Overzicht van de eerste seizoenshelft 2014/2015

De eerste competitiehelft van het seizoen 2014/2015 zit erop. Tot nu toe kunnen we het een teleurstellend seizoen noemen. VVV-Venlo staat na 19 wedstrijden op een zeer teleurstellende 11de plek met 26 punten en misschien nog teleurstellender, een negatief doelsaldo van -7. Dit is de laagste klassering bij het ingaan van de winterstop sinds seizoen 2002/2003.

Doelpunten maken is het grote manco van de ploeg van Steijn. Dat terwijl we een goede spits hebben aangetrokken aan het begin van dit seizoen. Het kampioenschap of een topklassering moeten we helaas als supporter uit ons hoofd zetten. VVV staat namelijk al 24 punten achter op koploper NEC. De doelstelling van VVV is een plek bij de bovenste vijf. Doordat veel ploegen punten laten liggen is de 5de plek wellicht nog haalbaar maar dan moet er de tweede seizoenshelft nog veel veranderen. Nummer 5 FC Emmen staat 9 punten voor op de Venlonaren.

Het leek ons een goed idee om de eerste seizoenshelft eens uit te lichten en een aantal zaken op een rijtje te zetten. We hebben het overzicht in delen opgedeeld hierdoor is het gemakkelijker te lezen.

Trainer wisseling
Het seizoen begon dit jaar met een nieuwe hoofdtrainer. Na het vertrek van Rene Trost die later werd aangesteld als hoofdtrainer van Roda JC was VVV hard op zoek naar een nieuwe trainer. Dit bleek geen makkelijke klus, nadat vele namen de revue hadden gepasseerd, werd uiteindelijk Maurice Steijn aangetrokken. De Hagenees had in een eerder stadium afgezegd maar kwam terug op zijn beslissing en tekende een contract voor twee seizoenen bij de Venlonaren. De doelstelling voor Maurice Steijn is om bij de eerste 5 te eindigen en de Play Offs te halen. Daarnaast is een doelstelling om aantrekkelijk en herkenbaar aanvallend voetbal te spelen. Het voetbal is nog altijd niet al te best, zo nu en dan was het aanvallend voetbal terug te zien in wedstrijden maar het grote deel van de wedstrijden was onder de maat en gewoon niet goed genoeg. Toch hebben we vertrouwen in Maurice Steijn, en hopen we op een betere tweede seizoenshelft.

Selectie wisselingen
In de zomer vonden er een aantal veranderingen plaats in de selectie. Zo vertrokken er een hoop spelers en werden er een aantal spelers aangetrokken. Zo vertrokken jeugdspelers Arond Gielen (Patro Maasmechelen), Roy Heesen (onbekend), Stan Respen (SV Deurne), Daan Verlijsdonk (RKSV Wittenhorst). Maar ook een aantal basisspelers vertrokken naar andere clubs. Zo keerde Leon de Kogel terug naar FC Utrecht, Jules Reimerink werd verkocht aan GAE, Oğuzhan Türk vertrok naar het Turkse Gaziantepspor  en Prince Rajcomar vertrok transfervrij nadat zijn contract niet werd verlengd.

Net na het verstrijken van de transferdeadline in september werd bekend dat ook Uche Nwofor de club zou gaan verlaten. Zijn contract werd in samenspraak ontbonden en Uche ging naar het Belgische Lierse SK, waar hij nog steeds geen potten kan breken. De allerlaatste speler die vertrokken is bij VVV-Venlo, is Yuki Otsu. Zijn contract werd in de zomer nog verlengd maar hij kon de trainer niet overtuigen van zijn kwaliteiten en mocht vertrekken. De Japanner keerde afgelopen week terug naar het Japanse Kashiwa Reysol.

In de zomer versterkte VVV-Venlo zich met Aziz Khalouta. De Venlonaar speelde al eens een seizoen onder Glen de Boeck bij VVV-Venlo, maar hij kon niet overtuigen waarna hij vertrok naar Sittard. Vorig seizoen brak de spits definitief door en kwam hij op de radar van VVV-Venlo. De tweede speler die werd aangetrokken was de onbekende Medy Elito. De Engelsman speelde voor Dagenham&Redbridge. De supporters van die club waren geschokt dat een van de beste spelers van de club naar het onbekende VVV trok. Hierna werden Robin Buwalda (ADO Den Haag) en Vitalijs Maksimenko (Brighton Hove & Albion) voor een seizoen gehuurd. Buwalda, een oude bekende van Maurice Steijn, zat al 4 seizoenen bij de selectie van ADO maar kon nooit echt doorbreken.

