen geven aan Kum. Zonde.

Met nog twintig minuten op de klok kwam VVV eindelijk weer eens voor het doel van Drommel. Van Crooij mocht namelijk gaan aanleggen voor een vrije trap. De bal werd verlengd door een Twents hoofd en kwam zo bij Linthorst. Die kon de bal ook op doel koppen en de bal vloog zowaar voorbij Drommel. Ongelofelijk maar waar. De eerste kans voor VVV deze tweede helft, maar de spanning was wel gelijk terug in de wedstrijd. Was er dan toch nog iets mogelijk?

De Koning probeerde met het inbrengen van van Dijck iets te forceren. Schmitz ging er voor hem uit en zo werd het in de laatste tien minuten alles of niets. Bijna werd het alles. Weer stichtte een vrije trap van van Crooij gevaar. Linthorst kopte de voorzet gevaarlijk door en bracht Kum in stelling. De verdediger wist zich echter geen raad en liep de bal zo over de achterlijn. Maar er kwamen kansen voor de Venlonaren en doordat FC Twente verzuimde om de marge te vergoten was de wedstrijd nog altijd niet gespeeld. Ook het wekelijkse Giakoumakis-momentje was nog niet geweest, of bleef het bij die ene afgekeurde goal aan het begin van de wedstrijd? In minuut 91 was hij daar! Van Dijck stuurde Giakoumakis weg in de diepte. De Griek lanceerde zichzelf nog een keer en kwam oog in oog te staan met Drommel. Waar binnenkantje voet voor de hand lag, koos de spits zelf voor buitenkantje links. Dit bleek een slechte keuze want de bal verdween een paar meter voorlangs. Het was tevens de laatste kans van de wedstrijd, waardoor VVV met 1-2 ten onder ging tegen FC Twente.

Een volkomen terechte nederlaag voor de Venlonaren. Behoudens de eerste 15 à 20 minuten was FC Twente heer en meester in De Koel en was het vooral te danken aan Kirschbaum dat de spanning zo lang in de wedstrijd bleef. Kijkend naar de kansenverhoudingen hadden de gasten namelijk wel vijf of zes keer kunnen scoren. Maar wat mij vooral zorgen baart, zijn de interviews na afloop. Zowel Post als Linthorst geven aan dat het aan beleving en vechtlust ontbrak. Daar begint het bij een club als VVV-Venlo toch bij? Afijn, aankomende dinsdag om 20:00 uur krijgt de ploeg van Hans de Koning de laatste kans om 2020 positief af te sluiten. In het Philips Stadion in Eindhoven wacht dan PSV. Hier zal uit een heel ander vaatje moeten worden getapt, anders zou het nog wel eens een pijnlijke avond kunnen gaan worden. Desalniettemin is de bal nog altijd rond en begint de wedstrijd met 0-0. AVE VVV!

VVV-Venlo-FC Twente 1-2 (0-1)

Scoreverloop:

’27 Danilo 0-1

’63 Ilic 0-2

’70 Linthorst 1-2

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Schäfer, Kum, Schmitz (van Dijck ’81), Linthorst, Post, van Crooij, John (Machach ’46), Giakoumakis, Arias

Opstelling FC Twente: Drommel, Ebuehi, Pleguezuelo, Pierie, Oosterwolde, Brama, Roemeratoe, Ilic (Dumic ’86), Cerny (Dervisoglu ‘90+2), Danilo (Jeremejeff ’88), Menig

39 Responses

 1. kaalneetje

  Je kunt nog 100 ballen van achteruit hoog naar voren jagen maar er komt er geen een bij een VVV-er.
  Er is geen enkele opbouw over de grond naar voren. Enige dreiging zijn vrije trappen van Crooy. Voor de rest is het matig tot slecht in alle linies.

 2. VeniVidiVici

  Ik heb een beetje op HdK zitten letten rondom de wedstrijd. Hij is continue met mensen van de staf van Twente aan het babbelen, hangt als een dooie met zijn handen in de zakken tegen de dugout aan, schreeuwt zijn spelers niet naar voren, loopt vrolijk babbelend van het veld af alsof alles prima is. Ik zou geen meter extra zetten voor zo’n lamzak, waardeloos. Belevenis en inzet op het veld is een weerspiegeling van de coach.

