Onthutsend zwak VVV-Venlo verliest van Jong AZ

Afgelopen vrijdag speelde VVV-Venlo de 23e competitiewedstrijd van het seizoen. Op het trainingscomplex van het AFAS Stadion was Jong AZ de tegenstander. Gezien de geschiedenis van VVV met belofteteams en de huidige vorm van ons cluppie, zeker geen eenvoudige wedstrijd.

En dat werd ook al vroeg in de wedstrijd duidelijk. Na zeven minuten spelen leverde Joep Munsters de bal eenvoudig in bij Fedde De Jong, waardoor de aanvaller richting het doel van Lukas Zima kon lopen. Zijn inzet ging echter vlak langs het doel van de Tsjechische doelman – die weer in de basis mocht beginnen in verband met de afwezigheid van Delano van Crooij. Daar kwam VVV, in een héle slordige fase, goed weg. Enkele minuten later volgde al de volgende kans van de Alkmaarders. Van Brederode wist Tobias Pachonik kinderlijk eenvoudig uit te spelen en omdat ook Kees De Boer te laat kwam, kon de aanvaller vrijuit uithalen. Zijn inzet belandde in de verre hoek, 1-0.
VVV zette in het eerste halfuur – en eigenlijk de gehele 90 minuten – de trend van de wedstrijd tegen Jong PSV door. Met name in de fysieke duels (waar je tegen belofteteams juist sterk in moet zijn) liet VVV zich veel te makkelijk aftroeven. Een logisch gevolg was dat na een klein halfuur spelen alweer een kans voor Jong AZ volgde. Door een steekpass kon Lewis Schouten uit de rug van Simon Janssen lopen, die hem vervolgens een duw in de rug gaf. Geheel terecht wees scheidsrechter Dröge naar de stip. Gelukkig ging de penalty van De Jong hoog over het doel van Zima.
Tekenend voor de speelwijze van VVV was het moment dat De Boer, een meter of dertig van eigen doel af, besloot een terugspeelbal op Zima te geven. Zijn pass belandde zo’n tien meter naast het Venlose doel. Uit de corner van Jong AZ belandde de bal uiteindelijk op de lat. En zo kwam VVV met 1-0 héél goed weg, het was in de eerste helft eenrichtingsverkeer van de Alkmaarders.

Na rust zette VVV het matige spel vrolijk door. Tien minuten in de tweede helft kon daarom Jong AZ de verdediging van VVV makkelijk uitspelen, waardoor De Jong de bal achter Zima wist te krijgen, 2-0. En hierna leek hetzelfde te gebeuren als tegen Jong PSV: de spelers knakte mentaal. Het sprankje fanatisme dat er nog in zat, leek verdwenen. Na amper een uur spelen gaven de spelers de indruk dat het al over en uit was. Enkele minuten later volgde wel alsnog de eerste Venlose kans van de wedstrijd (spoiler alert, ook de enige kans van de wedstrijd). Nick Venema wist invaller Sven Braken weg te sturen, die doelman Reus uitspeelde. De Maastrichtenaar wist echter voor leeg doel en meters voorsprong op de verdedigers, de bal alsnog niet tussen de palen te krijgen. Dat had de aansluitingstreffer moeten zijn.
En hierna leek het al helemaal gespeeld. Jong AZ kreeg via Bram Franken en Mexx Meerdink nog twee dotten van kansen, maar de eindstand bleef uiteindelijk op 2-0 staan – en daar mazzelen de Venlonaren nog mee.

