VAR

“Peeters en Amenyido weg bij VVV-Venlo”

Mink Peeters en Etienne Amenyido hebben VVV-Venlo verlaten. Dat schrijf Dagblad de Limburger op haar website. De huurlingen van Real Madrid en Borussia Dortmund konden in Venlo op weinig speeltijd rekenen, waardoor zij terug konden keren naar hun werkgevers.

Het lag in de lijn der verwachtingen dat deze spelers nog zouden vertrekken en dat is nu dus ook werkelijkheid geworden. Aldus Dagblad de Limburger. We wachten nog op de officiële bevestiging, maar het lijkt er toch van te komen.

Mink Peeters maakte nog geen minuut in de Eredivisie dit seizoen en dat was tot ontevredenheid van speler en Real Madrid. In Venlo gaven ze aan dat hij te licht werd bevonden en daarnaast werd hij ook nog eens 3 dagen disciplinair geschorst vanwege het niet op de hoogte te stellen van een individuele training buiten de club om. Hij kwam een duel in actie voor VVV, dat was de bekerwedstrijd tegen Blauw Geel ’38. Volgens de Limburger vertrekt hij nu op huurbasis naar Almere City, dat momenteel 6e staat in de Jupiler League.

Ook Etienne Amenyido werd te licht bevonden en keert dus terug Borussia Dortmund, de club waarvan hij gehuurd werd. De aanvaller kwam 4 duels in actie voor VVV-Venlo. Tweemaal in de competitie en tweemaal in de beker. In de beker maakte hij een goal en gaf hij een assist. De speler keert terug naar Dortmund en zal daar waarschijnlijk voor het tweede elftal gaan spelen, dat uitkomt in de Regionalliga. Hij kan namelijk niet verhuurd worden, want je mag maar voor twee clubs in een seizoen uitkomen en hij had al eerder minuten gemaakt bij Borussia Dortmund II.

Dit betekent dus dat de huurlingen van Arsenal, Borussia Dortmund en Real Madrid na een half seizoen alweer vertrokken zijn uit de Koel. Zegt dit iets over de kwaliteiten van de spelers? Of juist iets over geven van kansen van de technische staf? Of heeft het een hele andere factor? Feit is dat ze weg zijn en dat we verder moeten richting handhaving in de Eredivisie.

5 Responses

 1. expat

  Veel succes voor Mink bij Almere City! Hopelijk kan hij daar laten zien wat hij kan.

  Wat betreft de huurlingen, we hebben als reserve-spelers, naast Delano van Crooij, Labylle, Post, Opoku, Janse, Castelen, Tissoudali, Dekker en Jakobsen. Acht goede reservespelers dus. Lijkt mij genoeg!

  1. venlo81

   Idd meer als genoeg. Vooral met het aantal punten wat we al hebben.

   Ben trouwens benieuwd wanneer er iets naar buiten komt over het stadion. Ben benieuwd wat ze willen gaan doen.

   1. chretien

    Zelfde tijd vorig seizoen was het management van nec ook al bezig met het volgende seizoen eredivisie… we weten hoe het is afgelopen…

   2. LJ

    Wat een onzinnig vergelijk maak je hier zeg.

    Bij NEC was het al een hele tijd kommer en kwel. Een trainer die ruzie had met de directie. Spelers die elkaar niks gunden. Iedere wedstrijd ee; andere opstelling. Flink gezeik tussen supporters en de club. Ontevreden sponsoren.

    Al dat is bij VVV niet aan de orde.

Leave a Reply