VVV-Venlo

Onmachtig VVV-Venlo loopt tegen forse nederlaag aan in Rotterdam

Enkele dagen na de nederlaag in Almelo, is het VVV-Venlo niet gelukt om zich te herstellen. In Rotterdam werd met 4-1 verloren van Feyenoord en dat was ook geheel verdiend als je kijkt naar de wedstrijd.

Van tevoren weet je dat je als elftal echt heel sterk en geconcentreerd moet voetballen om een ploeg als Feyenoord het lastig te maken. Daar was geen sprake van gisterenavond en dat heeft met verschillende dingen te maken. Allereerst is het zo dat VVV een flink aantal spelers mistten. Danny Post, Roel Janssen, Patrick Joosten en Tristan Dekker waren geblesseerd. Ralf Seuntjens was ziek, maar ook Christian Kum (naweeën griep) en Johnatan Opoku (lichte blessure) begonnen op de bank doordat ze zich niet fit voelden.

Hierdoor begon VVV-Venlo aan de wedstrijd met Martin Samuelsen op de rechtsbuiten positie en Evert Linthorst op het middenveld. Het is dus een hele andere ploeg, dan de ploeg die veel punten wist te pakken, enkele wedstrijden geleden. Die onervarenheid van sommige spelers en het gebrek aan wedstrijdritme – ook een conclusie van het altijd met een vaste kern spelen – brak ons gisteren wederom op.

Het eerste half uur was het duidelijk wat Steijn de spelers had geinstrueerd: verdedigen. Feyenoord had enorm veel balbezit in dat eerste half uur met 82% voor de gastheren en 18% voor VVV-Venlo, en ze waren dan ook vol op de aanval aan het spelen. Ondanks het balbezit konden ze de Venlose muur niet slechten en tactisch gezien deed VVV het erg goed dat eerste half uur. Maar in balbezit was het niet goed, want binnen 1 of 2 passes was de bal weer in het bezit van de Rotterdammers. In de 28e minuut moest VVV dan toch capituleren nadat Van Bruggen een hoge bal niet goed verwerkte met de schouder en daardoor kon de dieplopende Vilhena vanuit een lastige hoek Unnerstall toch passeren: 1-0.

Je weet dat het dan een hele lastige wedstrijd gaat worden, omdat je nu zelf dingen moet gaan forceren om een resultaat te bewerkstelligen. Even later kreeg Feyenoord een corner en die werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar uit de afvallende bal zorgde Van Persie met rechts voor de 2-0. Na een goed begin van de Venlonaren, werd al snel duidelijk dat Feyenoord een paar maatjes te groot is voor de gehavende VVV en de marge werd vergroot tot 2. Er moest een klein wonder gebeuren in de tweede helft, om in de Kuip nog tot een resultaat te komen. Maar iedereen wist dat het echt heel moeilijk zou worden.

In de tweede helft werd het meer een open wedstrijd en dat heeft ook te maken met het feit dat VVV een voetballende oplossing probeerde te zoeken. Dit zag er misschien iets beter uit, maar effectief was het allerminst. Doordat de middenvelders de verdedigende stelling verlieten, kwam er ook veel meer ruimte voor Feyenoord. Met name Larsson was een ware plaaggeest voor Röseler en Van Bruggen. In de 55e minuut maakte Larsson de 3-0 voor Feyenoord en dan is het eigenlijk gewoon gedaan. Maar net zoals tegen Heracles, maakte VVV hierna snel de 3-1, waardoor je ergens weer een sprankje hoop krijgt. Een aanval van VVV kwam terecht bij Mlapa, die de bal goed wist neer te leggen voor Susic, die schitterend uithaalde met links. Met zijn schot wist hij keeper Bijlow te verschalken en de marge weer te verkleinen tot 2 goals. Zou het dan toch nog kunnen?