En deze uitslag is toch wel even een realisatiemomentje. We hebben nu twee weken op rij, kansloos, van belofteteams verloren. En zo staan we, na 23 competitiewedstrijden, op een schamele 11e plek op de ranglijst, wat ook nog eens een vertekend beeld geeft. Een aantal ploegen onder VVV hebben één wedstrijd minder gespeeld. Plek 20 is op dit moment zelfs dichter bij dan plek 8…
Dus zal er écht wat moeten gebeuren. Maar waar ligt nu precies het probleem? De kunde van de spelers? Het gebrek aan beleving en enthousiasme? Creativiteit? Ik weet het niet zo goed, maar dat er iets in werking moet worden gezet om deze jongens te triggeren om tot het uiterste te gaan, lijkt me duidelijk. Want hoeveel Jos Luhukay ook uitprobeert, niets lijkt te werken. En dat leidt ook nog eens tot de nodige frustratie: eerst intern bij de hele Luhukay saga en nu ook bij de jongens op het veld. Kersverse aanvoerder Koglin en nieuweling Venema kregen het vlak voor tijd flink aan de stok met een Jong AZ-speler. Die zinloze discussie, die ontstond bij een simpele overtreding op de middenlijn, ging minutenlang door en laat precies zien wat er op dit moment misgaat. Er zit totaal geen vertrouwen meer in de ploeg, wat nu tot frustraties begint te leiden. Er is voor de technische staf én de spelers heel veel werk aan de winkel.
Komende zondag neemt VVV het op FC Dordrecht, in deze vorm wederom een lastige wedstrijd.

Wedstrijdverloop:
15” Van Brederode, 1-0.
54” De Jong, 2-0.

Opstelling VVV-Venlo:
Zima; Pachonik, Koglin, Da Graca, (67” Van Dijck) Janssen; Munsters, De Boer (81” Smans), Essanoussi (46” Titulaer); Johansson, Venema en Roemer (46” Braken).

Opstelling Jong AZ:
Reus; Sedlacek, Dirks, Engel, Berkhout; Franken, de Jong, Van Brederode (81′ Kewal), Griffith; Meerdink (81′ Allouch) en Schouten (81′ Twisk)

68 Responses

 1. Gerardus

  Ontzettend zwak weer. Pas de laatste 10 minuten dat ze fel waren en enigszins sterker dan AZ. Toen pas werden de duels eens fatsoenlijk en overtuigend gewonnen en enigszins iets gecreëerd wat niet perse op toeval gebaseerd was.

  Het is eigenlijk ook niet geheel onlogisch aangezien het een half jeugdteam is van VVV dat tegen het jong team van AZ speelt. Maar dan nog mag het een stuk feller en zit er meer in dan ze laten zien.

  Je ziet aan alles dat verschillende jongens zoals de Boer, Essanoussi en Roemer gewoon kunnen voetballen, maar niet bij de hand genomen worden en het er net niet uitkomt. Zij moeten nu het team eigenlijk dragen terwijl ze dit niet kunnen. Er is geen enkele speler die opstaat en leiding geeft in het team of opstaat als het slecht gaat. Spelers zoals Braken, Post en Schrooijen zouden dit moeten doen. Maar geen van alle heeft tot nu toe thuisgegeven. Nota bene Braken die een mega grote kans mist terwijl hij op een leeg doel afgaat. Juist deze spelers moeten het laten zien maar laten HELEMAAL NIETS zien. Post is helaas non stop geblesseerd/afwezig en over Schrooijen hoeven we het niet eens te hebben. Alle drie klagen in de media, maar zelf niets presteren…

   1. supportertje

    Wat mij vanavond ook op viel na de 1-0 is het feit dat het geloof verdween uit de koppies. Over de inzet hoeven we niets te zeggen, die was er gewoon. Maar die 1 a 2 personen die het team op sleeptouw moeten nemen zijn er niet. De natuurlijke leiders die er zijn normaal gesproken in een team. En dan gaat het moeilijk worden, dan is het een kwestie van we willen wel, maar we kunnen niet, omdat we niet weten hoe, en we ons aan niemand kunnen spiegelen of optrekken. Veel heeft ook te maken met de jeugdigheid en onervarenheid.

 2. twiggy11

  Dit is toch het slechte elftal wat we in jaren hebben gezien.is gewoon los zand
  Ik zie niks nieuw komen en de spelers die weg mogen daar komt niemand op af dan weet je toch genoeg .

