Oud VVV-er Wildschut van Heerenveen naar Middlesbrough

Oud VVV-er Yanic Wildschut vertrekt bij sc Heerenveen. De aanvaller vervolgt zijn carrière in Engeland waar hij gaat spelen voor Middlesbrough. Wildschut kwam in de zomer van 2013 van VVV-Venlo naar Friesland. De aanvaller, die in januari dit jaar door sc Heerenveen werd verhuurd aan ADO Den Haag, kwam 22 maal in actie in de hoofdmacht van de Friezen. Hij scoorde in die duels twee maal voor de Friese club. Yanic Wildschut tekent een contract voor 2 jaar bij Middlesbrough.

Volgens Feanonline ontvangt Heerenveen naar verluidt 800.000 euro voor Wildschut.

Dit kan een voor VVV-Venlo een financiële meevaller betekenen. VVV heeft een doorverkoopclausule op Yanic Wildschut. Het percentage is alleen van de meeropbrengst (verkoop min aankoop). En er is een maximum bedrag. De exacte percentage weten wij niet.

Bron: SC Heerenveen

3 Responses

  1. Donderspeech

    Dus het gaat waarschijnlijk een euro of 10 (aankoop-verkoop). Net genoeg voor een friet-met, een frikadel, een kroket en een portie bitterballen………

  2. Ben

    Ben toch benieuwd wat het oplevert? Niet alleen hoeveel het oplevert, maar ook voor wie?Nik ben inderdaad benieuwd, wellicht in een klap weg uit categorie 1? FORZA VVV!

Leave a Reply