Periodetitel hoe zit het ook alweer?

Na de winst van Jong PSV gisteravond op Fortuna Sittard kan VVV geen periodetitel meer winnen. Met nog één wedstrijd te gaan in de periode is de tussenstand te groot om deze nog te overbruggen. Jong PSV heeft namelijk 20 punten en de Venlonaren 15 punten. De enige twee ploegen die de periode nog zouden kunnen winnen zijn Jong PSV en NAC. De club uit Breda kan hem alleen winnen als Jong PSV punten verliest. Wat de Venlonaren wel nog kunnen halen deze periode is het ticket voor de Play Offs.

Iedereen die denkt dat belofteteams geen periodetitel kunnen behalen heeft het mis. Het zit namelijk zo. Deze ploegen kunnen wel een periodetitel winnen maar mogen niet meespelen aan de Play Offs voor promotie. Het ticket voor de Play Offs wordt dan ook gegeven aan de hoogstgeklasseerde club achter het belofteteam die wel aan de Play Offs voor promotie mag meespelen. Daarvoor komen FC Volendam, NAC Breda, VVV-Venlo en zelfs MVV nog in aanmerking.

Nu komt het adertje onder het gras. Het is namelijk zo dat als Jong PSV de titel pakt en NAC Breda punten verliest en Jong Ajax als tweede eindigt. Het Play Off ticket pas aan het einde van het seizoen wordt verdeeld aan de hoogst geklasseerde ploeg in de eindranglijst zonder ticket voor de Play Offs voor promotie.

De enige manier voor VVV-Venlo om de Play Off ticket te bemachtigen is als NAC gelijk speelt of verliest van FC Volendam. Bij een gelijkspel van NAC moet VVV wel nog het doelsaldo moeten verbeteren. NAC heeft momenteel +7 en VVV-Venlo +5. En als Jong Ajax gelijk speelt of verliest van FC Eindhoven. Het moet dus allemaal goed vallen voor de Venlonaren daarnaast moet VVV ook “gewoon” even van Achilles’29 winnen.

Wedstrijdschema competitieronde 9:
RKC Waalwijk – Jong PSV
FC Volendam – NAC Breda
FC Eindhoven – Jong Ajax
MVV – Cambuur

18 Responses

 1. LJ

  Het is een enorm zooitje in de JL. En dat is allemaal te danken aan de KNVB. Van de 20 teams in de competitie spelen er 4 wel/niet mee. Wat een bende hebben ze gemaakt van het tweede niveau betaald voetbal in Nederland. Als ze dan toch zo graag jong teams in de competitie willen hebben, laat dan alle resultaten met de jong team niet meetellen. Dan speelt VVV gewoon 8 oefenwedstrijden gedurende het seizoen. Zou ook mooi zijn om zelf reserverspelers wat meer de kans te geven. Verdeel de punten dan over de 30 andere wedstrijden onderling gespeeld tussen de ploegen die wel voor de punten gaan.

  1. Onze focus ligt op het eerste elftal en hier en daar lichten we wat uit van het tweede elftal. Dit omdat het tijdrovend is en we niet overal aanwezig kunnen zijn en omdat dit team geen competitie speelt en dus sporadisch een wedstrijdje meepikt. Gisteren speelde ze tegen het nationale elftal van Myanmar. Deze wedstrijd werd met 0-1 verloren. Spelers die vaker meedoen bij het eerste waren Opoku, Sleegers en Receveur. Verdere opstelling weten we niet en we weten ook niet wie wanneer gewisseld werd.

 2. Goodie

  Wat een zooitje zeg. Mij gaat het eigenlijk alleen om die 75.000 euro. VVV moet namelijk gewoon top 5 kunnen eindigen dit seizoen. 3 scenario’s mochten Jong Psv en Jong Ajax 1e en 2e eindigen:
  1. Die 75.000 euro gaat naar Psv of Ajax die er weinig mee opschieten.
  2. De Knvb houdt de 75.000 zelf
  3. De nummer 3 krijgt het prijzengeld.

  Ik ben toch vrij benieuwd hoe de Knvb denkt dit op te gaan lossen…

 3. Venske

  Sorry Goody, maar zo is het niet…. In het reglement staat:
  Als de reserves van PSV eerste en Ajax op de tweede plaats eindigt krijgt PSV de Stier. Het ticket voor de nacompetitie gaat naar de hoogste ploeg in de eindrangschikking die geen titel heeft behaald en de € 75.000 wordt verdeeld over alle twintig clubs.

 4. Ben

  Is dit betaald voetbal? Knvb schaam je. Voor alle eerste divisieclubs, schaam je. Jullie hebben er allemaal samen een rotsooitje van gemaakt. Het is het begin van het einde van het betaalde voetbal. Het ontbreekt er nog san dat we dezelfde competities gaan krijgen als in België. FORZA VVV!

 5. Venske

  Beste goodie. Dat geldt alleen als de eerste en tweede plaats worden ingenomen door reserveteams. Als een ander team tweede wordt krijgt dat team de € 75.000 en de ticket voor de nacompetitie.

 6. RuiverCity

  Even offtopic: Dit is verslag van supportersavond bij Heracles.

  Natuurlijk kwamen tijdens de supportersavond ook de vragen en het gesprek over de selectie. Nico Jan Hoogma deelde mee dat de blessure van Robin Gosens 4 tot 6 weken kon duren. Hij verwacht hem volgende week weer bij de selectie. Een positief bericht. Nu er een aantal verdedigers geblesseerd was is er gedacht om een transfervrije speler te halen. Toch heeft de club daarvan afgezien om de reden dat zo’n speler bijna altijd een trainings- / wedstrijdachterstand heeft. Voordat je die speler op het gewenste niveau hebt is het al bijna winterstop. In de winterstop willen ze evalueren en kijken hoe het elftal ervoor staat. Misschien dat er dan een speler bij komt. Ook werd de naam van Willie Overtoom genoemd. Jan Smit was zeer direct over deze speler. “Hij is over de datum” oftewel: geen belangstelling. Wel werd de naam genoemd van Vito van Crooij, speler van VVV Venlo. Deze speler wordt door de club gevolgd.
  Duidelijk was Jan Smit over het huren van spelers. Je bouwt met het huren van spelers geen kapitaal op. Deze spelers hebben en krijgen geen binding met de club. Als voorbeeld werd FCT genoemd wiens voorhoede bestaat uit gehuurde spelers. Ook clubs als o.a. Roda JC, NEC, Cambuur en NAC zijn clubs die veel spelers huren.
  Dit soort feiten krijg je op deze avond te horen. Alleen jammer dat er te weinig supporters de moeite nemen om te komen. Je hoort veel over het reilen en zeilen van de club en je kunt alle vragen stellen.

  1. Ben

   Jan Smit kan niet alleen goed zingen, maar is ook goede, slimme voorzitter. Ziet overal de juiste, getalenteerde spelers te halen en meestal voor weinig geld om deze na enige tijd met enorme winst te verkopen. Ben benieuwd hoe VVV hier mee omgaat? FORZA VVV, pakken die eerste periode titel, al is het maar om het geld….

   1. Drikus

    U zei?? ☺
    Lekker hoor, in de laatste wedstrijd van de periode toch als regulier team de prijs pakken!!

   2. Is niet de winnaar maar wel de prijzen die bij een periode horen pakken. Dat is net zo lekker hoor daar niet van. Maar in principe is Jong PSV periode winnaar.

Leave a Reply