UPDATE: Ook Manchester United toont interesse in Musa

Eerder deze week kwamen met het nieuws dat de koploper van de Premier League, Leicester City een bod had gedaan op voormalig VVV-speler Ahmed Musa.

Volgens Voetbalprimeur.nl is nu ook Engelse grootmacht Manchester United geïnteresseerd in de Nigeriaans international. Verschillende Engelse media berichten dat Manchester United contact heeft gezocht met de zakenwaarnemer van Musa en dat ze Musa als een serieuze optie zien.

Leicester City heeft een verbeterd bod uitgebracht op de aanvaller van CSKA Moskou, het laatste bod zou een bedrag van 19 miljoen pond (24,9 miljoen euro) beslaan. Omdat VVV een percentage van de meerverkoopwaarde heeft bedongen, zullen ze ook bij de Koelclub uitkijken naar de hoogte van het bedrag.

In tegenstelling tot Leicester City, heeft Manchester United nog geen bod gedaan. Maar omdat het einde van de transferperiode in zicht is (1 februari, 00.00 uur), kan het de komende dagen nog wel eens snel gaan.

Bron: Voetbalprimeur.nl
Foto: Historie VVV-Venlo

21 Responses

 1. Goodie

  Ik denk dat hij voor die 25 miljoen wel gaat. Ik las ergens dat hij een clausules van rond de 30 miljoen had. Wat zou dit goed uitkomen zeg. De opleidingsvergoeding die VVV alleen al krijgt zal bij 25 miljoen bijna 2 ton zijn.

 2. clubman

  Ik lees nu nergens negatieve commentaren op het toenmalige beleid van H. Berden om buitenlandse spelers aan te trekken.
  Al deze spelers zijn inmiddels al enkele jaren weg uit De Koel maar nog steeds profiteert VVV van hun verblijf in Venlo.
  Is dit beleid dan in retrospect toch niet zo verkeerd geweest als door velen lang geroepen werd en wordt?

  1. Goodie

   Dit zou de eerste waar VVV van gaat profiteren, maar hopelijk gaat Honda hier nog bij komen een keer. Ambrabat kwam gewoon van Omniworld af en dat is de manier waarop we nu meer bezig zijn.

 3. Venske

  Nou Goodie. alle VVV-supporters hebben indertijd toch van deze sterren, Musa en Honda,Yoshida genoten… Zonder Honda waren we nooit meteen teruggekeerd in de eredivisie. en Honda is niet voor niets tot beste VVV-speler van de vorige eeuw gekozen. Ik ben Berden nog altijd dankbaar dat hij deze mannen naar onze club heeft gehaald… en dat er een paar mindere goden tussen hebben gezeten….so mwhat…. Ook Uchebo heeft met zijn rare capriolen toch iets toegevoegd aan het VVV van toen..

  1. Goodie

   Ik zal de laatste zijn die dat zal ontkennen Venske. Ik ging alleen in op de reactie van Clubman aangezien Musa de 1e lijkt te worden die nog iets op gaat leveren na zijn transfer.

   1. clubman

    Je vergeet voor het gemak even dat Honda, Musa en Yoshida alle drie een forse transfersom opgeleverd hebben. Musa levert dan nu nog eens extra geld op.
    En voor wat betreft het feit dat mogelijk een deel van deze opbrengsten in de zak van Berden terecht komt, uit welke zak zal het geld zijn gekomen dat toegelegd moest worden bij de mindere goden zoals Uchebo en Nkume? En hun salarissen?
    Juist ja. De man heeft risico’s gelopen met zijn eigen geld. Mag hij dan ook de vruchten ervan plukken als het goed uitpakt?!

   2. Goodie

    Ze zijn voor een hoop geld vertrokken inderdaad. Maar ik doel meer op het nog steeds profiteren van VVV nu. Maar het is nu de eerste keer dat VVV pas lijkt te gaan profiteren van een transfer nadat 1 van deze spelers vertrokken is. En ik zeg ook nergens dat Berden niet de vruchten mag plukken als het goed uit pakt. Als het het loon etc betaald is door Berden dan mag hij nu ook de vruchten plukken, enkel weten we niks over al deze transfers en eventuele investeerders.

 4. beek

  Honda, Yoshida en Musa zijn niet alleen belagrijk voor VVV vanwege de centen (die misschien komen), maar ook vanwege de naamsbekendheid van VVV en Venlo. Denk ook aan West Ham United, dat dankzij de eerste twee bij VVV uitkwam, zie een artikel in het Algemeen Dagblad,
  Dat is andere koek dan de opgeblazen praat over de Innovatoren, Floriade, Cradle to Cradle. Dat kost nu nog steeds handelvol geld en heeft bij mijn weten nog niet veel opgebracht, hoe zeer Beurskens ook zijn best doet.

 5. Meuske

  Laten we wel even afwachten hoeveel geld er uiteindelijk naar de club gaat en naar de investeerders want denk dat Hay persoonlijk ook wat opstrijkt. Jammer dat VVV financiële zaken zoals deze nooit openbaar geeft want wat weten we van de Honda Yoshida en Musa miljoenen? Juist, niks noppes nada!!!!

 6. Frosty

  ‘CSKA Moscow will not sell striker Ahmed Musa in this transfer window.

  The Russian club turned down a fourth bid from Leicester City of $26.5m (£18.7m) for the Nigerian forward last week, which was an improvement on the original offer of $21.6m (£15.1m).

  The 23-year-old was believed to be open to a move to the Premier League leaders.

  However, CSKA, who are top of the Russian league, want the forward to stay until at least the summer.

  Musa had also attracted the attention of other top English Premier League teams and has a $32.5m (£22.8m) buyout clause in his contract, which runs until 2019.’

  Aldus de BBC

  1. Goodie

   Leicester begint langzamerhand aan het kampioenschap te denken. Die zullen dus nog wel wat willen halen. Ik ben benieuwd hoe dit gaat eindigen als Leicester niks kan vinden. Gaan ze de clausules betalen?

  2. Klopt we hebben het gelezen. We hebben ook meegekregen vandaag uit de wandelgangen dat Manu Utd een bod gaat uitbrengen op Musa. Morgen hebben we nog de hele dag dus het is even afwachten. Voor beide ploegen is er nog een kans en dat is om de buyout clausule te betalen. Dan hoeft er niet onderhandeld te worden. Maar dit is wel absoluut de hoofdprijs en denk niet dat beide teams die gaan betalen al zit het al dichtbij het bod van Leicester.

   1. Frosty

    Als dat waar is zie ik Manchester best nog een bod uitbrengen dat zeer dicht tegen de clausule aan zit. Spannend! Leicester gaat nu waarschijnlijk voor Remy van Chelsea.

   2. Zoals ik het in de laatste berichten lees is trainer Ranieri zeer gecharmeerd van Musa en is dat kandidaat nummer 1. Ze hebben al 4 biedingen gedaan waarvoor de hoogste ron de 18,7 mil pond. In the mirror staat dat ook Southampton geinteresseerd is in Musa maar goed allemaal afwachten en dan zien we wat waar en niet waar is.

Leave a Reply