 3. FC VVV03

  Gewoon serieus bij elk fragment waarbij ze naar VVV schakelde zag je 2/3 man van VVV slap een duel aangaan. Dat geouwehoer van Luhukay over bouwen aan de toekomst neem ik steeds minder serieus. Zit gewoon niets in in die eigen jeugd.

 4. FC VVV03

  De commentator van de samenvatting van gisteren had een uitspraak die genoeg zegt over dit VVV. “ Het is een wonder dat het bij 2-0 gebleven is, VVV doet helemaal niets”.

  1. lucien1978

   Doen Bogers , Valckx en Luhukay niet precies wat de supporters op het begin van het seizoen hebben geroepen. Jeugdspelers erinzetten en Nederlandse jongens halen uit Kkd of met dit niveau.

   En nou gaan juist die supporters die het hardst roepen het beleid afvallen.

   V Dijk moest erin, bastiaans , essanoussi etc.

   Er moesten spelers komen . Nederlandse spelers uit de kweekvijver kkd divisie en spelers met binding club , Limburgse roots?

   De Boer , V Rooijen , leliendal, schroijen, braken , venema

   V Dijk bastiaans smans essanoussi munsters etcetc.

   Juist het beleid wat jullie wilde wordt uitgevoerd .

   Wat verwacht je nu ? Spelers als v Dijk en bastiaans waren bankzitrers in de kkd divisie

   Deze weg die is ingezet is helemaal JUIST. Een seizoen bouwen en de spelers die goed genoeg zijn mogen blijven en de andere gaan .

   Het is nooit goed genoeg voor de naolers. Dit seizoen kon je gewoon verwachten zoals het gaat.

   Net zo logisch dat dat er over het algemeen alleen maar negatieve reacties komen. De supporters die vvv begrijpen en het beleid logisch vinden reageren over het algemeen niet.

   Mijn stelling bij deze.

   Negatieve roepers die juist dit beleid wilden en nu afzeiken zijn te min voor VVV en doen niks bijdragen . Sterker nog creëren alleen maar meer twijfel bij de jeugdige spelers bij vvv .

   Juist of onjuist

   1. Koelie

    Wat heb je aan nieuwe strategie als de uitvoering totaal mislukt.
    Luhukay spreekt er zelf schande van, maar als jezelf hier als “niets aan de hand” nar te kijk wil zetten dan mag dat natuurlijk.

    Met het budget en organisatie dat VVV heeft, is het wanprestatie dat er weer zo’n slechte selectie is samengesteld. De aankopen zijn grotendeels miskopen. De jeugdspelers moeten daardoor de last dragen en verzuipen. De scouting is niet op orde. Je staat dichter bij plek 20 dan plek 8. Zo kunnen wel even doorgaan. In plaats van opbouwen is het afbreken. Er zal op technisch vlak echt iets drastisch moeten veranderen.

    Volgend seizoen nog minder inkomsten als de eredivisiecompensatie minder wordt, dan kunnen we nog meer de Calimero uithangen.

   2. Koelie

    Trouwens nog niks aan de hand. Je mag volgens de Ievel index (plek 8/9) nog 2x verliezen. Volgens mij moeten we nog 2x tegen Jong teams dus dat komt goed uit.

   3. supportertje

    Eens met jouw stelling. VVV is gewoon opnieuw in de opbouw en zijn daar nu mee bezig. 1978 zat ik voor het eerst op de tribune bij VVV. Heel wat keren meegemaakt dat het is, wat het nu is. VVV gaat als er geen grote geldschieters komen, deze weg blijven volgen. Daar helpt niets aan, ook niet het weg bonjouren van bestuur e.d. of directeur, de huidige trainer. Het gaat gewoon weer een aantal jaren duren voordat we weer ED spelen. De rest is gewoon frustratie bij de supporters. Als alle jaren terug kijk is het niet anders geweest, en hebben we jaren met 1000 tot 1500 supporters in het stadion moeten kijken naar VVV. Totdat er weer echt een team stond wat zich kon vechten naar de ED. Het maximum staat nog steeds op vier seizoenen ED voetbal. Daarna is het weer bouwen en hopen op aansluiting naar de ED. Ik heb het al eerder geschreven, wen er maar aan, en kun je dat niet, jammer dan. Ik blijf in ieder geval mijn club trouw tot het einde, hoe het ook loopt. En natuurlijk hoop je en wil je meer.

