“Opoku in belangstelling van Vietnamese grootmacht”

De winterstop is aangebroken en dat betekent ook dat de transfermarkt weer geopend wordt. Voor VVV-Venlo zal er niet heel veel gaan veranderen in de selectie, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er spelers gaan vertrekken of bijkomen. Nu blijkt dat er interesse is voor Johnatan Opoku.

Er zijn altijd flink wat geruchten in deze tijden en voornamelijk vanaf het Aziatische continent, maar volgens het onderstaand bericht zou Ho Chi Minh City F.C. interesse hebben in de diensten van Opoku:

Het leek een uit de lucht gegrepen gerucht, maar wij hebben navraag gedaan bij Vietnamese bronnen en daaruit kan het volgende worden geconcludeerd. Ho Chi Minh City F.C. heeft belangstelling in verschillende spelers: Viktor Prodell, Pape Diakite en Johnatan Opoku. Dit meldt Tin The Tao. De bron meldt verder dat er ook een soort van voor-akkoord is overeengekomen.

Ho Chi Minh City F.C. staat momenteel 2e in de Vietnamese competitie en is een van de favorieten voor de titel. Wij zullen dit natuurlijk blijven volgen en meldden zodra er iets meer concreets te zeggen valt. Het is niet geheel duidelijk hoe serieus het genomen moet worden, maar het lijkt wel iets meer dan een wild gerucht.

30 Responses

 1. RuiverCity

  Ik denk dat meer spelers (Pachonik, Cattermole?) willen vertrekken na de eerste seizoenshelft. En Bogers maar verkondigen dat deze selectie voldoet.
  Van dit geld kun je misschien een fatsoenlijke keeper, middenvelder en snelle, scorende spits halen.

  1. Lincoln

   Denk dat dat wel meevalt. Dit zijn sportmannen, denk je dat die na een paar mindere wedstrijden zomaar opgeven? Ze hebben toch niks te verliezen. Als we degraderen hebben die beide zo een nieuwe ploeg gevonden. Mochten we erin blijven kunnen ze altijd nog wel kijken wat er gebeurd.

 2. robvvv

  Ik lees sommige commentaren alweer op Facebook
  Al degenen die kritiek hebben op het beleid bij VVV en kritiek op het al dan niet vertrekken van spelers moeten eens op de stoel van de bestuurders gaan zitten en proberen deze club , zoals de huidige en in het verleden kundige bestuurders, overeind te houden . Supporters lopen te hoop om kritiek te geven maar met een supportersschare van amper 6000 is het een lastige zaak overeind te blijven.
  VVV zal opportunistisch moeten blijven handelen want een structurele verbetering zal nog lang op zich laten wachten. Als er een transfer aankomt in de winterstop dan kan VVV alsnog doorpakken en versterkingen aantrekken.
  In het geval van de belangstelling voor Johnatan Opoku vind ik het uiterst bedenkelijk als er mensen zijn die meteen afgeven op het bestuur. Laat deze belangstelling maar geeffectueerd worden in een heel stevige transfer waar VVV weer op kan voortborduren.
  In de ogen van vele supporters (maar niet in de mijne) was Johnatan Opoku te licht en niet goed genoeg voor een basisplaats . Nu is er belangstelling en prompt krijg het bestuur om zijn oren van sommige noalers.
  Onbegrijpelijk dan Stan Valckx en Marco Bogers door sommigen afgeserveerd worden. Zij doen hun best naar de mogelijkheden die er zijn. En als er al fouten zijn of worden gemaakt : “zij die zonder zonden zijn gooie de eerste steen”. Dus stop met het negatieve gedoe en sta op een postitieve manier ander onze club…. In voor- en tegenspoed..
  FORZA VVV

  1. Lincoln

   Ben ik het wel mee eens plus Opoku heeft nog maar een contract van een half jaar en hij wordt 30 voor hem is het niet tijd om te oogsten. Na jaren Veendam en Oss denk ik niet dat hij zoveel geld heeft gespaard dat hij niet meer hoeft te werken na zijn carriere. Zo stap kan hem natuurlijk financieel behoorlijk zekerheid geven voor de toekomst van hem en zijn kinderen.

  2. kenfen

   Helemaal mee eens Robvvv. Gelukkig dat er ook nog mensen een positieve reactie geven en daar sta ik 100 % achter en met mij velen die deze reacties niet zo pruimen

 3. aoje

  Dat ze hem maar verkopen. Ik erger me al jaren aan zijn matige inzet. Geen stap of zweetdruppel te veel. Hij komt op mij over dat ie het zelf wel goed vindt, 70% is voldoende.. Jammer, want volgens mij had hij het in zich een grote te worden.
  Dan in Azie maar Vietnamese loempia`s bakken en misschien geld voor VVV om een welwillende spits te zoeken.

