VVV-Venlo

Update: Peniel Mlapa officieel verkocht

Zojuist maakte VVV-Venlo op haar eigen website bekend dat Peniel Mlapa vertrekt bij VVV-Venlo. Al voordat de optie in Mlapa zijn contract werd gelicht, was al bekend dat VVV-Venlo hem alleen zou kopen om te verkopen. Ook Mlapa gunde VVV-Venlo een leuke transfersom omdat hij aan de club de belangstelling te danken had. Mlapa vertrekt naar de Emiraten en gaat spelen voor Al-Ittihad Kalba. Hier tekent hij een contract voor twee seizoenen. In de Emiraten zal hij dus zijn oude trainer Maurice Steijn tegenkomen.

Mlapa werd overgenomen van Dynamo Dresden en daarmee was naar verluidt ongeveer €500.000 mee gemoeid. Mlapa stond ook in de belangstelling van Besiktas en Marco Boogers gaf aan dat hij VVV-Venlo rond de €2.500.000 wou krijgen voor Mlapa. Of dit ook echt is waargemaakt is niet bekend gemaakt.

Afgelopen seizoen scoorde Mlapa in 30 wedstrijden maar liefst 15 doelpunten en was daarmee de meest scorende buitenlander ooit voor VVV-Venlo in de Eredivisie.

Venlonaren wenst Peniel veel succes in de Emiraten!

 

Update 21/6/2019: Gisteren wist de hoofdredacteur van Elfvoetbal te melden dat VVV-Venlo maar liefst €2.800.000 zal ontvangen. Dit bedrag ligt aanzienlijk hoger dan de €1.200.000 die Voetbalprimeur wist te melden. De bron waar het bedrag vandaan komt is waarschijnlijk het management van Mlapa. VVV-Venlo maakt dus een aanzienlijke winst op Mlapa.

36 Responses

 1. festina lente

  Dadelijk sucic nog en dan heb je leuk verdiend aan gehuurde spelers. Opleiden van eigen spelers is ook niet goedkoop. Denk.dat vvv meer verdiend heeft aan mlapa dan aan van crooy.

  1. 0475

   Van van crooij heb je natuurlijk op het veld wel langer profijt gehad. De jeugd mag nooit weggeschoven worden natuurlijk. Daarom ben ik blij dat nijholt bv minuten heeft mogen maken vorig seizoen. Hopelijk kan hij dit seizoen weer doorgroeien

 2. chretien

  Penny bedankt. Wat had ik jou graag blijven zien, maar bij 2,8 miljoen, ja dan hebben we geen keus meer. Stan, toekomst als we het niet met eigen jeugd aankunnen, dan altijd spelers huren met afspraken over transfersom. Zoals nu met Penny. Nogmaals Penny veel succes…

 3. Rikki077

  Mooi voor Mlampa, mooi voor VVV.

  Nu dus nieuwe aanvallers. Ik dacht dat VVV zich ook structureel op jonge Jappanners zou focussen….
  Is die focus slechts een trend geweest?
  Al een tijd niets meer vernomen uit die hoek. Zijn de contacten in Japan nu’verdampt’?
  Avé VVV

 4. De Koel

  Zeer goede deal voor VVV. Was sowieso een gouden zet van Stan om Mlapa aan te trekken en ook nog eens een koopoptie te bedingen. Met 15 doelpunten heel belangrijk geweest en dan nu ook nog eens een mooie winst voor VVV.

 5. lucien1978

  Wat ook erg mooi is is dat Mlapa met zijn volle verstand een langdurig contract heeft getekend om VVV te helpen.

  Hij wist namelijk al dat hij werd doorverkocht. Dan nog moet hij het toch maar even doen.

  Bedankt voor alles Peniel

 6. Luis Erique

  Hier mag vvv echt trots op zijn, dit is in alle opzichten zo’n slimme deal, erg knap! Van de drie buitenspelers die nog moeten komen, zou ik persoonlijk ook 1 goedkope optie halen. Naar mijn idee zouden Ondaan van Telstar en Croux van mvv wel passen.

 7. OooLGooO

  Mooie zijn, hoogstwaarschijnlijk 2,3 miljoen winst in the pocket!

  Ik las laatst dat Ghoochannejhad Op een terugkeer aast in de eredivisie. Geen talent maar wel een brok aan ervaring en altijd goed gepresteerd her en der. Lijkt me een mooie aanwinst op de linksbuiten positie.

  Die Veerman van Volendam lijkt me een mooie optie als vervanger van uiteindelijk Susic,

  Verder verwacht ik nog een Duitser of een japanner toegevoegd aan de selectie.

  1. lucien1978

   Ghoochannejhad vind ik best een prima keuze , maar ik vind hem toch iets meer een spits.

   Desalniettemin hebben we er daar ook maar eentje van.

   Als ik zou mogen kiezen zou ik vol voor Youness Mokhtar gaan. Wat was die goed bij Zwolle. Hij is transfervrij en kan op links en rechtsbuiten.

   Andere opties uhmm Okita , Lamprou ( afgelopen seizoen gehuurd door Fortuna), wildschut, Emnes . En zo zijn er nog wel een paar.

   En misschien zelfs weer proberen aan te kloppen voor Joosten of Grot

   1. Godfried

    Ghoochannejhad en Mokhtar. dan doe je wel mee ja. lijken me alleen lastig haalbaar.

   2. lucien1978

    Dat lijkt mij ook erg moeilijk. Maar misschien een van de 2.

    Al denk ik dat die net een niveautje hoger zitten dan vvv.

    Mocht Susic nog weggaan dan misschien denken aan Saymak of Mauro junior

   1. ponnie veag oet de pan

    Ow haha ja ik lees het nu.. ik dacht dat er zo’n jonge donkere buitenspeler voorin liep bij de graafschap die het onze verdedigers aardig lastig maakte.. dan heb ik me vergist..

   2. chretien

    Dat Delano Burgzorg, speelt af en toe, een hele leuke wedstrijd… Denk er aan, af en toe…

 8. chretien

  Dat gras? Volgens míj is het voor VVV interessant omdat juist niet te doen. Ik heb begrepen dat er voor het seizoen 20-21 er een potje bijkomt , noem het subsidie, bij de KNVB?

 9. YowVVV

  Susic hoeft nu niet meer perse verkocht te worden, kunnen deze architect goed gebruiken. Hoe zit het met de samenwerking met West Ham, daar valt toch wel wat meer uit te halen dan op jeugdniveau? En Stan, je bent ook een held in portugal, een samenwerkingsverband met je club uit Portugal. Hoop dat we weer 1/2 brillantjes kunnen huren. Joosten was een voltreffer trouwens vorig seizoen. Grot over het algemeen onvoldoende, alleen op het eind vd competitie sterk, ja dat blijft vaak hangen

Leave a Reply