Open supportersavond & SAR verslag

Gisterenavond stond de SAR en de Open Supportersavond van VVV-Venlo op het programma. De avond begon voor een select gezelschap die de supporters vertegenwoordigen in de Supporters Advies Raad. Hierbij worden supporterszaken besproken maar ook worden de supportersgroeperingen ingelicht over de stand van zaken binnen de club.

Na een kort inleiding nam onze directeur Marco Bogers het woord om in te gaan over de nieuwe meerjaren visie van de club. We kunnen helaas nog niet te diep ingaan op de toekomstvisie van de club aangezien deze nog niet volledig is afgerond. Het was een verhelderend en realistisch overleg waarbij er vooral gesproken werd over de financiële situatie van de club. Hierbij een aantal punten die bij de SAR besproken zijn:

– Zoals het er nu uitziet hoopt VVV-Venlo eind volgend seizoen uit categorie 1 te zijn (seizoen 17|18).
– De begroting voor dit seizoen is 3,5 miljoen euro.
– Er is aan 1,3 miljoen euro in kosten gesneden en er kan nauwelijks meer gesaneerd worden.
– Het eigen vermogen is flink gedaald
– VVV-Venlo krijgt de nationale status voor jeudgopleidingen
– VVV-Venlo zal ook na dit seizoen verder gaan met de gezamenlijke jeugdopleiding met Helmond Sport
– VVV-Venlo denkt nog altijd aan een nieuw stadion of een verbouwing van het huidige stadion met een multifunctionele functie al zal dit niet meer bestaan uit een evenementen hal maar meer op maatschappelijk gebied zoals bijvoorbeeld samenwerkingen met de onderwijsinstituten in Venlo.
– Er moeten meer supportersinitiatieven komen, waarbij VVV-Venlo gaat faciliteren.
– De kernwaarden van VVV-Venlo zullen meer aansluiten op het beleid van de club.

De SAR liet weten dat ze achter de nieuwe plannen staan en ook onderling meer samenwerkingen zullen aangaan om de eengezindheid over te dragen. De directie wil zo snel mogelijk de toekomstvisie afronden. Zodra dit is gebeurd wordt deze uiteraard met de achterban van de club gedeeld.

Bij de Open supportersavond werd tekst en uitleg gegeven omtrent de stand van zaken binnen onze voetbalclub. De opkomst was erg mager en dat was ook enigszins teleurstellend, omdat dit juist de momenten zijn waar je je input kwijt kan bij de beleidmakers, technische staf en veiligheidspersoneel.

De avond werd geopend door Algemeen Directeur Marco Bogers, die aangaf dat we op de goede weg zitten. Weliswaar zitten we nog steeds in categorie 1, maar financieel gezien zijn we aan het verbeteren. Het saneren heeft zijn effect en de situatie is nu als volgt:

– We zijn van 26 naar 19 contractspelers gegaan, waarbij naast die 19 de 7 jeugdspelers de selectie compleet maken.
– Begroting voor dit seizoen is ±3,5 miljoen
– Het spelersbudget is geslonken van 2,3 miljoen naar 1,1 miljoen
– Over het vorige seizoen is een klein positief resultaat geboekt. Dit komt vooral door het spelersfonds dat vorig seizoen is opgericht.
– De sanering bedraagt 1,3 miljoen in totaal
– Op dit moment ziet het er naar uit dat VVV-Venlo de begroting niet sluitend kan maken en een tekort heft van ±0,5 miljoen.

Verder gaf Marco Bogers aan dat er gekeken wordt naar alternatieven voor de Clubcard. De resterende wedstrijden heeft vooralsnog alleen de wedstrijd tegen MVV thuis een clubcard verplichtiging. (27/11)
Belangrijkste gevoel is dat we SAMEN ons moeten laten zien, horen en voelen! De gehele technische staf, het dagelijks bestuur, de supporters, bestuursleden, IEDEREEN moet achter de club gaan staan.

