Vito van Crooij

PSV loopt in tweede helft weg tegen VVV-Venlo

Afgelopen dinsdag stond de laatste wedstrijd van 2020 op het programma. En niet tegen de minste tegenstander, in het Philips Stadion stond PSV te wachten. 

Trainer Hans de Koning voerde één wijziging door ten opzichte van de opstelling tegen FC Twente: Torino Hunte stond weer in de basis. Dit ging ten koste van Joshua John, die tegen FC Twente mocht beginnen, maar met rust alweer gewisseld werd. De keuze viel op Hunte om de opkomende Dumfries af te kunnen stoppen, aldus de Koning voorafgaand aan de wedstrijd. Voor de rest speelde VVV in de gebruikelijke opstelling. Kirschbaum startte in het doel, Pachonik, Schäfer, Kum en Schmitz vormden de verdediging. Het viermans-middenveld bestond uit Van Crooij, Post, Linthorst en dus Hunte. Arias en Giakoumakis waren uiteraard het spitsenduo voorin. Ook bij PSV vond één wijziging plaats: Malen was niet wedstrijdfit, dus startte Madueke in de basis.

De wedstrijd begon zoals we hem verwacht hadden: vrijwel alleen PSV in balbezit en een compact, verdedigend VVV. Het lage tempo van PSV zorgde ervoor dat VVV vrijwel niks weggaf in de eerste twintig minuten. Het eerste échte gevaar kwam zelfs van de Venlose kant. Danny Post stuurde Van Crooij prachtig weg, en vervolgens is het Arias die de voorzet van Van Crooij eenvoudig binnen kan schieten. En zo stond VVV – na 23 minuten – zowaar met 0-1 voor in Eindhoven. Na de 0-1 merk je dat PSV het tempo wilde verhogen, een heel gretig VVV stond dit echter nog in de weg. Ook verdedigend stond VVV erg stabiel in de eerste 25 minuten. Helaas konden we niet lang genieten van de voorsprong. Schmitz leed in de 34e minuut knullig balverlies, waardoor PSV uit het niets een aanval op kon zetten. Wanneer Madueke werd ingespeeld zette Kum een oliedomme tackle in, waardoor de bal op de stip ging. Linksback Max wist dit buitenkansje te benutten, en stond het weer snel 1-1. 

Uit de gelijkmaker haalde PSV veel vertrouwen en zetten ze meer aan. Een schot van Ihattaren werd ternauwernood van de lijn gehaald door Linthorst. En op slag van rust creëerde ook Max nog een kans, maar gelukkig stopte Kirschbaum zijn inzet. Hierna floot scheidsrechter van der Eijck voor de rust.

Ook na de rust zette PSV vanaf het begin aan. Götze kreeg een voorzet van Dumfries, die hij in de hoek wilde volleren, gelukkig stond Kirschbaum goed opgesteld. Gakpo zette de rebound voor, maar Schmitz werkte – via een PSV’er – de bal over de achterlijn. Scheidsrechter van der Eijck gaf echter alsnog een hoekschop. Deze hoekschop werd vrij eenvoudig binnengekopt door Boscagli, die eenvoudig het duel van Schmitz won, en stond het 2-1 in Eindhoven. 

Na de 2-1 durfde VVV wat meer uit hun schulp te kruipen en durfden aanvallender te gaan spelen. Hierdoor vielen er wel grotere ruimtes in de achterhoede, PSV maakte hier efficiënt gebruik van. Op aangeven van Madueke schoot Gakpo de bal in de bovenhoek en stond het vrij snel in de tweede helft 3-1. VVV zette het aanvallendere voetbal – ondanks de 3-1 – alsnog door, en probeerden ze PSV al wat eerder vast te zetten. Hierbij leek PSV de voorsprong wel prima te vinden en namen wat gas terug. Uit het niets kwam er wel nog een kans voor de Eindhovenaren, na een steekpass op Dumfries mocht Gakpo alleen op Kirschbaum af, maar hij schoot de bal op de paal. 

In de slotfase was het geloof bij VVV zo goed als weg, wat resulteerde in slordigheden. Voornamelijk invallers Hupperts en John leden veel balverlies. Deze slordigheden namen steeds meer toe en er ontstond een gatenkaas achterin. Invaller Fein schoot namens PSV de eindstand tegen de touwen: 4-1.

Vooraf was dit uiteraard een ingecalculeerde nederlaag, maar mede door de 0-1 bouw je gedurende de wedstrijd toch de illusie op dat er wat te halen valt. Maar dat VVV in Eindhoven verliest zal niemand ze verwijten. Vooral niet door het spel in de eerste helft: we hebben eindelijk een gretig, fanatiek VVV gezien. We laten het echter wel op cruciale momenten liggen. Vlak na de voorsprong moet je ervoor zorgen dat je PSV zo lang mogelijk uit de wedstrijd houdt. De tackle van Kum in eigen zestien hielp daar niet bepaald aan mee. Deze gedachte verkondigde Post ook, die er aanzienlijk doorheen zat in het interview met Fox Sports. 

