Mlapa

Peniel Mlapa: “Ik hoop dat de club wat aan me verdient”

Peniel Mlapa scoorde tegen PEC Zwolle drie doelpunten en zijn seizoenstotaal voor VVV-Venlo komt daarmee op 15 goals. Een hele goede prestatie voor de man die zeker belangstelling geniet van andere clubs.

Mlapa verklaart tegenover de Limburger dat er niets echt speelt: “Op dit moment speelt er niets concreets, maar dat kan zomaar veranderen. Op zich is een verlengd verblijf bij VVV ook nog een optie voor mij als de club mij koopt, maar ik kan me ook voorstellen dat de club graag een transferbedrag aan mij wil verdienen. Dat gun ik de club ook. Ik ben door VVV opgepikt op een moeilijk moment in mijn loopbaan. Ik zat bij Dresden op dood spoor. Bij VVV ben ik opgeleefd. Ik speelde steevast als ik fit was en heb veel gescoord. Dat is heerlijk voor een spits. Als VVV mij door kan verkopen is dat voor mij en voor de club een goede zaak. Beide partijen profiteren dan, dat is ook voetbal.”

Peniel Mlapa is dit seizoen gehuurd van het Duitse Dynamo Dresden, maar VVV-Venlo heeft ook een optie tot koop bedongen. De prijs voor Mlapa is iets aan de hoge kant voor VVV-Venlo, maar de club zou er nog winst op kunnen maken. Wie weet waar dit gaat eindigen. Het is in elk geval zeker dat Mlapa VVV-Venlo het beste gunt.

 

17 Responses

 1. RuiverCity

  Als je wil doorselecteren zul je toch een keer geld moeten uitgeven. Steek het geld in Mlapa en geef hem contract voor 2 jaar. Investering betaalt zichzelf terug.
  Morgen na de wedstrijd maakt Steijn bekend of hij gaat. Zal geen verrassing meer zijn.

  Vitesse is hopelijk al bij de playoffs zodat VVV nog flink wat tv-gelden kan toevoegen.

  1. Gerardus

   Maar dan moet je eerst geld hebben en dat is nu juist het probleem.
   Kijk het jaarverslag er maar eens op na. Je ziet dat VVV vooral schulden heeft en weinig eigen vermogen.
   Als VVV een sponsor vindt en die terugbetaald zodra Mlapa is verkocht dan zou dat heerlijk meegenomen zijn.

   Overigens, mocht NEC promoveren en Excelsior erin blijven, dan daalt VVV zelfs.

   1. Godfried

    nec heeft net klopt gekregen van RKC. die promoveren dus iig niet. extra centjes voor vvv dus

   2. Gerardus

    Nee dit klopt niet. Dat betekent dat VVV dezelfde plaats blijft behouden als voor dit seizoen. De 15e. Ik zal komende vrijdag wel laten zien wat het precies betekent en hoe de ranglijst er op dit moment uit ziet. Excelsior moet in ieder geval degraderen wil VVV stijgen.

 2. expat

  Mooie instelling van Mlapa. Hopelijk doet Vitesse het rustig aan vanavond en pakken we nog eens drie punten. Plek 9 kan niet, maar plek 10 zou toch extreem, maar dan ook extreem mooi resultaat zijn. Fijn dat het seizoen niet als een nachtkaars is uitgegaan dit keer. Nu hopen op een goede nieuwe keeper en een nieuwe trainer die bij VVV past.

   1. expat

    Zei hij zelf niet dat de wedstrijd vorige week tegen PEC ‘bijzonder’ was? Dat moet laatste moment afgeketst zijn. Hoe dan ook: goed nieuws. Steijn heeft echt verbeteringen doorgevoerd laatste kwart van dit topseizoen. Mooi als hij blijft!

 3. Dond

  Bedankt VVV voor dit mooie seizoen! 12de plaats echt TOP!

  Veel spelers gaan, Maurice Steijn blijft voorlopig nog bij VVV. Nu op naar het nieuwe seizoen, om te beginnen met het aantrekken van nieuwe spelers.

  Matusiwa van De Graafschap een optie?

 4. chretien

  Staande ovatie voor het gehele team, bestuur, staf en spelers. Ik hoop oprecht dat niet alle afscheid genomen hebbende spelers, niet definitief gaan vertrekken. Ben zeer benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Ik heb begrepen dat er snel nieuws komt. Ik hoop echt dat het niet zo is dat er nog naar spelers gecontracteerd moeten worden terwijl de voorbereidingen, de trainingen, of nog erger, de competitie al is begonnen. FORZA VVV!

  1. LJ

   Klopt, ik heb hem ook gezien.

   Daarnaast lijkt het er op dat de opvolger van Seuntjens ook uit Duitsland komt. Het schijnt dat er vandaag een gesprek en een keuring gepland staat met een nummer 10.

 5. De Koel

  Jammer dat de laatste wedstrijd verloren werd, maar VVV heeft een topseizoen gehad. Gelukkig stortte het aan het eind van de competitie niet in elkaar zoals vorig seizoen, al was ik daar wel bang voor na een aantal slechte wedstrijden. Een twaalfde plek is een topprestatie, de laatste keer dat VVV zo hoog eindigde in de Eredivisie was met Honda.

 6. festina lente

  Als vvv een optie tot koop heeft van 550.000 euro -ik lees dat in dit forum-en de huidige transferwaarde vlgs lijst tm1.000.000 euro is zou vvv toch een leuk bedrag overhouden.

Leave a Reply