VVV-Venlo

PSV te sterk voor VVV-Venlo

Gisteren stond de wedstrijd tegen PSV op het programma voor VVV-Venlo. In Eindhoven wachten altijd lastige wedstrijden voor VVV, waar vrijwel nooit iets te halen valt. Gisteren was het niet veel anders, want de Venlonaren verloren met 4-0 van de landskampioen.

Na de wedstrijden tegen de concurrenten. Tegen De Graafschap, NAC en Excelsior, stond nu de wedstrijd tegen landskampioen en lijstaanvoerder PSV op het programma. Het is altijd lastig om je voor te bereiden om zulke wedstrijden, want enerzijds wil je stunten en anderzijds weet je dat een resultaat heel lastig te behalen is.

VVV-Venlo begon met een andere opstelling dan de vorige wedstrijden. Voorin zagen we dat Grot in de spits speelde, samen met Joosten en Opoku. Mlapa viel vorige week geblesseerd uit en speelde de afgelopen twee wedstrijden ook nogal ongelukkig. De ware toedracht weten we niet, maar met deze voorhoede zou het moeten gebeuren. Daarnaast zagen we ook achterin een mutatie. Janssen zat op de bank en in de plaats van hem, speelde Kum op de linksback positie.

PSV had de controle en was dominant, maar kon dit in het eerste half uur niet omzetten in grote kansen. De Venlonaren moesten zich concentreren op het tegenhouden en kwamen er zelf niet heel vaak uit. Maar wanneer dit wel gebeurde, dan konden ze eigenlijk wel redelijk gevaarlijk worden voor het doel van Zoet. Seuntjens had een enorme kans na een voorzet van Rutten, maar hij treuzelde en daardoor kon hij de kans niet goed afmaken. Wat spijtig was, want tegen ploegen als PSV weet je dat je daarna de deksel op de neus krijgt.

Dit gebeurde dan ook in de 34e minuut. Lozano is een van de beste voetballers in de Eredivisie en maakte dat ook waar met een goede loopactie. De defensie kon er vrij weinig aan doen en daardoor kwam de stand op 1-0 in het voordeel van PSV. Dit was ook tevens de ruststand in Eindhoven en er heerste toch het gevoel van schadebeperking bij de geelzwarten.

In de tweede helft was er hetzelfde beeld als de eerste helft en PSV bleef aandringen. In de 64e minuut maakte De Jong de 2-0 en voor zover het nog niet duidelijk was, maakte dat een einde aan onze hoop op iets van een resultaat. Schadebeperking was hierna het doel, maar tegelijkertijd werd er ook nog ontzettend veel energie in de wedstrijd gestoken. Daardoor werden de gaten op het veld groter, waardoor PSV in de 86e minuut kon uitlopen naar een 3-0 voorsprong. De spelers hadden veel gegeven en je zag dat ze in de laatste minuten erg moe waren en ook concentratie verloren. Dat het dan ook nog 4-0 werd door een VAR moment en de daaropvolgende penalty, tja zo is het leven.

Je kunt niet erg veel afleiden uit deze wedstrijd, want dit zijn niet de tegenstanders waarvan je moet winnen. Tevens was dit verlies ingecalculeerd en is het nu zaak om ons voor te bereiden om de wedstrijd die komen gaat. Na de interlandpauze zullen we thuis aantreden tegen ADO Den Haag.

PSV – VVV-Venlo 4-0 ( 1-0 )
Doelpunten: 34. Lozano 1-0, 64. De Jong 2-0, 86. Gutiérrez 3-0, 90. Lozano 4-0.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Gele kaart: Kum, Promes (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 33.800.

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall, Rutten, Promes ( 56. Janssen), Röseler, Kum ( 89. Van Bruggen), Seuntjens, Post, Susic, Opoku, Grot, Joosten ( 63. Mlapa).

22 Responses

 1. RuiverCity

  Ik begin mij meer en meer zorgen te maken over het scorend vermogen van dit elftal. Een echte afmaker missen we. Mlapa is of geblesseerd of hij laat het niet zien.

