Pim Balkestein nieuwste aanwinst VVV

Op woensdag 12 juni tekende Pim Balkestein een contract dat hem voor drie jaar aan VVV-Venlo verbindt. De 26-jarige verdediger komt transfervrij over van Brentford FC.

Pim Balkestein doorliep de jeugdopleiding van sc Heerenveen, waarna hij in 2008 bij Ipswich Town een tweejarig contract tekende. Vervolgens werd hij door Ipswich Town tweemaal uitgeleend aan Brentford FC, de club die hem uiteindelijk overnam in 2010. Afgelopen seizoen werd de speler verhuurd aan AFC Wimbledon.

Wim Dusseldorp, technisch manager van VVV-Venlo, over de centrale verdediger: “Pim Balkestein is een grote en fysiek sterke speler, die door zijn opleiding in Nederland en zijn jaren in de Engelse competities zeer veel ervaring heeft opgedaan. Met het aantrekken van deze speler hebben we een van de belangrijke open posities in ons elftal ingevuld. Het feit dat Pim een contract voor drie jaar heeft getekend, geeft aan dat de speler zich ook echt voor langere tijd aan ons wil binden.”

Bron: VVV

56 Responses

 1. Lincoln

  Ken de speler niet echt. Heb net beetje Youtube gekeken of er wat van hem te vinden is maar het is heel beperkt met 2 kopgoals uit hoekschoppen. Staat wel overal dat het een sterke grote verdediger is. We moeten maar even afwachten wat het wordt, Seip was anders een goede aanwinst. Wel goed van VVV dat ze een Nederlandse speler halen die ervaring heeft in Engeland.

  1. Goodie

   Tja.. Had je dan een verdediger verwacht die 15-20 goals heeft gemaakt? Lijkt me gewoon een uitstekende speler. Hou wel van verdedigers die in Engeland hebben gevoetbald. Staan altijd wel hun mannetje en gaan geen duels uit de weg.

   1. Lincoln

    Nee nee dat bedoel ik ook niet hoor met goals. Ik snap heel goed dat deze kerel niet veel scoort maar wou gewoon even kijken wat voor speler het is maar kon niks vinden op die 2 goals na.

   2. Goodie

    Ach filmpje zegt niks. Vorig jaar gingen vele ook af op het filnpje van Otsu. Heeft tot nu toe ook weinig waar kunnen maken. We zullen het allemaal vanzelf zien.

   3. Paljas

    Ja,Honda liet het eerste jaar ook weinig tot niets zien,totdat hij een jaar later in de eerste divisie excelleerde als beste speler van de Jupiler league…

    Gegroet,

    Paljas.

 2. rongo26

  hij speelde bij Wimbledon AFC. die club eindigde afgelopen jaar een plekje boven Edgar Davids zijn team, dat degradeerde, op het vierde voetbalniveau in Engeland.

  Hopelijk waren zijn medespelers erg slecht 😉

 3. Zeker wete

  Welkom Pim! Van dik hout zaagt men Balkestein.

  @Paljas Honda in het eerste jaar weinig tot nix laten zien? Waar heb jij zitten slapen zeg? Honda viel me in de eerste wedstrijden al op als een complete, begaafde voetballer met veel inzicht. Later werd hij nog beter toen het team om hem heen ook beter als team voetbalde (waarschijnlijk dankzij Honda).