  2. supportertje

   Wat probeer je nu eigenlijk te bereiken Leonardus. Dat mensen zich uitspreken en zich aan jouw kant scharen. Natuurlijk mag jij je mening hebben over het voetbal, en de leiding bij VVV. Maar iets anders hoor je van jou niet meer, en nu wil je ook nog eens mensen een soort van berechting laten onder gaan met een z.g.n. enquête ” Bogers, Valckx en Luhukay helpen onze club naar de klote!” wat ik nu niet bepaald netjes vind. Hoe zou jij het vinden als er iets van dien aard bij jou gaat gebeuren. Je zal wel reageren hier van kom maar op, echter is het een soort van volksgericht waar je mee bezig bent.

   Stuur dan een brief met naam en toenaam van jezelf naar VVV waarin je de bezwaren die je hebt, kenbaar maakt aan die personen. Deze kunnen zich dan verdedigen en dat zet je dan hier op de site. lijkt mij een stuk eerlijker denk je ook niet.

  3. Grad

   Leonardus ook personen, zoals jij, die zich voordoen als supporter en zo’n statement maken helpen de club naar de klote. Nogmaals VVV bestaat niet alleen uit door jou genoemde personen. Jij speelt alleen maar op de man en tot op heden heb ik nog zelden van je een positieve bijdrage en/of toegevoegde waarde kunnen lezen.

   1. supportertje

    Supporter of fan.

    Aanhanger van een sportploeg of sporter. Aanhanger van een sportploeg of van een individuele sporter. Aanhanger van een sportploeg of van een individuele sporter die naar de wedstrijd komt, om zijn of haar favoriet aan te moedigen. Fan, Iemand die een hartstochtelijk liefhebber is van.

  4. kuebke

   Volledig mee eens.
   Ze maken er een groot zooitje van.
   Misschien is het beter dat het helemaal naar de klote gaat met de club en failliet laten gaan dan komen er misschien wel nieuwe investeerders.die de club over willen nemen.

   ps, ik zou wel eens willen weten hoe Hai Berben denkt over hoe het nu gaat met de club.

   1. Gerardus

    Nee dat klinkt lekker als een supporter. Ga dan maar snel terug naar het RodaPrikbord.

 5. De Koel

  In plaats van de trap omhoog te nemen zijn we van de keldertrap gedonderd. Het wordt een hele klus om weer uit dit dal te komen. De Eredivisie is nog heel ver weg.

 6. idderzienmeining

  Ik heb een tijd niet gereageerd maar nu moet ik tóch even mijn hart luchten.

  Waar is VVV in vredesnaam doordeweeks mee bezig ? In elke voorbeschouwing lees ik dat er goed en hard getraind is, maar daar zie ik in het weekend met de week minder van terug !

  Voetballend zijn we al het hele seizoen ondermaats en combinaties tot in de vijandelijke zestien zijn op één hand te tellen. Daar zie ik nul verbetering …

  Waar VVV in het 1e deel van de competitie nog de strijd aanging en in elk geval tot het laatste fluitsignaal tot aan het gaatje ging, is ook dit inmiddels helemaal verdwenen.

  Tsja, en dan blijft er VERDOMD weinig positiefs over moet ik zeggen !!

  Inmiddels 12 punten achterstand op de laatste plek die recht geeft op play offs en ik durf inmiddels te zeggen dat deze groep dat gat NOOIT meer zal dichten !

  Concusie: nu al een verloren seizoen en dat vlak voordat we weer naar het stadion lijken te mogen. VVV heeft zich daar zelf denk ik behoorlijk mee in de voet geschoten want naar een ploeg die EN nergens meer voor speelt EN onaantrekkelijk voetbal zonder gif … daar komen niet veel mensen naar kijken ben ik bang.

  Vrees dan ook dat de kolkende Koel van vóór de lockdown dit seizoen niet meer in die mate terugkeert en dat is klote !

