VVV-Venlo

“PEC Zwolle wilt duo van VVV-Venlo: Leemans en Van Crooij”

Waar het eerst nogal stil leek te zijn op de transfermarkt rondom VVV-Venlo, lijken de laatste dagen heel anders. NAC Breda is nadrukkelijk geïnteresseerd in Vito van Crooij en nu werd ook duidelijk dat PEC Zwolle vergaande interesse heeft in spelers van VVV-Venlo. Zij willen graag een dubbelslag slaan door Clint Leemans en Vito van Crooij los te krijgen. Dat meldt Dagblad de Limburger.

Volgens de krant heeft VVV-Venlo het eerste bod van NAC op Van Crooij afgewezen en zou PEC Zwolle nu een bod voorbereiden op zowel Van Crooij als Leemans. Dit zou komen doordat PEC Zwolle Namli waarschijnlijk ziet vertrekken na het Italiaanse Genoa. Met die gevangen miljoen zou PEC de spelers uit Venlo naar Overijssel willen halen. Beide spelers hebben nog een contract tot medio 2019 bij VVV-Venlo, waardoor ze dit seizoen nog een transferbedrag zullen opleveren voor de Venlose club. Het ziet er dan ook naar uit dat de club bereid is mee te werken aan een transfer onder de juiste voorwaarden. Laten we er even duidelijk over zijn, dit zou echt geen goede zaak zijn voor de selectie van VVV. Twee sterkhouders in een klap weg, dan moeten er nog eens twee extra spelers komen én moet er een echt nieuw team gesmeed worden.

Intussen werd ook duidelijk dat VVV-Venlo zelf achter het net gevist heeft met het huren van Andrija Novakovich van Reading. Die speler maakte veel indruk het afgelopen seizoen bij Telstar in de Jupiler League, maar VVV kon de speler niet naar een tijdelijk verblijf in Venlo verleiden. Nota bene promovendus Fortuna Sittard troefde ons daarmee af. Daar staat tegenover dat de komst van de Togolese spits Mlapa mogelijk aanstaande is.

Zoals altijd proberen we jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de bovenstaande spelers en ook het andere nieuws. Het worden in ieder geval drukke tijden.

13 Responses

 1. marcel

  je weet natuurlijk nooit hoe e.e.a. in elkaar zit (financieel/sportief). Contracten voor nog 1 jaar hoeven niet perse te zeggen dat je een speler moet verkopen. Het is natuurlijk ook nog zo dat een speler in de winterstop verkocht kan worden (welliswaar minder geld, maar dan is het sportieve aspect weer hoger). Blijft altijd moeilijk inschatten, omdat je ook ziet dat niet altijd alles afhangt van de club. Wat wil een speler, en hoever is hij bereid te gaan om dit af te dwingen.

 2. chretien

  De contracten van beide spelers hadden voor het seizoeneinde al verlengd moeten zijn.
  Of men had moeten aankondigen beide spelers te willen verkopen. Stapje hogerop…
  Grote fout dat niet een van beide is gebeurd.
  Er moet beweging komen, actie is gewenst.
  En… liever zo weinig mogelijk spelers huren zonder enig bijkomende rechten…

  1. Grad

   Spelers moeten ook (tussendoor) hun contract willen verlengen. Bovendien is je kritiek deels ook nog onterecht immers bij Leemans heeft VVV tijdig, nog voor het seizoeneinde de optie gelicht en voor een jaar kunnen verlengen anders was hij op het einde van het seizoen gratis de deur uitgelopen

 3. Louis van Gaal

  Verstandig zijn en bij elkaar voor 1.2 miljoen verkopen. Daar kunnen 3 a 4 extra echte versterkingen voor kopen . De kans dat beide verlengen is minimaal. Zal de basis zijn voor verdere versterkingen. Ik ben ervan overtuigd dat we beter wat langer kunnen wachten en dan echt spelers halen die beter zijn als vorig jaar. Goede spelers wachten af met tekenen, mindere spelers kiezen eieren voor hun geld en tekenen nu bij clubs als Emmen en Fortuna. En VVV kan elke euro maar 1 keer uitgeven.

  1. chretien

   Stel, dat VVV zelf 1,2 miljoen te besteden zou hebben. Wat denk je dat VVV zou kunnen kopen voor dit bedrag? Juist, niks dus… als beide spelers perse weg willen, dan kun je ze wellicht beter laten gaan. Maar dan wel voor een redelijke prijs.

 4. kenfen

  Zowel Leemans als v Crooy hebben de ambitie om een stapje hogerop te spelen en PEC Zwolle is zo’n stap maar Ik denk dat ze beter een jaartje hadden kunnen wachten maar goed 9 ton voor Vito en 7 voor Clint is mi redelijk plus een eventuele doorverkoopclausule geeft VVV extra mogelijkheden

 5. OooLGooO

  Als v crooy 9 ton moet kosten, schat ik eerder in dat leemans 1,5 miljoen moet kosten. Leemans is van grotere waarde geweest dan v crooy. Samen 2-2,5 miljoen zou een leuke opbrengst zijn.

 6. pavisto67

  De kans dat ze volgend seizoen vertrekken is behoorlijk groot. Ik zou dan nu aan de spelers vragen of ze willen verlengen en anders proberen een goede deal te maken. Met dat geld kun je eindelijk een beetje fatsoenlijk de transfermarkt op want geld hebben we nauwelijks.
  Het kan ook wel een beetje verfrissend werken. Ik was niet gecharmeerd van het middenveld Post, Seuntjens en Leemans, waar mij met name de laatste de tweede seizoenshelft erg tegenviel. Er zit ontzettend weinig creativiteit in ons middenveld waardoor wij het hele seizoen erg moeizaam naar voren hebben kunnen spelen. Een creatieve middenvelder in de plaats van Leemans lijkt mij dan ook helemaal geen verkeerde gedachte.

Leave a Reply