Na het verstrijken van de transferdeadline kwam er nog een verrassing uit de hoge hoed van VVV-Venlo. De Venlonaren hadden het voor elkaar gekregen om cultheld en supersub Melvin Platje aan te trekken. De spits had zijn contract in Azerbeidzjan laten ontbinden en zocht een club in Nederland om zich in de kijker te spelen.

Het grootste gemis bij de selectie van VVV-Venlo dit seizoen is een goede middenvelder die de spitsen in stelling kan brengen en het spel kan maken. De waarde van Turk werd vorig jaar onderschat, de middenvelder viel nooit echt op maar had wel een groot aandeel op het spel van VVV. Yuki Otsu werd niet goed genoeg bevonden en hierdoor staat jeugdspeler Vito van Crooy nu wekelijks op de nummer 10 positie. Een goede voetballer maar nog erg jong en mist het fysiek. Het is een speler voor de toekomst en een ruwe diamant die je rustig moet brengen. Trainer Maurice Steijn heeft ook nog geen grip op het middenveld en verandert bijna wekelijks de opstelling.

In de winterstop zullen er waarschijnlijk een aantal selectiespelers verhuurd of verkocht worden. VVV-Venlo wil de selectie verkleinen. Een van de spelers die waarschijnlijk gaat vertrekken in de winterstop is Niki Mäenpää. De Finse keeper heeft nog een contract tot eind van dit seizoen en als VVV nog geld wilt vangen voor de keeper zal hij verkocht moeten worden. We zullen moeten afwachten wat er in de winterstop gaat gebeuren.

Jupiler League
Zoals gezegd staat VVV-Venlo na de eerste seizoenshelft van het seizoen 2014/2015 op de laagste klassering sinds de winterstop van seizoen 2002/2003. Het seizoen kwam niet gemakkelijk op gang, na een moeizame overwinning op Jong Twente (1-0) volgde al meteen een tegenslag. De eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Den Bosch werd verloren met 2-0. De Venlonaren hadden nauwelijks wat in te brengen en er werd terecht verloren. Hierna volgden weer 2 moeizame overwinningen op De Graafschap (1-0) en FC Oss (2-3). Het voetbal was nog niet groots maar de punten werden wel binnen gehaald.

Tegen FC Emmen zag je voor het eerst de hand van Steijn terug in de wedstrijd. Er werd wel met 1-4 verloren maar de ploeg vocht voor elke bal en speelde vol passie. Het bleef lang 1-2 en in de laatste 10 minuten waren de mannen van Steijn helemaal kapot, ook doordat Jerold Promes een rode kaart kreeg. De supporters kunnen leven met een nederlaag, zolang er maar gestreden wordt tot de laatste minuut.

Hierna volgde het zeer teleurstellende gelijke spel tegen MVV in Maastricht. VVV-Venlo had totaal niets in te brengen en ze konden van geluk spreken dat ze een puntje mee naar huis mochten nemen. De wedstrijd tegen, op dat moment laagvlieger, Almere werd uitstekend gewonnen met 3-2. Al werd het in de laatste minuten nog spannend toen Vincent Janssen de 3-2 binnen schoot.

Hierna volgde de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven. Deze wedstrijd wist VVV met geluk te winnen in de strafschoppenreeks. We voelden de bui eigenlijk wel al hangen. FC Eindhoven was gebrand om zich te revancheren en ze deden dit natuurlijk ook door vrij gemakkelijk met 1-0 te winnen. Tegen Helmond Sport werd misschien wel de beste helft van het hele seizoen gespeeld. VVV-Venlo met als verrassing Vito van Crooy op de nummer 10 positie, maakte gehakt van Helmond Sport tijdens de eerste helft. Maar ook hierna, zoals in zoveel wedstrijden van VVV, viel het de tweede helft weer ver terug. Uiteindelijk werden wel de 3 broodnodige punten binnen gesleept.

Hierna volgde een negatieve reeks voor VVV. Uit tegen Sparta werd er verloren (1-0), tegen de nummer laatst RKC een gelijkspel (0-0), tegen Jong PSV ook een gelijkspel (2-2), tegen NEC werd verloren met 2-1 al was het wel spannend tot de laatste minuut. NEC scoorde in de 87ste minuut de winnende goal.