  Seuntjens wordt door Steijn nooit uit de basis gehouden, Een raadsel! Een middenveld Van Bruggen-Susic-Post heeft ook mijn voorkeur. Qua fysiek en loopvermogen lever je niks in.
  Alles goed en wel maar tegen Ado zullen er toch echt weer punten gepakt moeten gaan worden na deze twee nederlagen.

  1. Gerardus

   Waarom zou Seuntjes er ook uit moeten ? Hij is inderdaad niet de snelste maar hij is wel altijd vrij sterk aan de bal en verplaatst het spel altijd goed. Voor dit niveau is hij prima en hij is gewoon vaak bij goede aanvallen betrokken.

   1. mats

    Er zijn mensen die daar anders over denken he?

    Ik vind juist dat hij veel te vaak de bal verliest en de (laatste) pass vaak niet (aan)komt

   2. Gerardus

    Dat kan uiteraard. Ik vind bijvoorbeeld Susic ook heel traag aan de bal, nonchalant en zeer veel risico nemen, vond hem eigenlijk de slechtste gisteren maar ook tegen Willem II. In de wedstrijden tegen NAC was het prima en tegen Heerenveen ook maar vind het overdreven om hem zo op te hemelen. Ik zie daar eigenlijk liever een blok met Rutten, Seuntjes en Post. Dan heb je nog kracht met wat loopvermogen en snelheid.

 2. ger

  Ik heb alleen maar comentaar gekregen toen ik zei dat VVV geen spits heeft/ had! Maar daar zit gewoon het grootste probleem. Voetballend gaat het goed en achterin zeker, maar dan de bal tussen de palen is een probleem en blijft een probleem! Middenvelders hebben ze voldoendende!

 3. chretien

  Als de voorhoede spelers geen enkele of haast geen enkele bal krijgen aangevoerd, ja dan wordt het zelfs moeilijk om onze voorhoede spelers te beoordelen. Ik zie de zwakte bij de aanvallende capaciteiten van onze middenvelders. Van mij mag Steijn daar Rutten of Dekkers eens neer zetten. Als Steijn Kum wil vervangen, dan is dat een prima idee, maar dat heeft geen zin als je dat doet net voor afloop. FORZA VVV!

  1. Gerardus

   Ik denk dat dit meer uit voorzorg was voor nog een kaart dan dat hij dat deed omdat hij moe was of iets dergelijks. Ik vind het zelf wel jammer dat Steijn niet de voorkeur geeft aan jongere spelers als Dekker en van Bruggen die nog iets op kunnen leveren. Ik zie hen liever in de basis staan als bijvoorbeeld een Promes of Rutten niet op hun postie spelen. Niet dat ik wat tegen Kum heb, maar aan deze spelers heb je in de toekomst meer dan speler van al in de 30 met een contract voor maar 1 seizoen. Al met al kansloze nederlaag maar deze maakt dan ook niet zo veel uit aangezien het uit tegen PSV was.

 4. VVV 4ever

  Promes mag VAR Edwin van de Graaf wel bedanken dat hij geel ook voldoende vond,dit was natuurlijk een donkerrode kaart…….
  Meer bezieling en scherper met de kansen omgaan…………

  Forza VVV !!!

  1. chretien

   Ik stel voor dat jet hetzelfde speelmoment nog eens terugkijkt op de tv. Maar dan wel met het geluid uit. Je wordt dan niet meer zo beïnvloed door de invloed die het thuisfront heeft op de scheidsrechter….

 5. Depor

  Van Bruggen is een van de betere spelers. Seuntjens 1 Van de mindere en daarnaast heb je met Susic een betere speler voor die positie. Ik blijf het vreemd vinden.

  Is er niet nog ergens een spits op te pikken?

