VVV-Venlo

Positieve geluiden uit raadsvergadering

Positiviteit. Dat was het kernwoord van gisterenavond tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering over de lening aan VVV-Venlo.

Er stond een uurtje ingepland voor deze vergadering, maar al snel werd duidelijk dat een belangrijk onderwerp als dit, meer tijd behoeft. De vergadering werd ingeluid met het spreekmoment van het collectief van Fanclub D’n Twellefde Man, Socioclub VVV-Venlo en Venlonaren.net. Daar werd in 5 minuten een emotioneel, doch gestructureerd verhaal verteld. De insteek was positiviteit, samen de handen uit de mouwen steken en samen zorgen voor een betere toekomst. Het leverde de spreker een daverend applaus op vanuit de tribune, waar de supporters zeer goed vertegenwoordig waren. Ook het adviesbureau Hypercube was aanwezig. Vervolgens kwamen er vragen van de raad aan de portefeuillehouder, Wethouder Satijn. Daarbij werd ook duidelijk dat de raad een werkbezoek had afgelegd aan VVV, eerder die dag.

Het grootste gedeelte van de vergadering werd in beslag genomen door de oordeelsvorming, de betogen van de verschillende partijen in de raad werden hier gehoord door het college. GroenLinks trapte af in een lang en soms ietwat warrig betoog. Zij maakte duidelijk dat ze op dit moment sterke twijfels heeft bij het verzorgen van een lening aan VVV-Venlo.
VenLokaal was de tweede partij die aan het woord kwam. Hun standpunt was niet volledig duidelijk te noemen. Zij stelden dat VVV niet actief was in het verwerven van eventuele sponsoren of geldschieters, iets wat commentaar opleverde van het CDA, VVD en de SP. Zij gaven aan dat de spreker van VenLokaal onprofessioneel handelde in zijn betoog. Het eindgeluid van VenLokaal was enigszins verrassend, want zij wilden vooral duidelijk maken: ‘Ave VVV en geen Tabee VVV’. Een positief geluid.
Nummer drie was D66. Ze hadden een relatief kort, maar krachtig betoog en konden goed duidelijk maken wat de partij op dat moment voor ogen had. Er moet eerst nog breed gediscussieerd worden binnen de partij, maar op dit moment waren er positieve discussies en de boodschap was dan ook: de positiviteit vasthouden. Het CDA was nog positiever in haar uitingen; complimenten aan het college en aan de Vrienden van VVV, die voor de resterende €250.000 willen garantstaan. VVV heeft geld nodig, aldus het CDA.

‘Er is veel emotie aan de orde’, aldus de SP. De partij staat niet vooraan als het gaat om geld uit te geven aan een BVO, maar staat ook niet onwelwillend tegenover een lening aan VVV-Venlo. Daar sloot de PvdA zich enigszins bij aan: ‘Er moet zorgvuldig worden omgegaan met het geld van de burgers.’
De VVD en de Lokale Democraten waren weer positiever ingesteld vanuit onze optiek. De VVD gaf het kortste betoog van de avond: ‘VVV is een oude club die echt geholpen moet worden, het is het pareltje van de stad.’ Ook de Lokale Democraten sloten zich hierbij aan: ‘VVV is traditionele club met een lange historie die alle steun verdiend. Maar beide partijen gaven aan dat dit wel binnen de wettelijke kaders moet gebeuren.

Hierna was het woord aan Wethouder Satijn, die na een schorsing van 10 minuten aan zijn betoog begon. Zijn verhaal was duidelijk, de raad moet beslissen over het noodverband: het lenen van €250.000 aan VVV tegen een marktconforme rente van 4,5%. Het gaat in dit stadium nog helemaal niet over enige vorm van stadionplannen. Hij erkende daarnaast dat het belangrijk is om de supportersgroepen en de sponsoren mee te nemen in dit proces. Hij deed dit door te zeggen dat hij het toejuichte dat Hypercube dit bovenstaande deed in haar onderzoek. Hypercube zorgt daarnaast ook voor een transparantere communicatie tussen Gemeente Venlo en VVV-Venlo, iets wat in het verleden een stuk minder was. Satijn sprak het vertrouwen uit in Hypercube en hij gaf nogmaals aan wat het doel van het college was: De eerste prioriteit is om de club in leven te houden.

