Oud VVV-speler Huub Vercoulen over de degradatie

Vandaag publiceerde Dagblad De Limburger op de sportpagina een aantal korte interviews met oud VVV-spelers over de degradatie van de Venlose club. Oud VVV-speler Huub Vercoulen sloeg de spijker op zijn kop. Wij sluiten ons hierbij aan. We hebben het artikel overgetikt voor jullie en zijn zeer benieuwd naar jullie mening!!

Oud VVV-speler Huub Vercoulen over de degradatie van VVV in Dagblad De Limburger van vandaag:
Voor de club vind ik de degradatie erg triest, maar ten opzichte van het beleid vind ik het terecht. Sinds ze Honda hebben verkocht, heeft de directie alleen maar dollartekens in de ogen gehad eb vergeten een fatsoenlijk elftal op te bouwen. Ik weet zeker dat de algemeen directeur en voorzitter de namen van de spelers in het beloftenelftal niet eens kunnen opnoemen. Ieder jaar gaat er een bus spelers weg en komen er een hele hoop nieuwe. Als de nood aan de man is, moet je op je beloften kunnen teruggrijpen. Bij VVV wordt alleen maar gedacht aan inkopen en verkopen. Voor mij is het godsonmogelijk dat er geen Venlonaren in het eerste elftal rondlopen. Het lijkt mij stug dat ze hier niet meer kunnen voetballen. Heel de technische staf moet weg. Daar moeten ze eens een fris type als Alex Pastoor neerzetten. Ton Lokhoff voetbalt alleen om tegendoelpunten te voorkomen. Hij laat VVV veel te behouden spelen.

Bron: Dagblad De Limburger

 

40 Responses

  1. YowVVV

   Ok, type Pastoor. correctie. Onder Ton is géén enkele speler dit seizoen beter geworden. De transferwaardes zijn ook alleen maar gedaald. Waar VVV het van moet hebben. Nog zo’n jaar? Ik ben er van overtuigd dat spelers van deze selectie plus de nieuwe mannen meer stappen kunnen maken met een andere trainer. Zonder zo’n negatieve spelopvatting.

 1. De Koel

  Huub heeft helemaal gelijk dat na de verkoop van Honda het mis is gegaan bij VVV. Nadat het succesvolle elftal met o.a. Honda, Schaken en Calabro uit elkaar was gevallen kwamen er een paar huurlingen uit Portugal voor terug, plus Emenike en Uchebo. En daarmee dacht Hai Berden wel eventjes het linkerrijtje te halen, zo riep hij in de media. Jan van Dijk wist wel beter en gaf aan dat het elftal totaal niet Eredivisiewaardig was. Dat werd hem niet in dank afgenomen door Hai en in de winterstop kon Van Dijk vertrekken. Daarna werd weer een blik huurlingen opengetrokken en wist VVV zich onder leiding van Wil Boessen ternauwernood te handhaven in de play-offs tegen Zwolle. Het seizoen erna kwam Glen de Boeck en stond er weer een vrijwel nieuw elftal op het veld. Ook dat was geen succes, de Boeck hield het voor gezien na de kansloze nederlaag bij Heracles en in de winterstop kwamen wederom een aantal huurlingen. Plus Lokhoff natuurlijk. De nummer vijf op de wenslijst van VVV en de enige trainer die bereid was naar Venlo te komen. Want Wil Boessen was door de VVV directie te licht bevonden en gaf terecht aan slechts tot de winterstop interim trainer te willen blijven. En na weer een Houdini ontsnapping in de play offs tegen Cambuur vertrokken vrijwel alle huurlingen en begon VVV voor het derde seizoen op rij met een nieuw en niet ingespeeld elftal. En deze keer was het potje met de Honda reserves op. Verkwist met korte termijn acties en aankopen van veel te dure en mislukte buiten EU-spelers als Uchebo en Emenike.

  1. sultana

   Wat dacht je van Leemans en Toth? Spelers die altijd voorop in de strijd gingen, daar kom ik voor naar het stadion, dat wil ik zien! Maar niet elke week weer een ongemotiveerd belabberd zooitje die beton voetbal spelen en geleid worden door een trainer die schijnbaar gesponsord word door McDonalds aan zijn postuur te zien. Wat denk ik terug aan spelers als Schaken, Amrabat, El Gaaouiri, Calabro en Honda. Waar is die tijd gebleven?

   Dit gaat de verkeerde kant op als ze dit beleid blijven voeren en doorgaan met Lokhoff en de rest van de technische staf. Maar ja Hai meent dat hij altijd gelijk heeft nou daar gaat hij heel snel achter komen want de sponsoren en supporters laten vvv massaal links liggen verwacht ik. Hoe luidt het bekende spreekwoord ook alweer Hai: hoogmoed komt voor de val!!!

