Patrick Joosten

Patrick Joosten op huurbasis naar VVV-Venlo

VVV-Venlo is al enige tijd op zoek naar een versterking in de aanval, al helemaal nadat zowat de complete voorhoede met pijntjes en blessures begon te kampen. Vandaag heeft de club haar versterking gevonden. Patrick Joosten komt op huurbasis over van FC Utrecht.

De 22-jarige aanvaller kan overal in de voorhoede worden ingezet, maar zijn favoriete positie is de linksbuitenpositie. Daar haalt hij ook het meeste rendement, maar het is ook fijn om te weten dat hij op meerdere plekken inzetbaar is. Er moet ook in de breedte geïnvesteerd worden door VVV-Venlo en daar lijkt het met deze transfer ook echt op.

Patrick Joosten mag misschien niet de meest spraakmakende naam zijn uit de Nederlandse voetbalwereld, hij is wel een bekende voor de oplettende voetbalvolger en stond/staat te boek als een groot talent. Hij begon in de jeugd van NEC/FC Oss bij de O17 en werd in 2015 verkocht aan FC Utrecht, waar hij begon bij Jong FC Utrecht. Inmiddels heeft hij aardig wat wedstrijden mogen spelen voor NEC en FC Utrecht. Bij FC Utrecht kwam hij de laatste jaren tot 40 wedstrijden in de hoofdmacht en heeft daardoor ervaring in de Eredivisie opgedaan. Ook speelde hij regelmatig zijn wedstrijden met Jong FC Utrecht vorig seizoen in de Jupiler League, dus hij heeft ervaring op verschillende niveau’s.

Daarnaast kwam hij ook tot jeugdinterlands voor Nederland. Hij speelde 4 wedstrijden voor Oranje onder 20 en hij kwam ook tot 2 duels in Jong Oranje. Kortom, het is een jongen met potentie en hopelijk kunnen we het beste uit hem halen.

Manager Voetbalzaken Stan Valckx zegt het volgende over deze transfer: ““Met de komst van Patrick krijgt onze selectie opnieuw een impuls. Het vergroot de concurrentie in de aanval en dat is altijd positief. De technische staf krijgt weer extra mogelijkheden. Voor alle betrokkenen een prettig gegeven.”

Joosten zal komende zaterdag al inzetbaar zijn tegen SC Heerenveen.

24 Responses

 1. Beeselse Bergbeklimmer

  Een mooie aanvulling op onze selectie. De gewenste snelheid is met de komst van Joosten binnen. Goed in afwisseling met de kracht die we al hadden gehaald voorin.

  Ik ga er vanuit dat de selectie nu (in ieder geval tot de winterstop) definitief is. Puik werk op d’n berg!

  1. Grad

   Het lijkt erop dat FC Utrecht toch nog perspectief in hem ziet want ze hebben nu in het contract, dat tot medio 2020 liep, een aanvullende optie opgenomenn, die de mogelijkheid biedt om tot 2021 te verlengen

  2. Goodie

   Volgens VVV speelt hij tenminste 1 seizoen voor VVV. Door die “tenminste” dacht ik aan een koopoptie maar daar kon ik niks over vinden, wel over het volgende:

   “Beide partijen hebben echter een optie in de overeenkomst laten opnemen die het mogelijk maakt om de deal met een seizoen te verlengen.”
   (Voetbalzone)

   Ik weet niet precies wat het inhoudt en wie het voor het zeggen heeft als beide clubs een optie hebben.

   1. Grad

    Volgens mij klopt verhaal van ‘Voetbalzone’ niet. Op de site van FC Utrecht staat,dat nu in zijn contract, dat tot 2020 liep, een optie is opgenomen die het mogelijk maakt om de verbintenis tot medio 2021te verlengen.

 2. lucien1978

  Op soccernews verschijnd net een artikel over van Bergen van Vitesse.

  Vitesse spreekt veto uit dat van Bergen niet mag worden verhuurd aan VVV en dat hij moet vechten voor zijn kansen.

  Zou dit een extra toevoeging zijn geweest of zal hierna Joosten zijn gehaald?

