VVV-Venlo

Overzicht eerste seizoenshelft VVV-Venlo 2018/2019

De eerste seizoenshelft zit er op en VVV-Venlo is inmiddels op trainingskamp in Den Haag. Het is in de winterstop altijd een mooi moment om even terug te kijken naar de eerste seizoenshelft qua prestaties, dus dat hebben wij dan ook gedaan. Een overzichtje van de eerste seizoenshelft:

Augustus

Het seizoen werd begonnen bij een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II. Het was een goede wedstrijd om ons te meten met de concurrentie, want daar ga je als VVV-Venlo wel vanuit – dat Willem II concurrent is. Het was nog niet goed, maar er werd met 0-1 gewonnen door een schitterende goal van Danny Post. Daarop volgde de thuiswedstrijd tegen Ajax en dat doet eigenlijk nog steeds een beetje pijn. VVV kwam op voorsprong door een doelpunt van Samuelsen, maar deze werd redelijk onverklaarbaar afgekeurd door de VAR en dat betekende dat het feest niet doorging. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Ajax de VAR wel mee en kon het via een penalty 0-1 maken. De eerste nederlaag was een feit, maar dat VVV het de Ajacieden zo lastig kon maken, was zeker wat waard.
De laatste wedstrijd van Augustus werd gespeeld in de Galgenwaard tegen FC Utrecht, waarin we knap een punt wisten veilig te stellen in een hele goede tweede helft. Misschien hadden we zelfs aanspraak op meer.

September

SC Heerenveen kwam op bezoek in de Koel en van oorsprong is dat wel een ploeg waar we vaak van verloren hebben. De tegenstander kwam dan ook op voorsprong in de Koel en het was lastig om aanvallend iets klaar te krijgen. In de tweede helft ging dat beter en Patrick Joosten zorgde met de gelijkmaker in zijn debuut voor een punt tegen de Friezen.
De wedstrijd die daarop volgde was de uitwedstrijd op de Vijverberg tegen De Graafschap. Het is altijd lastig om daar te spelen en helemaal omdat de Graafschap als kersverse promovendus zonder angst zou spelen. VVV bleef uiteindelijk makkelijk overeind door twee goede goals van Danny Post en Tino-Sven Susic: 1-2 in het voordeel van de Venlonaren.
De thuiswedstrijd tegen NAC was ook erg belangrijk voor de geelzwarten. Niet zozeer vanwege de stand op de ranglijst, maar in het vervolg van de competitie kan NAC een concurrent zijn. In de thuiswedstrijd werd klinisch afgerekend met de Brabanders: 3-0 in het voordeel van VVV met een goed optreden van Jay-Roy Grot.
Helaas konden de Venlonaren het geen goed gevolg geven tegen Excelsior, want in Kralingen werd het jammer 1-0 voor Excelsior. Maar dat had absoluut niet gehoeven, de gastheren kregen nog een rode kaart en met een andere instelling had VVV nog een resultaat kunnen halen ook.

Oktober

Oktober begon met een haast kansloze wedstrijd in Eindhoven tegen PSV. Het werd 4-0 voor de Eindhovenaren, al speelde VVV toch aardig mee. PSV is gewoon enkele klassen beter en dat weet iedereen in Nederland.
VVV probeerde de rug te rechten en zich te herstellen van twee nederlagen op rij in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. ADO is altijd een lastige tegenstander, maar VVV beheerste de wedstrijd tegen de club uit de residentiestad en het werd 2-0 voor VVV. Wederom 3 punten erbij voor de Venlonaren.
De uitwedstrijd tegen FC Emmen leek ook een prooi te worden voor VVV-Venlo na een vroege goal van Peniel Mlapa, maar na een rode kaart van Roel Janssen werd het erg moeilijk en maakte Emmen nog de gelijkmaker, waardoor een gelijkspel het resultaat was.

November

November begon met de vriendelijke provinciestrijd tussen VVV-Venlo en Fortuna Sittard, die met 3-2 gewonnen werd door VVV. Het spel was niet goed, maar op de goede momenten was VVV wel doeltreffend. De eerste tekenen van de twijfelende verdediging waren hier te zien. Dit werd ook uitgebreid naar de wedstrijd die daarop volgden. Tegen AZ werd 2-2 gespeeld in de laatste minuut door een goede actie van Patrick Joosten, maar de wedstrijd tegen Heracles werd met grote cijfers verloren. Het werd 4-1

December

Ook in het inhaalduel tegen Feyenoord moest VVV haar meerdere bekennen en werd er met 4-1 in de Kuip verloren van een sterke tegenstander. VVV-Venlo zat in een dip en het was lastig om hieruit te komen, maar zeer belangrijk waren de wedstrijden tegen FC Groningen, Vitesse en PEC Zwolle. Tegen Groningen werd een punt gepakt thuis en tegen PEC Zwolle werd met 2-0 gewonnen. Bij Vitesse werd helaas verloren, maar er waren tekenen dat het al beter ging met het spel van de Venlonaren.

De komende wedstrijden zullen enorm belangrijk zijn, maar VVV-Venlo is met een plek in het linkerrijtje de winterstop ingegaan met meer punten dan in het vorige seizoen rond deze tijd. Daarnaast hebben we ook te maken gehad met blessures en schorsingen, waardoor niet altijd het sterkste team op het veld stond. Hopelijk kunnen we op deze voet verder gaan in de tweede helft en niet zo verslappen zoals het het laatste seizoen het geval was.

 

2 Responses

Leave a Reply