  Al met al zit hier een doorgaans positieve VVV supporter die op dit moment weinig positiefs meer ziet
  😫

 7. Oelie op zuid

  De laatste nacompetitieplaats die mee mag doen is momenteel plaats 10. Nac met 29 punten. De twee jongteams mogen toch niet meedoen in de nacompetitie. Of vergis ik mij nu in het aantal deelnemers?

   1. supportertje

    3 t/8 play-offs en als je op plaats 9/10 nog zou staan met een periode kampioenschap zou het ook nog kunnen. Figuurlijk denk ik dan, maar zeker ben ik niet.

 8. Oelie op zuid

  De eerste twee promoveren, er zijn vier periode kampioenen en de twee hoogst geplaatste teams nemen deel aan de nacompetitie,promotie/degradatie . Hiervan zijn jong teams utgesloten. Dus theoretisch kan momenteel plaats 10 voldoende zijn met twee jongteams in de top 10. Dan moet een team lager dan plaats 10 (bijvoorbeeld Dordrecht ) geen periodetitel winnen.

 9. FC VVV03

  Dit VVV gaat nooit meer nacompetitie halen wees toch eens realistisch. Er zit bij geen enkele speler vooruitgang in. Voor de winterstop was er nog vaak strijd, wat nog oversloeg op het publiek. Het voetbal was toen ook al van bedenkelijk niveau. Nu is er ook geen team en strijd meer dus blijft er niets meer over. Ik snap ook niet waarom mensen het de hele tijd hebben over tijd gunnen enz. Als jij 19/20 jaar bent en nog steeds niet mee kan in de middenmoot KKD dan gaat dit echt niet meer veel beter worden joh. Ik denk dat ze bij VVV stiekum verwacht hadden dat de eigen jeugd beter was dan dat ze in werkelijkheid zijn. We hebben het over betaald voetbal mensen. Een harde wereld waar de waarheid gezegd word. Waarom iers mooier maken dan het is.

 10. roeljenssen

  Zolang er structureel gefaald word op het gebied van scouting en de personen van de technische staf spelers op posities zetten waar ze niet thuis horen gaat het nooit en te nimmer wat worden met dit VVV.

  Spelers als Leliendal, Schroijen en Zima hebben echt 0,0 toegevoegde waarde. Zijn echt niet beter dan de eigen jongens die in de O18 of O21 spelen, allen komen van buitenaf en moeten spelen…

  Spelers van buitenaf moeten een toegevoegde waarde hebben, anders is het zonde geld van hoge salarissen, huisvestiging etc..

  Daarbij staan er al weken spelers bij VVV op plekken waar ze niet geschikt voor zijn. Hoeveel wedstrijden op rij mag Simon Janssen nog schutteren op de linksback positie, voordat ze eens gewoon een back op die plaats neer zetten. Van mijn part Ngobi of Jacobs uit de O21, maar dit kan niet langer.

  Spelers als Bastiaans en V Dijck vorige seizoen nog bankzitters in de onderste regionen van de KKD, selecteer eens door!! Anders gaat het niets worden.

  En ga bij een pak en beet EVV, De Treffers, Gemert of hier over de grens in de Duitse 2-3-4 of 5e liga kijken, want geloof mij daar spelen betere spelers dan die spelers die nu ons VVV vertegenaoordigen!!!

  Aub doorselecteren op het veld, in de staf, technische zaken en in de jeugd! Tijd voor vernieuwing en kappe met deze Venlose vriendenkliek waar we de laatste jaren geen bal beter van zijn geworden!

 11. chretien

  Volgende wedstrijd tegen Dordrecht thuis gaan we vlammen. Zekerheid weten. Jammer, dat we er niet zelf bij mogen zijn. Misschien dat de wedstrijd rechtstreeks op de tv komt? Ter compensatie? FORZA VVV!

 12. Goodie

  Dat we niet na 1 naar terug naar de eredivisie zouden gaan was bij iedereen wel bekend. Maar ondertussen zijn we 23 wedstrijden bezig en is het een fiasco.