Na Marco Bogers, was onze voorzitter Hai Berden aan het woord. Hij sprak allereerst over het stadion. Het stadion is verouderd en kraakt aan verschillende kanten. Zorg voor het stadion is nodig, maar hij gaf ook aan dat op langere termijn dit stadion niet meer voldoet aan de standaard die de knvb stelt. Lang doorspelen met dit stadion zal betekenen dat de licentie betaald voetbal in gevaar komt voor VVV-Venlo.
Ook sprak Berden over de mogelijke steun van gemeente, die heeft een commissie in het leven geroepen om dit te onderzoeken. Hij verwacht de komende weken een rapport en daarmee actie van deze commissie. VVV heeft verder een beroep gedaan op lokale overheden: denk aan de provincie, maar ook aan buurgemeenten.

Er is een investeringsfonds opgericht, waar men kan participeren in het financieel ondersteunen van onze club. Wederom was het gevoel dat we met zijn alle kunnen en moeten participeren in het ondersteunen en verbeteren van onze club.

Als derde spreker, begon trainer Maurice Steijn aan het sportieve gedeelte van het verhaal. Buiten dat hij het over onze sportieve prestaties heeft gehad in 2015/2016, ging het ook over het type spelers die zijn aangetrokken deze zomer. Het doel is om attractief voetbal te spelen, dat was vorig jaar niet gelukt. Daarbij kwam het feit dat de selectie nu uitgedund moest worden, vanwege de financiele situatie. VVV was daarom op zoek naar spelers die niet te duur waren, gemotiveerd waren en redelijk fit waren i.v.m. blessures. Maurice Steijn zegt dat dit goed gelukt is en hij oogde zeer tevreden over zijn spelers. Hij benadrukte dat sommige spelers elders veel meer hadden kunnen verdienen, maar dat de spelers ambitieus waren en VVV een goede naam had. Dat tekent de motivatie van die nieuwe spelers.

Als laatste sprak Veiligheidscoordinator Frank Nissen over het aspect veiligheid. Over het afgelopen seizoen zijn er welgeteld 2 incidenten geweest in Stadion de Koel, waar men een vervolg op moest geven. 1 daarvan was ook nog gericht op uitsupporters van FC Oss. De stewards gaan op een andere manier opgeleid worden, meer vriendschappelijk dan voorheen. Er is een interventie team dat volgens protocol werkt, dat is zowel fijner voor de stewards als ook voor de supporters.

Op dit moment geeft VVV aan steeds meer tegengast te geven tegen de strenge lokale drie-hoek van gemeente, justitie en politie. Dit doen ze zodat voetbal weer een echte prettige beleving moet worden.
Er staat een oefenwedstrijd gepland tegen Fortuna Dusseldorf, maar die wordt na alle waarschijnlijkheid afgelast. Dit omdat de politie geen extra manschappen ter beschikking stelt omdat het een oefenwedstrijd is en omdat er risico zou zijn op confrontatie.

Hoe zit het met West Ham United?
Sam Westley is een jongen waar West Ham United hun handen voor in het vuur steken. De Londense club wist dat hij qua niveau niet direct goed genoeg was, gaat om ervaring op doen in rustige stabiele omgeving. Er zijn vooraf geen afspraken gemaakt hoeveel en hoevaak Westley gaat en moet spelen. De jonge verdediger is zeker een van 24/25 spelers waarop ze een beroep kunnen doen. West Ham wist dat positie al goed bezet was, maar evengoed wilde ze hem de ervaring laten opdoen. De speler in kwestie en de club West Ham United zijn zeer te spreken over de ontwikkelingen rondom de samenwerking en waarderen het zeer dat er wekelijks rapport wordt gemaakt vanuit Venlo. In de toekomst zullen er zeer waarschijnlijk meer spelers van WHUFC op huurbasis actief zijn voor VVV-Venlo. Deze spelers moeten wel de potentie hebben om het eerste elftal van The Hammers te halen.

