VVV-Venlo

Opleiding VVV-Venlo krijgt Nationale status

Het gaat goed met de jeugdopleiding van VVV-Venlo. De O19 wist de halve finale van de beker te halen en ook de O17 en O15 doen het prima. Dat valt niet alleen op in Venlo, want VVV-Venlo heeft een nieuwe status gekregen, meldt de club.

VVV-Venlo meldt het volgende op de website:

De jeugdopleiding van VVV-Venlo heeft van de KNVB de Nationale Status gekregen. De voetbalbond verzorgt de certificering in samenwerking met NMC Bright. De Nationale Status betekent een promotie, want eerder had onze jeugd de Regionale Status. Hoofd opleiding Roger Bongaerts is trots. “Dit is een bevestiging dat we op de goede weg zijn.”

Door diverse aanpassingen in de opleiding in de voorbije jaren, is het rendement al toegenomen. Zo tekenden eerder deze week Simon Janssen en Aaron Bastiaans een profcontract bij onze club, terwijl Stan van Dijck en Yahcuroo Roemer een amateurcontract van hun handtekening konden voorzien. Bovendien is Evert Linthorst dit seizoen doorgebroken in het eerste elftal en werd Vito van Crooij vorig jaar getransfereerd naar PEC Zwolle. “We hopen dat dit soort dingen minder incidenteel worden en een structureler karakter krijgen”, zegt Bongaerts.

De Nationale Status is het één-na-hoogste niveau van de opleidingen in Nederland. Zes clubs hebben de Internationale Status en naast VVV-Venlo heeft een tiental clubs de Nationale Status. De overige profvoetbalclubs hebben de Regionale of de Lokale Status.

Bron: VVV-Venlo

1 Response

Leave a Reply

× Tips of aanmerkingen? Stuur ons een Appje!