  Gedurende het seizoen zie ik geen vooruitgang, sterker nog, het wordt met de week slechter. Er is een selectie samengesteld op het blote oog, een selectie van niks. Ik begin erg te twijfelen aan de scouting van Valckx. Heeft met Mlapa en Giakoumakis voltreffers gehad. Maar verder was het niet veel. Ik begin me af te vragen hoe sterk de hand van Steijn in de scouting was de eerste 3 seizoenen.

 13. FC VVV03

  Sterker nog die scouting bestond niet. Valckx bezocht wedstrijden en besprak dat met Steijn/Bogers gaf die al vaker aan in interviews. Probeer nu nog maar eens nederlandse spelers warm te maken om naar VVV te komen. Een jaar geleden zo goed als veilig in de eredivisie op plek 13/14. Nu kansloos onderaan de middenmoot KKD.

 14. roermond

  Zondagmiddag met zijn allen naar de Koel. Ik denk dat onze ploeg met behulp van zijn trouwe supporters, zonder naölers, de 3 punten tegen de Schapekoppen in eigen huis kan houden… Come on Venlo…forza VVV…

 15. Leonardus

  Volgens mij is dit forum bestemd voor alles en iedereen die een mening heeft over VVV. Positief of negatief. Het is ieders mening. Veel mensen hier maken zich echter druk om de mening van een ander in plaats van hun eigen mening.

  Al vele jaren kom ik bij VVV maar een vrije val zoals deze heb ik nog nooit meegemaakt. En dat verwijt ik directie, management en de technisch staf.

  De ambities van onze Marco zijn leuk, maar absoluut onhaalbaar. Hij faalt al jaren. Net zoals onze TD die er keer op keer in slaagt spelers te halen die niet voldoen.

  Dit is mijn menig.

  1. DeOtjes

   Fijne mening. Die helemaal voorbij gaat aan het gegeven dat VVV nog niet zo lang geleden ED speelde.
   Die voorbij gaat aan het feit dat VVV in die jaren boven verwachting heeft gepresteerd. En dat precies met die 2 personen die je nu noemt op exact dezelfde posities.

   En dat vind ik zo jammer aan je reacties. Je geeft geen credits. Je kijkt niet verder dan wat je verwacht. Zonder rekening te houden met omstandigheden, zoals beschikbare gelden.

   Kortzichtig dus. Meer kan ik er niet van maken

   1. Leonardus

    Resultaten behaald in het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

    VVV heeft twee fatsoenlijke seizoenen eredivisie gespeeld. Mede dankzij Maurice Steijn heeft VVV boven verwachting gespeeld. Dankzij Corona een derde seizoen overleeft en een vierde seizoen totaal verkloot.

    Moet ik je nog een keer herinneren dat vanaf seizoen 2019-2020 alleen maar verkeerde trainers en spelers zijn gehaald? Een enkele uitzondering daargelaten.

   2. Gerardus

    Dan nog heeft Otjes gelijk met zijn punt. Dat zijn ook dezelfde mensen aan het roer die met de 11e(!) begroting kampioen zijn geworden en het jaar ervoor met de 13e begroting 2e. Daarnaast hebben ze ook Steijn aan het roer gezet.

    Dan lul je alsnog alles recht wat zoals het jou het beste uitkomt.

    Het seizoen 2019/2020 stonden we er overigens 13e terwijl we geen moeilijk programma meer hadden.

    Dan kun je dus alsnog de mensen de credits geven voor wat ze gedaan hebben.

   3. Grad

    Leonardus, je gaat steeds voorbij aan het feit, dat VVV niet alleen bestaat uit Bogers en Valckx, maar toch zijn het volgens jou steeds weer deze personen, die de oorzaak zijn van deze malaise. Anders heb je niets zinnigs te melden. Dacht je nu werkelijk, dat zij het alleen voor het zeggen hebben bij VVV.

