Play-offs promotie/degradatie

Met nog drie speelronden te gaan begint langzaam duidelijk te worden welke ploegen elkaar zullen gaan treffen in de play-offs om promotie/degradatie. Hieronder een overzicht van het speelschema.

Van de vier periodekampioenen plus de vier hoogstgeplaatste ploegen zonder titel wordt een ranglijst opgemaakt, conform de eindstand in de gehele competitie. Periodetitels hebben hierin dus verder geen waarde. De laagste vier clubs van deze ranglijst treffen elkaar in de eerste ronde.

 

1e ronde play-offs

Van de hierboven genoemde ranglijst spelen:

Nummer 8 – Nummer 5

Nummer 7 – Nummer 6

Deze wedstrijden worden gespeeld op donderdag 1 mei (heenwedstrijden) en op maandag 5 mei (returns).

 

2e ronde (halve finales) play-offs

Nummer 8 of 5 – Nummer 16 Eredivisie (A)

Nummer 7 of 6 – Nummer 17 Eredivisie (B)

Nummer 5 JL  – Nummer 2 JL (C)

Nummer 4 JL – Nummer 3 JL (D)

Deze wedstrijden worden gespeeld op donderdag 8 mei (heenwedstrijden) en zondag 11 mei (returns).

 

Finales play-offs om promotie/degradatie

Winnaar C – Winnaar B

Winnaar D – Winnaar A

Deze wedstrijden worden gespeeld op donderdag 15 mei (heenwedstrijden) en op zondag 18 mei (returns).

 

Gezien de resultaten die VVV-Venlo dit seizoen behaalde tegen de eventuele tegenstanders in de play-offs, lijkt het voor de Venlonaren belangrijk om ervoor te zorgen in ieder geval derde of vierde te worden, zodat FC Dordrecht (huidige nummer 2 van de Jupiler league) kan worden gemeden. Tegen die club werd namelijk twee keer kansloos verloren. Van zowel Excelsior als Den Bosch werd een keer gewonnen en een keer verloren. En hoewel resultaten behaald in het verleden geen garantie geven voor de toekomst, lijkt VVV daarom tegen die teams een grotere kans te maken op het bereiken van de finales van de play-offs.

In het geval de finales bereikt worden, zal zoals het er nu naar uitziet moeten worden afgerekend met RKC Waalwijk, de huidige nummer 16 van de Eredivisie. Hoewel ook NEC (17e), Roda JC (18e) en theoretisch zelfs nog NAC Breda (15e) de tegenstander zou kunnen worden.

Wie van de Eredivisieclubs de gunstigste tegenstander zou zijn en of VVV überhaupt een kans maakt tegen hen is koffiedik kijken. Ploegen die op papier duidelijk beter lijken dan de ploegen uit de Jupiler League hebben het vaker laten afweten tijdens de cruciale ontknoping. Daar weet VVV alles van.

 

 

 

 

 

 

 

10 Responses

 1. RuiverCity

  Als VVV eens ‘vuur’ in het spel zou leggen zou dat overslaan naar de tribunes. Met 1000 toeschouwers krijg je nooit geen taferelen zoals bij ‘You’ll never walk alone”….

 2. Venske

  Ben benieuwd wat we morgen te zien krijgen. Als VVV echt bij de eerste vijf wil eindigen zal er, hoe dan ook, gewonnen moeten worden. Dat ze er maar eens echt voor gaan. Ben benieuwd hoe vaak de bal weer wordt teruggespeeld op onze doelman. Verschrikkelijk…… Zullen we eens tellen….

 3. 5 for life

  @RuiverCity
  Als je van te voren al excuses zoekt gaat het zeker niet lukken. Natuurlijk zit het stadion niet vol en zijn het taferelen als in Liverpool niet te halen in de Koel. Maar als alles wat er zit achter de club gaat staan dat merken de spelers ook en dan hebben wij als supports als 12e man ons best gedaan.
  De film “300” gezien. Je verdedigen, in ons geval je laten horen, tot het bittere einde.
  FORZA VVV !!!!!

  1. Ievel Knievel

   @ 5 for life

   Helemaal mee eens. VVV stond juist ooit bekend om zijn sfeervolle koel en zijn geweldige publiek in een grijs verleden. Dat is helaas de laatste jaren veranderd in een hoop negativiteit tijdens wedstrijden (roepen, fluiten, schelden, schreeuwen). We weten allemaal dat dit pure frustratie van de supporters is, maar dat geen speler en geen team daar beter van gaat presteren. Waarschijnlijk is het tegenovergestelde waar.

   Ook met 1000 man kan je een hoop sfeer creëren. VVV gaat natuurlijk nooit een fanatieke tribune krijgen met meer dan 1000- 3000 man erop, maar 1000 man kunnen een geweldige steun in de rug zijn. Het zou leuk zijn als er meer variatie in de liederen komt (ik hoor al 15 jaar dezelfde twee liedjes zo ongeveer) en als het gezang niet na 1 minuut weer zou verstommen).

   Iig een goede sfeer kan in Venlo alleen (!) moeten de negatievelingen in het stadion eens op hun plaats gezet worden. Kritiek uiten op deze site (over bijv. de organisatie) is prima( 😉 😛 ). Daar is dit een uitmuntend platform voor, maar in het stadion wordt niemand er beter van. Ook voor het publiek is een sfeervolle 90 minuten natuurlijk gezelliger.

Leave a Reply