Op die vraag werd in de 75e minuut gegeven door Larsson, die met een hard schot zorgde voor de 4-1. Even daarvoor had VVV nog wel een kansje gehad met Grot, maar die kwam niet lekker uit met zijn passen. Met 4-1 was de wedstrijd echt voorbij en dat zag je ook Steijn. Hij bracht A-junuiren Simon Janssen en Sem Steijn in het veld, die hun debuut maakten in de Kuip. Een mooi gebaar van de technische staf, maar het is ook tekenend voor de onmacht van VVV in deze wedstrijd.

Het is een forse nederlaag met 4 goals om je oren, maar we moeten het ook niet erger maken dan het is. Er is een enorm krachtsverschil tussen VVV en Feyenoord, dat meoten we niet vergeten. Daarnaast speelt VVV met een heel ander elftal dan gewenst is. De wijze waarop spelers met elkaar samenspelen is in iedere tactisch plan anders en dat lukte in het eerste half uur nog aardig, maar vol aanvallen tegen Feyenoord is dodelijk. Dat zagen we op het moment dat VVV iets probeerde te forceren in de tweede helt. Maar dit zijn niet de wedstrijden waar je punten moet pakken. Veel belangrijker voor VVV is de wedstrijd tegen FC Groningen aankomende zondag. Daar moeten we staan en sterker voor de dag komen.

Feyenoord – VVV-Venlo 4-1.
Doelpunten: 28. Vilhena 1-0, 33. Van Persie 2-0, 55. Larsson 3-0, 58. Susic 3-1, 75. Larsson 4-1.
Scheidsrechter: Dennis Higler.
Gele kaart:
Toeschouwers: 40.000

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Van Bruggen, Promes ( 78. Kum), Röseler, Borgmann, Linthorst ( 71. Simon Janssen), Rutten, Susic, Samuelsen, Mlapa ( 82. Steijn), Grot.

11 Responses

 1. De Koel

  VVV is op dit moment een van de zwakste ploegen in de Eredivisie. Zondag vrees ik ook het ergste, met Mahi en Doan die individueel meer kwaliteit hebben dan de hele VVV selectie bij elkaar. En dan is de euforie van de sterke seizoensstart verdwenen en wordt het weer een lang seizoen waarin geknokt moet worden om boven de 16e plek te eindigen. Niets mis mee, maar nu weer beide beentjes op de grond.

 2. chretien

  Helemaal eens met verslag. Bovendien, Feyenoord was de pijnlijke 4 punten verlies niet vergeten. Bovendien zitten zij in een flow. alles lukte bij hun. Dat was ons pech? Kijk ook eens naar de spelers die op het veld stonden, dan weet je dat we kansloos waren. Wedstrijd gauw vergeten, niet helemaal natuurlijk, we draaien ze de nek om als ze naar Venlo komen.
  Nu goed rust nemen en voorbereiden op de belangrijke wedstrijd tegen Groningen. Ook zij zitten na een slecht begin in een zogenoemde flow. Wordt een loodzware wedstrijd. We gaan het zien. FORZA VVV!

 3. Knoajboks

  Gisteren gekeken, verreweg de slechtste wedstrijd van VVV dit seizoen (heb de wedstrijd tegen Heracles niet gezien).
  Eerste helft zwak, verdedigend stond het redelijk waardoor het doelpunt van Feyenoord lang uit bleef. wat me opviel is dat veel passes over 5 meter gewoon niet lukte, tsja, dan krijg je het (zeker tegen een tegenstander als Feyenoord) gewoon heel moeilijk.
  Eerste half uur werd er trouwens door de thuisploeg weinig gecreëerd en moest er zelfs een fout van Van Bruggen aan te pas komen om de score te openen.
  Tweede helft speelde VVV iets frisser en lukte er ook iets meer, echter bleef Feyenoord verreweg de betere ploeg en hebben we verdiend een pak op de broek gekregen.