  1. vvv_supporter_op_zuid

   Vergeet dan ff niet Van Dael, Jacobs, die maken al jaren niemand beter. Met alle respect veel spelers die bij VVV komen hebben het al verder geschopt dat beide heren.
   Deze heren zouden 2e elftal, jeugd wel kunnen trainen natuurlijk….

 2. Paljas

  Ik wil er toch even op wijzen dat de weinige doorstroming van de jeugd,alles te maken heeft met het niveau van deze spelers.
  De jeugd komt mijn inziens toch echt een paar niveau’s te kort,om zelfs op eerstedivisieniveau aanspraak te maken op het eerste elftal.
  VVV is geen Ajax,waar der per jaar zo’n 3 a 4 spelers doorstromen naar het eerste elftal.
  Der zullen er straks in de eerste divisie wel een aantal bij de selectie gevoegd worden,maar ook dan zal weer blijken dat deze spelers veel moeite zullen hebben zich daadwerkelijk op het gevraagde niveau te etaleren.
  Mijn inziens moet het niveau van de jeugdtrainers en vooral ook technische staf,die die gasten opleiden/trainen,meermaals omhoog.
  Je moet dan denken aan oudspelers,die aan de top van de eredivisie dan wel aan de top van het buitenland hebben gevoetbald.
  Zoals bijvoorbeeld Jaap Stam bij Zwolle,die een schat aan ervaring overbrengt aan zo’n selectie,wat dan ook weer blijkt uit de resultaten dit seizoen van Zwolle.
  Pas dan zul je zien dat ook jeugdspeleres bij VVV bruikbaar zijn en dat een gemiddeld tot matige selectie veel beter gaat presteren.
  Mijn advies voor nu en de aankomende jaren:investeer in een goede technische staf van ex-topvoetballers en zoek jeugdtrainers op niveau!

  Gegroet,

  Paljas.

 3. RuiverCity

  Als ik nu toch weer hoor dat oud vvv speler John Versleeuwen wordt weg gestuurd als jeugdtrainer bij VVV. Te triest voor woorden. Net als ze Jay Driessen bijna weg hadden gekregen toen hij conflict had met Mario Capteijn.

 4. jason

  De beste stuurlui staan aan wal zullen we maar zeggen. Volgens ger van rosmalen op l1 moet vvv gaan bouwen om een stabiele middenmotor te worden. Ja ger dat weten ze bij vvv ook wel maar vertel er dan ook eens bij hoe jij dat zou doen. Nu moeten er weer jougdspelers opgesteld worden echter zal ook dan de achterban weer gaan klagen na 3 nederlagen op rij. Verder worden de beste jeugdspelers al weggevist door andere clubs en zal die ene goede na een jaar goed gespeeld te hebben vvv verlaten en kun je weer opnieuw beginnen. Was het allemaal maar zo gemakkelijk.

 5. Ievel Knievel

  Bijna lullig om te zeggen dat ik dat precies al een paar maanden geleden riep, Toen kreeg ik de hele pro-Berden-clan over me heen.

  In mijn beleving stop je dit gezeik door van VVV weer een stcihting te maken. Een vereniging met leden (de supporters). Leden die beslissen. Helaas heeft Berden met een Houdinin truc die structuur aangepast en er een BV van gemaakt. Ook nog eens met de drogredenering dat we mee moeten met de moderne tijd. Het enige voordel dat het oplevert is dat dhr. Berden winst kan maken. Winst die verdeeld wordt onder hemzelf en zijn vriendjes. Daarom moet dat stadion er ook komen en zo snel mogelijk (in dat oude stadion maakt HIJ te weinig winst). Ook voor dat stadion worden allerlei drogredeneringen gebruikt. Het zou te duur zijn om de oude accommodatie aan de moderne tijd aan te passen> daar wil ik wel eens cijfers van zien. Daarnaast ie de buisnessclub echt nog niet verouderd hoor of te krap. Staat er net 10 jaar.

  Hoe kan het dat in België clubs met een verouderde accommodatie dan wel succesvol kunnen zijn? Hoe kan het dat clubs als RKC en Heracles wel uit komen met kleine accommodaties (althans Heracles zeikt nu ook om een nieuw stadion> omdat ze groter willen worden, maar ze hebben het dus jaren prima weten te redden). Ik zeg, net als vele anderen inmiddels, overnieuw beginnen. De Koel stukje bij beetje aanpassen en uitbreiden. Had men dat de laatste jaren gedaan had er nu een stadion gestaan voor 12.000 bezoekers aangepast aan de moderne tijd. Als je dit tribunedeel voor tribunedeel doet (i.p.v.in 1x) dan valt het qua kosten reuze mee. Betrek een sponsor als Neptunus (vd tenten( erbij; en je hebt herbuikbare modules, waardoor je stadion helemaal in lijn is met de wensen van de gemeente.

