VVV-Venlo

Oranje: Dekker en Van Crooij niet bij definitieve selectie

Vito van Crooij is door bondscoach Art Langeler niet opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. Dat heeft de KNVB zojuist bekend gemaakt. Hij zal dus geen oefenduel spelen tegen België en een EK-kwalificatie duel tegen Andorra. Ook Tristan Dekker is niet opgenomen in de definitieve selectie van Oranje onder 20 onder leiding van Peter van der Veen. Hij staat wel op de standby lijst.

Jong Oranje
Jong Oranje zal op 22 maart een oefenwedstrijd spelen tegen de leeftijdsgenoten van Belgie in Doetinchem. Daarna zal op 27 maart de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Andorra op het programma staan voor de mannen. Deze zal worden gespeeld in Andorra. Jong Oranje is nog volop in de race om zich te kwalificeren voor het EK in 2019. Andorra staat momenteel laatste in de groep met 1 punt uit vier wedstrijden. Jong Oranje heeft 8 punten uit vijf wedstrijden en staat daarmee op de tweede plaats in groep 4. Vito zal daar dus niet bij zijn, hij viel in de laatste selectie af en blijft dus in Venlo

Oranje onder 20
De spelers van Oranje onder 20 zullen op 27 maart een wedstrijd spelen tegen de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op de KNVB campus in Zeist en zal om 18.30 uur beginnen. We zijn er trots op dat Tristan zich goed ontwikkeld heeft in de Jupiler League en nu ook in de Eredivisie zijn steentje bijdraagt aan het team. Helaas zit hij nu niet bij de definitieve selectie, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat hij op dit moment nog geblesseerd is. Hij staat nog wel op de standby lijst, voor het geval iemand mocht afhaken.

Beide spelers doen het goed en het is jammer dat ze niet uitverkozen zijn tot de definitieve selectie, maar we moeten niet vergeten dat daar gewoon heel veel jongens bijlopen die Europese topclubs spelen. Wij zijn alsnog trots op deze spelers en hopen dat ze zich blijven ontwikkelen.

1 Response

  1. idderzienmeining

    Natuurlijk jammer voor Vito en Tristan, maar voor VVV geen slechte zaak. We gaan richting einde van een zwaar seizoen, en de pijntjes lijken voelbaar te gaan worden bij onze smalle selectie …. laat deze jongens nog eerst maar een paar wedstrijden knallen in Venlo !!

Leave a Reply