Tegen ieders verwachting in werd tegen FC Volendam met ruime cijfers gewonnen. Volendam dat dit jaar weer meedraait bovenin, werd door een hattrick van Randy Wolters helemaal weggespeeld. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 4-1 overwinning voor de Venlonaren. Ook de week erop tegen Telstar werd er gewonnen met 1-0.

De maand december is een maand om snel te vergeten, er werd namelijk geen enkele wedstrijd gewonnen. Het begon allemaal tegen “Jong” Ajax. In Amsterdam kon VVV geen potten breken en werd er kei hard verloren. Kanttekening van deze wedstrijd was dat Ajax een aantal Ajax 1 spelers had opgesteld. De nederlaag wordt er niet minder zuur op. Hierna volgde de beladen derby tegen Roda JC. Hier liet VVV weer zien dat ze het wel kunnen maar het vaak nalaten om wedstrijden te beslissen. Na een goede voorsprong werd het alsnog in de 89ste minuut gelijk. Het was al met al een terechte uitslag. Hierna volgde de deceptie tegen Achilles’29. Tegen Achilles stelde Maurice Steijn een aanvallend VVV op. Maar VVV werd helemaal van de kaart geveegd door de semi-profs (3-0). De ploeg probeerde zich te revancheren tegen PEC in de beker maar ze verloren helaas met 0-1. Tegen Fortuna, die momenteel 18de staan in de Jupiler League, hoopte iedereen op een grote overwinning. Ook al had VVV het meeste balbezit, de kansen konden niet worden omgezet in doelpunten. Hierdoor sluiten we het jaar 2014 af met een gelijkspel.

De conclusie is dat VVV zeer wisselvallig speelt. De ene wedstrijd spelen ze vanaf minuut 1 goed, de andere wedstrijd is het zeer slapjes en creëert de ploeg geen een kans. Tegen ‘grotere’ tegenstanders kan de ploeg zich opladen en willen ze koste wat kost winnen. Tegen de ‘kleintjes’ kunnen de spelers het blijkbaar niet opbrengen om een goede pot voetbal te spelen. De maand december is eigenlijk een weerspiegeling van het seizoen tot nu toe. Het is te wisselvallig en er zijn teveel veel spelers die hun niveau niet halen. Het moet veel en veel beter om de Play-offs te behalen en aanspraak te maken op promotie.

Ook dit seizoen is  VVV weer sterk in eigen huis maar in de uitwedstrijden valt er nog heel veel terreinwinst te behalen. Op basis van thuiswedstrijden staat VVV namelijk op de 3de plek en op basis van uitwedstrijden 17de.

Vorig seizoen stond VVV na 19 wedstrijden er iets beter voor. Toen werden er namelijk 4 punten meer behaald dan dit seizoen (30 punten) en stonden we op de 6de in de Jupiler League.

KNVB-Beker
VVV-Venlo is de laatste jaren geen Cupfighter. De Venlonaren kwamen sinds het jaar 2005 nooit verder dan de 2de of 3de ronde van de KNVB Beker. Dit seizoen onder leiding van Maurice Steijn is dit anders. De ploeg stuitte in de 2de ronde van de KNVB Beker op FC Eindhoven. Deze wedstrijd werd beslist door middel van penalty’s, VVV-Venlo werd de gelukkige winnaar. Hierna volgde de derby tegen MVV Maastricht. Deze wedstrijd wist VVV-Venlo overtuigend met 2-0 te winnen waardoor.

Hierdoor plaatste VVV zich voor het eerst sinds 2005 voor de achtste finales in het KNVB-bekertoernooi. Helaas werd de wedstrijd tegen Bekerwinnaar PEC Zwolle nipt verloren met 0-1. Toch mogen we tevreden zijn met het behalen van de achtste finales. Helaas door de uitschakeling is Niels zijn droom om Europees voetbal te halen dit jaar verpest.

https://www.facebook.com/venlonaren/photos/pb.203381336351490.-2207520000.1419356726./820276964661921/?type=3&theater

Doelpunten
VVV-Venlo heeft in de Jupiler League in 19 wedstrijden pas 20 doelpunten gemaakt. Dit komt neer op 1,05 doelpunt per wedstrijd. Om aanspraak te maken op een hogere klassering moet er meer gescoord worden. In ieder geval moet er meer gescoord worden dan je doelpunten tegen krijgt. Met 27 tegendoelpunten heeft VVV na de eerste helft van de competitie een negatief doelsaldo van -7. Alleen de drie staartploegen Fortuna Sittard, MVV en RKC deden het nog slechter.