15 Responses

 1. Meuske

  Vind de begroting toch nog wel aardig te noemen moet ik eerlijk zeggen. Dit is allemaal wel verhelderend maar wel ook veel lange termijn visie naar mijn mening. Dat stadion moet nu wel echt wat aan gebeuren hoe dan ook want dat kan echt niet meer en is niet meer van deze tijd.

 2. Goodie

  Duidelijk verslag. Goed om te lezen dat er gekeken wordt naar langer termijn en dat er ook eindelijk iets gedaan wordt met de adviezen/klachten van supporters.

 3. YowVVV

  Bedankt voor het verslag! Een aantal zaken vallen mij op. Investeringsfonds? Volgens mij zijn we hier nog onvoldoende van op de hoogte. Volgens mij komen we niet uit categorie 1 bij een tekort van 0,5 miljoen op de begroting voor deze voetbaljaargang. Het inlopen van zo’n tekort is vrijwel onmogelijk. De volgende supportersavond gewoon na een wedstrijd, flyers uitdelen wedstrijd voorafgaand. Ik weet zeker dat er enkele honderden supporters aanwezig zijn. Ik laat alles bij wedstrijden van vvv vallen, kan ook niet eens tussentijds nogmaals naar venlo met andere verplichtingen en gezien afstand. Organiseren oefenwedstrijd tegen west ham bijvoorbeeld na winterstop zou een goede financiële uitwerking hebben. Geeft supporters ook meer gevoel bij samenwerking. Verder van de gemeente, mag toch hopen dat ze eens meewerken, politie inzet vanuit lokale driehoek zou al te beginnen gehalveerd kunnen worden, hier moet echt iets aan veranderen. Al viel het tegen Telstar mee, maar goed er waren toen 0 uitsupporters in het uitvak ;). VVV Vol Vooruit!

  1. Meuske

   Denk dat je over die supporters avond een goed punt hebt maar dan zouden ze dat beter voor een wedstrijd kunnen doen. Na een wedstrijd zijn er misschien teveel emoties en drank in het spel en willen de mensen toch naar huis..

  2. De tijd en dag van de supportersavond is misschien wel een probleem maar ik zie helaas geen andere mogelijkheden. Kijk is mooi bedacht voor of na een wedstrijd maar een wedstrijd begint om 8 uur. De meeste mensen halen door verplichtingen het allemaal maar net. Na de wedstrijd lijkt me niet zo’n goed idee zoals Meuske al aangeeft. Daarnaast zijn er doordeweeks veel andere activiteiten waar mensen zich aan willen houden. Zoals voetbal kijken, zelf trainen, werken, hobby’s etc etc.

   Er moet overigens nog wel veel gedaan worden om de begroting sluitend te maken. Er werd structureel gesproken over minder sponsoren, minder toeschouwers en minder televisiegelden. Hier moeten nog wat slagen gemaakt worden inderdaad. Ik weet wel dat VVV hard aan het werk is om dit op te lossen en de gesprekken aan te gaan met oud sponsoren etc.

   Wat betreft de posters dat kan zeker en dat gaat ook gebeuren voor de wedstrijd tegen Jong Ajax maar deze flyers zou je ook anders voor supportersavonden etc in kunnen zetten. Is een ding waar naar wordt gekeken voor de toekomst. Oefenwedstrijd wordt wel een dingetje want op de open supportersavond werd dit ook aangehaald. VVV-Venlo wil in januari oefenen tegen Fortuna Dusseldorf. Maar de gemeente heeft dit wederom verboden. Wedstrijden tegen Engelse en Duitse clubs zullen zeer waarschijnlijk helaas allemaal worden uitgesloten vanwege het veiligheids gevaar van de supporters en rivaliserende supporters. De visie van VVV-Venlo zal zo snel mogelijk naar buiten komen. Wij zullen dit delen als het zover is. Daarnaast gaan we denk ik nog even het investeringsfonds uitlichten want hier is nog heel veel onduidelijkheid over.