Daarmee komt er een eind aan 2020, die VVV afsluit op de 15e plek. Een uitgebreide rustperiode komt er echter niet. In januari spelen we een bomvol programma, waarin we zeven wedstrijden spelen in slechts 20 dagen. En ook een aantal hele belangrijke: onder andere Willem II, ADO Den Haag en Fortuna Sittard zijn dan onze tegenstanders. We zullen onze rug moeten rechten na drie achtereenvolgende competitienederlagen, om ons te gaan handhaven. Op naar 2021!

PSV – VVV-Venlo 4-1 (1-1)

Scoreverloop:

’23: 0-1 Arias

’34: 1-1 Max (penalty)

’50: 2-1 Boscagli

’58: 3-1 Gakpo 

’92: 4-1 Fein

Opstellingen:

VVV: Kirschbaum; Pachonik, Kum, Schäfer, Schmitz (Hupperts ‘76); Van Crooij, Post, Linthorst (John ‘76), Hunte (Dekker ‘70); Arias en Giakoumakis.

PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Boscagli, Max (Fein ‘81); Sangaré, Hendrix, Götze; Ihattaren (Piroe ‘56), Gakpo en Madueke. 

62 Responses

 1. Oelie op zuid

  Het waren niet alleen de invallers , die veel balverlies leden of helemaal niks toevoegde . Ook basisspelers die niks of weinig toevoegen halen het spelniveau omlaag. Er zijn teveel kk divisie niveau spelers die in de basis staan. Als het verhaal van Coric klopt, dan moet die enkele reis terug. Als dit verhaal niet klopt dan is er meer strond aan de knikker en dan wordt het tijd dat er rigoreus wordt ingegrepen. De reactie van Post was zeer helder. Het is aan het trainersduo de taak om dit signaal op te pakken

 2. De Realist

  Het lijkt me wel verstandig om vandaag gesprekken met alle spelers te voeren met de vraag hoe ze het tij denken te kunnen keren en of ze nog vertrouwen in Hans de Koning hebben. Het rare is dat ondanks het belabberde spel we wellicht na vandaag nog net boven de streep staan. (Hier hadden de meesten voor getekend bij aanvang van het seizoen.) Willem II zie ik wel verliezen en alleen als ADO thuis tegen PEC wint staan we na vandaag op een nacompetietie plaats. De rest van de concurrenten zoals RKC, Fortuna en PEC zijn nog in het zicht. Clubs als Heracles en Willem II zie ik uiteindelijk wel boven VVV eindigen. Dit seizoen heb je wrs geen 34 punten nodig om je veilig te spelen. Hoe dan ook gaat VVV met het huidige spel weinig punten halen. Tijd voor actie p de berg en ben benieuwd of er nog spelers aangetrokken worden. Het zal in ieder geval een onrustige kerst op de berg worden.

 3. RuiverCity

  Dat het maar eens flink knalt d’n Berg. Het interview van Post zegt genoeg! Hij speelt dit seizoen ook niet geweldig. Dit komt echter niet door hem, maar door de overige spelers. Hij moet voorop in de strijd, elke bal die hij weer veroverd wordt niks mee gedaan.
  Er zijn te veel spelers die dit niveau niet aankunnen. VVV is bezig aan een vrije val en er zal héél wat moeten gebeuren om dit nog op de rail te krijgen. Hans de Koning is hier mede debet aan. Hij kan de spelers niet motiveren (elke week dat slappe begin na een week voorbereiding) en faalt tactisch op alle fronten met beginopstelling als met wissels.

  Dan nog even een opsomming van spelers die de laatste jaren door VVV zijn gehaald en of verkeerd zijn gebruikt of het niveau nooit hebben gehaald:
  Samuelsen, Mink Peeters, Tissoudali, Ameniyido, Nwakali, Scheimann, Soriano, Swinkels, Dekker, Hunte, Van Bruggen, Schäfer, Arias. S’Rifi. Dan nu de soap rondom Coric. Machach die amper (of verkeerd) gebruikt wordt…..en zo zijn er nog wel een paar!

  Het worden hele, zware maanden. Ook voor ons als trouwe supporters.

  1. supportertje

   Ben het hier mee eens. Waar is de mentaliteit gebleven die in voorgaande jaren toch doorslaggevend van aard was voor ons elftal. Gisteravond was er weer iets van terug heb ik begrepen, maar alleen de eerste helft. VVV moet er voor knokken en dat is er bij vele spelers niet meer bij. Het “samen moeten we het doen gevoel” ontbreekt, de vechtlust en de koppies gaan heel snel hangen. Tel daarbij op dat het niet klopt binnen de spelers, de trainer de mensen niet weet te motiveren en te bewegen, de wijze van de opstellingen,en niet weet hoe hij dit moet veranderen, zie ik ons richting de afgrond donderen. Het zijn nu al zware maanden. Ik breng het nu al niet bijna meer op om te kijken naar VVV, zo shit vind ik het allemaal.
   Ik hoop echt dat er een wondertje gebeurt in de tweede seizoenshelft, maar ik vrees gewoon het ergste, en dat we straks weer met 1000 man in het stadion zitten te kijken naar VVV in de KKD. Als het daar bij blijft natuurlijk. Want dat er een enorme financiële dreun aan zit te komen hoeven we ons niet over te verbazen.

