Oud VVV-er Bryan Linssen gepresenteerd bij FC Groningen

Oud VVV-er Bryan Linssen heeft definitief de overstap van Heracles Almelo naar FC Groningen gemaakt. De aanvaller tekent een contract voor 3 seizoenen bij de Bekerwinnaar. FC Groningen betaalt aan Heracles een vergoeding van 850.000 euro vanwege de afkoop van het contract.

Bryan Linssen speelde van het seizoen 2010 tot en met 2013 bij VVV-Venlo. In 73 officiële wedstrijden voor de Venlonaren. Hij wist in deze 73 wedstrijden 14 keer het doel te treffen.

VVV gaat ook meeprofiteren van de transfer. De Venlonaren bedongen bij de overgang van Linssen naar Heracles Almelo een percentage over de meerprijs bij een volgende transfer van Linssen.

14 Responses

 1. kiekoputspelke

  Eindelijk weer eens financieel goed nieuws….al vraag ik me af om wat voor een bedrag het gaat. Ik bedoel: bij Heracles Almelo heeft hij nog een contract voor 1 seizoen en zal er dus geen mega transfersom gemoeid zijn ?? Laten we uitgaan van een doorverkooppercentage van 10% en een transfersom van € 650.000,= en dan mag VVV een bedrag van € 65.000,= claimen. Geen vetpot….maar in deze tijden misschien wël ?? Ik heb geen idee wat een gemiddelde JL speler aan salaris kost maar dat zouden zomaar eens twee nieuwe spelers kunnen zijn !!

  1. Meestal gaat het niet om het transferbedrag van AZ naar Heracles maar de doorverkoop. Dus bijvoorbeeld Heracles heeft 200.000 betaald aan VVV (zeg maar wat qua bedrag). Als AZ nu 400.000 betaald krijgt VVV een percentage over 200.000. Het kan potentieel een bedragje opleveren maar ga er maar niet van uit dat het een vetpot is :).

 2. Ben

  Een speler die in de eredivisie, niets als spits(!), er 8 inschopt, levert echt meer op dan de bedragen die jullie noemen. Maar
  Brian zou nog veel beter naar Duitsland of Engeland kunnen gaan. Dat levert hem persoonlijk het tienvoudige op. FORZA VVV!

 3. Ben

  Sorry:
  Een speler die in de eredivisie, NIET als spits(!), er 8 inschopt, levert echt meer op dan de bedragen die jullie noemen. Maar
  Brian zou nog veel beter naar Duitsland of Engeland kunnen gaan. Dat levert hem persoonlijk het tienvoudige op. FORZA VVV!

 4. LJ

  Met al het geld wat ze extra krijgen zullen ze het tekort van de afgelopen seizoenen moeten dichten. Daarnaast zitten ze in categorie 1 waardoor VVV alle uitgaven bij de KNVB moet voorleggen. Extra geld voor Seuntjes is er niet. Als Telstar geen water bij de wijn doet is het over en sluiten.

 5. Goodie

  Naast de transfervergoeding die VVV krijgt, hebben ze ook recht op nog eens 1,5% van het transferbedrag dacht ik. Linssen speelde 3 jaar bij VVV en na elk levensjaar tussen 16 en 23 jaar heeft de club waar hij destijds in dienst was bij elke transfer recht op 0,5% per jaar over het tranferbedrag.

 6. kiekoputspelke

  Bryan heeft zijn zaakjes goed op orde….hij kiest steeds bewust voor een klein stapje hoger en zit nu bij FC Groningen. Een prima club waar hij met zijn inzet en goals ongetwijfeld snel de harten van de supporters zal veroveren…zoals hem dat al lukte in Sittard, Mestreech, Venlo en Almelo !! En ik moet zeggen dat ik hem – na zijn goede jaren bij VVV – ook een mooie carrière gun.

  De transfersom van € 850.000,= is boven (mijn) verwachting zoals jullle in mijn eerdere reacties konden lezen. Dan krijgt VVV dus tóch een leuk bedrag overgemaakt. Maar dit betekent niet meteen dat we weer twee nieuwe spelers kunnen aantrekken, want volgens mij ben je met handen en voeten gebonden als je in de gevarenzone (categorie 1) zit. Het zou me niet verbazen als je deze inkomsten moet gebruiken om tekorten te dichten…

Leave a Reply