  Dan over het voetbal. Het is goed dat men nu terug moet grijpen op de eigen jeugd. Misschien komt ooit ook nog eens het besef dat een eigen jeugd belangrijk is; belangrijker dan een samenwerking met Helmond en PSV. Liever per jaargang 1 jeugdelftal waar talenten in opgeleid worden dan een jeugdteam dat op het hoogste niveau speelt. Helaas gaan Berden (en Soentjes) door met hun oude beleid. Ik ben er ook zeker van dat zij de reden zijn dat spelers hier steeds boos de deur uit lopen. Spelers geen club gevoel hebben en blij zijn als ze weg kunnen. Dit zie je dus ook terug aan de lamme mentaliteit op het veld. Spelers die voor brood voetballen. Zij zijn rechtstreeks de reden dat een van Dijk in conflictspositie kwam en de Boeck is opgestapt.

  1. Koelie

   Ben je ooit wel eens bij andere clubs geweest? Zelfs TOP Oss heeft een betere sponsorruimte. Vergeleken met bijvoorbeeld Willem II heeft VVV echt een amateuraccomodatie voor sponsoren, fanshop, sup home. Prima hoor, maar nog 20 jaar hiermee en we bestaan niet meer. Stel dat er ooit weer goed wordt gevoetbald, op een gegeven moment kun je niet meer groeien.
   Dan je plan met neptunus tenten. Je vergeet ook kosten voor onderhoud. Ziet er ook lekker professioneel uit zo’n tentstadion. Daarnaast wie gaat dat betalen? Zolang het bestemmingsplan geen andere activiteiten toelaat dan voetbal aan de kaldenkerkerweg gaan niemand investeren in De Koel (Het eerste nieuwbouwplan in 2002 gemist? Daarom werd juist de Koel verbouwd met subsidie). Misschien de gemeente als ze geld over heeft. Haha.

   1. Ievel Knievel

    Lach het maar weer weg. Daarnaast als je niet weet wat neptunus tegenwoordig doet (veel en veel meer dan tenten) dan moet je gewoon je mond houden.

    Als ik VVV was en de laatste tijd doet ik vaak alsof, zou ik de mogelijkheden omtrent het bestemmingsplan Kaldenkerkerweg eens gaan onderzoeken. Misschien kan er wel retail komen (ik noem eens wat een sportgroothandel, supermarkt). Als ik VVV was zou ik ook eens serieus de mogelijkheid gaan (onder)zoeken om bijv. eens te gaan samenwerken met een Cruyffcollege/ Cruyf fUniversity/ te studeren en tegelijkertijd te voetballen, Zo biedt je voetballers iets anders dan alleen maar geld> namelijk carrièreperspectief . Zo kun je jonge voetballers ook de mogelijkheid bieden om en naar school te gaan Misschien kunnen dien zelfs wel bij je accommodatie intrekken/ je helpen de accommodatie uit te breiden. Ruimtes voor meerdere doeleinden gebruiken.

    En hoezo bestaan we met een kleinere accommodatie over 20 jaar niet meer? Dat mag je even toelichten. In mijn beleving bestaan juist de clubs die alleen maar op geld gericht zijn over een tijdje niet meer (financial fair play, crisis, economisch systeem wat niet meer houdbaar is). Ik hoor je alleen maar standaard argumenten overnemen die rechtsreeks uit de monden van standaardbestuurders lijken te komen. Juist als je anders werkt en opereert dan oogst je veel lof. Om het in Apple bewoordingen te zeggen: Think Different!

    Ik help je trouwnes even inzake neptunus: http://www.neptunus.eu/producten/semi-permanent
    http://www.neptunus.eu/producten/semi-permanent/flexolution
    http://www.neptunus.eu/producten/semi-permanent/evolution
    http://www.neptunus.eu/producten/semipermanent/verdiepingsvloer
    http://www.neptunus.eu/producten/evenementen/alu-frame-hallen/galeria

    Daarnaast gaat Dordrecht in een pilot met gemeente en FIFA (en Uefa) werken aan zo’n semipermanent stadion in samenwerking met grote bouworganisaties, zeker niet de minste. In Duitsland en in België staan al veel meer van dergelijke gebouwen. Slim, samenwerking zoeken.

    Nu zal ik wel weer uitgelachen worden door een hoop mensen die alleen maar negatief kunnen zijn over plannen en ideeën die anders zijn dan anders. (En een aantal mensen reageren bij mij sowieso allergisch als ik iets schrijf, doordat ik in het verleden wel eens iets geschreven heb).

