PEC Zwolle schakelt VVV-Venlo uit in de KNVB Beker

Op donderdagavond 27 oktober stond er voor Maurice Steijn en zijn technische staf een bekerwedstrijd op het programma. In het Mac3Park was PEC Zwolle de tegenstander in Zwolle met als inzet een plaats in de volgende ronde van de KNVB beker.

De opstelling van VVV-Venlo was op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van afgelopen vrijdag FC Den Bosch. Roel Janssen keerde weer terug in de ploeg na zijn schorsing, Joey Sleegers speelde op de positie van Torino Hunte en Delano van Crooij maakte zijn opwachting in het doel in plaats van Maarten de Fockert.

PEC begon voortvarend aan de wedstrijd met veel druk op de helft van de Venlonaren en het duurde toch twee of drie minuten voordat de geelzwarten voor het eerst het leer mochten aanraken. Daarna was het PEC dat vooral op de helft van VVV-Venlo speelde en middels Saymak het eerste schot loste op het doel van Delano van Crooij, maar onze keeper wist goed te redden op de inzet van de Zwollenaren.

Het was tot de 17e minuut wachten voordat het eerste schot van de Venlonaren op het doel van de gastheren werd geproduceerd. Vito van Crooij anticipeerde goed op het doorkoppen van Ralf Seuntjens en kwam dicht bij het strafschopgebied, voordat hij schoot. Het schot miste kracht en overtuiging en was dus een redelijk makkelijke prooi.

De druk van de gastheren leek af te nemen, maar net op het moment dat je dacht de geelzwarten meer in de wedstrijd kwamen, kwam daar een fikse dreun voor de mannen van Maurice Steijn. In de 29e minuut werd de bal niet goed weggewerkt door de Venlose defensie en PEC Zwolle aanvaller Ehizibue krulde met zijn linkerbeen de bal in de lange hoek langs doelman Van Crooij.

Er volgde nog kleine kansjes voor Johnatan Opoku en Clint Leemans, maar die waren helaas niet gevaarlijk en dat betekende dat we met 1-0 tussenstand gingen rusten in Zwolle.  Dezelfde elf Venlonaren betraden het speelveld voor de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Maar de tweede helft was nauwelijks begonnen of de druk van PEC Zwolle nam net als in de eerste weer toe en de Venlonaren stonden weer voornamelijk gegroepeerd op de eigen helft.

Enige momenten later in de 50e minuut was daar de grote kans om de gelijkmaker op het bord te zetten. Joey Sleegers schoot de bal met de binnenkant van de voet op de paal na een voorzet. Vlak daarna in de 52e minuut kwamen de gastheren over de rechterflank naar voren en gaven een voorzet, die door alles en iedereen gemist werd. Uiteindelijk kwam de bal bij Mokhtar terecht, die de bal in de rechterhoek krulde: 2-0.

Na een uur gespeeld te hebben in Zwolle, kwamen de kansen voor de Venlonaren. In deze fase worden er enkele corners gewonnen en in de 68e minuut stond Jerold Promes alleen voor de keeper, maar deze wist de bal goed uit het doel te houden, waardoor de stand op 2-0 voor PEC Zwolle bleef staan.

Inmiddels hadden Leemans en Evren Korkmaz plaats gemaakt voor, Hunte en Tristan Dekker en ook de gastheren hadden wat wijzigen doorgevoerd. In deze fase van de wedstrijd werd de bal vaker rustig rondgespeeld door de gastheren. Het was in de 83e minuut dat er eindelijk iets goed viel voor de Venlose formatie. Een fout in de verdediging leidde ertoe dat Seuntjens met een goede pass, Sleegers voor het doel zette en die wist door een lobje te scoren: 2-1.

Direct erna in de 85e minuut kreeg Opoku de bal voor zijn voeten en die schoot de bal maar ook net voorlangs het doel van Van der Hart. Ook Mokhtar kreeg nog een grote kans aan de andere kant, maar die ging ook langs. Na 93 minuten floot scheidsrechter Kamphuis voor het einde van de partij en was ons bekeravontuur voor dit seizoen afgelopen.

Helaas geen volgende ronde voor de Venlonaren, maar wij richten ons nu volledig op de competitie. Komende maandagavond 31 oktober spelen wij een uitwedstrijd tegen Jong Ajax op de Toekomst.