 16. kuebke

  Grad ik ben het wel een stukje met je eens .
  Er zijn meer mensen de , de mensen van de rvc .
  Alleen zijn het volgens mij mensen die allemaal geen verstand van voetbal of een voetbal achtergrond hebben en ik heb het idee dat het allemaal alleen maar ja knikkers zijn en mooi in het straatje van Marco lopen.
  En ik vraag mij af ,hebben we eigenlijk nog wel een voorzitter van de rvc want je hoort en ziet er nooit iets van.
  denk dat het ook beter was geweest als de voorzitter van de rvc ook een voetbal achtergrond had gehad.

  Ben benieuwd wat voor een commentaar hier op komt.
  Laat maar komen.

 17. supportertje

  Ik denk dat we met zijn allen wel tot de conclusie zijn gekomen dat het bij VVV niet zo gaat als wij graag zouden willen. Wie, wat, of waar het aan ligt is ons ook niet duidelijk. Het geheel zakt door het ijs, en ze proberen de kant te bereiken, wat echter niet zo makkelijk gaat. Vooral op het voetballende vlak komt men te kort, en misschien is onze jeugd inderdaad niet zo goed als wij hebben gedacht. Dit seizoen komen we daar met zijn allen achter. We kunnen alleen maar hopen dat het verval geen grotere vormen aanneemt. Misschien mogen we vanaf de komende wedstrijd weer het stadion in zodat we ze kunnen steunen bij de uit en thuiswedstrijden. Dat we weer als een twellefde man er achter kunnen staan om ze aan te moedigen en zodoende wat extra motivatie te geven om te vechten voor wat ze waard zijn. De prijzen worden verdeelt aan het einde van het seizoen, en als ze daar buiten vallen dan is het zo. Dan pas zal het duidelijk zijn of de ingeslagen weg de moeite waard is of dat het anders zal moeten. Maar laten wij als supporter in hart en nieren achter onze club blijven staan. En pas aan het einde van het seizoen de club aanspreken op de werkwijze, en de leiding die door de mensen word gegeven aan de club. En dan niet op deze site, maar daadwerkelijk d.m.v. van de supportersvereniging of op persoonlijke wijze d.m.v. een supporters vergadering met de directie.

   1. Zoals Roel Jenssen hieronder stelt dat Liliendal er geen zak van kan, dat gaat wel een beetje ver als je weet dat hij ook een paar jeugdinterlands heeft gespeeld.
    Wat ik zo gezien heb als hij al speelde is dat als hij opkomt als back wel kwaliteiten heeft, maar verdedigen heb ik m niet zien doen en misschien ligt hij slecht in de groep en bij de trainer. Dus is uitlenen een prima optie. Hij kan het ongelijk van de trainer bewijzen en we verkopen m aan het eind van het seizoen of we hebben een prima linksback voor het volgend seizoen.
    En Pachonik is geen schim meer van wat hij ooit was. Opkomend soms nog gevaarlijk, maar verdedigend zwaar onder de maat. Dus als Emmen m wil, een mooie strik er omheen!

  1. kuebke

   Jammer ,heeft nooit een echte kans gehad om zich een paar hele wedstrijd te bewijzen.
   Slechter als Simon( onze geweldige rechtsback ) kan hij zeker niet zijn.
   Weer een blunder van onze geweldige technische staf.

  2. Leonardus

   VVV zit in gigantisch zwaar financieel weer. Er moeten veel spelers vertrekken om de tekorten op te vangen. Hoorde zelfs dat op kantoor mensen moeten verdwijnen.

   1. kuebke

    Dat ze maar failliet gaan dan komen er misschien wel nieuwe investeerders om de club over te nemen .
    Anders hoop ik dat de goede mensen op kantoor ( Stan + Marco ) moeten verdwijnen maar dat zal wel weer niet want zij blijven natuurlijk lekker zitten op hun pluche stoelen.

   2. supportertje

    Kuebke, als VVV failliet gaat is het klaar met het betaalde voetbal in Venlo. En dan gaan er zeker geen nieuwe investeerders geld aan uitgeven. Dan is het betaalde voetbal in Venlo voorbij. Dus als jij wilt dat de boel failliet gaat????????????????????????????????????

