Poll: Wie moet de nieuwe trainer van VVV worden?

Het is VVV nog niet gelukt om een nieuwe trainer aan te stellen. Na het vertrek van René Trost is het een moeizame klus gebleken.

Vele namen hebben de revue gepasseerd. Zo bleek Harm van Veldhoven financieel onhaalbaar, Maurice Steijn zag een baan ver van zijn gezin in Den Haag niet zitten en Ruud Brood was al nagenoeg rond met NEC. Remy Reijnierse werd in een vroeg stadium genoemd maar daar hebben we niks meer van gehoord, de naam Vanenburg hoorde wij via een betrouwbare bron, Adrie Koster zelf ontkent dat hij is benaderd. Wordt het dan Ben van Dael als hoofdtrainer of Alfons Groenendijk die wij vaker via Twitter voorbij zien komen.

De vraag blijft dus, wie wordt de nieuwe trainer van VVV?

Bij de poll is goed gestemd, welgeteld 578 keer op dit moment. Vanaf het begin is duidelijk dat de bezoekers van Venlonaren graag Remy Reijnierse of Adrie Koster zien komen als hoofdtrainer bij VVV. Het is een nek aan nek race gebleken. Lange tijd stond Koster boven aan. Maar nu is toch Remy Reijnierse de trainer die jullie graag zien komen. 16% van de stemmers zien graag iemand anders komen en 10% gaat voor Vanenburg en 10% voor van Veldhoven. En op de laatste plaats staat Ben van Dael met welgeteld 25 stemmen en 4% van de stemmen zien niet veel bezoekers van Venlonaren hem aangesteld worden als hoofdtrainer.

Wij hopen dat er snel een nieuwe hoofdtrainer wordt aangesteld want zoals onze nieuwe Technisch adviseur Stan Valckx al eerder aangaf ‘de stem van de hoofdtrainer is ook belangrijk bij het aantrekken van spelers.” Hopelijk is het een wel afgewogen keuze en kunnen we een trainer binden die langer dan één seizoen blijft. Zodat we weer kunnen opbouwen naar een volwaardige Eredivisie club die staat voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal.

28 Responses

 1. Drikus

  Maakt mij helemaal niks uit wie er trainer wordt. Zolang hij, of voor mijn part zelfs zij, er voor kan zorgen dat VVV met aantrekkelijk voetbal goede resultaten haalt.

 2. Ben

  Luhukay heeft meer succes als voetbaltrainer dan als speler en verdient een salaris dat elke trainer in Nederland als onwerkelijk voorkomt. Dus niet haalbaar voor VVV. Ik zie het liefst een jonge trainer komen die iets gaat opbouwen. Destijds werd toch van Rob Baan ook niet veel verwacht, had pas succes in zijn derde of was het zelfs in zijn vierde jaar als coach bij VVV? Loat goan, FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   Tuurlijk is Lukuhay nu niet haalbaar. Maar je moet hem natuurlijk blijven polsen en warm blijven maken voor als zijn carrière als trainer er zo goed als op zit. Het is een gemiste kans als je in de verre toekomst Lukuhay niet iets laat doen bij of voor de club.

   Ik zou een trainer halen die in het verleden het een of ander geflikt heeft qua prestaties, maar om de een of andere reden als ene tijdje geen deel meer uit maakt van de trainerscarrousel. Dat zijn de buitenkansjes die je als VVV moet pakken. Een trainer die redelijk financieel onafhankelijk is en een eventueel minder salaris accepteert en voor de uitdaging komt. Het is een moeilijke taak om zo iemand te vinden, maar zeker niet onhaalbaar. Het voordeel van iemand met de status van Stan Valkx is dat dit soort mensen nu wel bereid zijn om te luisteren naar een goed verhaal.

   Denk ook aan buitenlandse trainers.

   1. Goodie

    Als je het over dat soort trainers hebt denk ik al gauw aan een Dick Advocaat. Maar ik ga er niet van uit dat Dick trainer van VVV wil worden, als zou het voor hem een hele nieuwe uitdaging zijn. Laatste tijd vooral (sub) toppers getraind: Psv, Az, Zenith..

   2. Ievel Knievel

    Ik denk dat Dick maatje te groot is. En die vind geld nog al belangrijk. En Aad afkoopsom hoeft dan van mij weer niet te komen. Misschien is Huub Stevens een optie, aangezien hij soort van overspannen is. Maar denk ook dat hij VVV toch echt maatje te klein vindt. En na debacle PSV wilde hij nooit meer in Nederland werken. Al had hij het wel over de eredivisie 😉 Haha, maar zonder grapjes……types als Jo Bonfrere… al is die wel dood volgens mij.

   3. Ievel Knievel

    Misschien is Poortvliet wel een optie.

    Winston Bogarde is vrij en beschikbaar en heeft na een dag verdedigingstrainingen bij de VVV -jeugd al eens aangegeven open te staan voor een contract. Kennelijk wil niemand lastige Winston hebben, terwijl als je weet hoe je hem moet benaderen het een prima jongen is. Zelfde lichting, maar misschien dan weer te grote naam: Michael Reiziger is ook vrij. Maar die is wel echt onhaalbaar denk ik.

    Peter Boeve is vrij.

    Joop Brand, heeft al ooit prima invalwerk bij ons gedaan.