 3. De Koel

  Wat Twente heel goed deed was VVV steeds onder druk zetten, waardoor de VVV’ers steeds te weinig tijd hadden. Is gewoon een gebrek aan kwaliteit bij de meeste spelers: te veel tijd nodig om een bal aan te nemen en vervolgens zuiver naar een medespeler te passen.

  1. beek

   Dat klopt en het heeft te maken met het budget van vvv. Er moet met meer gif gespeeld worden. En je moet de spelers die wel wat met een bal kunnen opstellen, dus Machach, en John. Arias kan wel een bal aannemen maar de voortzetting vandaag was belabberd.

 4. Venleau

  Vandaag hebben we 1 van de 2 rechtstreekse degradanten zien voetballen. Ofja.. voetballen… iets wat daar op moest lijken. Onder deze coach gaat het niet meer goedkomen.. ofja coach… iets wat daar op moet lijken. Hij coacht net niks en zit als een gelaten man op de bank alsof het allemaal wel prima is zo. Zo klinkt hij ook in de interviews.

  Maar eerlijk is eerlijk, ook met een andere coach wordt het moeilijk. Selectie komt tekort. Teveel spelers die het niveau niet aan kunnen. De basis, een bal naar de goede kleur spelen, lijkt bij veel spelers te ontbreken. Als dan ook geen vechtlust aanwezig is dan ben je de Eredivisie niet waard. Helaas.

 5. FC VVV03

  Als Post en Linthorst al aangeven in hun interviews dat er geen beleving was vanaf minuut 1 dan weet je toch genoeg?! Dit lijkt al weken zo en daar is de technische staf voor. Ik zeg einde HDK en Driessen.

  1. Sanderkuh

   Dan moet die reporter ze een knal om de oren geven met zijn microfoon…geen beleving…das godverdomme waar VVV het van moet hebben …anders is het rechtstreekse degradatie…beseffen ze niet dat ze het mooiste beroep vaqn de wereld hebben……

 6. Oelie op zuid

  Door van Crooij op het middenveld te zetten , weet Linthorst vaak niet wat hij moet doen. Post zwemt ook, geen enke fatsoenlijke pass , roeit de bal naar voren. Of 443 of 442 met een extra middenvelder ( machach) . Keuze maken tussen van Crooi en Arias bij 442. Van Crooij rechts, John links en Gia in de spits bij 433.

   1. mausovenlo

    Als de koning dat nou ook eens ziet, en een beetje meer beleving in de ploeg krijgt

  1. roermond

   Ben het niet met de meesten eens. Uit deze selectie is veel meer te halen met een goeie wedstrijdmentaliteit, beleving, de wil om te knokkken voor elke meter, enz. Aan de kwaliteit ligt het echt niet. Dus het ligt aan de coaching….stuur ze het veld op om het gras, en zeker nu er natuurgras ligt in de Koel, op te vreten. Dan komen de punten vanzelf. Ik zit nu te kijken naar Utrecht-Fortuna, wat een verschil in vechtlust met VVV… onze Roel, voorop in de strijd….

   1. supportertje

    Ja, onze Roel, had hem nog graag gezien bij VVV ondanks zijn grillige speelwijze. niet altijd even goed, maar minimaal een 6. Ook mis ik Niels nog steeds. Hele fijne persoonlijkheden, en altijd gemotiveerd en altijd de strijd aan gaan. Het waren toch mensen die in moeilijke tijden het team op sleeptouw namen. Vooral met Niels zag de verdediging er een stuk beter uit.

 7. rongo26

  Ik geloof niet zo in een druk coachende trainer. Dus van mijn part mag die ala johan cruiff op een lolly zitten te zuigen in de dug-out….

  Je moet het wel van te voren goed neerzetten. En de opstelling vandaag
  Je durft de harde keuze niet te maken. 433 met arias op de bank was enige logische keuze. Deze halve ingreep met John op het middenveld, sloeg nergens op.

  Wil trouwens niet zeggen dat VVV dan wel had gewonnen. Twente heeft gewoon een beter team. Maar nog passiever spelen, lijkt niet mogelijk. En er zit ook niet echt een idee achter.

   1. Venlooow

    Ik ben het er ook mee eens dat het eens tijd wordt dat onze technische staf moet wieberen.
    Wat zou het mooi zijn als Jos Luhukay zou komen.
    Opzicht is de selectie nog niet eens slecht en over het algemeen beter als vorig jaar. De verdediging moet versterkt worden wat Kum maakte vandaag weer een Kummetje.
    Hopelijk pakken wij na de winterstop weer de punten en hopelijk mogen wij onze club zelf weer aanschouwen in de Koel!
    FORZA VVV!!!