 6. Nard

  Hoe frustrerend moet het zijn om tegen ’n miljoenenploeg te spelen die onlangs met 3-0 won van het frêle Ajax??? En dan staat het wonderbaarlijk na 85 min. nog ‘maar’ 2-0. Onze aanvoerder Danny Post verbeeldde die frustratie nog het beste…..Onze jongens verdienen ’n compliment ! Deze wedstrijd duurde iets te lang en het is shit dat ze dat niet komend weekend er uit kunnen voetballen. Die interland-pauzes….ik vind het maar niks. HUP HUP HUP VVV

 7. Nard

  Hoe frustrerend moet het zijn om tegen ’n miljoenenploeg te spelen die onlangs met 3-0 won van het frêle Ajax??? En dan staat het wonderbaarlijk na 85 min. nog ‘maar’ 2-0. Onze aanvoerder Danny Post verbeeldde die frustratie nog het beste…..O nze jongens verdienen ’n compliment ! Deze wedstrijd duurde iets te lang en het is shit dat ze dat niet komend weekend er uit kunnen voetballen. Die interland-pauzes….ik vind het maar niks. HUP HUP HUP VVV

 8. john

  tja eredivisie 2.0. maar terug naar 16 clubs is een onzinnig idee !

  breng vandaag je stem uit op ad.nl over dit idee !!

  de t.v. gelden moeten eerlijker verdeeld worden anders word het verschil met de top 3 alleen maar groter in de eredivisie .

  1. chretien

   Het zit fout op een heel ander niveau. Vroeger was de UEFA en het zelfde gold voor de FIFA een dienende factor. Tegenwoordig spelen ze de baas. Zij zijn de oorzaak van veel ellende en er komt nog veel meer ellende over ons heen. Het verschil tussen, ik geef maar een voorbeeld, wel of niet de Champions Leage halen kan voor een club de glorie dan wel een failissement betekenen. De topclubs zullen de laatsten zijn die protesteren. Grote voorbeeld van wat er een geheel Europa gaat gebeuren is wel Schotland. Daar heb je een competitie die, zoals nu is, beter kunt opdoeken. Celtic doorschuiven naar de premier leage. Hetzelfde is aan de gang in België, Nederland is de volgende. Als je voor een Europese clubcompetitie bent is dat misschien prima. Maar dit gaat er geburen. Bedenk wel, het gaat dan alleen nog maar om geld en het miljardencircus wordt bepaald door enkele mensen van het niveau Blatter en cs.

 9. festina lente

  Vvv krijgt 1.9 miljoen uit tv pot.Ajax psv krijgen respect 9.5 en 8.5 miljoen uit tv pot.nu willen ze ons tegemoetkomen met ongeveer 500.000 euro uit tv gelden cl en el..Ik. Kan me voorstellen dat de kleine clubs dit niet zien zitten..Waarschijnlijk zijn de kosten van aanschaf en onderhoud grasvelden hoger dan meeropbrengst tv gelden.

  1. supportertje

   Waar vandaan haal jij de informatie dat VVV 1,9 miljoen euro uit de tv pot krijgt. Is dit een aanname, of heb je concrete info. Dit is een bedrag waar ik nog nooit van heb gehoord, laat staan dat dit ergens gecommuniceerd is door VVV. Lijkt mij ook geheel beneden de waarheid, voor mij nepnieuws dus, tenzij jij duidelijk maakt waar dit terug te vinden is op de begroting van VVV. Zou betekenen dat dit ongeveer een kwart van de begroting zou zijn van VVV, en dat moet terug te vinden zijn. Dus laat maar komen die info, of heb je een grote duim.

   1. Grad

    Bedragen die @festina lente noemt zijn correct en zijn geen aannames! Ajax krijgt het meest en is 5x zoveel als VVV oftewel 20%:van het bedrag wat Ajax krijgt.
    Ter vergelijking in Engeland kreeg de kampioen van 2017 Chelsea 150 miljoen pond en de degradant Sunderland 93 miljoen oftewel 60% van het bedrag wat Chelsea kreeg.
    In Duitsland hebben ze een andere verdeelsleutel, die mede gebaseerd is op prestaties in het verleden en het aantal jaren dat men in de Bundesliga speelt. Hier kreeg bv Bayern München 40 miljoen euro en de club die het minste kreeg, in dit geval RB Leipzig 20 miljoen euro, oftewel 50% van het bedrag wat Bayern kreeg. En zo kreeg bv FC Kőln, nu 2e Bundesliga, vorig jaar nog 32 miljoen euro

Leave a Reply