    Maar goed, wat jullie willen. Ik zie het i.i.g. niet positief in als VVV op deze voet blijft doorgaan; juist dan bestaat de club over een paar jaar niet meer. En het lijkt er nu op dat het nieuwe stadion en het gekozen beleid de nekslag voor VVV gaan worden. Op sportief vlak is het dat al. Gaat dat mis dan haken je supporters (die staan altijd op 1, zonder support namelijk geen voetbalclub) en je sponsoren ook af.

   2. Ievel Knievel

    Toelichting op vorige stukje. Ja ik kom wel eens bij andere clubs en nee, ik vind onze sponsorruimte helemaal niet minder. Wat is er minder aan dan? Dat hij kleiner is? Ik zie een keurige schone ruimte die mooi aangekleed is. Niks mis mee. Waar ben je bang voor? Dat potentiële VVV supporters uitwijken naar Oss of Tilburg? VVV heeft slechts concurrentie van NEC (waar het helemaal niet goed mee gaat en supporters en sponsoren massaal weglopen) , Helmond en Fortuna. Concurrentie waar we ons helemaal niet zo veel zorgen over hoeven te maken, omdat VVV veel support trekt uit Noord-Limburg/ Midden-Limburg? Noord-Oost-Brabant. En daar veel supporters wegtrekt van eerder beschreven clubs.

    Natuurlijk hebben we veel concurrentie van de clubs uit Duitsland. Maar kom op: Clubs die voor het kampioenschap daar spelen, jaar in en uit Championsleague spelen. Hou op over dat grote Duitse achterland van Berden. MSV, zelfs Uerdingen is in potentiem een grotere club.. Niks aan het handje dus.

    Wat is het probleem van de shop? Dat hij in een noodgebouw zit?. Van binnen niets mis mee toch? Van buiten is de aankleding niet zo mooi, maar dat zit hem in de keus van VVV. Men had voor een ander/ mooiers semi-permanent gebouw kunnen kiezen dat niet veel duurder was. Men had een mooiere bestikkering van het gebouw kunnen kiezen. Als je op de neptunus site kijkt zie je daar een prachtige semi-permanente Audi showroom langskomen. Bijv. De Meeuw heeft ook mooie tijdelijke gebouwen op zijn site staan.

    Dan over aanpassingen de Koel. VVV/ Berden/ Investeerders hebben de laatste jaren miljoenen verdient. Deze zijn besteed aan veel buiten EU-spelers/ Afgewezen plannen MFC.

    Als men ieder jaar een bestaand tribunedeel de Koel had aangepast, had dit slechts enkele tonnen- 1 miljoen per jaar gekost. Vanaf 2008 hand je dus nu makkelijk 4 tribunedelen verder kunnen aanpassen aan de moderne tijd. Ik noem een nieuw dak boven de maastribune. Ik noem een glazen afscheiding uit-vak ipv hekwerk dat onveilig is. Ik noem bijv. een ring skyboxen bovenop de Oost en Zuid-Tribune. Kan allemaal. Als je investeert. Door voor die skyboxen semipermanente gebouwen te kiezen en samen te werken met bedrijven die ze leveren (en die dus een mooie showcase aan hun klanten kunne laten zien) kom je flinke stappen vooruit.

   3. tulipanes

    Ik ben het hier helemaal mee eens! De Koel kan in principe gerenoveerd worden, al kost dat heel misschien meer geld. Het enige probleem is de ruimte tussen de tribunes van WEST en NOORD, want die ruimte daartussen loopt niet mooi parallel. Als dat probleem opgelost is, kun je de GEHELE zuid tribune vervangen door een luxe sponsortribune/skyboxencomplex. Als dat eenmaal gerealiseerd is, kun je de hoeken van de stadions ”opvullen”. Tenslotte renoveer je de overgebleven tribunes. Men moet dan ook van de gehele O tribune de minimum leeftijd van 16 jaar verplichten, zodat daar waarschijnlijk meer sfeer komt. Deze minimum leeftijd is in bijna alle andere sfeervakken van clubs verplicht. Je kunt van de eigenlijke skyboxen een mooi supportershome maken of fanclub-vergaderruimte.
    Als al deze dingen klaar zijn, zou je op zo’n 12.500 zitplaatsen kunnen rekenen, met een luxe sponsorcomplex en een echte sfeertribune. Naar mijn inzien kost dit maximaal 12 miljoen euro, maar de begroting zal gigantisch gaan stijgen en je zal echt een stabiele middenmoter in de eredivisie moeten zijn.

