Ontwikkelaar Leisure-Dome doet mee met kazerneplan

Frank Vaessen werkt in het nieuwe kazerneplan onder meer samen met de projectontwikkelaar die onlangs in Kerkrade de Leisure-Dome heeft gebouwd.

Directeur Hessel Meijer van Wyckerveste bevestigt dat. De Leisure-Dome bestaat uit een megabioscoop, bowling, glowgolf en een binnenspeeltuin. Volgens Meijer zijn dat ook mogelijkheden op het kazerneterrein. Binnenkort wordt onderzocht waar in Venlo behoefte aan is. Het college heeft al een bezoek gebracht aan het vrijetijdscentrum in Kerkrade.

Meijer geeft aan dat het nieuwe plan extra kosten met zich meeneemt die niet alleen door de ontwikkelaars gedekt kunnen worden. De gemeente en de Provincie zijn daarvan op de hoogte.

Bron: Omroep Venlo

24 Responses

 1. Pingback : GEOlution Natuurgeografie » Blog Archive » Leestafel: Kazernekwartier

 2. Donderspeech

  Het wordt niet zo maar een Theater maar een Multi functioneel Theater waar in heel Europa, wat zeg ik, de hele wereld over gesproken zal gaan worden……………

   1. jason

    ja ja in aachen zeiden ze hetzelfde als hay berden, en wie kent Alemania Aachen nog ?

    Lang leve De Koel

 3. Ben

  Wat maakt wat jij vindt? Ik zou het toejuichen dat we een mooi stadion krijgen. Vertel me, welke club is er slechter geworden van de nieuwbouw van een stadion? FORZA VVV!

  1. pavisto67

   Voor alle duidelijkheid, ik ben voor een nieuw stadion, maar er zijn zat clubs die financieel niet beter geworden zijn door hun nieuwe stadion.
   Denk aan Fortuna, NAC, maar ook Roda JC had zwaar last van de hypotheek. Die hebben mazzel gehad dat de club in de gemeente Kerkrade een hoofdsponsor heeft gehad anders hadden ze niet eens meer bestaan.

   1. Ruben

    Klopt helemaal. En juist daarom wordt er gekeken naar een veel groter plan dan alleen een voetbalstadion, zodat kosten en risico’s kunnen worden gedeeld.

    Die wc pot hierboven met zijn Veendam spelertje leest natuurlijk weer met z’n ogen dicht. Hij denkt dat het hier over een stadion gaat. Terwijl er in de tekst alleen wordt gesproken over het gebied rondom het voetbalstadion.

    Als je het mij vraagt moet er geen bioscoop en bowling komen, maar een fatsoenlijk groot zwembad (binnen en buiten), een ijsbaan, fitness, klimcentrum e.d.. Dit soort dingen is er nog niet en daar komen mensen van buiten de stad juist op af.

    Maar goed, er zal vast en zeker wel onderzocht worden waar behoefte aan is en waar niet.

 4. Zeker wete

  Bij mijn weten heeft alleen Fortuna als enige club in Nederland last gekregen van een nieuw stadion. De financiële problemen bij NAK en Roda hebben m.i. meer te maken met wanbeleid (te dure spelers, teveel risico nemen)
  Er zijn zoveel voorbeelden van hoe het wel goed is gegaan dat je eigenlijk vertrouwen moet hebben in dit plan. Enfin ik val in herhaling; Je kunt alleen je toekomstvisie en ambitie kracht bijzetten als je accommodatie meegroeit!

  p.s. venlo Sanitair is een kind van max. 5 jaar denk ik want mijn kids hebben na dat levensjaar nog nooit zoiets idioots bij elkaar geroepen/ geschreven.

 5. Ben

  Helemaal mee eens: Je kunt alleen je toekomstvisie en ambitie kracht bijzetten als je accommodatie meegroeit.
  Hoe groot het stadion en hoe lux het moet worden, daar wil ik niets over zeggen, simpel omdat ik de consequenties niet ken. Maar wij moeten vooruit. Ons huidige stadion, het spijt me, dat kan echt niet meer.
  FORZA VVV

 6. rongo26

  Wanneer gaat plan b van Soentjes in werking?

  Gewoon de Koel langzaam uitbreiden en moderniseren (ala SC Heerenveen). Dat kun je ook makkelijker gefaseerd doorvoeren want een compleet nieuw stadion komt er toch niet

 7. clubman

  Schandalig dat de gemeente het toelaat om überhaupt al te praten over de bouw van o.a. een bioscoop. Dit zou de doodssteek betekenen voor ondernemer Caubo die net de bioscoop in de binnenstad heeft gebouwd.
  Wat dat betreft sluit het beleid van de gemeente Venlo naadloos aan op dat van VVV: pure willekeur…

  1. Ruben

   Waarop baseer jij dat dit beleid is van de gemeente? Las vanmorgen nog dat de gemeente helemaal niet op de hoogte is van eventuele plannen mét bioscoop.
   Ik geloof ook nooit dat hiervoor toestemming wordt gegeven. Daar is namelijk geen behoefte aan in de regio. Ook bowlingbanen… Het is geen 1986 meer.

   Dat een of andere knakworst uit Kerkrade iets roept, wil nog niet zeggen dat het ook zo gebeurd.

   1. Paljas

    Als er geen credietcrisis was gekomen in 2008 had VVV al lang een nieuw stadion gehad,is mijn stellige overtuiging…

    Gegroet,

    Paljas.

 8. YowVVV

  Zijn genoeg voor de gek gehouden, hoor wel of binnen 1 jaar het stadion er nu definitief wel of niet komt. Verbouw anders gewoon de Koel, luister ook eens naar de supporters.

 9. Ben

  Maar we zijn er wel met zijn allen over eens dat er op korte termijn iets moet gaan gebeuren: nieuw stadion of de Koel renoveren. We willen niet wegkwijnen, ergo we will naar de top en dat is goede middenmoter Eredivisie. FORZA VVV!

 10. Ben

  Dat nieuwe stadion dat hoeft toch niet perse in Venlo komen te staan? Of is dat een must? Voor wie? Is Roermond wellicht een optie? Daar hebben we te maken met een voortvarende gemeente. Wie weet?
  Naam veranderen in RVV?

  1. Goodie

   Pfff alsjeblieft niet zeg. Rijd nu al een half uur naar de Koel met de auto. En zal af en toe met OV moeten, dat duurt al 50 minuten. Hou het maar lekker in Venlo.

   1. Ben

    Ik schreef Roermond, maar ik had ook bijvoorbeeld kunnen schrijven Venray. Ik bedoel bij een andere gemeente worden we wellicht niet tegengewerkt, wat zeg ik, wellicht zijn we van harte welkom, dus alle medewerking. FORZA VVV!

Leave a Reply