 8. supportertje

  Dat dit ging gebeuren stond eigenlijk al vast, ik had kritiek op de trainer (s), na het verlies van vanavond denk ik dat het wel genoeg is geweest. Ben er helemaal klaar mee en ik hoop dat ze eens wakker worden op de berg. Natuurlijk heeft onze selectie minder kwaliteit dan menig ander team, maar als het goed is kunnen ze wel voetballen. Anders stonden ze niet op het veld. Het is de trainer die er een collectief van moet maken, die de tactiek bepaald, die de jongens in zichzelf laat geloven, die er voor zorgt dat ze voor elkaar door het vuur gaan. Kom mij nu niet aan dat dit niet zo is. We hebben het gezien bij Maurice Steijn, die deed dat, en doet het nu weer bij NAC.

  Maaskant moest het veld ruimen na een aantal van deze wedstrijden met als hoogte punt de 6-0 van Heracles. Het nu precies hetzelfde tijdstip met hetzelfde aantal punten en een 0-13 nederlaag tegen Ajax, 9 uit 13, dus in mijn ogen is er slechts een conclusie die we kunnen trekken hieruit. En dat is dat hij het veld moet ruimen, en VVV z.s.m. een andere trainer aan moet trekken. Tevens de uitstraling van die man, maar dat is hierboven al beschreven.

  Ik ben absoluut niet negatief ingesteld, en zeker niet t.o.v. mijn kluppie, maar hier word ik zo moedeloos van. En ik blijf er bij dat dit niet gezocht moet worden bij de spelers, want die kun motiveren op een uitzondering na. Zij volgen de opdrachten op waarmee ze het veld in gestuurd worden door de trainer(s). Denk dat hij een geweldig mens is en heel aimabel, en een top opa voor zijn kleinkinderen. maar als trainer voor VVV is hij niet geschikt. Dus hopelijk trekken ze deze conclusie ook op de berg.

  Maar zoals het nu gaat zien we inderdaad 1 van de 2 degradatie ploegen voetballen. En is de afgrond zeer nabij gekomen. Vele hebben lief en leed met VVV gedeeld, gehuild en gelachen, gejuicht en getreurd, gehoopt en getwijfeld, vreugde en verdriet. maar samen zijn we er altijd gekomen en voor gegaan. Maar dit seizoen met alles wat er gebeurd, wat er gaande is, de echte vertwijfeling toegeslagen en vrees ik voor de toekomst van VVV.

  Voetbal is emotie.
  VVV in hart en nieren.

  1. roermond

   Niks aan toe te voegen, ben al meer dan 50 jaar supporter van VVV, niks tegen de mens de Koning, maar is niet geschikt om dit team te motiveren. Heb al voor de zoveelste week achter mekaar een k-weekend… zou het verschrikkelijk vinden als we degraderen, dan komen we echt niet meer zo snel terug….Kom op Stan en Marco, doe er alles aan om dit te voorkomen. Spreek nu recht uit mijn hart…VVV is en blief mien clubke…in goeie en slechte tijden…come on venlo…forza VVV…

 9. VeniVidiVici

  RKC won uit bij dit Twente omdat ze een plan hadden en erin geloofden en ervoor wilden vechten. Bij ons zie ik een team zonder taktiek, op hoop van zegen als los zand, hopend op een briljante aktie van Giako of een aangesneden vrije trap van van Crooy. En dan eindelijk een keer hopen dat onze verdediging wel de nul kan houden. Telkens ruimtes weggeven en op 2 meter verdedigen. Moedeloos word je ervan als supporter. En dan staat HdK na de wedstrijd voor de camera te brabbelen dat we toch geen kans hadden tegen Twente… Waarom kan RKC dat dan wel Hans? En hoe ga jij dit team motiveren om tegen de eerstvolgende tegenstander wel tot het gaatje te gaan? Hoe ga jij dit tij keren? Ik ben bang dat ik het antwoord al weet.