   4. Ruben

    Het grootste probleem is de ligging!
    De Kaldenkerkergweg zorgt standaard voor verkeersproblemen. Het verkeer moet de hele binnenstad door om bij het stadion te komen, wat zijn weerslag heeft op de hele verkeerssituatie in de binnenstad. Er is slechts één manier om het stadionterrein te verlaten. Zowel de Venlose bezoekers, als de supporters van de bezoekende party moeten allemaal over het parkeerterrein aan de voorzijde van het stadion. Vroeger speelde dit probleem niet zo, omdat het merendeel te voet of met de fiets kwam. Tegenwoordig heeft elk gezin 2 auto’s en komt ook bijna iedereen met die auto.

    Mocht er trouwens ooit iets gebeuren in de Koel, is de helft van de bezoekers zwaar de sigaar! De Amsterdam Arena bijvoorbeeld is in 5 minuten helemaal leeg. Bij De Koel duurt dit ruim 15 minuten.

   5. marcel

    verwacht maar niet teveel van het financial fair play. heb laatst gezien wat platini daarmee bedoeld. over het boekjaar mag geen verlies gedraaid worden. dit betekent dat met externe constructies vanalles geregeld kan worden (geeft platini ook toe, denk dat hij inmiddels een beetje terug het krabbelen is). Daarbij komt dus dat de schulden die een club al heeft, niet meetellen in het financial fair play. Weer een hete-luchtballon dus.

   6. Koelie

    Dude denk je echt dat die semi permanente constructies goedkoper zijn voor de lange termijn dan nieuwbouw? Ik denk niet dat ze stevig genoeg zijn om hele stadions te dragen. Maar goed jij als Neptunus verkoper zal dat wel beter weten. Het bestemmingsplan staat geen winkels of andere commerciEële activiteiten meer toe rondom De Koel. Het is aangemerkt als recreatiegebied. Vandaar dat de eerste plannen voor nieuwbouw van De Koel zijn geklapt en als goedmakertje toen gemeentesubsidie is gegeven voor de renovatie. Ik geloof niet dat er investeerders zijn die nu geld steken in voetbalstadion, want dat levert niets op. Alle andere clubs (Maastricht, Breda, Tilburg, Kerkrade, Sittard, Arnhem, Nijmegen, Groningen, Heerenveen, Utrecht etc etc etc) hebben de (ver)nieuw(d)e stadions alleen kunnen financieren met behulp van provincie en gemeente. Dat gaat in Venlo niet nog eens gebeuren.

    Daarnaast kom je met “think different” en dan zelf wel ageren tegen Hai’s plannen mbt MFC/EVC. Sterk. Het is een toplocatie om iets moois te maken.

    Volgens mij is het hier al vaak genoeg herhaald, waarom in een verpauperd stadion voetballen over 20 jaar de doodsteek is. Er zijn niet genoeg inkomsten te generen om fatsoenlijke voetballers te halen om structureel in de eredivisie te spelen. Op lange termijn is de eerste divisie passé. Dat zie je wel met Veendam, AGOVV en de overige juupclubs waarvan de begrotingen steeds minder worden. Op gegeven moment is betaald voetbal niet meer haalbaar. En worden de inkomsten ook steeds minder omdat het niveau achteruitgaat. Misschien was je er niet bij tijdens de “gezellige” kelderjaren 2000-2003 van deze club. Maar het niet veel gescheeld of we hadden nu hier er geen zinloze discussie over gehad. Als je nu niet meer het tij kan keren en weer gaat groeien is het afgelopen.

 6. Ievel Knievel

  Ook al weet ik niet of het een goede trainer is, maar laat Jay Driessen het maar eens proberen met jeugdspelers. Bouwen aan een selectie. Dan mag dat van mij best 2 of 3 jaar duren. De spelers een visie bieden en ze daarmee aan de club binden. Dat werkt!

  Mocht Fortuna overhoopt toch weer in de financiële problemen komen, dan wordt het misschien eens tijd voor een Fortuna/ VVV combinatie. Misschien baanbrekend, maar denk dat ze dat in Sittard meer kunnen waarderen dan samen gaan met Roda of MVV. Echter alleen wanneer ze het daar echt niet meer kunnen bolwerken.

  1. Ievel Knievel

   Ik sluit even aan bij Tulipanes, want het lijkt er, in mijn ogen ook op als ik ze als buitenstaander lees dat het veel droomwerk is. Kinderdroompjes, fantasie. Ook mijn eigen reacties.