  1. Kwam vorig seizoen terug van een blessure. Had tijd nodig om weer zijn oude vorm terug te vinden. Maar spelen als een natte krant, wat een onzin! Scoort veel vaker dan menigeen zich hier realiseert.
   Is gewoon een slimme voetballer, en geen blind paard. Het oogt misschien soms alsof hij geen stap teveel wil zetten, maar als hij een snellere actieradius zou hebben, speelde hij in de subtop van de eredivisie. Dat is gewoon een mindere kwaliteit van Opoku en daarom speelt hij nog bij ons.
   Maar als je goed oplet zie je af en toe geniale ingevingen van hem, wat dat betreft is hij een beetje vergelijkbaar met Seuntjes.
   Ik denk als de belangstelling serieus is en er een mooie transfersom inzit ze het moeten doen, ook gezien zijn leeftijd en aflopende contract. Ik hoop alleen dat we er dan wel iets fatsoenlijks voor terugkrijgen, want ik vind hem op dit moment één van de belangrijkste spelers in het team.

   1. mats

    Ik heb VIT-VVV terug zitten kijken, maar daar was Opoku toch echt een ramp hoor.. sjokte weet eens over het veld en werkelijke aar geen stap te vele en amper een bal aangeraakt. Triest gewoon. Kan best dat zijn actieradius warmonger is maar je mag toch verwachten dat iemand warmer energie in zijn spel legt.

   2. Dat was helemaal niks inderdaad, en die wedstrijden zaten er zeker tussen… Maar misschien zat hij met zijn gedachten al in Vietnam..

 4. chretien

  Hoe je het ook bekijkt, dit seizoen behoort hij tot de spelers die er toe doen. Als hij vertrekt, het zij hem gegund, wat komt er voor in de plaats en wat kost het? Ik wil graag dat het goed komt, maar zijn vervanger, die kost minder en speelt beter?

 5. ger

  Ik zeg snel verkopen, hij is gewoon lui.
  Sorry maar het is niet mijn speler, en ja hij heeft wel eens een goed moment gehad. Ik was blij dat hij zo lang geblesseerd is geweest, maar dat is gewoon mijn mening .

 6. Dit jaar gaat het met vlagen redelijk met hem maar vorig jaar speelde je regelmatig met 10 man. Vreselijk hoe hij toen vaak over het veld sjokte. Tegen Vitesse was het ook weer een natte krant. Zal er in elk geval geen traan om laten, heb liever iemand die er voor de volle 100% voor gaat elke wedstrijd.

 7. robvvv

  Ik begrijp niet waarom keer op keer Johnatan Opoku bestempeld wordt als lui en niet bereid te werken.
  Hij is nu eenmaal een zeer flegmatieke (en zeker niet luie, ongeinteresseerde) speler die ook door zijn medespelers in stelling moet worden gebracht. Als dat laatste niet gebeurt dat zal niemand in de spits goed ogen en zeker een flegmatieke speler als Johnatan zal de zeurende supporters niet bekoren. Ik heb al vaker betoogd: heren (en dames) hou op met zeuren , ga achter de ploeg staan en laten we er op en naast het veld alles aan doen om in de eredivisie te blijven te beginnen met een positieve houding!! Als het onverhoopt toch mis gaat … uithuilen en opnieuw beginnen. Veel wedstrijden winnen in de KKD is m.i. misschien wel beter voor onze (supporters) gemoedsrust dan wekelijks de zeperds in de eredivisie aan te moeten schouwen. Tel je knopen !

 8. twiggy11

  Je hebt in het voetbal werkpaarden en sierpaarden opoku is een sierpaard maar wel een die je voor het doel zet om te scoren zo slecht is hij niet op moment zit er bij vvv niet een die dat kan dus niet zo negatief toen vvv kampioen werdt hebben we toch vaak gejuicht door hem . Zo zie ik het

 9. ger

  En over achter de ploeg staan! We zullen volgend seizoen een kijken wat er achter de ploeg staat! Of die 6 A 7 duizend mensen nog gaan komen. Daarbij sta ik al jaren achter de ploeg al meer dan 40 jaar in goede en slechte tijden en niet alleen als PSV of andere groot machten op bezoek komen.