Doelpunten namens VVV-Venlo
Platje 5
Wolters 4
Khalouta 4
Post 2
Altheer 1
Balkestein 1
Gijzen 1
Joppen 1
Otsu 1

Er zijn  in de huidige te weinig spelers die een doelpunt kunnen maken. Met Platje heeft VVV-Venlo een echte goalgetter in huis echter heeft ook hij de vorm niet te pakken. Sinds 21 november droomt hij alleen nog van scoren. Op die dag maakte hij zijn laatste treffer in Venlose dienst, tegen zijn oude liefde Volendam.

De droogte houdt nu al 674 minuten aan. De wedstrijd tegen Fortuna was de zesde op rij waarin hij niet scoorde. „Ik heb even een dipje”, zei Platje, die in 88ste minuut strompelend van het veld liep. De spits heeft al langere tijd last van zijn enkel. Dat is volgens hem niet het probleem van het gebrek aan vorm. „Nee, dat ik niet scoor heeft niets met mijn fitheid te maken. Ik had eerlijk gezegd wat meer van mezelf verwacht. Dan heb ik over het maken van doelpunten. Voor een spits is het klote als je niet scoort. We creëren wel kansen, maar het is steeds net niet. Dat houd me natuurlijk wel bezig, maar ik moet gewoon keihard blijven werken. Dan komen de doelpunten vanzelf wel weer”, aldus Platje tegen Dagblad de Limburger.

Maurice Steijn blijft echter volharden in zijn ambitie. „Ik wil bij de eerste vijf eindigen.” Dat zal vooral gaan afhangen van de productie van Melvin Platje, de spits die VVV nog altijd moet gaan redden. (Bron: Dagblad de Limburger)

De Voetbal International publiceerde vandaag een overzicht met hoeveel een doelpunt het per supporter kost. Volgens de voetbal test betaald een VVV-Fan € 6,43 per goal.

Financieel
Op 29 augustus werd bekend dat VVV-Venlo in het financieel ratingsysteem van de KNVB in categorie 1 werd geplaatst. VVV-Venlo is gevraagd een plan van aanpak op te stellen om haar financiële situatie te verbeteren. Daarvoor heeft de club drie jaar de tijd, maar de praktijk bij andere clubs heeft geleerd dat verbetering doorgaans eerder mogelijk is.

Bestuur en directie van VVV-Venlo hebben al, na de degradatie uit de eredivisie, maatregelen genomen om de financiële huishouding aan te passen aan de nieuwe situatie. Zo is de interne organisatie afgeslankt en is er in de overige kosten gesneden.

Volgens directeur Marco Bogers kwam de indeling van de club ‘niet als een verrassing’. „We zijn al tijden in gesprek met de KNVB en zijn al bezig met een reparatieslag, hebben na de degradatie intern al maatregelen genomen.” Door de degradatie zijn inkomsten (toeschouwers, sponsors, televisiegelden) flink teruggelopen terwijl de uitgaven niet evenredig zijn afgenomen. Bogers: „Iedereen zal begrijpen dat wanneer je degradeert, dat je dan in ander, lastiger vaarwater komt.”

Door de indeling van categorie 1 moet VVV kosten besparen en de grootverdieners uit de selectie gaan slijten. Uche Nwofor en Yuki Otsu hebben onder tussen de club al verlaten. Dit waren 2 spelers die enorm op de begroting van VVV drukte. VVV heeft op moment geen geld, nieuwe spelers halen wordt een moeilijk verhaal.

Leeg stadion
Door al deze omstandigheden wordt het er niet beter op bij VVV-Venlo. Er werden dit seizoen minder seizoenskaarten dan vorig jaar verkocht en we moeten blij zijn als het stadion half gevuld is. Tegen Roda JC was de enige wedstrijd waar het stadion goed gevuld was. Naast de minder toeschouwers zijn er ook minder sponsoren die nog heil zien in het sponsoren van VVV. Het gevolg hiervan kan nog wel eens dramatisch worden voor de club.