   Het probleem van het niet kunnen doortrekken van de tribunes op noord en west (grasland), door asfaltmiddenweg is erg simpel op te lossen. Kost wel wat natuurlijk. Er zijn twee opties. 1) je laat de tribune iets hoger op het grasland beginnen, waardoor je het probleem met de zichtlijnen niet hebt (anders valt deel veld weg voor de tribune). Of de oude statribunes voor noord en west worden compleet afgegraven/ gesloopt. Stuk asfaltmiddenweg gehalveerd. nieuwe (sta) tribune ervoor. Probleem zichtlijnen opgelost. Veld stukje opschuiven richting noord en west. Veld moet toch vernieuwd worden (laat je desnoods sponsoren door kunstgrasfabriek; is niet populair onder supporters maar wel stuk goedkoper in onderhoud en daar werd toch al niets aan uitgegeven, gelet op slechte staat veld; veel slechter kan het niet worden). Afstand tussen oost en zuid tribune is dan ook stukje groter en je voldoet weer beter aan de UEFA richtlijnen inzake veiligheid.

 7. Ruben

  Tja, het klinkt heel leuk allemaal. De jeugd inpassen. Maar wanneer de jeugd het niveau niet heeft, hoef je deze ook niet in te passen! De échte talenten die eventueel rondlopen in de jeugd worden door PSV of NEC al in een vroeg stadium weggehaald. Kijk maar eens op de site van PSV en zie hoeveel jongeren uit Venlo er bij die club spelen….

  Hetzelfde geldt voor profspelers. VVV kan wel talenten willen aantrekken, maar dan moeten deze ook wel bereid zijn om voor VVV uit te willen komen. Het is nu eenmaal een feit dat de meeste spelers het niet zien zitten om naar Limburg te komen.

  Kijk maar eens naar het verleden. Welke spelers heeft VVV ooit weten te binden? Dan zijn óf spelers met een staat van dienst, maar die aan het eind van hun carrière zitten en nergens anders aan de bak komen: Meeuwis, Leiwa, Paauwe… of buitenlanders die het in Europa willen proberen, of spelers uit de eerste divisie.

  Met die laatste groep valt naar mijn idee de meeste winst te behalen, alleen redt je het met 11 eerste divisie talenten het ook niet in de eredivisie! Daarbij, mochten er enkele goed spelen en opvallen, dan komt Roda, NEC, Utrecht of Feyenoord en je bent ze weer kwijt.

  Dat is het lot van VVV en daar moeten wij als supporters maar mee leren leven.

  Het enige dat continuïteit kan bewerkstelligen, is inderdaad een grotere en aantrekkelijkere accommodatie, waardoor je meer inkomsten krijgt en makkelijker kunt concurreren op de spelersmarkt met andere clubs. En een portie geluk!

  Succes VVV komende zomer met het aantrekken van verrassende spelers. En wie weet zitten er enkele voltreffers tussen en doen we komend seizoen mee voor promotie!

 8. Ruben

  ps. Verheug me erop om komend seizoen spelers als Reimerink en Altheer aan het werk te zien. Die laatste was toch de aanvoerder bij Helmond vorig jaar….

  Ben ook niet rouwig om het feit dat er zoveel spelers weer weg gaan, want de meeste bleken absoluut niet van meerwaarde. Röseler, Leiwa, Rado, Rammstein, Cullen en Bergkamp. Er lopen betere die meer drive hebben en die goedkoper zijn!

  1. Ievel Knievel

   Ben ik met je eens Ruben. De echte toptalenten bind je niet aan je. Die gaan natuurlijk naar een PSV of bij de grote Duitse clubs aan de slag. Zelfs Racing Genk zit natuurlijk een beetje in ons vaarwater. Vreemd dat daar nog weinig Nederlandse talenten uit de regio spelen. Maar er blijven genoeg talenten over die net niet goed genoeg zijn en prima zijn voor iig een jaar eerste divisie. Je ziet dat Fortuna ook prima presteert met spelers die voor andere clubs niet goed genoeg zijn en eigen jeugd. Op de lange termijn, als je weer naar de Eredivisie wil en spelers niet naar NEC (die club staat overigens op instorten), Groningen of een dergelijke club wil laten gaan, moet je simpelweg met een beter verhaal komen. Een betere visie. Heracles weet met weinig budget ook al jaren goede spelers EN trainers aan zich te binden. Die worden daar echt niet rijk.