  2. Koelie

   Het knalt al dat bewijzen de interviews van Post en Kum en het Coric gerucht wel. Hoe nu verder? Een grote noodverbouwing gaat financieel niet lukken. Maar op dezelfde voet verder met deze clowns op de bank is linea recta KKD.

   Hopelijk dat Hai de boel weer eens kan redden.

  3. Borgmann, Riis Jakobsen, Neudecker, Wright, Antonis, Labylle, Sinclair en Cattermole.. allemaal niks laten zien bij VVV. Leuk die buitenlandse spelers, maar in de Keuken Kampioen Divisie loopt genoeg rond dat beter is.

   1. Goodie

    En zo zijn er ook diverse spelers die gehaald zijn en voor een mooi bedrag zijn doorvekocht. Dat is nou eenmaal het lot van VVV.

    Het is zo makkelijk om te denken dat we dit soort spelers ook uit de KKD kunnen halen.
    1. Als ze het goed doen komen ze al niet meer naar de onderkant van de eredivisie.
    2. Ze zijn al te duur voor VVV.

   2. Grad

    Hebben bij de transfer van Frenkie de Jong bij a 5 miljoen opleidingsvergoeding gekregen. Hadden toen een samenwerkingsverband met Willem II.

   3. Goodie

    En ze zijn allemaal, op Stokkers na, geen vaste krachten bij RKC. En dan heb ik liever een onbekende Griek dan Stokkers.

   4. Ja, of je haalt elk seizoen een stuk of zeven middelmatige buitenlandse spelers, waarvan er uiteindelijk misschien twee in de basis spelen. En de rest het hele seizoen op de bank zit of in de winterstop al gillend wegrent naar een andere club.

    En dat alles in de hoop dat er eens in de zes jaar misschien een Honda, Musa of Giakoumakis bij zit..

   5. Goodie

    Dat is niet het punt. De Ambrabats van deze tijd zijn niet meer haalbaar voor VVV. De spelers die jij benoemt zijn ook niet de spelers die een RKC beter maken.

 4. De Koel

  Maurice Steijn had ook geen toppers ter beschikking, maar het was wel een hecht team waarin iedereen bereid was om voor elkaar te knokken. Wat er nu gebeurt bij VVV, is dat o.a. Post en Van Crooy zich beginnen te ergeren aan spelers als Schmitz, Kum en Schäfer, omdat die keer op keer cruciale fouten maken en Hans de Koning het iedere keer weer wegwuift. Er moet nu echt iets veranderen bij VVV, anders is het einde verhaal.

 5. wuilus

  Wat een ergernis gisteren weer, ondanks dat we en prima eerste helft spelen. Voor de laatste x dat ik nog eens over onze doelpuntenmaker spreek. Wat een ellende is die man. Ja ok hij maakt een doelpunt, maar verder heeft hij zoals elke wedstrijd alles fout gedaan. Begrijpt de trainer niet, dat als je iemand opstelt, die geen bal kan vasthouden, niet in de diepte kunt sturen, die nog geen bal over ongelogen meter naar de juiste kleur kan spelen, die niet begrijpt dat als iemand rent, dat je deze in de loop moet aanspelen i.p.v. achter hem. Die niet kan springen en die alleen maar de verkeerde kant op gaat, dat je met zon speler, eigenlijk maar met 10 man staat te ballen?
  Daarbij gaat het met Kum en onze rechtsback ook niet zoals het zou moeten gaan.
  Post was en is er wel ff klaar mee merkte ik gister, maar om eerlijk te zijn ben ik er ook ff klaar mee. Kerst komt precies op tijd.
  Na de winterstop 2 mega belangrijke wedstrijden, mocht je het tij kunnen keren en deze wedstrijden weten te winnen, dan wie weet halen we het nog, verlies je deze wedstrijden, dan is het al over en sluiten helaas

 6. Ievel Knievel

  Tuurlijk zit het niet goed in het team

  Dacht iedereen dat het onwel worden van Kirschbaum zomaar gebeurde? Dat is namelijk een zachte jongen.
  Zou wel flinke ruzie in de keet zijn geweest voorafgaand aan de wedstrijd toen. Stress.

  Er is ook een team samen gesteld van karakters die niet bij elkaar lijken te passen.

  Vreemd dat bij normale bedrijven tegenwoordig het inzicht bestaat dat je in je team complementaire karakters moet hebben, maar dat daar bij voetbalteams (zoals VVV) niet naar gekeken wordt, dat er geen profielschetsen op basis van pscyhologie en gesprekken gemaakt worden. Er wordt alleen maar “waar” afgenomen die een (bevriende/ netwerk-) zaakwaarnemer aanbiedt, er worden wat video’s bekeken, wat dealtjes gemaakt en that’s it.