Statistieken
PEC Zwolle – VVV-Venlo 2-1
Scoreverloop: 29. Ehizibue (1-0), 52. Mokhtar (2-0), 83. Sleegers (2-1)
Gele kaarten: Janssen, V. Van Crooij, Röseler (VVV-Venlo)
Rode kaart: –
Toeschouwers: 12.725

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk (62. Brama), Holla, Warmerdam, Ehizibue (75. Karagounis, Saymak (46. Thomas), Mokhtar, Menig

VVV-Venlo: Delano van Crooy, Korkmaz (67. Dekker), Promes (85. Resida), Janssen, Roseler, Post, Leemans (75. Hunte), Opoku, Sleegers, Vito van Crooij, Seuntjens

13 Responses

 1. Depor

  Ik vraag me echt af met welke intentie de spelers het veld in zijn verstuurd vandaag. De wil om aan te vallen was er geheel niet, ook niet bij een 2-0 achterstand. Onbegrijpelijk.

 2. RuiverCity

  Niet belangrijk deze uitslag. Ik vond deze wedstrijd vooraf al zonde van de energie. Delano van Crooy maakte ook een paar foutjes vanavond. VVV moet de tegenstander zo ver mogelijk van het doel houden. Promes en Röseler waren weer de besten vanavond.
  Komende 3 wedstrijden (Jong-Ajax, Dordrecht en NAC) zijn veel belangrijker. Daar moeten de punten gepakt worden. A.s. maandag zal moeilijk genoeg worden met een Nouri, Cerni etc in de basis bij de Amsterdammers.

 3. Ben

  Het is goed zo. Niemand is echt geïnteresseerd in de beker. Zeker VVV niet. Helemaal vrij om kampioen te worden en te promoveren naar daar wij thuishoren. Wordt maandag rotwedstrijd tegen tweede team dat wellicht versterkt is met meerdere 1e selectie spelers. FORZA VVV!

  1. Godfried

   tja, maar als je de wedstrijd zag gisteren horen wij helemaal niet in de eredivisie thuis.

   Het leek wel alsof ze met de handrem erop speelden. Wat me niets zou verbazen. Maar ik vond het schrikbarend om te zien hoe kinderlijk eenvoudig PEC de vrije man vond. We stonden allemaal compleet verkeerd gisteren, waardoor iedereen telkens te laat kwam.

   Daarnaast viel me voor het eerst op dat we zo langzaam zijn als dikke stront. Die van Zwolle leken in alles twee keer zo snel. Als laatste zeikpuntje van mijn kant, ik vond Korkmaz erg onzeker en zwak overkomen gisteren. Misschien wel logisch en op zich niet erg, hij wordt alleen maar beter, maar als dit de eerste reserves zijn, dan hoop ik op geen blessures meer de rest van het seizoen.

   Snel vergeten. leren van de fouten en concentreren op de competitie.

 4. Goodie

  Heb alleen de 2e helft kunnen zien, helaas. Van wat ik heb gezien, was op het de laatste 10 minuten na niet best. Seuntjens is totaal uit vorm maar dat hij opgesteld blijft worden is begrijpelijk. Want wat een fantastische assist gister weer. Maar waar sloeg de wissel Dekker voor Korkmaz op? Daar kom ik met mn verstand niet bij hoor. Je staat 2-0 achter met nog een klein halfuur en wissel je een verdediger voor een andere verdediger…

  1. Godfried

   Goodie, die wissel had ik na 30 minuten al gedaan. Korkmaz had geen dreiging naar voren. Als hij de bal kreeg was het of inleveren, of terugspelen.

   Met deze wissel behield je vier verdedigers, maar ging je er aanvallend wat op vooruit.

   Als je een aanvaller had gebracht voor Korkmaz, dan was het waarschijnlijk 4 of 5-0 geworden.

   1. Goodie

    Persoonlijk vind ik dat Steijn Hunte, of in ieder geval een aanvallende wissel te laat brengt. Jammer van de nederlaag, maar nu kunnen we ons tenminste volledig richten op de competitie waarin we de komende 3 weken meteen flink aan de bak moeten.

    Weet iemand wat de blessure bij Rutten is en hoe lang hij er nog uit ligt?

 5. john

  hoe zit het met de inkomsten van deze wedstrijd ? krijgt VVV de helft , minus aftrek van de kosten die Zwolle maak, natuurlijk. of is de regeling anders ????

  als ze de helft krijgen
  dan houden ze meer over dan dat ze thuis voor 3500 toeschouwers spelen !!!

Leave a Reply