  1. robvvv

   En zo is het .. de echte VVVers blijven komen…… Ik ben er bij….Ik ben grootgebracht met geel/zwart , gevormd met rood / wit… was erbij in de eredivisie, bij de Intertotowedstrijden, eerste divisie, tweede Divisie , met Jan Klaassen ., Dick Schenkel, Pietje Pala , Remie Reynierse en ga zo maar door..
   Met en zonder Opoku blijf ik ook komen. Spelers en trainers zijn voorbijgangers. Wij, supporters zoals Ger, blijven… welke supporters nog meer ?

   1. SneltreinMusa

    Neem aan dat dat ook het enige juiste is, boeit niet waar we spelen koop toch wel een seizoenskaart, mensen die alleen komen tegen PSV noem ik niet eens fans, ja voetbalfans maar niet fan van VVV. We handhaven gewoon let maar op, ik zie genoeg kwaliteit in deze ploeg om RKC, ADO, en PEC of Emmen onder ons te houden. En ja Opoku kan aardig voetballen alleen ziet het er allemaal lui uit, ga in iedergeval zijn wereldgoal tegen NAC nooit meer vergeten

 10. RuiverCity

  Sommigen op dit forum begrijpen niet dat VVV enorm veel inkomsten gaat missen mochten we degraderen. FOX-gelden, minder sponsoren en (nog) minder toeschouwers. Dat is de realiteit. Alle ploegen die degraderen denken wel in de top van de KKD mee te draaien maar er zijn voorbeelden te over dat dat (vaak) niet het geval is; Roda, GAE, NEC, NAC, Graafschap, etc.
  VVV moet er alles aan doen om niet te degraderen!!!

  1. robvvv

   Ik mag hopen dat dit commentaar niet op mij was gericht: ik besef weldegelijk dat een degradatie veel geld gaat kosten. Uiteraard hoop ik op een handhaving maar als het toch fout gaat… uithuilen en opnieuw beginnen..

 11. chretien

  Ja… ja… en, wij oudjes blijven komen tot we omvallen, maar VVV moet vooral de jeugd binnenhalen, want dat is de toekomst. Zonder de jeugd geen toekomst. Degraderen zou killing zijn, dan gaat het weer minimaal 5 jaar duren, of nog veel langer, voor we terugkeren in de eredivisie… en ja, we hebben maar 3000 echte fans, maar dat aantal moet omhoog… bij bouw van een nieuw stadion hadden we al l ang 5 of 6000 fans gehad en was 10-12000 toeschouwers gemiddelde niet ondenkbaar geweest.
  Voorlopig wens ik iedereen, ook de mensen die af en toe komen kijken een voorspoedig en vooral gezond nieuwjaar.. FORZA VVV!

 12. roermond

  VVV-Venlo wil meewerken aan vertrek drietal
  15.45 uur
  2

  VVV-Venlo wil meewerken aan vertrek drietal
  © Pro Shots
  Door Geert-Jan Jakobs Geert-Jan Jakobs
  VVV-Venlo wil meewerken aan een vertrek van een aantal spelers dat dit seizoen nog maar weinig in actie kwam. Eén van hen is Tristan Dekker, voor wie SC Cambuur in de markt is.

  De 21-jarige rechtsback zag op de slotdag van de vorige transferperiode zelf op het laatste moment af van een overgang naar Go Ahead Eagles. Sindsdien kwam hij achter de onomstreden Tobias Pachonik amper aan bod bij VVV. De Noord-Limburgse club zet in op een verhuur van de Hagenaar, die nog tot medio 2021 vastligt. Naast Cambuur zou nog een aantal andere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie in Dekker een mogelijke versterking zien.

  Damian van Bruggen (foto), eveneens vaker dan hem lief is bankzitter bij VVV, wordt ook met een aantal clubs van het tweede niveau in verband gebracht. Voor Van Bruggen bestaat ook Belgische interesse. De 23-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, mag De Koel eventueel definitief verlaten. De voormalig jeugdspeler van Ajax en PSV komt sinds medio 2017 uit voor VVV.

  Samuel Scheimann (32) kwam pas een half jaar geleden naar de Venlose club, maar komt nu ook in aanmerking voor een tussentijds vertrek. De van Beitar Jerusalem overgekomen linksback, in Venlo tot nu toe acht keer ingezet, wil en mag elders op zoek gaan naar meer perspectief op speelminuten

  Dus toch nog hoop op versterkingen?

Leave a Reply