  Het zal er as zondag allemaal niet makkelijker op worden maar als er wat meer inzet word getoond ipv die slappe hap van gisterenavond dan gaat het zeker goed komen, zelfs tegen een Groningen wat de laatste weken in zeer goede doen is.

  allemaal de koppen weer omhoog en de neus de goede kant op!

 4. RuiverCity

  Verdiende nederlaag. Zondag zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Groningen pakt de laatste tijd de punten weer. Dat kan zondag alleen maar met 200% inzet. Dat wat we vooral tegen Heracles misten. Dat kan VVV zich niet veroorloven. VVV heeft geen wereldspelers die zich enige verslapping kunnen veroorloven.
  Hopelijk krijgt Steijn de groep gemotiveerd zodat er vanaf de allereerste minuut gestreden gaat worden. De afstand naar beneden is zo groot echt niet……

  1. chretien

   Ik heb nooit iets met, maar ook niet tegen Roda gehad, maar dit kan toch niet anno 2018? Dit druist in tegen alle afspraken. Het lijkt wel oost-Europa. Onvoorstelbaar!

 5. OooLGooO

  Uitstel van executie is het daar in het zuiden. Geen financieel beleid en elk jaar weer in de problemen komen.
  Het houdt een keer op bij de gemeente en consorten….

 6. marcel

  als je het goed leest gaat daar weer wat geld vanuit de gemeente naartoe. om te beginnen 8ton, die (op dit moment later alsnog betaald moet worden…… dat moeten we tegen die tijd nog maar eens zien. De ‘slimmigheid’ van geld van de gemeente naar de club toesluizen zit in de andere opmerkingen:

  Het stadion is van de gemeente, maar Roda mag daar een naambordje aan laten hangen voor de nodige centen. daarnaast (het stadion is nog steeds van de gemeente), mag de club ook op niet wedstrijdagen ineens de exploitatie van het stadion beheren. geld wat normaliter naar de gemeente zou gaan, wordt op deze manier toch weer richting club geschoven.
  Het lukt ze daar toch telkenmale om constructie na constructie te verzinnen.

  ik meen dat lincoln ooit een keer een overzicht heeft gemaakt van de miljoenen die de laatste 10 tot 15 jaar daar doorgesluisd zijn. Dit kan daar ook nog wel bij. Vooralsnog hebben ze 2 jaar op een lager nivo gebudgeteerd. dat ze daar dan nog maar even wat langer blijven.

  1. Koelie

   Absurd. Oneerlijke concurrentie als de ene club continu aan het staatinfuus ligt en de andere moet sabbelen om een parkeerplaats te renoveren. Ze zullen in de winterstop daar ook weer een blik versterkingen aantrekken, want de prestaties zijn gelukkig hartstikke ruk.

 7. Animal

  schandalig dat dit gebeurt. voetbal is een bedrijfstak en geen goed doel of zo. ieder moet gewoon zijn eigen broek omhoog houden. het is ook nog eens oneerlijke concurrentie tov clubs zoals VVV. bijv. Twente, Roda, Vitesse PSV etc. etc. wanneer grijpt Den Haag of de KNVB eindelijk eens in??? mag hopen dat een er een paar toch het loodje leggen.. ondanks alle gemeente steun ,

 8. De Realist

  Waar is de voorbeschouwing van VVV-Fc Groningen ? Deze wedstrijd is echt super belangrijk. Alle concurrenten hebben dit weekend tot nog toe verloren of gelijk gespeeld (ADO-De Graafschap) Bij winst doe je echt goede zaken en sta je 9 punten boven de streep. Bij verlies sta je 5 punten boven de streep. Tel uit je winst. Het zal niet makkelijk worden. Fc Groningen is in the winning mood terwijl VVV in een neerwaartse spiraal zit. Daarnaast zijn er vanmiddag weer een paar spelers niet bij. Ik heb er toch alle vertrouwen in dat we vanmiddag een resultaat gaan halen en hopelijk houden we de 3 punten in Venlo. Come on Venlo !

Leave a Reply