Pachonik en Janssen voor drie duels geschorst waarvan een voorwaardelijk

Tobias Pachonik en Simon Janssen kregen tegen SC Heerenveen een directe rode kaart en de KNVB heeft ze nu geschorst voor twee duels. Dat laat VVV-Venlo weten in een bericht op hun website:

“De tuchtcommissie van de KNVB heeft maandagmorgen besloten om Tobias Pachonik en Simon Janssen beide te schorsen voor drie wedstrijden waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Beide spelers kregen afgelopen zaterdag 26 september tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen een rode kaart van scheidsrechter Blom. Dit betekent dat beide heren de wedstrijden tegen ADO Den Haag en AZ zullen moeten missen.

De clubleiding van VVV-Venlo betreurt het voorstel maar zegt in een reactie de straf te respecteren. VVV-Venlo gaat dan ook niet in beroep tegen beide straffen.”

Bron: VVV-Venlo

17 Responses

 1. jurgen

  VVV gaat niet in beroep, dat is jammer en ik zie dit als een gemiste kans. Veerman is er vrijdag gelukkig weer bij, heeft er niets aan over gehouden. Mocht Neymar zich nog willen finetunen, adviseer ik hem eens af te reizen richting Heerenveen. Dat gegil en dat “afkloppen” als een volleerd judoka, die verleiding kon Blom niet weerstaan. VVV moet verder en pak komend weekend aub lekker 3 punten, maar onderschat ADO absoluut niet, met de juiste mindset aan de wedstrijd beginnen en dat moet het goed komen. Van thuisvoordeel is eigenlijk geen sprake in een leeg stadion, we gaat het weer zien.

 2. Ievel Knievel

  Vreemd van VVV om niet in beroep te gaan. Er is echt wel iets te zeggen voor “donkergeel”voor beiden overtredingen. Mocht de KNVB echt overtuigd zijn van de juistheid van de straf, dan volgt die 2 wedstrijden schorsing (en 1 voorwaardelijk) toch wel, maar dan niet in zo’n beetje de belangrijkste wedstrijd tot aan december, namelijk die tegen ADO; die je gewoon moet winnen.

   1. SneltreinMusa

    Janssen vind ik twijfelachtig, schaaft m alleen terwijl Pachonik echt vol met gestrekt been en noppen naar voor Veerman raakt

   2. mats

    Moeten we hier nóg een keer melden dat Floranus voor een zelfde overtreding slechts geel kreeg? Jonge jonge jonge…

    Wat VVV moet doen is tegen ADO bij elke overtreding kermend naar de grond gaan en het uitkrijgen……
    Want mensen als Linthorst, Post en VanCrooij die piepen niet zo hard als tutje Veerman. Toch maar eens doen. Stukje gogme!

   3. SneltreinMusa

    Floranus had zijn noppen omlaag terwijl Pachonik en Janssen beide noppen naar voren hadden, dus geel was terecht voor Floranus

 3. chretien

  Overtreding Florianus was dieprood. Overtredingen van Pachonik en Simon Janssen, als die het al waren, worden normaliter door de onpartijdige weggewuifd, doorspelen! Ik heb de spelmomenten meerdere keren teruggezien met het geluid uit. Dan hoor je dus niet het schreeuwende thuispubliek.
  Onvoorstelbaar dat VVV management besluit niet te protesteren….

  1. lucien1978

   Ik heb het alleen over de rode kaarten van vvv . Pachonik is gewoon rood. Weinig discussie over mogelijk. Janssen kon je ook geven alleen dat vind ik wel twijfelachtig .

   De rode kaart van die Alvarez kun je ook rood voor geven maar was ook erg twijfelachtig .

   1. Grad

    De heren van VoetbalInsite (vd Gijp,,Derksen en Kieft sprak het niet tegen) vonden beide rode kaarten zwaar gestraft, of zelfs onterecht en waren mede ook tot stand gekomen door de schreeuw van Veerman, waarbij Blom, mede hierdoor, (te) snel rood trok.

   2. Precies dat…
    Goeie voetballer die Veerman, maar dit geschreeuw alsof je alles breekt of afscheurt tijdens zo’n duel was matennaaiergedrag!

 4. chretien

  Nu blijkt dat zelfs Ajax de opgelegde straf voor alvarez niet accepteert. Alvarez zet nota bene zijn poot op het been van tegenstander. Noot: knvb legt alvarex voor die vuile overtrefding dezelfde straf op als voor beide spelers. Dat is al meten met twee maten. Maar desondanks protesteert Ajax. Wat doet VVV voor de beide, lichtere overtredingen? Accepteren! Ongelooflijk!

  1. mats

   Gelijk heb je. VVV weer het braafste jongetje van de klas. Juist nu had je met de bijna gelijkwaardige overtreding van Alvarez eens kunnen kijken of Ajax echt anders beoordeeld wordt. Gemiste kans. Snap het ook niet. VVV moet af en toe de tanden laten zien. Choose your battles. Dit was een juiste geweest.

   1. chretien

    Alle rode kaarten, Ajax, Sparta en Emmen zijn geseponeerd…… En VVV? Och die vinden de reis naar Zeist teveel moeite. Er is niet een geprotesteerd. Afgelopen maandag vond men het bij VI nodig om over Heerenveen tegen VVV te spreken. waarom? Omdat er ten onrecht 2 rode kaarten aan VVV werden gegeven. Derksen lichtte toe dat er met die fout kaarten een wedstrijd kapot gemaakt was….

  2. Tony

   Beide rode kaarten van VVV waren terecht. Maar bij beide zag je dat ze erop uit waren om te voetballen en niet om een overtreding te maken. Ik vind de straf ook te fors. Maar die van Alvares vond ik zelf nog minder een rode kaart. Dat sloeg werkelijk nergens op dat die gegeven werd.

 5. mats

  Kanonne! Zie net die Jordans Peeters van Willen II met twee gestrekte benen inkomen op de enkels van Linssen. Die krijgt gewoon geel! Niks geen VAR die ingrijpt. Nada! Tjonge jonge jonge … VVV moet voortaan elke rode kaart aanvechten. ELKE!

Leave a Reply