 10. clubman

  Als ik alle commentaren van de kenners hier samenvat moet de keeper, de gehele achterlinie, het middenveld en de spitsen behalve onze Griekse vriend vervangen worden. Daarnaast moet de gehele staf er nog uit dus Valckx heeft nog het een en ander te doen voor de kerst, zeker met het kleinste budget van de Eredivisie.
  Wat verwachten we, een nieuw topteam?
  Mensen laten we wel realistisch blijven en ons realiseren dat ieder eredivisie-seizoen voor vvv een geweldige uitdaging blijft. We leven al jaren boven onze stand en dat is geweldig maar het blijft ieder jaar brillen knijpen. En op dit nivo is iedere trainer zo goed als zijn materiaal dus laten we ons niet blind staren op de een of andere Messias die uit het niets van deze spelers een topteam maakt. Dat is niets anders dan wishful thinking en een utopie. En eigenlijk weten we dat ook wel maar de clubliefde en frustratie drijft soms tot dergelijke uitspraken. Het lucht kort op maar realistisch is dat we het met dit team en deze staf moeten en als we het straks hopelijk redden dan hebben alweeeeeeer een klein wonder verricht.
  Forza VVV!

  1. supportertje

   Clubman, kan ik niet ontkennen wat je schrijft. Blijft toch het feit dat Steijn dat wel kon, en die had niet veel beter spelersmateriaal ter beschikking. Maar hij wist wel de spelers te bewegen tot het gaatje te gaan en voor elkaar te vechten, fouten te herstellen. Beleving te creëren, een verdediging te organiseren die stond als een huis. En dat is toch de wel het minimale wat we verwachten. We weten dat het roeien is met de riemen die we hebben.

 11. De Realist

  Wat Twente heel goed deed is het continue verstoren van de opbouw bij VVV. Ajax deed dat toen ook de hele wedstrijd lang en we weten inmiddels wat het toen geworden is. VVV kan zich er gewoon niet uit voetballen, deels door zelfvertrouwen en deels door een gebrek aan kwaliteit. Ik reken de 2e goal Kum maar half aan. Kirschbaum had Kum NOOIT aan mogen spelen, aangezien Kum 2 a 3 Twente spelers in de directe nabijheid had. De 2e helft stond de verdediging nog wel redelijk, maar de 1e helft was het gatenkaas. Ik moet eerlijk zeggen dat Twente wel heerlijk beweeglijke spelers voorin heeft lopen met Meig, Danila, Cerny en Ilic is helemaal geweldig. Om jaloers op te zijn. Hopelijk krijgen we in de winterstop versterking in de vorm van minimaal een centrale verdediger en een verdedigende middenvelder. Als je Giako in de winter voor een paar miljoen kunt verkopen zou ik daar serieus over nadenken. Ik heb het gevoel dat hij niet heel veel goals gaat maken en dat hij in de zomer minder waard is dan nu. Als we voor dat geld 3 a 4 goede spelers kunnen halen zeg ik doen !

 12. chretien

  Diep teleurgesteld door de wijze waarop we kansloos hebben verloren.

  Hierboven is al genoeg geschreven waar ik niks aan heb toe te voegen. De Koning en Driessen wegsturen lijkt me onzin
  Hoe kort geleden is het dat beiden zo werden geprezen? Hoeveel clubs zijn beter gaan spelen na het aantrekken van nieuwe t’s?
  Los daarvan, het kost een zak geld, die je beter zou kunnen besteden aan het contracteren van versterkingen.

  Ik begrijp alleen niet waarom sommige spelers blijvend worden opgesteld terwijl op de bank materiaal zit, die echt bij ons VVV horen?

  Los daarvan hoop ik Coric goed herstelt en binnenkort gaat spelen? Hij is/was toch de grootste aankoop?

  Beleving is er niet? Dan moeten spelers en staf elkaar maar eens een gesprek aangaan. Zeker de spelers die dit uitten moeten zich dan niet verstoppen.

  Gaan we degraderen? Lijkt me niet nodig, maar dat er iets moet gebeuren, ja daar hoef je niet aan te twijfelen, maar volgens mij is nieuwe spelers aantrekken niet prioriteit nummer 1.

  FORZA VVV!