Als afsluiting had de spreker van het collectief van Fanclub D’n Twellefde man, Socioclub VVV-Venlo en Venlonaren.net de mogelijkheid om nog te reageren op wat er zoal gezegd werd gisterenavond. De boodschap van hem was duidelijk: ‘Geef VVV dat laatste duwtje in de rug, zodat we weer groots kunnen worden!’  Een groot applaus van de aanwezige supporters volgde en daarmee was de vergadering wat betreft VVV-Venlo afgesloten.

Over twee weken is de besluitvormende vergadering. We hebben goede hoop op een goede afloop, want veel partijen zijn al in positieve zin veranderd sinds eind december. Ook is de communicatie tussen Gemeente Venlo en VVV-Venlo een stuk beter te noemen. Constructief samenwerken en een oplossing vinden: een positieve insteek!

Forza VVV!

Fanclub D’n Twellefde Man, Socioclub VVV-Venlo en Venlonaren.net

9 Responses

 1. Meuske

  Laten we hopen dat ze deze positieve gedachten vast kunnen houden tot de volgende vergadering want ze hebben ons al zo vaak met lege handen laten staan. Maar desalniettemin komt dit op mij zeer verrast over en vooral dat ze vertrouwen hebben in die mensen van Hypercube. Met zijn allen achter VVV en dan kunnen we onze club weer nieuw leven in blazen. Forza VVV en de toekomst

 2. Ben

  Lees het AD:Directeur Bert van Oostveen van de voetbalbond liet donderdag in het Algemeen Dagblad weten erg ‘verdrietig van de situatie’ te worden. “Zonder meteen een schuldige aan te wijzen; er moet een oplossing komen. We maken ons zorgen en zijn bereid ADO Den Haag hulp aan te bieden waar dat kan”, aldus van Oostveen.

  Dus, VVV bestuur, op naar Zeist,de KNVB zal ons zeker helpen. FORZA VVV!

 3. kenfen

  Het verhaal van Venlokaal en hun enquete was het belabbertste wat ik gehoord had ongelooflijk dat zoiets in de gemeenteraad zit Groen links een warrig en negatief ellenlang betoog andere sprekers hielden het kort waarbij ik verrast was door de ommezwaai die sommige mensen hier gemaakt hebben. goeie opkomst op de publieke tribune over 2 weken weer hoop ik en morgen ook

  1. Meuske

   Datum en tijd zijn die al bekend van deze vergadering over 2 weken? Zouden we dan niet een oproep kunnen doen om ons te laten horen en zien of verstoord dat teveel de vergadering?

   1. Dat is 27 januari om 19.00 uur. Hier zullen we uiteraard nog een oproep voor plaatsen om zoveel mensen te laten komen.

 4. Venske

  Het is toch van de gekke dat ik vandaag in “De Limburger” lees dat de woordvoerder van Venlokaal, ene Henny Bosch, het rapport van de commissie van wijzen niet eens gelezen heeft. En die persoon moet dan mede beslissen over VVV en onze stad besturen. Zo kom je er wel achter op welke partij je de volgende keer zeker niet moet stemmen !!!!

 5. jopie14

  Heb van het weekend op fox tv de reportage gezien over de realisatie van het op knapen en aanpassen aan deze tijd van het stadion van Heracles-Almelo, nou daar kunnen ze bij VVV en vooral bij de gemeente Venlo nog heeeeel veel leren hoe het wel moet en KAN!!!

 6. kenfen

  We waren op de trbune van de raadzaal met 40/50 personen veel meer zouden er niet ingepast hebben en ondanks dat dit een heel rustig groepje was werden we toch diverze malen verzocht ons rustig te gedragen Tja en wat die mensen van Venlokaal er allemaal uitkraamde o.a dat ze het gevoel hadden dat VVV weinig actief aan de problemen werkten, dat hun 60 leden in grote getale nee hadden gezegd tegen de steun aan VVV en dat de Socios hun enquete gekaapt hadden bleken allemaal losse flodders te zijn waar ze terecht ook op weggehoond werden De woordvoerder probeerde nog goede sier te maken dat het wat hun betreft ave VVV was en niet tabee VVV maar dit maakte hun relaas alleen nog maar waziger.

Leave a Reply