Provincie maakt vier ton beschikbaar voor talentontwikkeling

De vier BVO’s uit Limburg kunnen rekenen op een eenmalig bedrag van vier ton vanuit de provincie Limburg. Gedeputeerde Staten geven dit bedrag voor hun inzet op het gebied van talent- en breedtesportontwikkeling.

De clubs zijn al langer gezamelijk plannen aan het maken voor talentontwikkeling en willen daarvoor meer  gaan samenwerken. Het project bestaat onder meer uit gezamenlijk afgestemde scouting en specialistische trainingen. De provincie is blij met de samenwerking met de clubs. ‘Sportbeoefening staat immers aan de basis van een gezonde leefstijl en zorgt voor een sterker gemeenschapsgevoel in de samenleving. Sport inspireert, motiveert, verbindt en is gezond’, zo meldt de provincie.

Voor het onderdeel sociaal-maatschappelijke projecten kunnen de clubs ook nog eens rekenen op 200.000 euro. Maar daarvoor moeten de bvo’s eerst nog een plan indienen. De provincie verwacht dit plan op korte termijn te ontvangen.

 

Bron ANP & Omroep Venlo

9 Responses

 1. Ievel Knievel

  Persoonlijk hou ik niet van samenwerking met de andere Limburgse clubs. De identiteitsverschillen zijn veel te groot. Ook lijkt het me niet slim om afhankelijk te zijn van de provincie. Net zo’n onbetrouwbaar bolwerk als de gemeente. Je moet dat helemaal niet willen.

  Het mooiste zou zijn dat VVV zich zonder subsidie redt en dan kan de subsidie ook naar mensen en partijen die het echt nodig hebben.

  Nu het geld toch al onderweg is, zou ik er voor pleiten om een aantal keer per seizoen grote succesvolle voetballers (misschien wel oud spelers) in te huren om specialistische trainingen te verzorgen. Denk bijvoorbeeld eens aan Vampeta, om de verdedigers te trainen, of andere (lokale en internationale) helden. Maakt indruk op de spelergroep. Laat ze dan alle elftallen in die periode onder handen nemen.

 2. Nard

  Samenwerking lijkt me prima. maar opleiding per club zal toch prioriteit moeten hebben. We gaan geen spelers bij VVV opleiden voor Roda, tenzij die speler op den duur zelf kiest voor ’n andere club….. De vraag blijft verder of je gemeenschapsgeld hiervoor bescbikbaar moet stellen. Ik denk dat we die tonnen elders beter kunnen gebruiken

 3. spits

  Persoonlijk vind ik het onzin dat overheden geld geven aan voetbalclubs. Er zijn heel veel sociale doelen die geld en ondersteuning nodig hebben en die kunnen het zelf niet bij elkaar krijgen.

Leave a Reply