Oud-bestuurders in commissie van wijzen VVV-Venlo

De commissie van ‘wijzen’ is vandaag bekend geworden via 1limburg.nl. Oud-burgemeester van Venlo John van Graafeiland is de voorzitter van een speciale commissie. In de commissie zitten verder oud-wethouder Leon Litjens van Horst aan de Maas, Jan Vlaminckx (oud-voorzitter van VVV) en Paul Janssen (voormalig partner bij Ernst & Young).

De raad van ‘wijzen’ gaan onderzoeken en inzicht geven wat de maatschappelijke waarde van VVV is voor de stad en regio. Daarnaast gaan ze de feitelijke situatie schetsen bij de club. Eind juni moet er een advies op tafel liggen die antwoordt moet geven of de gemeente de club moet steunen en op welke manier dat zou moeten.

VVV gaat gelijktijdig aan de slag met het opstellen van een toekomstvisie.

Bron: 1limburg.nl

14 Responses

 1. Timeeh

  Ogog, krijgen we dat gezeik weer. Eind Juni moet er…….Waar heb ik dat allemaal eerder gehoord? Juni, wordt augustus, augustus wordt mei 2016 etc. Ik wil het nog wel eens zien allemaal.

  1. marcel

   door de ‘ons kent ons’ commisie, die regelt dit soort kliekjes die een flinke duit opstrijken om zo lang mogelijk over dit soort zaken te discussieren, vaak met een onduidelijke uitkomst, zodat niemand van buitenaf een echt oordeel kan vellen, waarom dit groepje samengesteld is, er zoveel geld uitgegeven wordt (aan dit groepje), en waarom er uiteindelijk geen beslissende uitkomst komt op de vraag waarom zo’n kliekje eigenlijk samengesteld is. op naar de volgende zakkenvul-commissie

 2. Koelie

  Nou zakkenvullen zullen wel niet doen. Gratis koffie en een koekje. Maar belangijker dit zijn volgens mij toch redelijke VVV sympathisanten dus goed nieuws. Of ze het college en gemeenteraad ook kunnen overtuigen dat betwijfel ik.

  Ondertussen elders in Nederland, krijgt Cambuur een nieuw stadion, wordt het stadion van Go Ahead Eagels en PEC Zwolle verbouwd en heeft Heracles na de zomer ook een verbouwing afgerond. Opvallend is dat met name PEC maar ook Heracles al recent een nieuw stadion / verbouwing hebben gehad en dus nu al opnieuw verder gaan daar waar VVV in tien jaar tijd niet vooruit komt. Met de groetjes van gemeente Venlo (Wel vooraan bij succes .

  1. sultana

   @Koelie: en wat te denken van de Floriade? Weer een of ander prestige project van de ambtenarij wat de burger klauwen vol met geld heeft gekost en nog steeds kost, nog nooit is ook maar een Floriade winstgevend geweest, en dat voor iets wat een maand of 4 geduurd heeft…..? We zijn bedankt met zo een geweldig gemeente bestuur in onze stad, geld gaat haar de verkeerde dingen.

   1. Godfried

    Sorry, hier moet ik even op reageren.

    Jij stelt dat de Floriade niet winstgevend is geweest. Dat klopt natuurlijk niet. Ja, de floriade ‘an sich’ heeft verlies gedraaid. Maar voor de regio en het bedrijfsleven is het natuurlijk wel degelijk winstgevend geweest. Hoe winstgevend is niet te achterhalen. Maar als je ziet dat 90% van alle hotels, B&B, campings e.d. gedurende de hele Floriade bomvol zaten, de restaurants (zelf in de binnenstad van Venlo) stijf volgeboekt waren, centra van Horst, Grubbenvorst etc. veel meer dagjes mensen kregen en ga zo maar door. En dat in tijdens van crisis. De Floriade voor werkgelegenheid heeft gezorgd, voor het bedrijfsleven vette orders heeft opgeleverd enz. enz.

    Je kunt dan onmogelijk zeggen dat de Floriade niet winstgevend is geweest!

    Tevens heeft het als vliegwiel gefungeerd voor projecten in de regio. Met de Floriade als doel zijn echt heel veel projecten eerder en sneller opgepakt. Ook dat is winst.