 4. Drikus

  Hey…. de 2e naam. met dit tempo hebben we tegen het einde van de competitie een selectie compleet….
  VVV verbaast me oprecht. Wel met commerciele uitingen komen over het online verlengen van de SCC en dat er kinderfeestjes gegeven kunnen worden bij VVV, maar niks loslaten over de 7 jongens die vanuit de opleiding door gaan stromen. Geen uitingen over de verwachtingen voor komend seizoen. gaan ze voor de 1e plaats of mogen we blij zijn als VVV de middemoot haalt. Heren van VVV, het enige wat we als supporters tot nu toe vanuit VVV weten is het volgende;
  1. Lokhoff is weg
  2. Er komt een kunstgrasmat
  3. VVV speelt in de jupiler league…..
  4. Danny Wintjens en Pim Balkestein zijn aangetrokken, met alle respect, geen spelers waar je een SCC voor aan gaat schaffen.
  That’s it!!!
  Met die informatie proberen jullie supporters en sponsoren te werven?? Goed een vergelijk: Ik heb een computer te koop. Deze kost 200,-
  De comp heeft een toetsenbord, een scherm, een muis en er kan vanalles op aangesloten worden…. Ik kan me niet voorstellen dat jullie in de rij staan om mijn computer te kopen, wel? Waarom zou ik dan een SCC gaan aanschaffen zonder te weten wat ik er voor terug kan verwachten behalve 22 man die tegen een bal trappen op een kunstgrasveld. VVV communiceer eens!! Of is de afdeling communicatie wegbezuinigd tbv het MFC?

 5. pmmv

  Zowel Wintjes (vriend van Dussie, Begois was ook transfervrij) en deze speler worden gecontracteerd door Dusseldorp! Zo is het ook met de spelers vorig seizoen gegaan. Zal nu wel weer hetzelfde worden. Dusseldorp bepaalt wie er gehaald worden en de nieuwe trainer heeft geen inspraak. Maar als de resultaten tegenvallen moet die wel weer oprotten. Dussie blijft zitten waar die zit een verroert zich niet! Dan weet hij tenminste zeker dat hij niet op mogelijk slechte prestaties afgerekend wordt. Alleen Lokhoff krijgt het fiasco in zijn schoenen geschoven!
  P.s. Wat heeft Dullens trouwens tot nu toe gebracht? Hallo Venlo. Wakker worden!!!

  1. Goodie

   Knap als de trainer nu inspraak op nieuwe spelers mag hebben. Voor dat die nieuwe trainer er is, zal het team al zo goed als compleet moeten zijn. Niet weer zo’n half team in de voorbereiding en begin van de competitie.

   1. pmmv

    Wat maakt het uit Goodie? Er had eerst een nieuwe trainer moeten zijn, die dan op aandragen van Dusseldorp, kan bepalen of het een speler is waar hij iets mee kan. Nu is het zo dat Dusseldorp de selectie bepaalt maar er niet op afgerekend wordt.

   2. Goodie

    Dat ben ik met je eens hoor. Een Trost die nog een speler van Mvv mee had kunnen mee nemen of iets dergelijks. Maar het is niet zo, dus op het moment denk ik dat iedereen blij is met elke aanwinst. Nee niet elke speler, elke aanwinst.

  2. Koelie

   Deze jongen straalt in elk geval meer verdediger uit dan Leiwakabessy. Iemand met lengte en fysiek kunnen we goed gebruiken. Meer heb je in de juup toch niet nodig. Nu nog lengte en kracht voor het middenveld en aanval.

 6. Zeker wete

  Daar gaan de azijnzeikers weer. Vorig jaar werd er ook lacherige en denigrerend gedaan over Seip. Totdat hij een zeer eredivisiewaardige verdediger bleek. Ik zeg nu niet dat Pim een geweldenaar is maar heb het lef eens om even af te wachtten totdat hij zich kan manifesteren. En geef de club eens even tijd om het elftal op poten te zetten. Het is weer zoooo Limburgs en Venloos in bijzonder om alles en iedereen neer te sabelen voordat we de resultaten hebben gezien. BAH
  Ben gerust kritisch maar wees vooral ook eens trots op onze club en heb vertrouwen.