Wij denken dat dit een grote fout is. We willen niemand voor een blok zetten en of dwingen om naar VVV te gaan. Wij respecteren iedereen zijn of haar keuze. Het enige probleem is dat hoe minder sponsoren en supporters komen hoe minder inkomsten VVV heeft. Door minder opbrengsten/winst kan er ook minder geld worden geïnvesteerd in de club en dus spelers. Hierdoor wordt het niveau minder en zullen we structureel in de Jupiler League belanden of misschien zelfs failliet gaan. We zijn in een neerwaartse spiraal terecht gekomen waar we niet uit zullen komen zonder steun van mensen.

Conflicten
Het seizoen zijn er ook al een aantal conflicten geweest tussen de staf en de spelers. Er zijn al 3 spelers die disciplinair geschorst geweest door verschillende redenen. Zo nam VVV-Venlo disciplinaire maatregelen tegen Jerold Promes na de wedstrijd tegen FC Emmen. Jerold pakte in zeer korte tijd twee domme rode kaarten en de club voelde zich genoodzaakt om een duidelijk signaal af te geven. Na deze schorsing is Jerold herboren, hij is een vaste waarde geworden in het team van Steijn.

De tweede geschorste was Selman Sevinc. Maurice Steijn legde de middenvelder een disciplinaire straf op naar aanleiding van het interview dat hij gaf in Dagblad de Limburger. Sevinc uitte hierin zijn onvrede over de samenwerking tussen hem en de coach. Volgens Sevinc communiceerde Steijn nauwelijks met hem. VVV-Venlo is het gesprek aangegaan met Selman, omdat zij zich niet herkende in de uitspraken van Selman over de technische staf. De club vond het onacceptabel en kon niets anders dan de speler schorsen. Selman heeft een zware periode gehad maar begint zich sinds een aantal weken terug te knokken. Klik hier voor het interview van Dagblad de Limburger met Selman Sevinc.

Derde geschorste is Aziz Khalouta. In het duel met Achilles’29 haalde Steijn, Khalouta na ruim een half uur na de kant omdat hij zich niet aan aanwijzingen van de trainer hield. Khalouta was het overduidelijk niet eens met die wissel en liet dat in woord en gebaar merken aan de trainersstaf. De club vond dit onacceptabel en schorste de aanvaller tot 2 januari 2015. Inmiddels is het voorval uitgesproken. Aziz Khalouta heeft zijn excuses aangeboden.

Ook Maurice Steijn kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. De hoofdtrainer liet zich gaan in de wedstrijd tegen Helmond Sport. Na een korte schermutseling langs de zijlijn bracht de coach Helmond-speler Charles Kazlauskas opzettelijk ten val.

‘Er was een ingooi waar wat twijfel over was. Ik pakte de bal en hij gaf mij een duwtje. In een reactie pootjehaakte ik hem’, blikt Steijn terug in gesprek met Voetbal International. ‘Echt niet slim. Ik had niet aan die speler moeten zitten, maar hij natuurlijk ook niet aan mij.’ Steijn werd 2 wedstrijden geschorst door de KNVB en legde zichzelf een boete op.

Niels Fleuren
Naast vooral veel negatief nieuw bij VVV-Venlo was er dit seizoen ook iets moois te melden. Niels Fleuren speelde namelijk in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam zijn 300ste competitiewedstrijd. De 28-jarige linksback van VVV-Venlo speelt al zijn hele carriere voor VVV-Venlo. Op zeer jonge leeftijd (16) debuteerde Niels in het eerste elftal tegen Cambuur Leeuwarden (03-10-2003). Wat zo bijzonder aan deze prestatie is dat Niels nog vrij jong is en het is sowieso in deze tijd zeer uitzonderlijk is dat een speler lang bij dezelfde club blijft voetballen. Wij kregen de mogelijkheid om een exclusief interview te doen met Niels. Om het interview nog eens terug te lezen klik dan hier.

Wim Jacobs
Op 10 november de dag na de wedstrijd tegen NEC Nijmegen kwam er heel triest nieuws vanuit VVV-Venlo. De keeperstrainer van VVV-Venlo Wim Jacobs kreeg maandagmorgen in zijn slaap een hartstilstand. Hij is hierna met spoed naar het ziekenhuis gebracht en in een kunstmatige slaap gehouden. Na een lange tijd op de IC kwam Wim weer bij kennis. Gelukkig verkeerd Wim weer in goede gezondheid en is hij hard aan het werken aan zijn herstel. Waarschijnlijk zal Wim in januari zijn taken weer rustig oppakken bij de club. Wij hopen hem snel weer te begroeten langs het veld.