  Spelers worden maar gewoon ergens naartoe gestuurd lijkt het, of ze nu willen of niet. En VVV doet gewoon mee aan/in dit soort spelletjes die reiken naar maffiaparktijken en mensenhandel.

  Van wie denkt VVV eigenlijk nog te kunnen winnen dit jaar? Een sportpsycholoog in je staf lijkt mij toch best wel handig iig. Blijven niet echt veel gegadigden over op deze manier. Natuurlijk, tegen de topclubs hoef je niet per sé punten te pakken, tegen de subtopppers niet per sé, maar de bezieling is er niet en zo nu en dan moet je wel degelijk bonuspunten pakken tegen betere tegenstanders om degradatie te ontlopen. Zeker als je dit niet lukt tegen directe concurrenten. De instelling tegen betere teams moet er juist één zijn van niets te verliezen hebben. want dat heb je niet. Je kan alleen maar bonuspunten pakken. VVV lijkt alleen maar de schade niet te groot willen laten worden. Het begint echt op situatie Lokohof te lijken. Ware het niet dat Lokhof daadwerkelijk nog punten pakte als het nodig was en nog wel eens (verrassende) gelijke spelen uit wedstrijden wist te slepen, ook tegen hoger geplaatste ploegen. Echt op het tandvlees. Ook heeft Ton ons nog wel via de nacompetitie op miracleuze wijze behoedt voor de eredivisie. Dat zie ik dit jaar ook al niet zo snel gebeuren, omdat het team uit elkaar een het vallen is.

  Sfeer- en teamverstorende elementen moeten verwijderd worden uit dit team. Valkx heeft zich rond de herfst door supporters laten verleiden en overhalen om toen per sé nog aankopen te halen voor de deadline verviel. De aankopen van toen hebben juist de balans in het team verstoord en alles wat tot dan toe redelijk ging, viel uit elkaar. Spelers maakten zich ineens zorgen over eventuele plekken in de rangorde. De trainers gingen ineens met opstellingen en tactieken aanklooien en duidelijk is te zien dat ze echt niet meer weten wat ze nu aan het doen zijn. Aankopen worden ook ontevreden, omdat ze niet op een fatsoenlijke manier gebruikt worden; waarom zijn zij dan gehaald? Waarom is Hunte gehaald als je John hebt?

  Er zitten ook veel internationale spelers in het team, waar de trainers niet goed mee lijken te kunnen communiceren en het lijkt er ook op of die buitenlandse jongens zich helemaal niet huis voelen in Venlo. Dat is allemaal begeleiding vanuit de club.

  Maar ja, deze club roept alleen maar dat ze een warme-lokale-cultclub willen zijn. De club wordt natuurlijk achter de schermen gerund door ‘nouveau riche-elite’ van Venlo (iedereen weet wat voor tpes dit zijn, met die ronde brilletjes, vaak corrupt, over lijken mentaliteit) die gewoon een businessclub van VVV willen maken en liever op de golfbaan staan plus zogenaamd belangrijk doen in hun kitscherige villa’s rondom Venlo. Mensen vaak uit sectoren die zakken vullen over de rug van mensen (oost-Euopese gastarbeiders bijvoorbeeld, die voor veel sociale problemen in Venlo zorgen, dat interesseert deze raskapitalisten allemaal weinig).

  Dit soort mensen kunnen natuurlijk helemaal geen cult-voetbalclub runnen. Hun ideeën over de wereld staan haaks op die van de echte voetbeleving van de cultvoetbalsupporter.

  Dit team heeft welliswaar 1x in de sterkste opstelling gespeeld, maar is toen ook nog met de verkeerde tactiek de wedstrijd in gestuurd. Om te beginnen moeten we een vaste sterke basis creëeren, die aan elkaar gewend raken, als team met elkaar lezen, spelen, praten en alles voor elkaar doen. Collega’s/ vrienden. Dat moet de basis zijn. Nu boeit het de spelers, op Post na, weinig. Ze krijgen toch hun salaris wel en vinden wel weer een club in Oost-Europa als ze hier weg moeten, waar ze ook weer gewoon salaris krijgen.

  Zou er ook niet sprake kunnen zijn van matchfixing? Dat bepaalde spelers bewust wedstrijden verliezen (omdat ze zelf in het gokmillieu zitten)? Dat krijg je er namelijk van als spelers via allerhande vage zaakwaarnemers gehaald worden. Die zweem heef tal eerder rond VVV gehangen toen er spelers uit allerlei windstreken rondliepen en het spel en de resultaten erbarmelijk waren.

  VVV heeft natuurlijk geen geld. Al helemaal niet om afkoopsommen op te hoesten. We zijn waarschijnlijk nog steeds ook Maaskantje aan het afbetalen. Maar een deel van de trainersstaf moet er eigenlijk vandaag uit of in de week na kerst. Dat doe je natuurlijk niet op kerstavond of op 1e of 2e kerstdag.

