Overzicht transfervergoedingen seizoen 2014/2015

Afgelopen seizoen hebben een aantal selectie spelers en oud VVV-ers een transfer gemaakt. Een vraag die we vaak krijgen is: “Krijgt VVV dan nog een bepaald percentage of bedrag over die transfers?”

Afgelopen week werd het financieel rapport van VVV-Venlo van het seizoen 2014/2015 openbaar gemaakt. Daarbij werd ook het stuk resultaat vergoedingssommen gepubliceerd. Het resultaat uit vergoedingssommen bedroeg over het seizoen 2014-2015 € 2.073.000 positief. Dit resultaat is mede ontstaan omdat er een spelerfonds ad € 1.250.000 is opgericht. Daarnaast blijkt dat twee oud VVV-ers geld hebben opgeleverd. Dit zijn Yuki Otsu die voor een bedrag van € 209.000 is verkocht aan het Japanse Kashiwa Reysol en oud speler Bryan Linssen die door een doorverkoop clausule nog eens € 127.000 opleverde. Linssen maakte afgelopen zomer de transfer van Heracles naar FC Groningen.

Afgelopen week maakte oud VVV-er Yanic Wildschut in Engeland een binnenlandse transfer van Middlesbrough naar Wigan Athletic. Helaas voor VVV-Venlo dit keer geen financiële meevaller. De transferrechten zijn tijdens de transfer naar Heerenveen verkocht aan de Friese club. Nadat de vleugelaanvaller een transfer maakte naar Middlesbrough heeft VVV-Venlo een percentage ontvangen. Nu Wildschut een overstap heeft gemaakt naar Wigan krijgt VVV geen vergoeding ook geen opleidingsvergoeding aangezien het een binnenlandse transfer is en een club pas recht heeft op een opleidingsvergoeding als er een transfer plaats  vindt tussen twee verschillende bonden. Dat is nu niet het geval.

VVV-Venlo zou eventueel alsnog een financiële meevaller kunnen krijgen als oud VVV-er Ahmed Musa verkocht wordt. De Venlonaren hebben namelijk nog altijd recht op een doorverkooppercentage van de meerverkoopwaarde. Musa speelt nog altijd bij CSKA Moskou en staat in de belangstelling van een aantal clubs in Europa.

8 Responses

 1. Goodie

  Werd dit elke jaar openbaar gemaakt? Dit is voor mij namelijk voor het eerst dat we bedragen over transfersommen en doorverkopen te zien krijgen. Dit is namelijk voor mij een belangrijk punt. Ik zou willen dat VVV transperanter is naar haar supporters. We krijgen namelijk weinig mee over de financiele sitautie.

  1. Gerardus

   Volgens mij geven ze alleen het saldo aan op de balans of op de winst en verliesrekening die je op de site kunt vinden. Maar ik weet niet of ze nu al de winst en verliesrekening van de afgelopen jaren er op hebben gezet.

 2. Gerardus

  Nadat ik net het financiële rapport heb gezien schrok ik mij toch wel kapot van de kortlopende schulden. Aangezien de kortlopende schulden 13x zoveel zijn als het eigen vermogen, dankzij het investeringsfonds er een kleine winst is gekomen, waardoor het anders een groot verlies was geweest, snap ik nu volkomen waardoor Berden de noodklok luidt en waarom het 1 voor 12 is.

   1. Gerardus

    Dat ligt er ook maar aan. Het is niet eens raar als dit vaak gebeurd. Zolang het maar binnen proporties blijft en niet met al te veel risiisco’s gepaard gaat. Helaas is dat hier wel zo gebleken. Plus ik denk dat ze ook wel wat pech gehad hebben met een aantal grootverdieners die niet direct na de degradatie weg konden. Maar hoe raar het ook klinkt er is boekhoud technisch gezien toch nog een winst geboekt vorig jaar. Maar zonder dit investeringsfonds was dit toch een dik verlies geweest van 1 miljoen

 3. medsNeumn

  This drug allows athletes to avoid or lessen any side effects after their cycle of steroids and allows the body to begin producing natural hormones again in a natural way clomid for fertility This might interfere with blood sugar control during and after surgery

Leave a Reply