 3. Meuske

  Stelletje slapjanussen eerste klas hier in Venlo want beslissingen en besluiten nemen dat moet hier gemiddeld 10 jaar duren en zelfs dan komen ze er nog niet uit. Venlo loopt al jaren achter op de rest van de provincie en kan geen vooruitgang boeken in welk opzicht dan ook. Stilstand en vertragen daar blinken ze al jaren in uit. Ik ben een trotse Venlonaaraar ik schaam me voor de resultaten die deze stad de laatste jaren voor de burger heeft geboekt

  1. Godfried

   Dat alles zo lang duurt heeft niets met de gemeente te maken, maar met de inwoners van de gemeente. Zodra er een plan wordt gepresenteerd, zelfs al is het een lullig grasveldje dat wordt aangelegd, kruipen direct enkele omwonenden of beroepsklagers in de pen en gaan bezwaar maken bij de provincie. Kijk naar Red ons fort. Een clubje dat in de picture wil staan omwille van een oud ‘fort’ dat zogenaamd uniek is. 20 km noordelijker, in Gennep ligt exact eenzelfde fort. Uniek is het dus niet! De enige mensen die daar op af komen zijn verdwaalde wandelaars. Daarnaast heb ik Red ons fort alleen maar horen afkraken, maar een constructieve bijdrage hebben ze niet geleverd. Nu VVV is afgehaakt zijn de leden van Red ons fort ook weer terug in hun geite-wollen-sok gekropen.

   Ik denk dat werkelijk elke stad in Nederland jaloers is op Venlo, omdat er direct naast het centrum zo’n groot, braakliggend terrein ligt, waar werkelijk alles nog mee gedaan kan worden om het centrum aantrekkelijker te maken voor eigen inwoners en toeristen. En dat direct aan de Maasoever! Ik snap dat je niet over een nacht ijs gaat. Het bepaald namelijk voor de rest van de tijd het gezicht van Venlo. In dat licht snap ik ook wel dat de gemeente er niet een complex van wil maken waar slechts 1 keer in de 2 weken ‘leven’ is in de vorm van een voetbalwedstrijd.

   1. Meuske

    Sorry Godfried want normaal ben ik het wel met je eens maar hoelang heeft de maas boulevard braak gelegen en hoe vaak moest Berden terug naar de tekentafel om een nieuw plan in te dienen? Floriade voor de middenstand misschien aantrekkelijk maar wat heeft de gewone Venlonaar er aan gehad? Holland casino wou hier een parade paardje vestigen maar Door het geneuzel zijn ze afgehaakt. Jij praat wel als 1 van onze ambtenaren maar zo rooskleurig is het volgens mij niet.

   2. Godfried

    De Maasboulevard heeft inderdaad heel lang braak gelegen. Maar hoe komt dat? Omdat ze niets verkocht kregen. Je gaat niet iets bouwen wanneer er geen gegadigden zijn. Dat zou dom zijn.

    Vwb Berden naar de tekentafel. Dit had dus alles te maken met de omwonenden die naar de provincie zijn gestapt vanwege eventuele overlast. Die 8 mensen die in de directe omgeving van het kazerneterrein wonen, leven liever naast een daklozenopvang, elektriciteitscentrale en braakliggende panden.

    Dat de Floriade goed was voor de middenstand, betekent dat het ook goed was voor de gewone Venlonaar. Mensen buiten de gemeente wisten ineens Venlo te vinden wat goed is voor de naamsbekendheid en imago van de stad. Tevens, wanneer het goed gaat met de lokale economie, gaat het goed met de inwoners. zoals ik al zei heeft het heel wat banen opgeleverd. Dus banen voor de gewone Venlonaar.

    (Neemt overigens niet weg dat het strikje en enkele andere binnen het bestuur van de Floriade hun portemonnee hebben gevoed over de rug van de belastingbetaler!)

 4. YowVVV

  Verslag uitbrengen eind juni, ok? Besluitvorming gemeente, het zal wel weer! Steun de grootste vrije tijds trekker van Venlo eens. Daar bedoel ik niet mee om de 2 weken 100-200 politie-agenten voor potje voetbal. Op een koopzondag zie je er hooguit een handvol lopen. Geef de club en de regio eens vertrouwen, Nu of Nooit.

 5. LJ

  Hoe zit het eigenlijk met de vorderingen van deze commissie? Eind juni is al meer dan 2 weken geleden en er is nog niets bekend van enig rapport. De gemeenteraad gaat binnenkort met zomerreces en dan wordt het al september.

  1. YowVVV

   Ons geduld is duidelijk op! Mogelijk ligt het nu weer aan de gemeente, zijn te druk bezig met het floriadeterrein na jaren van verval toch eens regionaal te betrekken met activiteiten, hier krijgt de een na de ander een vergunning! Cultuur is erg belangrijk voor de gemeente venlo haha, hebben alleen nog niet in de gaten dat een bvo het grootste uithangbord van een gemeente is!

Leave a Reply