  Bij Luhukay op zijn gemoed inpraten of hij de klus voor weinig geld wil doen en VVV wil redden. Er moet genoeg spelerskwaliteit in de selectie zitten om dit te fixen.

   1. Ievel Knievel

    Tja, soms lijkt de werkelijkheid vreemd, maar is het wel de werkelijkheid. Bij onze club zeker. Daarom komen we ook steeds in dezelfde situatie terecht.

 7. VeniVidiVici

  Veel spelers zijn tegengevallen dit seizoen of worden niet in hun kwaliteit gebruikt. Er zijn niet veel eredivisiewaardige spelers en we hebben voornamelijk spelers voor 433 aangekocht terwijl we 442 proberen te spelen.

  Kirschbaum – prima keeper voor ons als ie speelt
  DvCrooy – geen volwaardige backup voor eredivisie
  Pacho – rb ok
  Dekker – komt tekort voor rb
  Swinkels – begon voor zijn blessure beter te spelen, mag van mij centraal maar met een nieuwe externe snelle verdediger naast zich
  Gelmi – twijfelgeval, ik zou hem eens als lb proberen. Daar speelde hij vorig seizoen een prima wedstrijd en daar hebben we op het moment een groot probleem
  Kum – geen basis wel invaller, maakt teveel fouten
  VDijk – tekort centraal achterin. Aardige pinchhitter
  Schäfer – tja, de man die me het meeste ergerde vorig en begin van dit seizoen. Heeft zich een beetje hesteld, misschien optie voor centraal links als ie zich door ontwikkelt en boven op de man gaat zitten
  Sch(m) itz – geen basis, man, wat valt die tegen zeg. Zou een opkomende back zijn met een goed schot. Ik verlang naar Janssen.
  Linthorst – kan basis, maar dan moet er een verdigend ingestelde middenvelder bij, naast Post (nieuw)
  Post – prima speler voor onze club, maar moet alle shit opruimen van het vele balverlies op middenveld en voorin
  VVCrooy – basis, maar niet op middenveld. Rechtsvoor of misschien eens proberen naast Giako in 442.
  Jansen – reserve middenveld
  Machach – mag in basis, maar dan moet er een verdedigende middenvelder bij lijkt me
  Coric – basis, als ie kan spelen zoals tegen AZ en de juiste instelling heeft. Als ie de taal niet spreekt en ongemotiveerd is, had ie gisteren al op het vliegtuig moeten zitten.
  Hunte – komt veel te kort, hoort niet op middenveld.
  John – niet in 442, eventueel links voor in 433 tegen mindere tegenstanders
  Hupperts – nee
  Arias – geen basis, eventueel invaller spits
  Giako – basis

  Mijn voorkeur voor 2021 in 442:
  Kirschbaum
  Pacho – Swinkels – CV nieuw – Gelmi
  Linthorst – Post – Verd middenvelder nieuw – Coric/Machach
  VCrooy – Giako

  Trainer: J. Luhukay

  Hopelijk liggen er een aantal mooie aanwinsten onder de kerstboom. Ik geloof nog in de Kerstman. Fijne feestdagen allemaal!!

   1. Ievel Knievel

    Verder pak je idd de sterkste opstelling eruit in 4-4-2. Ik weet niet of 4-3-3 zo’n ramp zou zijn. Hier hebben we toch veel punten in gepakt en veel doelpunten in gescoord .

 8. Venlooow

  Gisteren heb ik op basis vd 1e helft heel even aan een stuntje gedacht.
  Maar de 2e helft was weer erbarmelijk slecht.
  Kum maakte helaas weer een Kummetje. Die kun je beter op de bank zetten net zoals verschillende anderen.
  Pff ook weer het interview met de Koning zegt genoeg. Compleet een verschil met die van Post.
  Er moet echt eens iets gebeuren op de Berg en eens ff flink de knuppel in het hoenderhok gooien.
  We hebben echt ook een trainer nodig die de spelers flink durft aan te pakken.
  Ik opper nog steeds voor Jos Luhukay. Iemand met een harde hand en spreekt ook goed Duits. Aangezien een groot gedeelte van onze selectie Duits is.

 9. Ievel Knievel

  Na vanavond sta je waarschijnlijke 16e, met het slechtste doelsaldo in de eredivisie. Willem II staat veel te laag, dus eigenlijk sta je 17e.

  Alleen Emmen nog onder je op 4 punten achterstand. Die kan je nog net onder je houden, hopelijk. Het perspectief is wel een beetje weg eigenlijk. De andere ploegen in je buurt zijn namelijk de afgelopen weken wel in staat gebleken om veel punten te pakken (tegen concurrenten). Het erge is dat je er in oktober als club zijnde nog wel ok voor stond.