 13. Rossie

  Sorry, maar De Koning en Driessen moeten wél weg en liefst zo snel mogelijk. Zij gáán niets veranderen, dat is toch al weken duidelijk? Zij krijgen dit elftal blijkbaar niet meer gemotiveerd. En aangezien je niet 11 spelers kunt wegsturen zullen de trainers moeten gaan. Er MOET wel heel snel iets gebeuren namelijk!
  Na PSV uit sta je waarschijnlijk, gezien het programma van de concurrentie, op plek 16 of zelfs 17. Echter, de helft van de competitie zit er pas op ná Heerenveen thuis. Daarvoor ook nog Willem II en ADO. Die laatste twee MOETEN gewonnen worden gezien de ranglijst. Dat zijn nu allebei 6-punten duels. Dan zou je misschien op 15-16 punten kunnen komen op de helft van de competitie. En dan kan het nog wellicht. Maar dan moet er wel NU iets gebeuren!!! Mocht je tegen Willem II en ADO geen 6 punten halen dan vrees ik echt dat het klaar is en je niet meer hoger gaat eindigen dan plek 16. Áls dat al lukt.

 14. Oelie op zuid

  Na het ontslag van Maaskant , wsren de spelers blij met de aandacht en msnier van benadering van de nieuwe coach. Ze waren daardoor in staat om iets extra te doen en ze werden weer een team. Nu gebeurt dit niet, terwijl de manier van coachen niet is veranderd. De spelers moeten zichzelf in de spiegel aankijken en de knop omzetten. Echter , de vernedering van Ajax werkt nog steeds keihard door. Dit is voer voor psychologen. Het wordt tijd dat de knop omgaat bij de spelers. Je zag onder Maaskant onze aanvoerder Post steeds slechter spelen. Ook nu zie je dat hij niet lekker in zijn vel zit. Wij moeten ons team onvoorwaardelijk steunen en onze trainers niet constant af zijken. Maar ja, dat is typisch Venloosch. Ook heb ik het idee dat er enkele trollen tussen onze ‘supporters’ xitten die het leuk vinden om de boel aan het stinken te maken. Kom op hup VVV.

 15. De Realist

  Offtopic: VVV-Go Ahead Eagles voor de beker. Mooie loting natuurlijk. We zitten straks zomaar in de kwartfinale en dan begint het langzaam te kriebelen. Al is lijfsbehoud belangrijker.

 16. twiggy11

  Als vorig jaar de Corona niet was geweest hadden we dit jaar al in de kkd gespeeld want vorig jaar ging het ook al berg af met vvv maar ik vind wel dat deze selectie meer moet laten zien als wat we nu te zien krijgen het spel is niet om aan te zien als er 18 gele spelers op het veld staan en 2 rode wordt de bal nog naar rood gespeeld. Er zit totaal geen strijd in het spel de enige die goed is is onze keeper ( niet delano) de staf zit erbij als zakken aardappelen. Dit kan toch niet we worden op al velden uit gelachen het verbaast mij niet als we er dinsdag weer 10 stuks om de oren krijgen dit vvv heeft totaal niks met voetbal te maken .

 17. Geelzwart

  De supporters die nu zo hard schreeuwen, waren waarschijnlijk dezelfde die Roda belachelijk maakte toen Roda elke winter of zomer zijn selectie “door selecteerde”. Nu vragen ze hetzelfde van VVV.
  Als de club zich op één of twee plekken kan versterken is het op. Bij vertrek van onze trainers is er helemaal geen geld meer. voor andere spelers.
  Realiteit is bij sommige ver te zoeken. Wat niet weg neemt dat de spelers het gras kunnen opvreten en knokken tot ze er bij neervallen.

  1. VeniVidiVici

   5 Punten uit 11 wedstrijden en na dinsdag uit 12 waarschijnlijk. De supporters die nu schreeuwem zien dat er iets moet veranderen en dat we op deze manier niet door kunnen emmeren. Iedereen wil hetzelfde en dat is dat we volgend seizoen weer op het hoogste niveau spelen. Of die verandering vanuit de spelers, Stan of de trainer moet komen is lastig te beoordelen omdat wij er helaas niet zo dicht op zitten als andere jaren. Maar gebaseerd op wat we wekelijks via Fox en de diverse interviews voorgeschoteld krijgen, zou ik beginnen bij de coach en de spelers. Volgens mij dacht iedereen na het aantrekken van Coric en Machach, dat we dit seizoen een beter team zouden hebben dan afgelopen seizoen. Dan is het aan de coach en de spelers om dit te laten zien. Scheld mekaar eens verrot en spreek mekaar aan op de fouten ipv alles met de zachte hand op te lossen. De eerste 2 wedstrijden van januari zijn cruciaal, dus dan moeten we er klaar voor zijn.