   In mijn droom (en helaas blijft het echt alleen bij een droom); had VVV in 2006/ 2o07 een ander beleid moeten kiezen. Spelers als een Willem Jansen net iets langer aan de club moeten binden, als was het maar 1 seizoen langer. Een Jos Lukuhay bij de club moeten betrekken. Daar is het nu te laat voor. Ik denk dat de degradatie onder Wetzel het ergst is geweest. Niet nodig ook. Toen was er een positief imago en had het bestuur nog een goede lijn uitstaan. Men heeft toen in de eerste divisie ook zijn goede selectie weten te behouden (met een goed verhaal dus> niet alleen maar geld). Echter is men na de twee succesjaren van Dijk voor de korte termijnvisie gaan kiezen. Handelshuis worden. Huurspelers. Vage Nigeriaanse en Braziliaanse connecties. Precies zoals Huub het in de krant zei. Alle energie en financiën zijn naar het droom-MFC gegaan. Zich niet realiserende dat men in de tussentijd een voetbalclub aan het runnen was. Dan kun je wel als argument gebruiken dat het lot van VVV is promoveren/ degraderen. Dat doe je dan niet door de supporters in het gezicht te spugen met je beleid. Het beleid is alleen gericht op het behagen van sponsoren en het investeren en doorverkopen van spelers en dus geld verdienen. Echter een club zonder aanhang is geen club. Voetbalclubs zijn geen bedrijven maar maatschappelijke instellingen/ culturele verenigingen waar supporters komen om te ontladen na een week hard werken en zich te vermaken. Succes is daarbij belangrijk, maar voert niet de boventoon. Persoonlijk zou ik helemaal geen supporter willen zijn van een topclub. De druk van het ieder jaar presteren zou helemaal niet LEUK zijn namelijk. Ieder jaar Europees of ieder jaar KAMPIOEN moeten worden. Simpelweg, omdat als dat niet lukt je een kutjaar hebt. Een club die voor incidenteel succes gaat is veel leuker.

 9. Ievel Knievel

  Daar zijn natuurlijk mogelijkheden voor. We hebben een Klagenfurtlaan die prima te gebruiken is als hoofdverkeersader voor toegang tot het stadion. Die ene toevoersweg klopt dus niet. Het uitvak heeft tegenwoordig een bussluis. Daarnaast zijn zowel de Klagenfurtlaan als de Kaldenkerkerweg veel minder druk dan ze in het verleden waren door aanleg snelwegverbinding Duitsland-Nederland. VVV zou nog meer dan het nu doet extra parkeerplekken richting oude grens kunnen aanleggen en met pendelbussen (Munckhof net als bij Floriade, BMG) kunnen werken.

  Ben het met je eens dat met name de zuid tribune momenteel een probleem is qua toegankelijkheid. Dat probleem is op te lossen door een ingang en toevoeroute te maken die de andere ingang van het stadion omzeilt. Extra trap en gang achter ingang Oost langs. Eigenlijk had men ooit oost of zuid moeten verbouwen tot ere-tribune. Dan had je op wat nu het bijveld van de Koel is een parkeerplaats kunnen maken in die kuil. En had je aan die zijde twee extra ingangen gehad. Misschien alsnog een optie. Het enige echte infrastructurele probleem is het bos achter de koel. Dat kan en mag niet gekapt worden.

  1. Ruben

   En waar komt de Klagenfurtlaan op uit? Juist: De Kaldenkerkerweg! Bij het verlaten van het stadion wordt de Kaldenkerkerweg zelfs afgesloten voor verkeer richting de binnenstad. Zij worden omgeleid via de Klagenfurtlaan vanwege de veiligheid.
   Daarnaast is er nog steeds maar één toegang tot het stadion: Via de parkeerplaats!

   Ik weet overigens niet goed wat de bussluis hiermee te maken heeft? Deze ligt immers ook op het parkeerterrein aan de Kaldenkerkerweg en ook deze moeten over diezelfde parkeerplaats!

   Overigens denk je toch zeker niet dat mensen vanuit bijvoorbeeld Blerick eerst naar de grens gaan rijden, daar hun auto gaan parkeren, om vervolgens op een bus te moeten wachten en dan als opgepropt vee naar het stadion te worden vervoert, om daar alsnog in de file te belanden!!

   1. Ievel Knievel

    Je hebt gelijk. Echter hebben we ook nog een gemeente die het verkeer in goede banen moet leiden. Hier in Utrecht, waar ik woon (10 minuten van het stadion af), ligt stadion de Galgenwaard aan 1 weg. Ingangen bevinden zich aan twee zijden. Het stadion ligt, gescheiden door de binnenring, zo goed als in een woonwijk. Parkeerplaatsen zijn bij het stadion zeer beperkt. Bezoekers gebruiken parkeerpleinen op 15-25 minuten lopen van het stadion. Daarnaast rijden er pendelbussen vanuit het centraal station naar stadion. In de woonwijken worden straten afgesloten voor eventuele parkerende bezoekers van het stadion. Dit leidt in Utrecht nooit tot problemen of geklaag. De ligging van de Koel is niet ideaal. Dat dit per sé tot problemen leidt is ook niet waar.