    Misschien een van de jeugdtrainers bij de Feyenoordjeugd weglokken, aangezien die al jaren iets fantastisch neerzetten met beperkte financiële middelen.

    Gert Aandewiel is vrij. Weet niet of dit een gevaarlijke keus is.

    Verder, omdat het leuk is en puur entertainment om zelf een trainer te verzinnen voor VVV (en compleet niet realistisch). Druk op onderstaande link 😉 (Of kopieer de url)

    Kijk, klik en zoek, zou ik zeggen: http://www.coachesbv.nl/coaches

   4. Ievel Knievel

    En als Fortuna van Vossen kan halen, zou ik als VVV zijnde toch eens wat ambitieuzer zijn als het op het halen van een trainer aankomt dan VVV ooit is geweest. (En aan geld alleen kan het niet liggen, want Fortuna heeft ook niet zoveel te bieden). Op Reker na, haalt VVV vaak de vreemdste namen, waarvan de meeste er ook niets van bakken. VVV slijt als club zijnde veel trainers en dan ligt echt niet alleen aan die trainers maar ook aan diegene die de trainers aanstellen.

 3. Meuske

  Denk dat de club niet moet kiezen voor een jonge onervaren trainer want dat gaat niet werken met deze selectie mits het een grote naam is waar de jongens tegen op kijken. Beter gaan voor ervaring en prestaties in het verleden, en ik zou geen contract voor enkele jaren afsluiten maar een optie van beide kanten bedingen mocht het bevallen na het seizoen. Forza os clubke

 4. marcel

  VVV moet een trainer zoeken die bij het te bepalen beleid/spelbeeld past. Dordrecht is hiervan een goed voorbeeld, maar ook Utrecht richt zich komend seizoen op een eigen stijl, en zoekt daarbij de trainer. Belangrijk daarin is dat VVV met deze coach in gesprek gaat over de manier/intenties waarop VVV minimaal zijn thuiswedstrijden ingaat. De mooie doelstelling (binding met het publiek terugwinnen), is afgelopen seizoen niet meer dan een loze kreet gebleken, waar vanuit de technische staf weinig intentie te zien geweest is om dit op het veld waar te maken. Waar mogelijk is de afstand tussen elftal en publiek zelfs groter geworden. Namen zeggen minder dan weloverwogen beleid.

 5. Het zal toch niet?

  Plan van RKC lijkt in het water te vallen met vertrek van assistent-trainer
  Woensdag, 11 juni 2014 om 23:32
  RKC Waalwijk degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie. Trainer Erwin Koeman had al ruim van tevoren aangegeven te vertrekken uit het Mandemakers Stadion en ter opvolging werd Martin Koopman gehaald. De bedoeling was dat hij één jaar zou blijven en dan plaats zou maken voor Rob Maas, die dan bevorderd zou worden van assistent- tot hoofdtrainer. Dat plan lijkt nu te mislukken.

  Het Brabants Dagblad meldt woensdagavond namelijk dat Maas dichtbij een vertrek uit Waalwijk is. Directeur Remco Oversier heeft aan de krant bevestigd dat Maas belangstelling geniet van een andere, niet bij naam genoemde club. Hij verwacht dat de assistent-trainer weggaat bij RKC en niet bijtekent.

 6. Logist

  Volgens mij is het allemaal al in kannen en kruiken.
  Aangezien Ben van Dael al alle papieren heeft, wordt hij op papier de hoofdtrainer, maar zal Jay Driessen het meeste gaan doen. Soort van Twente-constructie, totdat Jay zijn papieren heeft gehaald en hij hoofdtrainer kan worden.
  Dit is een persoonlijke gedachte, en alhoewel ik het ook niet echt zie zitten, zou ik het wel een logische (en goedkope) keuze van VVV vinden.

  1. Lincoln

   Ja oke. Ik snap het maar waarom wachten ze dan met het naar buiten brengen? Want als alles al rond was dan had VVV dit wel vlak na aanstelling van Valckx kunnen communiceren naar de buitenwereld. Dit wordt niet gedaan dus dan ga ik ervan uit dat ze echt op zoek zijn naar een andere trainer. En de namen die ze nu hebben benaderd zijn allemaal mensen die niks met de club hebben op Reijnierse na dan.

   1. Ievel Knievel

    @ Lincoln

    Omdat ze misschien voor de show op zoek zijn naar een andere trainer? Vandaar misschien ook de reactie van Koster, dat hij echt niet benaderd is. Koster heeft natuurlijk ook een verleden bij de club.

    Het zou wel weer een Berden actie zijn (en niet van Valkx, want waarschijnlijk is het dan al besloten voordat Valkx kwam +Berden is van de centjes, behalve als het op Japanners en Nigerianen aankomt), om idd van Dael aan te stellen. Heeft al een contract, lekker goedkoop en volgend jaar of over twee jaar wordt Jay de hoofdcoach vergezeld door zijn gedroomde Japanse assistent.

   2. Lincoln

    Misschien heb je wel gelijk! Koster wordt het sowieso niet. We zien het wel maar begin het inmiddels wel een beetje moe te worden. Zijn nu al 7 of 8 namen naar voren gekomen en niemand wil of is niet geschikt dusja.

   3. Ievel Knievel

    Het is ook gek dat al deze namen uitlekken. of dat VVV ze zelf naar buiten brengt. Al die afzeggers zijn goed voor je imago als club zijnde.

Leave a Reply