  1. De Koel

   Ik denk dat ze niet zoveel meer kunnen. Helaas zijn er vorig seizoen teveel spelers aangetrokken die niet goed genoeg blijken te zijn, waarvan de contracten dit seizoen nog doorlopen. VVV heeft niet de financiële middelen om zich voldoende te versterken. In principe zou bijna de hele verdediging vervangen moeten worden, maar dat zie ik niet gebeuren.

  2. Grad

   Als ik jou was zou ik meteen gaan solliciteren, want als ik het verhaal zo lees ben je van alle markten thuis.
   Bestuurder, econoom, psychiater, filosoof, technisch manager, trainer en je weet zeker ook nog wel met hoeveel spanning de bal opgepompt moet worden en hoe heet de shirts gewassen mogen worden.

 10. FC VVV03

  Het is eigenlijk heel simpel te verklaren waarom we er geen hout van kunnen. Er werd moord en brand geschreeuwd dat er creativiteit bij moest op het middenveld. Dan haalt Valckx daar Machach en Coric voor. Ze spelen allebei niet of nauwelijks. Verder komt daar nog eens bij dat Gelmi, Schmitz en Swinkels door de mand vallen.. Die Schmitz heeft ruim 100 Bundesliga potjes in de benen…niets van te merken! Als dan Kum ook nog bijna wekelijks gekke dingen doet is het allemaal simpel te verklaren. VVV heeft eigenlijk op Jako na niets aan de selectie toegevoegd dat VVV kwalitatief beter maakt. Ik zal het nooit in mijn mond nemen om Valckx hierop af te rekenen. Bij iedere andere club zou dit meer dan logisch zijn aangezien hij diegene is die binnenhaalt. Maar Stan speelt elke zomer een soort van Russisch roulette, een pure gok of iemand goed genoeg is. Blijf het zonde vinden dat VVV nooit meer in de KKD scout de laatste jaren. Men heeft voor Jako ook de portemonnee getrokken en zal dat voor de eventuele komst van GAE verdediger Beukema ook gaan doen. Ik heb me al soort van neergelegd bij een degradatie. Het Russisch roulette van Valckx loopt een keer slecht af. Laat dit nou net dit jaar zijn…

  1. Leonardus

   Kijk hier snapt eindelijk iemand hoe het zit.

   Je haalt Coric en Machach en ze spelen niet!!!??

   Al vanaf het seizoen van de promotie tot op heden zijnde meeste aanvallende spelers niet aan bod gekomen. Zeker die buitenlandse spelers afkomstig van topclubs hebben moeite met het systeem van VVV waar de nadruk ligt op verdedigen.

   Laat ze dan in gods naam daar en haal idd spelers uit de KKD. Die snappen het wel en passen zich veel makkelijker aan. En kosten een fractie van die buitenlandse “ pareltjes”.

   Ook ik heb me neergelegd bij degradatie. Graag zelfs. Dat zag je tegen Almere. Eindelijk weer eens gewoon 4-3-3 aanvallend spel. Gewoon terug naar de KKD en bouwen aan een nieuw team met jeugd en talenten uit Nederland. En met een jonge fanatieke trainer.

 11. Depor

  Waarom in hemelsnaam een controlerende middenvelder. Een centrale verdediger hebben we nodig. Dat zou prio 1 moeten hebben. En waarom wil VVV altijd met een controlerende middenvelder spelen? Grote onzin, met dit materiaal moet je gewoon in de eredivisie blijven en niet altijd maar weer op zeker willen spelen met een verdedigende middenvelder. Met wat meer lef hadden we gewonnen van ADO, RKC en Twente.

  1. Natuurlijk moet er af en toe met meer lef gespeeld worden, maar ik denk toch dat we verdedigend een groot probleem hebben op het middenveld. Dat wordt geregeld compleet overlopen waardoor de druk op de verdediging veel te groot wordt en tegendoelpunten niet uit kunnen blijven.
   Post is de enige controlerende middenvelder die we hebben en als hij niet speelt hebben we geen vervanger.
   We hebben vijf centrale verdedigers onder contract staan. Je kunt je vraagtekens zetten bij de eredivisiewaardigheid van deze vijf (behalve Kum) maar als er maar geld is voor 1 speler snap ik de keuze van technische staf, al moet deze speler die gaat worden aangetrokken wel een echte versterking zijn!

  1. Venlooow

   Dab moeten we eerst eens met de technische staf beginnen.
   Je hebt een trainer nodig die met de knuppel in het hoenderhok durft te gooien en geen lieve grootvader als de Koning.
   Als we nou eens hetzelfde speelden als onder Steijn dan zouden we meer punten pakken. Het hoeft niet mooi te zijn de punten daar gaat het om.
   Een vervanger voor Post snap ik maar een extra CV ipv die 2 ouderen achterin zou ook fijn zijn.