  1. Lincoln

   Ben best blij met deze aankoop. Redelijk jonge jongen met ervaring in Engeland ook al is het niet op het hoogste niveau. Lijkt me wel een aanwinst voor VVV en JL. En ook eens fijn dat we een verdediger een vast contract kunnen geven in plaats van de hele tijd huren. Ik snap aan de andere kant ook wel dat mensen op andere namen zitten te wachten maar goed je bent gedegradeerd met niet al te best voetbal en een al te best beleid die jongens zullen 2 keer nadenken voordat ze naar VVV komen. En grote namen zeggen niks. JE moet een team maken die voor elkaar knokt en voor de club knokt.

  2. Drikus

   positief zijn is een goede eigenschap. Over het algemeen ben ik ook positief ingesteld. Het is alleen een hard gelach als je als supporter moet toezien hoe de club langzaam maar zeker aan het afglijden is. Van 12e in de eredivisie met mooi en aantrekkelijk voetbal naar saai, passieloos laf anti-voetbal met degradatie als gevolg.
   Dan het woord vertrouwen… Volgens mij is dat iets wat je moet verdienen, maar ook kunt verliezen. Bij mij heeft VVV het vertrouwen voor een groot deel verloren. Niet alleen door de tegenvallende resultaten maar meer door het het volstrekt eigenwijs keihard volhouden aan een falend beleid. Door het team, het voetbal en de supporters ondergeschikt te stellen aan het MFC. Door alleen korte termijn visie op gebied van voetbal. Het gevolg is nu prima zichtbaar. 13 aflopende contracten (incl huurspelers); allemaal spelers die zo de deur uit lopen. Clausules in contracten die stellen dat spelers bij degradatie zondermeer mogen vertrekken. Wederom kapitaalvernietiging. ipv opbouw naar een stabiele eredivisieclub heeft men in Venlo het reeds opgebouwde sportieve nivo en de gezonde bankrekening op vakkundige wijze om zeep geholpen.
   Bij mij is het punt aangebroken dat VVV het vertrouwen bij mij weer moet gaan terugwinnen. Ik heb jaren lang mijn steentje bijgedragen door een SCC aan te schaffen en het team aan te moedigen. Nu is, wat mij betreft, VVV aan zet om te laten zien dat ze mijn steun verdienen.

 7. brise continu

  Na de melding van dit bericht, gelijk mijn scc verlengd met maar liefst 2 jaar.
  Neem het zekere voor het onzekere…voor het zelfde geld heb je volgend jaar geen plaats meer..welkom Pim!!

  pssst..zo ff sprietse!!

 8. Zeker wete

  Brise; ik heb dat gisteren ook al meteen gedaan. De substantiele prijsverlaging vind ik prettig en een positief gebaar van VVV. Ik heb meteen een optie in het contract opgenomen voor nog eens 10 jaar met clausule ingebouwd dat ik bij behalen van champions league en gemiddeld toeschouweraantal van 15.000 bereid ben om 10% meer te betalen. Ik heb daarnaast nog 10 stoeltjes gekocht. Stel je voor dat ik die voor het 10-voudige kan doorverkopen…gnagna.

 9. Goodie

  Even wat anders:
  We beginnen op zaterdag 3 augustus uit tegen Eindhoven, en de week erop op zaterdag 10 augustus zouden we al thuis tegen Willem2 moeten. Maar VVV heeft toch aangegeven om op vrijdag te willen voetballen? Na deze 2 wedstrijden, mogen we uit naar Sparta, thuis tegen Helmond en weer uit naar Mvv.

  Wat een kut programma hebben we. We krijgen al meteen de grootste kanshebbers.
  Voor de volledige lijst;

  http://bin617-02.website-voetbal.nl/sites/voetbal.nl/files/Concept%20programma%20betaald%20voetbal%20seizoen%202013-2014.pdf

  1. BakuBaku

   De datums die in het overzicht staan behoren bij de Eredivisie. Bij de Eerste Divisie staan nog geen datums. Daar wordt vandaag over gesproken. Anders zouden er wel heel weinig wedstrijden op vrijdag worden gespeeld.

