VVV-Venlo

PSV in de tweede helft te sterk voor VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft het bekerduel met PSV helaas verloren. In Eindhoven werd het uiteindelijk 4-1 voor de thuisploeg en dat betekent dat het bekeravontuur voor de Venlonaren nu voorbij is. De eerste helft kon VVV goed mee en stond het verdedigend goed tegen de koploper van Nederland. Na de rust en een helpend handje van de scheids, wist PSV uit te lopen naar de ietwat geflatteerde 4-1 zege van de Eindhovenaren.

De Venlonaren begonnen met Opoku in de basis voor Hunte en met Delano van Crooij in plaats van Unnerstall. Waarom de keuze voor Opoku was gevallen, was ons niet duidelijk. Maar het was in ieder geval wel goed om te zien dat dit de eerste basisplaats was van de middenveld annex aanvaller, die heel belangrijk is geweest de afgelopen twee jaren. Het was maar eens afwachten hoe hij het zou doen tegen PSV. Net zoals eigenlijk de hele ploeg, die in oktober met 2-5 had verloren van de Brabanders. De gastheren werden gevaarlijk met De Jong, Van Ginkel en Bergwijn, maar allen konden zij niet langs Van Crooij komen. VVV kon er amper uitkomen, maar wanneer ze dat deden waren ze nogal slordig, waardoor potentiele doelkansen om zeep werden geholpen. Zo klinkt het wel negatief, maar verdedigend stonden de geelzwarten keurig in de formatie.

Net voor het half uur moest Thy noodgedwongen het veld verlaten met wat naar het schijnt een knieblessure en Tissoudali kwam hem vervangen. PSV bleef doordrukken, maar kon niks forceren. In de 40e minuut probeerde Arias het met een schot na een goede actie, maar ook dit kon niemand in Venlo bang maken. Twee minuten later, in de 42e minuut stond de aarde even stil. Rutten snelde langs de rechterkant en kreeg de bal toegespeeld van Tissoudali. De rechtsback kapte behendig zijn directe tegenstander uit en schoof de bal met links in de korte hoek, voorbij Zoet: 0-1! Wat een geweldig slot van die eerste helft! Zaak was om nu de pot dicht te houden tot het rustsignaal.
Helaas lukte de Venlonaren dit niet en daar ging een zeer discutabel moment aan vooraf. Seuntjens controleerde de bal met zijn borst/schouders – zo leek het – en de scheidsrechter floot voor hands. Uit die vrije trap kwam de voorzet bij De Jong terecht en die maakte daarna dus de gelijkmaker. Hij werd slecht verdedigd, maar de Venlose bank was furieus vanwege het ‘weggeven’ van een vrije trap door het arbitrale trio.

Met 1-1 gingen we rusten en in de rust was het duidelijk geworden dat Maurice Steijn naar de tribune werd verwezen, omdat hij tekeer was gegaan tegen de scheids en zijn assistenten. De tweede helft moest dus beginnen zonder Steijn. Het leek alsof de spelers iets van passie en discipline misten, en ook PSV ging beter spelen. De hele tweede helft was VVV eigenlijk de mindere ploeg en het was soms wachten tot PSV zou scoren. De 2-1 viel in de 66e minuut door een knappe goal van Van Ginkel. Maar wederom ging er discutabele overtreding aan vooraf en weer was het een vrije trap, waardoor de Venlonaren een goal tegen kregen.

Het ging erg moeizaam tot nu toe bij de gastheren, maar de 2-1 gaf hun vrijheid om gedurfder te gaan spelen. Dat geeft ook aan dat VVV-Venlo ze daartoe gedwongen heeft, om zeker te spelen. Dat is zeker een compliment aan de ploeg waard. VVV liet zich goed gelden in Eindhoven en het was eigenlijk door persoonlijke fouten dat VVV de goals tegenkreeg. De 3-1 viel in de 80e minuut en was van Lozano, die hard in de korte hoek schoot. Dit gebeurde nadat de venlose verdedigers hem niet van de bal afkregen. Van Crooij keepte een goede pot en ondanks de goalen, liet hij zien dat hij goede reddingen kan verrichten. Ook op dit niveau.
Dat je dan in de 90e minuut ook nog die 4-1 tegen krijgt van Isimat, ja dat is stom. Ik kan er geen andere woorden voor vinden. Ik vond die einduitslag van 4-1 ietwat geflatteerd, maar PSV was uiteindelijk wel een maatje te groot voor de Venlonaren. Het bekeravontuur is geëindigd in Eindhoven, we hebben flink gestreden.

Nu richten we ons vizier op de competitie, want daar moeten we echt de belangrijke punten pakken. We hebben nog een wedstrijd voor ons en dat is de thuiswedstrijd tegen Heracles. We staan op die 12e plek en we willen die graag behouden, wat een geweldige prestatie zou zijn als promovendus. Maximaal knallen zondag!

PSV – VVV-Venlo 4-1 (1-1)
Scoreverloop: 42. Rutten (0-1), 45. De Jong (1-1), 66. Van Ginkel (2-1), 80. Lozano (3-1), 90. Isimat (4-1)
Toeschouwers: 31.800
Gele kaarten: Janssen, Van Crooij, Leemans (allen VVV-Venlo)
Rode kaarten:

 

 

7 Responses

 1. marcel

  ondanks alles, mag je je wel afvragen of VVV die corner vlak voor rust moet nemen op deze manier. Hier moet je je moment pakken (even kort spelen en vasthouden), om zo met die uitgedeelde tik van 0-1 de rust in te gaan.
  voor de rest niets minder dan een prima prestatie, in een wedstrijd die mede door kneuterigheidjes van het arbitrale trio de kant van de Eindhovenaren opvalt.
  Uiteindelijk weet je nooit wat het geworden zou zijn, maar een beetje hulp is schijnbaar altijd welkom….

 2. RuiverCity

  Hopelijk vallen de blessures van Thy en Hunte mee. Iedereen kan zeggen wat hij wil maar met Hunte hebben we voorin meer dreiging dan met Opoku. Die is ver verwijderd van zijn Jupiler vorm.
  Benieuwd of er morgen nieuws komt over die Deense speler. Mink Peeters zal zeker terugkeren naar Madrid.
  E

   1. Godfried

    Inderdaad. Hunte is niet alleen aanvallend dreigend, waardoor andere voorhoede spelers iets meer ruimte krijgen. Hij verzaakt ook niet bij de verdedigende taken. Hunte wordt hier écht onderschat dor de meeste mensen. Dat hij geen killer is voor de goal zegt niet dat hij niet belangrijk is. Thy blijkt ook geen killer. Ook maar niet meer opstellen dan?

    Terug op de wedstrijd. VVV speelde zonder Unnerstall, Post, Hunte en Thy. Niet gek dus dat je op een gegeven moment in Eindhoven achter de feiten aanloopt. VVV kan niet even 4 basisspelers zonder problemen opvangen.

   2. chretien

    Blijft onverlet dat de voorhoedespelers teveel de verdedigende taken van de andere spelers moeten ondersteunen.
    Ik has helemaal niets verwacht, maar het gaat dan toch weer gebeuren. Spelers gaan, of worden weggestuurd? Dus komen er waarschijnlijk ook vervangingen voor terug? Ben inderdaad benieuwd wie er vertrekken en komen? Als er iets gebeurt, dan hopelijk ten gode van de kwaliteit.

Leave a Reply