Oud VVV-er Musa in belangstelling van Engelse clubs

De transfermarkt is weer geopend en hierdoor is het tijd voor geruchten en speculaties. Volgens meerdere Engelse en Nigeriaanse voetbalmedia is er Engelse belangstelling voor ex VVV-er Ahmed Musa. Het zou hier gaan om de Londense clubs West Ham United en Tottenham Hotspur.

Musa zijn uitstekende vorm dit seizoen heeft de aandacht getrokken van beide clubs. Hij scoorde namelijk 8 doelpunten in 23 wedstrijden.

De oud VVV-er heeft nog een contract voor 2 seizoenen en de vraagprijs van CSKA zal hierdoor hoog zijn. Echter heeft de aanhoudende slechte Russische economie invloed op de spelers salarissen. Waardoor een Engels bod interessant is voor de Russische grootmacht.  Daarnaast heeft CSKA Moskou interesse in drie nieuwe spitsen waardoor de kans groot is dat Musa mag vertrekken.

De Spurs lijkt de club met de meest concrete interesse voor de Nigeriaan. De zaakwaarnemer van Musa, Tony Harris heeft namelijk een goede zakenrelatie met De Spurs. 

Afgelopen zomer was er ook al interesse vanuit Engeland. Toen waren grootmachten als Liverpool en Manchester City geïnteresseerd. Echter bleef het bij interesse en bleef de Nigeriaan bij CSKA Moskou.

Doorverkoopclausule
VVV heeft een doorverkoopclausule. Het percentage is alleen van de meeropbrengst (verkoop min aankoop). En er is een maximum bedrag. Mogelijk dus een financiële meevaller voor de Venlonaren.

Op 7 januari 2012 vertrok Ahmed Musa naar het Russische CSKA Moskou. Hij tekende een contract voor 5 jaar bij de Russische grootmacht. De kleine snelle Nigeriaan werd 2 maal landskampioen en won de Russische beker en Russische Supercup.

Links: Daily Times NigeriaSoccermile.com, SL10

2 Responses

  1. Ben

    Ben het met je eens, ongelooflijk dat VVV daarover altijd geheimzinnig doet en dus niets loslaat. Geeft alleen maar reden tot waarschijnlijk onnodig wantrouwen. FORZA VVV,

Leave a Reply