  1. Ruben

   Benieuwd of hij in 4 jaar iets heeft bijgeleerd.
   Maar hij wordt natuurlijk gewoon voor het 2e elftal gehaald. Net zoals Polmans! Geen versterkingen voor het eerste elftal.

   1. Muse96

    Rick Polman welteverstaan. Heb de afgelopen 3 jaar samen met hem bij de Venlosche Boys gespeeld. Heb van hem begrepen dat hij niet op proef gaat bij eerste elftal maar in eerste instantie bij de A1.

  1. Ruben

   Dat kun jij natuurlijk nooit weten aangezien Verstappen alleen nog maar voor de A-jeugd heeft gespeeld. In de jeugd een goede keeper, maar misschien is/was Wintjes in de jeugd ook wel niet te passeren. Hij heeft tenslotte ook bij Twente en Heerenveen gespeeld. (weliswaar niet in het eerste, maar toch)

   Daarbij is Verstappen afgelopen maand pas 19 jaar geworden, voor een keeper dus heel erg jong! Te jong om als tweede keeper op de bank plaats te nemen als je het mij vraagt. Daar moet een ervaren keeper zitten, die als hij er moet staan niet z’n broek en sokken vol schijt van zenuwen.

   1. RuiverCity

    @Ruben
    Ik heb hem vaker zien keepen. 19 geworden? Ja nou en? Bij andere clubs gooien ze spelers ook in het diepe met 17-18 jaar. Waarom hier dan niet?! Zie Cooper ….
    En denk je nou werkelijk dat een ervaren keeper bij VVV op de bank komt zitten in de Juup?

   2. Ruben

    ik heb hem ook vaker zien keepen.
    Noem mij eens 1 club waar een keeper van 17 onder de lat staat.
    Veldspelers oke, maar het is algemeen bekend dat keepers pas betrouwbaar worden wanneer ze de 25 zijn gepasseerd.

   3. Goodie

    Hmm.. nog wel ja.. Maar ook Linssen en Wildschut zijn er nog. Ga er niet vanuit dat al die spelers blijven.

 10. VvvVenlo

  Dit is ook wel positief te noemen:

  Op het moment dat de club uit Venlo interesse toonde in de verdediger ging het er nog van uit dat het op het hoogste niveau zou blijven acteren. Degradatie veranderde echter niets aan het enthousiasme van Balkestein. “In april heeft men een aantal wedstrijden van mij bekeken bij Wimbledon en vervolgens werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Ondanks dat de club later degradeerde voelde ik dat dit wel de juiste stap was in mijn carrière. VVV is nog steeds erg ambitieus en ik hoop mee te kunnen groeien met de club.” Voetbalprimeur.

 11. kenfen

  Rene Trost staat open voor VVV maar Soentjes heeft de profielschets nog niet rond ??? Wat een minkukel dadelijk loopt die naar een andere club en krijgen we hier Ben v Dael op de bank

  1. Ruben

   Dit hoort er natuurlijk bij. Uiteraard is er wel al contact geweest. Maar hij zegt dit, zodat als straks de resultaten tegenvaller er door niemand geroepen kan worden dat er halsoverkop een trainer is aangetrokken, die niet in het plaatje past. Indekken heet dat.

 12. Ben

  We kunnen wel dromen van aankoop van ene toekomstige Messi, als je Dusseldorp’s argumenten hoort, zijn kwaliteiten, agressie, etc., iets dat we afgelopen seizoen jammerlijk misten, dan moet dit op zijn minst een redelijke aankoop zijn. We zullen zien wat het wordt. In ieder geval welkom!

 13. VvvVenlo

  Ze contracteren wel allemaal doodleuk(waar het voor is is nog maar de vraag bank 1e of Jong VVV), maar dat ze eerst maar eens die nieuwe trainer bekend gaan maken…. En dan echte gerichte aankopen gaan doen.

Leave a Reply