 3. robbaan

  Goede talentvolle speler erbij, met dit materiaal moet handhaven mogelijk zijn.
  Hopelijk is Peniel Mlapa fit en blijft hij dat, want van hem verwacht ik erg veel!
  Zelf vind ik Patrick van Ooijen een goede speler en samen met Opoku, Samuelsen, Grot en Joosten heeft Steijn voorin wat te kiezen.
  Forza venlo en een driepunter komende zaterdag!

 4. Koelie

  Goeie aankoop hopelijk blijft hij blessurevrij.

  Deze laatste transferdagen wordt maar weer eens bevestigd waar de pieken zitten bij de concurrentie. Als we weer erin blijven dan hebben Maurice en Stan weer een wereldprestatie geleverd.

  1. chretien

   Toch stevenen wij op een faillissement af. Hdet wordt zaak dat we vet op de botten krijgen en dat kan alleen maar als we spelers voor een mooi bedrag kunnen verkopen. Spelers die we huren kun je niet verkopen. Doen ze het naar verwachting goed dan gaan ze einde seizoen terug naar hun club. Voldoen ze niet dan dragen ze bij aan de degradatie. Het wordt tijd dat we zelf spelers gaan opleiden. FORZA VVV!

   1. Grad

    Nou Chretien dan ben je niet goed op de hoogte, want VVV leidt wel degelijk talenten op, alleen als kleinere club kun je het niet tegenhouden als deze door grotere clubs worden weggekaapt. Afgelopen seizoen zijn 3 zeer talelentvolle (internationals) jeugdspelers vertrokken (2 PSV, 1 Ajax). Recent zijn nog 2 jeugdspelers uitgenodigd voor vertegenwoordigende elftallen van Duitsland 015 en Griekenland 019. Verder zitten er momenteel 4 spelers uit de eigen jeugd (Linthorst, Roemer, van Dijck en Simon Janssen bij de selectie van het 1e elftal. Mij lijkt dat er met de opleiding niets mis is, alleen is het frusterend, dat je soms aan het scouten en opleiden bent voor de ‘grotere’ clubs. En als jeugdspelers zich sportief kunnen verbeteren kun je dit ook niet tegenhouden.

 5. Nouja overdrijven is ook een kunnst Chretien. Hoe kom je erbij dat we op een faillissement afstevenen? Ik bedoel je hebt een budget en probeert daarin spelers aan te trekken. Sommige goedkoop, andere wat duurder. Uiteindelijk heb je een balans van spelers die het moeten gaan doen.

  VVV heeft nauwelijks budget dus ja daarom veel huurspelers en ja daar verdien je niks aan. Maar goed zo is het nu eenmal als een kleine club. Je wil kwaliteit voor weinig geld. Maar zoals gezegd een faillissement is erg zwart/wit gedacht.

 6. festina lente

  Huurspelers leveren ook rendement op.Een goede klassering in de competitie is ook goed voor een hogere vergoeding van de knvb. In elk geval Stan en Maurice hebben prima werk geleverd. Nu nog afwachten of ze er ook een team van maken

   1. Knoajboks

    met de kanttekening dat Heerenveen Van Bergen koopt, bij VVV ging het natuurlijk alleen maar om een huurconstructie.
    Nu krijgt Vitesse er nog geld voor.

  1. Grad

   Zeker, erg jammer. VVV wilde hem huren, maar volgens ‘de Gelderlander’ stuitte men op een veto van de leiding van Vitesse.
   Sloeski had van Bergen de boodschap meegegeven , dat hij nu echt stappen moest maken en de status van talent moest ontstijgen. Nu blijkt dat Vitesse toch een andere keuze heeft gemaakt en hem verkocht heeft aan Heerenveen, waar hij voor 4 jaar heeft getekend. Waarschijnlijk zit hij al bij de selectie voor a.s. zaterdag.

 7. RuiverCity

  Tsja zonde van Van Bergen maar dat is het voordeel van de clubs in het linkerrijtje. Die kunnen af en toe iets kopen door hun grotere begroting.
  Spelers zien daar misschien meer perspectief.

Leave a Reply