 10. Goodie

  Interessante gegevens die in de VI (22 mei 2013) staan betreffende de selectie voor komend seizoen:

  Niki Mäenpää – In de belangstelling van Engelse clubs, hoopt op stap hogerop
  Marcel Seip – Wil niet bijtekenen, mikt op Eredivisie of Engeland
  Ricky van Haaren – Wil in Eredivisie blijven en heeft als enige speler gelimiteerde transfersom in contract in geval van degradatie
  Ozan Türk – Gevolgd door clubs uit Turkije
  Bryan Linssen – Aast op vertrek na degradatie
  Yanic Wildschut – Wil weg en heeft toezegging dat VVV meewerkt aan transfer
  Uche Nwofor – Drukt zwaar op begroting, VVV Mikt op verkoop
  Jules Reimerink – Ziet onder Lokhoff geen heil bij VVV, schermt met interesse

  Verder zullen de volgende spelers geen contractverlenging krijgen of terug gaan naar de club waar ze van gehuurd zijn:

  Ahmed Ammi
  Aleksander Radosavljevic
  Ismo Vorstermans
  Nils Röseler
  Roland Bergkamp
  Kaj Ramsteijn
  Ferry de Regt – (vertrekt naar Helmond Sport)
  Robbert Cullen
  Robin Udegbe
  Jeffrey Leiwakabessy
  Niclas Heimann

  Dit zag ik vanmiddag dus staan op twitter. Ook wilde Edwin Linssen graag terug naar VVV. En ook komt er morgen duidelijkheid over speeldagen in de Jl en mogelijke toetreding van Achilles en Katwijk.

 11. Ievel Knievel

  Oftwel; we hebben geen selectie. Zelfs een investering als Reimerink nokt hem dus door het beleid van de club. En nog gaat niemand zich achter de oren krabben op de berg. I.t.t. de vorige degradatie wil niemand blijven en dat zegt iets over de visie. Er is geen visie. Veel spelers vertrouwen dus niet op een snelle terugkeer in de ere en niemand heeft iets met de club VVV. Wanneer is de fakkeltocht met hooivorken?

  1. RuiverCity

   VVV wil terug keren naar eredivisie met de spelers die overblijven? Laat me niet lachen. Reimerink en Nwofor zeker behouden! Spelers hebben veel contact met spelers bij andere clubs dus die zullen heus wel rond vertellen hoe het er aan toe gaat in Venlo.

   De VVV supporters zijn veel te tam. Dit beleid had zich in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Enschede eens moeten afspelen. Daar waren de rapen al lang gaar geweest.

 12. VVV-O1

  Beste VVV supporters,

  Ik heb me weer opnieuw aangemeld bij deze site, nadat ik ook bij de oude site aangemeld was.
  Ik verspreid nog wel eens geruchten, dat komt omdat ik iemand ken die binnen vvv werkt (overigens niet één van de mensen die over transferbeleid gaan)
  Ik wil dus niet meteen zeggen dat ik betrouwbare geruchten verspreid.

  Gerucht:

  Het gerucht gaat dat Peter van Ooijen (PSV) naar VVV komt. Of hij gehuurd wordt of gekocht weet ik niet (denk zelf gehuurd).

  Nogmaals wil ik benadrukken dat dit niet 100% betrouwbaar is. Ik vind geruchten interessant om te lezen en te horen. Vandaar dat ik ook alle geruchten serieus neem haha.

 13. Goodie

  Antwoord op het stukje van VVV-O1. Dit staat op soccernews:

  Het is goed mogelijk dat Peter van Ooijen (foto) en Marcel Ritzmaier komend seizoen verhuurd gaan worden door PSV. Het tweetal zal naar verwachting onder de nieuwe trainer, Phillip Cocu, nog niet kunnen rekenen op een basisplaats en mag volgens Voetbal International een jaar ergens anders ervaring op doen.

  Van Ooien kwam dit seizoen in de Eredivisie nog niet in actie. In de Europa Leauge mocht de talentvolle middenvelder wel vier keer opdraven. Ritzmaier maakte wel speelminuten voor de Eindhovenaren in de competitie, maar de Oostenrijker wist nog geen vast basisplek te bemachtigen.

  Naast een mogelijk verhuur van het duo, is het ook een optie voor de Noord-Brabanders om beide spelers voor een jaar bij Jong-PSV te stallen. Jong-PSV moet dan wel zijn toegelaten tot de Jupiler League. Binnenkort wordt er duidelijkheid verschaft over het toelaten van beloftenploegen tot de eerstedivisie.

  Een verhuur dus. @venlonaren, kun je nu niet meer quoten?

 14. Pingback : 1enlistment

Leave a Reply