   1. Meuske

    Op zaterdag en zondag zijn toch ook wel eens wedstrijden dus daar zie ik wel een mogelijkheid voor een bijeenkomst.

   2. Ja maar je moet ook bedenken dat het kantoor net zoals eigenlijk elk kantoor in Nederland in het weekend gesloten is. Dus de werknemers moeten dan een vrije dag inleveren om een bijeenkomst in te plannen. Daarnaast zijn er na de wedstrijd activiteiten in de businesslounge waardoor er geen grote ruimte beschikbaar is.

    Maar niets is onmogelijk en misschien moet de open supportersavond op een andere manier georganiseerd worden. Dit is iets waar naar gekeken moet worden inderdaad.

   3. YowVVV

    Natuurlijk moet dit wel lukken in het weekend, waarmee je ook een groot bereik hebt en een vernieuwende wijze kunt hebben is een online supportersavond (denk bijvoorbeeld aan videochat of gewone chat) of een groot supportersonderzoek per mail. Kostendrukken doe je dan zeker ook nog eens..

   4. Zeker weten moet dat lukken! Ik zeg ook niet dat het uitgesloten is maar dat het een moeilijk verhaal is. Ik denk altijd maar zo; alles kan als je maar wil. Zeker een aandachtspuntje voor de volgende keer. Maar kijk alle ideeën over VVV en ook voor ons zijn welkom. Je kunt altijd hier in de reacties zetten of door een mailtje naar mij te sturen. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen met jullie leuke dingen kunnen bedenken. Ik heb dit pas ook aangekaart dat er genoeg supporters zijn die slim en talentvol genoeg zijn om goede ideeën aan te dragen. En dat we daar iets mee moeten doen, dit betekent niet dat alles uitgevoerd gaat worden maar we kunnen het altijd proberen.

 4. Ben

  De kernwaarden van VVV? Wat us dat?
  Dezelfde kernwaarden moeten aansluiten bij het beleid van VVV? Of is het zo dat het beleid van VVV moet aansluiten bij de kernwaarden van VVV? FORZA VVV! Wij gaan na,ar Den Bosch toe…

 5. kiekoputspelke

  Helder verslag van deze avond en nu zijn voor iedereen een aantal zaken glashelder.
  Bespaart hopelijk een hoop frustratie uitingen op deze site waar we ons nu vooral kunnen concentreren op discussies over wat de jongens op het veld laten 🙂

  1. Hoe mooi de Koel ook is en nostalgisch en noem het maar op. Het stadion valt van ellendigheid bijna uit elkaar zoals we allemaal wel gemerkt hebben. Verbouwing of nieuwbouw hangt allemaal af of er partijen zijn die investeren zoals bijvoorbeeld een gemeente. En bij investeren kunnen we denken aan andere partijen of leningen. Waar ze eerst dachten aan een evenementencentrum denkt de club nog wel aan functionaliteit maar niet meer aan concerten en zulke dingen. Het is in onze ogen wat realistischer wat natuurlijk ook de kosten van een stadion kunnen drukken.

   1. YowVVV

    Volgens mij hangt alles af van de uitkomst van het onderzoek, pakt dit positief uit, dan kunnen mogelijk randvoorwaarden voor het pimpen van de koel worden opgestart, pakt dit negatief uit, dan zal Trade Port Venlo toch echt eens zich meer moeten gaan mengen in VVV. Seacon speelt een belangrijke rol voor VVV, maar mogelijk laten andere grote bedrijven zich hierdoor ook belemmeren, ik bedoel hiermee te zeggen, alle aandacht gaat toch vooral naar Seacon hoe dan ook.. Laat ik wel stellen dat ik blij ben met dit sponsorschap en positieve neven activiteiten.

Leave a Reply