 18. roeljenssen

  Kijk eindelijk goed nieuws. Nu hopen dat de backs van O21 Ian Ngobi en Jens Jacobs een kans gaan krijgen. Met name de laatste verdiend het om eens kans te krijgen bij VVV 1 op basis van het vertoonde spel bij O21. Marc Lamberts en andere jeugdvolgers, zijn jullie toch met mij eens?

 19. Anderhalf jaar geleden in de belangstelling van PSV en Feyenoord, nu in de belangstelling van FC Emmen. Het kan verkeren.

  Maar hij zal wel gaan dan. Nu kan VVV er nog wat voor vangen, anders vertrekt hij in juni transfervrij. Leliendal vind ik jammer, was toch eigenlijk een speler waar ik veel van verwacht had.

  En in vergelijking met de meeste andere ‘aanwinsten’ deed hij het nog best aardig in de wedstrijden die hij wel mocht spelen. Ik heb dan ook zo’n idee dat het niet aan zijn voetbalkwaliteiten ligt dat hij weg mag.

   1. roeljenssen

    Die kan er geen zak van.. Heeft alleen wat jeugd interlands achter zijn naam staan, Ngobi of Jacobs zijn klasse beter, tijd voor een kans!!!

   2. Heeft alleen wat jeugdinterlands achter zijn naam staan? Daar kan een groot deel van de selectie alleen maar van dromen.

    Die vertellen later tegen hun kleinkinderen: ‘opa heeft vroeger nog twee seizoenen bij de selectie van VVV gezeten. Maar hij was net niet goed genoeg en ging toen maar bij EVV Echt voetballen’.

 20. RuiverCity

  Ik roep al het hele seizoen dat het je het met de jeugdspelers niet redt. De verhouding is helemaal zoek.
  Tevens zijn de nieuwe spelers dit seizoen niet goed genoeg wat betreft kwaliteit, wilskracht en doorzettingsvermogen.

  Hoe lang mag deze farce nog doorgaan? We zijn het lachtertje van de KKD!!!

  1. DeOtjes

   De jong teams van Ajax en PSV doen het anders best aardig. Maar ik snap wel wat je bedoelt. Heel veel oudere spelers hebben we ook niet. Post (veel geblesseerd) Braken (is geen leider) en Schroijen (valt tegen).
   Dus geen natuurlijke leider in het veld. We hebben, helaas, ook geen speler(s) die het verschil kunnen maken zoals een Pflucke bij Roda.

   Verder ook wat onbalans in de selectie waarbij de nevenpositie van sommige spelers wel tegenvalt. Johansson zou op 10 en rechtsbuiten kunnen spelen op papier. Valt tegen.

   Verder zitten de blessures ook niet mee, met name die van van Rooijen en Post. Daardoor verlies je veel kracht op het middenveld.

   Collectieve inzet en strijd voor elke meter, zoals in het begin van het seizoen, zou een deel van het probleem kunnen verbloemen. Maar daar mis ik nu ook iets. Het lijkt wel alsof de achtersten niet meer naar voren durven en de voorsten wel. Waardoor er gigantische gaten op het veld vallen die door voetballende teams genadeloos worden afgestraft.

   Een lachtertje wil ik het niet noemen. De verwachtingen waren, voor dit seizoen, blijkbaar te hoog. Hopelijk is er volgend seizoen voldoende budget om door te selecteren. Een paar posities kunnen wel wat versterking gebruiken

 21. chretien

  De laatste 5 wedstrijden, daarvan waren er 4 als “makkelijke” wedstrijden te beschouwen, alle 4 verloren.
  De vooraf als moeilijke wedstrijd, uit tegen de Graafschap, werd gewonnen.
  Toch bijzonder…

  1. DeOtjes

   Jong PSV had ik niet als makkelijk bestempeld. Achteraf kun je zeggen dat het niet zo heel erg schandelijk is dat we daarvan verliezen. Ook Excelsior verliest er een week later met 3-0 van.

Leave a Reply