Conclusie
Er is veel gebeurd de eerste seizoenshelft en vooral in negatieve zin. Dit verslag is vooral gebaseerd op hoe wij het seizoen tot nu hebben beleefd. We weten dat de selectie, de staf en de club kei hard hun best doen om te verbeteren. Ook wij weten dat alle problemen niet binnen een week of maand zijn opgelost. Er is heel veel werk aan de winkel in de winterstop. Wij hopen ook dat er kei hard wordt gewerkt en we het seizoen alsnog mooi kunnen afsluiten. We zijn pas op de helft dus er kan nog heel veel gebeuren.

Financieel en sportief gaat het niet goed met de club maar onze clubliefde is er niks minder op geworden. FORZA VVV!

8 Responses

 1. RuiverCity

  Goed, realistisch geschreven artikel. Het is echt vijf voor twaalf voor onze club. Laten we er met zijn allen achter blijven staan als supporter met een kritische blik.

 2. Ben

  Het “schorsen” betaalt zichzelf terug. Voorbeeld is Promes, die nu goed speelt. Gevalletje Sevinc behoeft geen betoog, als de club niet zou reageren, zou het een zaak van gewoonte, ook voor andere spelers. Khalouta heeft berouw getoond. Steijn liet zien nog een jonge vent te zijn. Ik zie de kwestie “schorsen” alleen maar positief. FORZA VVV,

  1. Tuurlijk moet je als club ingrijpen anders raak je de controle kwijt over de selectie en kunnen ze doen en maken wat ze willen. Dan zijn we helemaal de sjaak. Ik snap daarom de ophef ook niet. Als jij op je werk zoiets doet kan je je spullen pakken.

 3. Meuske

  Hoop dat we nog 1 gewenste versterking op de 10 krijgen en ik denk dat we dan echt wel een redelijk elftal hebben voor jupiler begrippen. Het jaar beginnen zonder kleding sponsor is wel weer een slecht begin, nu maar hopen op een goed nieuw kledingmerk. Top geschreven analyse van de eerste helft van de competitie. Forza VVV

 4. marcel

  voor mezelf zie ik 2 kleine afwijkingen. het maken van doelpunten heeft niet alleen te maken met iemand die de spitsen in stelling brengt. VVV is te “statisch” op het middenveld, weinig beweging, maar vooral totaal geen diepgang. daardoor speelt VVV met drie linies, waardoor het spel van VVV geen enkele verassing oplevert bij en tegenstander, die verdedigend gewoon bij de spitsen van VVV kunnen gaan staan, waarna het verdedigend staat, aangezien er bij VVV toch niemand vanuit het middenveld doorstoomt.
  daarnaast wordt het lege stadion, en de toekomst van VVV voor een deel aan (wegblijvende) sponsors gehangen, maar het probleem ligt hier in het technische aspect, VVV presteert meer meer middelen, minder dan menige andere tegenstander. Naast deze prestaties is het nog veel erger, dat de meeste teams een veel betere wedstrijdinstelling hebben, en veel positiever voor de dag komen. daar ligt het mijn inziens het grote probleem in de teloorgang van onze club.
  voor de rest een verhaal zoals het eigenlijk al bekend is, ook de beoordelingen van DDL maken duidelijk wat hier al langer gezegd wordt. helaas wordt de realiteit door sommigen gezien als negativisme. je kunt het onbeperkte positivisme (wel nodig in het stadion trouwens), ronduit naief noemen.

  1. Het is niet dat wij het lege stadion afschuiven naar de supporters. Wij begrijpen al te goed waarom ze geen zin meer hebben om dit aan te zien. Wij zeggen alleen ermee dat het in onze ogen alleen de neergang van de club kan versnellen. Zonder supporters ben je als club nergens en wordt het alleen maar moeilijker om uit het dal te komen waarin je zit. Wij hopen natuurlijk dat elke wedstrijd het stadion vol zal zitten maar dit is gewoon op moment niet realistisch en dit heeft natuurlijk te maken met de instelling van de spelers te maken en hoe de wedstrijden worden gespeeld.

 5. Donderspeech

  Passie, passie passie. Werken voor je euri’s en niet alleen maar lamballen !!!
  Verliezen als je er alles aan gedaan hebt is te verteren. Verliezen als je er niet alles aan gedaan hebt dan loopt iedereen dus weg !!!

Leave a Reply