 18. sjengske07

  Hans de Koning en Driessen lever na de wedstrijd tegen PSV jullie contract in en ga lekker met Kerstmis nadenken wat jullie verkeerd hebben gedaan en kom niet meer terug.

 19. wuilus

  Dit was tenenkrommend. Snap ook niet ,dat als je al weinig kwaliteit hebt in je team, dat je dan ook nog eens met 10 gaat beginnen, want zeg nou zelf, die Arias mag je toch wel als niemand beschouwen.
  Totaal geen beleving , wat op zich raar is, omdat paar daag eerder dat er wel was.
  Ik hoop zo dat ik het fout heb, maar ik mag er toch wel vanuit gaan, dat als het dit blijft, dat we stijf onderaan komen te staan.

 20. Goodie

  Het was weer belachelijk slecht. De opstelling an sich vond ik dit keer wel logisch. Er zit alleen geen gedachte achter bij alles wat er gebeurd, en daar zijn Hdk en Driessen ook verantwoordelijk voor. En laten we eerlijk wezen, er speelt op dit moment niemand zo slecht als VVV en het is een kwestie van tijd tot dat wij laatste staan.

  Pak afgelopen zaterdag als voorbeeld. Met nog +/- een kwartier te gaan wordt de aansluitingstreffer gemaakt. Dan hoef je niet eens goed te spelen om voor een slotoffensief te zorgen en Twente in grote problemen te brengen, maar zelfs dat bleef uit.

 21. RuiverCity

  Voor de zoveelste keer een ontzettend zwakke wedstrijd van VVV. En als die goal in de eerste minuut niet was afgekeurd hadden we wéér aan het begin van de wedstrijd achter gestaan. Hans de Koning kan dit team niet motiveren en zelf tactisch een onbenul. Een middenveld met John, Post, Linthorst en Van Crooij slaat werkelijk nergens op.
  Tevens is de opbouw van achteruit dramatisch en véél te traag. Ik heb bij VVV, buiten Röseler, nog nooit een inschuivende centrale verdediger gezien, waardoor je de druk naar voren verhoogd.
  Bij VVV loopt één spelverdeler, goed voetballer rond en dat is Machach. Hij doet echt niet alles goed, maakt af en toe de verkeerde keuzes, maar is wel degene die een steekpass heeft en een speler alleen voor de keeper kan zetten.
  Dit VVV gaat heel hard richting degradatie. Als je Danny Post toch ziet voetballen. Doet pijn aan jouw ogen. Dat is niet de schuld van Post, maar komt doordat hij alles op het middenveld moet dichtlopen en regelen. Dat is momenteel te veel van hem gevraagd. Het is niet voor niks dat hij elke wedstrijd tegen (domme) gele kaarten aanloopt.
  VVV heeft dit seizoen, onverklaarbaar, ingezet om ervaring binnen te halen. Hierdoor heb je een paar oudjes lopen (o.a. Swinkels) die het tempo van het hedendaagse voetbal niet meer aankunnen. Elke ploeg is tig keer sneller in de ruimte of in het omschakelen. Tevens begrijp ik de hosanna stemming rondom Linthorst en de andere jeugdspelers niet. Die komen zooooo véél te kort op dit niveau. Er zal heel wat moeten gebeuren om dit nog een positieve draai te geven. Dat zie ik Hans de Koning niet doen, want hij zit/staat zelf als een zoutzak in de dug-out interessant te doen met staf tegenstander, maar zijn eigen team eens instrueren/motiveren is er niet bij.

  1. Tony

   De jeugd moet wel de ondersteuning krijgen van de oudjes. En met name de verdediging faalt daarin. Hoe kan je twee keer balverlies op het middenveld (de tweede keer zelfs op de middellijn) het tegendoelpunt dan een schuld van Linthorst noemen. Onbegrijpelijk m.i.!

   Zet van Crooij voorin, loopt namelijk teveel in de weg op het middenveld. Linthorst had een pass accuracy van 92% afgelopen wedstrijd. Die moet je meer de lijnen laten uitzetten en ondersteunen.

   Spelers als van Dijck horen ook meer kansen te krijgen. Zet juist meer in op de jeugd en bouw aan de toekomst. Janssen deed het tijdens de voorbereiding ook prima.

   Onze jeugdspelers komen niet tekorts, de oudjes doen hen tekort.

Leave a Reply