VVV-Venlo

“Peniel Mlapa zou VVV-Venlo €800,000 kosten”

Peniel Mlapa en VVV-Venlo zijn zoekende naar wat de toekomst hen gaat brengen. Vanmorgen berichtte BILD dat Peniel Mlapa €800,000 zou moeten kosten.

Peniel Mlapa is dit seizoen gehuurd van Dynamo Dresden en VVV-Venlo heeft bij de huurovereenkomst een optie tot koop bedongen. Lang wisten we niet op wat voor bedrag het zou gaan, maar BILD meldt dat het zou gaan om een bedrag van acht ton. Dit is redelijk aan de hoge kant vooral als je kijkt naar de financiële middelen van onze club.

De intentie was er om de optie te lichten en Mlapa dan weer direct door te verkopen. Dan zou VVV-Venlo er winst op maken en kon Mlapa naar een betere club, daar was iedereen bij gebaat. Maar door die hoge koopsom, wordt er toch aardig aan getwijfeld binnen de Venlose club.

Maar, ELF Voetbal wist later vandaag te melden dat de Mlapa in de belangstelling staat van de Turkse topclub Besiktas. Mocht deze interesse concreet worden, dan wordt het weer een stuk aantrekkelijker voor VVV-Venlo om de optie tot koop wel te lichten. Doorverkopen aan de club uit Istanboel zou VVV-Venlo financieel geen windeieren leggen.

VVV moet wel snel acteren, zij moeten deze week laten weten of ze de optie lichten van de spits, anders vertrekt hij terug naar Dresden waar hij nog een contract heeft tot medio 2020.

9 Responses

 1. chretien

  Ik ben altijd een grotw fan geweest van Mlapa, maar 8 ton voor deze, technische beperktw voetballer? Ik geloof niet eens dat het waar is die 8 ton. Kijk maar eens de cijfers van hem destijds bij Dresden.

  1. ponnie veag oet de pan

   Hij wordt gekocht vanwege zijn doelpunten, niet of hij technisch een bal perfect kan aanemen. Als hij dat ook nog zou kunnen, had hij niet bij vvv gespeeld

 2. roermond

  Zijn er dan geen investeerders die de gok durven te wagen? Optie lichten voor 8 ton, verkopen voor 1,2 miljoen…investeerder 2 ton verdiend en vvv 2 ton…alleen winnaars…kom op Hay…?

 3. ponnie veag oet de pan

  Dresden zegt gewoon tegen besiktas: als je hem wilt hebben, wacht dan nog een weekje, mag je hem dan van ons kopen voor 800k.. dan zit vvv er niet meer tussen

Leave a Reply