 12. robvvv

  Ik hoor (lees) het wel of ik het verkeerd zie , maar feit is dat vele doelpunten te wijten waren aan te zwak verdedigen van Schäfer. Zet daarbij de ongelukkige momenten van Kum, naast zijn vele goede momenten en je hebt het lek boven. Zet dan maar Van Dijk erin .. (of stoom Gerold Promes weer klaar 🙂 )
  Ik heb wedstrijden gezien waar VVV weldegelijk de bovenliggende partij dan wel gelijkwaardig was , maar door ongelukkige momenten en individuele fouten de deksel op de neus kreeg. (Heerenveen, ADO, RKC, Groningen, Willem II, PEC, Twente.
  Meer “body” is nodig op het middenveld. Van Crooij en Hunte daar neerzetten vind ik een vragen om problemen , zeker als je de open ontvangsthal achterin ziet. Arias is een leuke voor een wedstrijd waarin VVV alleen aanvalt en doelpunten maakt , maar niet nu . Hij loopt er geregeld erg flegmatiek en zonder bezieling bij met gevolg dan VVV vaak met 10 man speelt.
  Giakoumakis heeft aanvoer nodig en dat krijgt hij van John. maar daar blijft het bij .. Als John niet speelt is het zoeken naar kansen. Hupperts mag w.m.b. met een strik in zijn haar weer vertrekken. Geef dan maar Roemer zijn kans. En wat het trainersduo betreft : Hans de Koning is een zeer aimabele man die VVV erg nodig had om de gemoederen na Maaskant weer tot rust te laten komen. Jay Driessen vind ik erg teruggevallen . VVV heeft nu een gifkikker nodig.. maar er is geen geld voor vervanging van de technische staf.. Met andere , betere spelers erbij is dat ook niet nodig .. als de beide heren maar eens het lef tonen in te grijpen op het veld …. en op tijd…. . Ik mag hopen dat er na de korte winterstop uit een ander vaatje getapt wordt .. en dan bedoel ik niet het biervat.. die stereotype opmerking is al te vaak uitgesproken.

  Maar als het niet lukt …. dan maar eerste divisie …. en hopen dat er nog geld is om uit het moeras te komen. In deze coröna tijd is degradatie “killing”. Enfin ik blijf wel komen… Dat doe ik al 64 jaar . Forza VVV

  1. De Realist

   Dit zijn inderdaad 2 serieuze versterkingen die Ado direct een stuk sterker gaat maken. Hopelijk haalt VVV minimaal 2 versterkingen (centrale verdediger en verdedigende middenvelder) die er meteen staan.

 13. Rossie

  Nou, ADO contracteert Janmaat én Vejinovic…pffff. Hoe gaan wij op deze manier nog drie ploegen onder ons houden? En wie dan? Als er niet snel een aantal écht serieuze versterkingen naar VVV komen is het over en uit denk ik. En ja, alléén een extra controlerende middenvelder is natuurlijk veel te weinig.

  1. Ievel Knievel

   Veijnovic had VVV ook kunnen halen.

   Verder is het veel te rustig op de berg. Beseffen zich ook niet dat de competitie in misschien wel februari/ maart beïndigd gaat worden, i.v.m. Covid-ontwikkelingen en dat die stand op ďat moment rechtsgeldig gaat zijn. Je hebt dus nog maar een paar wedstrijden die gewonnen MOETEN worden.

   1. Rossie

    Dat is niet waar. Als competitie dan beëindigd wordt is er geen eindstand en vindt alleen degradatie plaats als een club al onherroepelijk gedegradeerd is. Pas vanaf speelronde 29 is stand ook eindstand + promotie/degradatie. Dus ik denk dat het voor VVV alleen maar gunstig zou zijn als competitie vóór speelronde 29 wordt gestopt. Men moet dan dus wel zorgen dat achterstand naar plek 16/15 nog overbrugbaar is gezien het resterende aantal speelrondes, anders inderdaad wél degradatie. En dat ze op de berg niet beseffen hoe hoog de nood is en dat het vijf óver twaalf is inmiddels dat ben ik helemaal met je eens.

 14. chretien

  Klopt niets van. KNVB kan onmogelijk promotie en degradatie twee jaar achter elkaar niet door laten gaan. Bij plotse competitie stop zullen de partijen, KNVB en clubs die het aangaan, om de tafel zitten en bespreken wat te doen…

  1. roermond

   Dit is wat er in september jl, is afgesproken:

   Gudde: ‘Een club kampioen noemen, vinden we onkies’
   Bij het onverhoopt stoppen van de competitie zijn er straks drie mogelijke scenario’s: niet alle teams hebben de helft van de duels gespeeld (scenario 1), alle teams hebben minimaal de helft gespeeld (2) en alle teams hebben minimaal 85 procent van de duels gespeeld (3).

   Kampioen en degradanten
   In het eerste geval wordt de hele competitie ongeldig verklaard. In het laatste geval wordt er een officiële eindstand opgemaakt op basis van de stand op dat moment, met kampioen en degradanten dus.

   Ligt het aantal volledig afgewerkte speelronden tussen de 50 en 85 procent, dus als in scenario 2, dan worden net als afgelopen jaar de Europese tickets verdeeld op basis van de huidige stand. Mocht er intussen al een kampioen of degradant zijn, dan is dat wel definitief.

