VVV-Venlo

Peter van Ooijen tekent tot medio 2020 bij VVV-Venlo

Naast Martin Samuelsen komt ook Peter van Ooijen naar VVV-Venlo. Hij komt transfervrij over van Heracles Almelo en tekent een contract voor twee seizoenen bij de Venlonaren. Twee middenvelders erbij op een dag, wat een weelde.

Peter van Ooijen kwam in de jeugd uit voor PSV uit Eindhoven. Daarna kwam hij ook uit voor Go Ahead Eagles en Heracles Almelo. In totaal speelde hij 174 wedstrijden waarin hij 19 keer wist te scoren en 13 keer een assist wist af te leveren. Hij speelde inmiddels 77 wedstrijden in de Eredivisie en is zeer welkome versterking op het middenveld met een flinke dosis ervaring. In totaal speelde hij 174 wedstrijden in zijn carrière en speelde daarnaast ook 5 jeugdinterlands voor Nederland.

Van Ooijen had een gesprek met Stan Valckx en Maurice Steijn en had meteen een goed gevoel. Dat meldt VVV-Venlo “We zaten al snel samen te lachen. Dan krijg je vanzelf een positief gevoel. We hebben het ook over mijn rol gehad als middenvelder of spelend aan de rechterkant. Ik mag wel zeggen dat ik met overtuiging voor VVV-Venlo gekozen heb.”

Manager Voetbal Stan Valckx is ook in zijn nopjes met deze transfer: “Peter is een ervaren speler die bewezen heeft goed uit de voeten te kunnen op diverse posities. We zijn zeer tevreden met zijn komst.”

Samen met Samuelsen is hij een van de nieuwe aanwinsten van de Venlo. De competitie start al snel dus dit is zeker postitief nieuws voor de Venlonaren.

24 Responses

 1. ger

  Mooi zeker! Dan maar een zeikzak, maar nog steeds geen spits! Vorig jaar hadden we er ook geen echte sorry voor Thy hoor! Maar dit jaar wordt het weer een probleem om ze erin te krijgen! De oefenwedstrijden zeggen nog nix! Ik zie toch graag nog een goaltjes dief komen!

 2. Venleau

  Ben erg content met deze versterkingen. Begint echt ergens op te lijken. Hopelijk nog een goede buitenspeler erbij en dan zijn we er wel klaar voor denk ik. Las ergens de naam Gudmonsson huren van PSV in de comments, dat zou ideaal zijn. Zin in het nieuwe seizoen.

  1. Dond

   Nu inderdaad hopen op nog 1 echte vleugel aanvaller. (Okita? Of Gudmundsson huren van PSV?) Een aanvaller kopen heeft wel een beetje mijn voorkeur, ook om later weer wat te kunnen verdienen.
   Maar volgens de Socio Club VVV venlo = de selectie compleet (?)

 3. ger

  Bij mij blijven Seuntjes en Opoku prima, en kunnen ze wel een keer een doelpunt mee pikken! Maar echt spits zijn ze voor mij niet! Een spit knalt er toch tussen de 15 en 20 in per jaar! Dat wat Seuntjes nog lukte in de Jup! Wat betreft de andere twee we zullen het zien! Het zijn in elk geval lange spellers die zeker wat kopkracht naar voren breng! Ik ben zeker niet negatief hoor! Maar ik zou graag een goaltjes dief zoals een Melvin Platje was graag zien!

  1. marcel

   als je kijkt naar de topscoorders van afgelopen seizoen, is een spits in het rechterrijtje die ook maar in de buurt van 15-20 komt ver te zoeken. Soms is er een uitschieter, zoals Fran Sol vorig jaar. Zelfs de spits van ADO deed het prima, maar als je dan naar de overige clubs kijkt is dit de topscoorder (even terzijde of het zelfs een spits is:

   groningen 12
   pec zwolle 11
   NAC 10
   R*da 10
   VVV 10
   Heerenveen 8
   heracles 8
   excelsior 8
   sparta 7
   twente 6

   dus laten we hopen dat we een keer zo’n voltreffer hebben. maar het ligt natuurlijk niet alleen aan de spits, maar ook hoe je spel op hem afgestemd is, en of je ook voldoende bij het doel in de buurt komt. Feit is echter wel dat VVV vorig jaar een van de elftallen was die het minste rendement uit zijn doelpogingen bereikte. (volgens mij lag dat rond de 35%).

 4. twiggy11

  Een buiten speler is wel nodig maar wel een met potentie (dus geen hunte) en als Seuntjens zijn plaats zou kwijt raken is ook niet zo erg dan moet hij er voor knokken om ze terug te verdienenen. Want vorig jaar ging het hem wel een beetje makkelijk af of hij nou slecht speelde hij stond er altijd in bij de trainer nu is er meer concurrentie voor die plaats op het middenveld en dat is prima.

 5. Fan op aafstand

  Er is goed doorgeselecteerd vind ik.
  Afscheid genomen van ietwat overgewaardeerde spelers en het nodig vers bloed er bij, dat zet iedereen weer op scherp. Prima de rust bewaard en gekozen voor kwaliteit ipv kwantiteit.
  Ik heb alle vertrouwen in een goed seizoen.

 6. jason

  Ik denk dat we kampioen worden. Deze 2 spelers zijn zo goed. Veel beter dan dat wat er was.

  Lang leve De Koel

  Zal vrijdag eens kijken of ze er wat van kunnen.

  LLDK

 7. pavisto67

  We zullen moeten afwachten of en hoe de nieuwe spelers zullen presenteren. Wat dat betreft was vorig seizoen wel het pakkende bewijs dat je op voorhand niet kunt concluderen dat het aanwinsten zijn. De meeste aanwinsten van vorig seizoen bleken ook lang niet allemaal aanwinsten. Geen kritiek overigens op het aankoopbeleid. Shoppen met lege portefeuille is enorm lastig

 8. Gerardus

  Mij lijkt het eerder een 4-4-2 te worden en ikzelf denk dat Kum en van Ooijen voor de bank zijn gehaald en niet voor de basis. Steijn kennende zal hij wel vertrouwen blijven houden in verschillende spelers waardoor er denk ik niet al te veel gesleuteld gaat worden aan de opstelling. Ik hoop wel dat van Bruggen op den duur gaat doorbreken en Promes gaat vervangen. Ben benieuwd wat het gaat worden in de Koel. Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in!

  1. Gerardus

   Volgens mij zijn alle uitwedstrijden 15 euro maximaal, voor iedere club. Meende dat er een keer door het supporterscollectief een adviesprijs was afgesproken met alle clubs om zo uitwedstrijden goedkoper en toegankelijker te maken.

Leave a Reply