   Als het bekertoernooi wordt afgebroken, wordt het Europese ticket dat voor de winnaar was gereserveerd via de competitie vergeven.

   1. chretien

    Optie 1 is niet meer van toepassing. En verder? Van alles is er mogelijk, dus aan tafel met de clubs die het betreft…

   2. Rossie

    Aan tafel hoeft nu (gelukkig) juist niét omdat er nu op voorhand al duidelijkheid is. Kan geen discussie zijn na afloop. Dus wat VVV betreft: aub zsm competitie stoppen…

   3. roermond

    Optie 1 is wel degelijk nog van toepassing. Ze hebben pas 14 van de 17 wedstrijden gespeeld…

 15. SneltreinMusa

  En nu even mijn mening over het team en alles, grootste probleem was Schäfer op linksback, dat was oprecht kansloos, laatste weken speelde hij centraal achterin en was een van de beste spelers in het team, dus in mijn ogen basisspeler maar dan centraal,
  Er moet een nieuwe trainer komen dat is een feit, onder De Koning gaat het een hele opgave worden, maar we hebben echt wel eeni selectie die 3 ploegen onder zich moet kunnen houden, alleen een coach die elke week weer idiote keuzes maakt,
  Zoals er staat zijn we opzoek naar een back up achter Danny,
  En jaaaa dat hebben we zeker nodig, wanneer Post niet speelt is Janssen de man die daar word neergezet, maar dat is al helemaal kansloos.
  Ik word wel een beetje moe van dat gejank hier altijd, elk jaar zelfde liedje, tuurlijk er is een beetje paniek maar we hebben genoeg tijd om punten te pakken, beginnend meteen na seizoenshervatting,
  En mensen die denken dat Ado zo goed bezig is, 2 spelers zonder wedstrijdritme dus dat word eerst kijken voor we klagen

 16. Hendrix2

  Ik hoor viavia wel dat ze momenteel met een 3-tal namen bezig zijn die er ook direct kunnen staan.
  Dit is ook zeker nodig want zonder versterking(en) ga je het met deze selectie (en trainer) gewoon niet redden en mag je blij zijn dat je niet direct degradeert.
  Heeft iemand toevalling namen van spelers waar ze mee bezig zouden zijn of suggesties voor versterkingen?

  Forza VVV!

 17. chretien

  Twee centrale verdedigers, die beter zijn dan wat er nu staan en een goede, verdedigende halfspeler. A.u.b. geen spelers, die eigenlijk zelf niet heel graag willen. Hou dan de spön maar in de tes voor volgende seizoen…

  1. Donderspeech

   Ik heb komend weekend wel tijd. Kan voorstopper of laatste man spelen. Ben wel 48 jaar maar het niveau van de twee die er nu staan kan ik nog wel aan. Ps. Ik geef nooit penalties weg en heb een normale motoriek.

 18. lucien1978

  Ik zou tekenen voor 2 ervaren versterkingen die het team meteen beter maken.

  Ik zou een lijntje uitgooien naar Augsburg. VVV was op het begin van het seizoen geïnteresseerd in Reece oxford. Deze zal niet komen want staat inmiddels in de basis.

  Er zit echter een zeer ervaren centrale verdediger op de bank met veel internationale ervaring. Marek Suchy.

  Die zou ik meteen proberen te huren.

  Dan nog een verdedigende middenvelder die ergens op de bank zit en toch een half jaar wil ballen en we kunnen er weer tegenaan.

  Verder Coric en Machach opstellen.

   1. Venlooow

    En De Koning kan ook zijn biezen pakken.
    Is allemaal onzin.
    Coric is in ieder geval zo goed als hersteld van zijn enkel blessure.

   2. Ik heb geen idee waar je deze info vandaan hebt, maar als dat zo is, dan is dat slecht nieuws…
    Als er dan een controlerende middenvelder bijkomt, dan missen we op het middenveld echt iemand met creatief vermogen…
    Misschien komt er wat meer financiële ruimte door het vertrek van beide spelers waardoor er meer spelers kunnen worden aangetrokken, maar dat gaan we dan nog wel horen neem ik aan…

 19. De Realist

  Ik hoop toch wel dat er vandaag of morgen wat witte rook komt vanuit boven op de berg v.w.b. nieuwe spelers. Zondag en volgende week woensdag 2 hele belangrijke wedstrijden die je eigenlijk moet winnen of in ieder geval 4 punten uit moet halen. Het zullen sowieso spelers moeten zijn die er meteen staan. Benieuwd of er nog wat komt deze week en dan is het natuurlijk maar de vraag of ze meteen in de basis staan. Ik ben bang dat we de komende 2 belangrijke wedstrijden toch nog met dezelfde opstelling gaan spelen waarmee we niet bepaald succesvol zijn geweest de laatste wedstrijden. Hopelijk heef de korte vakantie de spelers goed gedaan en gaan ze vanaf nu uit een ander vaatje tappen !

Leave a Reply