PSV verlengt contract van Van Bruggen niet en is transfervrij

PSV gaat de optie in het contract van Damian van Bruggen niet lichten en is hierdoor vanaf de zomer transfervrij. Dat meldt het ED vanmorgen. De 22-jarige verdediger die dit seizoen wordt verhuurd aan VVV kwam bij PSV vooral in actie bij het belofteteam.  Trainer Philip Cocu acht Van Bruggen nog niet klaar voor PSV en laat hem daarom gaan.

Damian kwam tot nu toe 22 keer in actie voor onze ploeg en wist daarin 3 keer te scoren. Wij hopen natuurlijk dat VVV deze aangelegenheid aanpakt om Damian voor ons te behouden. Wij zien hem namelijk graag op vaste basis bij ons spelen.

Bron: ED

20 Responses

 1. Nard

  Hij bezorgde ons ééN punt in de Kuip! Geef hem de kans nog vaker zo te scoren. Heeft laten zien ’n goeie vervanger te zijn en idd ’n meerwaarde voor ons VVVke!!

 2. lucien1978

  V Bruggen meteen vastleggen. Echt een prima speler en inzetbaar op verschillende posities.

  Mijn ideale elftal op basis van spelers die vrijkomen of eventueel te huren zijn. Elke positie dubbelbezet.

  Keeper : Unnerstall /Maenpaa – v Crooy
  Rb : Rutten – Dekker
  Cb: promes – v Bruggen
  Cb: Roseler – obispo ( huren )
  Lb: Janssen – Labylle
  Mv: Post – Sarpei ( jeugdinterlands!!)
  Mv: Leemans – Haye
  Mv: Seuntjens – ( positie vacant)
  Rv: v Crooy – Castelen
  Spits : Thy – Ogbeche ( transfervrij) – Opoku
  Lv: Hunte – Malen ( huren )

  De rest wat er nog overblijft op de bank.

  Best een aardige selectie

  1. RuiverCity

   Maenpaa? Je gelooft toch zelf niet dat hij terugkomt. Die pakt liever een andere Engelse club nu hij derde keeper is geworden. Ogbeche is ook al 34 jaar. Té oud. Castelen géén contract meer aanbieden lijkt me na de afgelopen weken toch wel vrij duidelijk.
   Liefst jonge, gretige Duitse spelers halen. Met name zeg ik Duitse spelers want te veel verschillende nationaliteiten in de selectie is niet bevorderlijk.

   1. chretien

    Mee eens. Bovendien, ik vraag me af of LB bezetting een voldoende scoren? Jansen inzetbaar als dubbel voor Promes. Labylle haakt wel of niet aan. Ik denk dat VVV er goed aandoet uit te kijken naar talentvolle LB.

   2. Voordat Unnerstall kwam was er sprake van een terugkeer van Maenpaa dus zo stom gedacht is het niet. Is ook met hem gesproken.

   3. lucien1978

    Bah wat ben jij je me toch een ongelofelijke negatieveling zeg. Altijd zeuren en zeiken. Ook nog eens slecht geïnformeerd ook nog.

    De selectie is erg blij met Castelen erbij. Een echte mentor in en buiten het veld. Speelde idd ongelukkig tegen Twente maar is wel de man met creativiteit. Hij gaf een geniale bal in de wedstrijd waar ze zomaar de 1-0 hadden kunnen maken. Leemans en voornamelijk Hunte kwamen niet uit de verf die wedstrijd. Castelen was ook de man die slim liep waardoor hij een penalty kreeg een paar wedstrijden geleden. Erg belangrijk dus.

    Maenpaa is idd mee gesproken . Hij speelt 3de viool en wil gewoon spelen.

    Ogbeche is weliswaar wat ouder maar zeker niet afgeschreven. Hij heeft een geweldige instelling en werkt zich altijd kapot. Tevens ervaring in de eredivisie en een doelpuntenmachine .

    Dit zijn spelers die je moet aantrekken en geen spelers als van Mieghem of Bryan Smeets die je vorig jaar aangaf.

    Spelers met ervaring zijn erg belangrijk voor VVV

    Ik ben het wel met je eens dat de Duitse markt erg interessant is maar er moeten wel spelers zijn die willen inleveren. Ook hun zullen waarschijnlijk voor 1 jaar willen komen. Ogbeche voor 1 seizoen is dan ook niet erg, net als Castelen

   4. RuiverCity

    Realist noemen ze dat!
    Spelers met ervaring zijn zeker belangrijk maar moeten wel iets brengen. Dat laatste kan ik al weken niet zeggen over Castelen. VVV kan het geld beter gebruiken en kan beter jonge, gretige spelers halen.
    Wat heeft het gesprek met Maenpaa opgeleverd dan? Niks, want hij kwam niet terug! Die gaat echt niet zoveel salaris inleveren. Indien hij nergens anders een aanbieding krijgt, wat ik mij niet kan voorstellen, zit er misschien een klein kansje in. Waar ik ook op hoop! Unnerstall is gewoon onhoudbaar!

   5. lucien1978

    Ja je bent gewoon een realist.!!

    Wat is het verschil tussen Unnerstall en Maenpaa dan.

    Beide keepers hebben enorm moeten inleveren.

    Totale onzin dus waarom maanpae niet zou kunnen terugkomen.

    Als je Castelen fatsoenlijk gebruikt dan heb je er veel meer aan dan bijv een hunte.

    Alleen al de ervaring van die jongen is zo belangrijk voor die jongens.

  1. Het is vraag en aanbod he, je doet er altijd zo makkelijk over maar misschien wil hij wel niet hier tekenen en misschien maar voor 2 seizoenen dat is altijd een onderhandeling. Natuurlijk hoog inzetten maar zo makkelijk is het allemaal niet.

   1. RuiverCity

    Je doet er altijd makkelijk over? Waar lees je dat? Natuurlijk moet het van twee kanten komen. Als VVV hem een goed contract aanbiedt zal hij wellicht snel een keuze maken om hier te blijven want zoals hij eerder zelf aangaf, voelt hij zicht thuis in de Koel.

 3. De Koel

  Damian is een prima speler gebleken voor VVV. En nu ook nog eens transfervrij. Ik denk niet dat VVV deze kans aan zich voorbij laat gaan, tenzij de speler zelf naar een andere club wil.

 4. idderzienmeining

  Damian van Bruggen had zich voordat hij geblesseerd raakte opgewerkt tot een basiskracht. Zowel centraal achterin als op het middenveld heeft hij in mijn ogen laten zien een prima speler te zijn voor VVV. Het zou me verbazen als VVV hem niet wil binden nu hij transfervrij mag vertrekken uit Eindhoven …. Vraag is uiteraard of er andere clubs contact gaan opnemen met Damian van Bruggen en wat de wensen van de speler zélf zijn ? Ik hoop dat hij zich spiegelt aan Clint Leemans die ook de stap maakte van Jong PSV naar VVV en nu is uitgegroeid tot een dragende speler !

  Off topic maar wel relaterend tot het onderwerp: Mark Diemers (transfervij na dit seizoen) is in gesprek met Willem II maar geeft aan dat ook andere Erdivisionisten belangstelling hebben getoond. Ik hoop eerlijk gezegd dat ook VVV hem heeft benaderd want ik zie in hem ook een interessante optie als versterking voor volgend seizoen !

 5. jurgen

  Prima zet van VVV met Van Bruggen, mocht Thy vertrekken, zou ik hopen op Sam Lammers van PSV, die heeft echt een neusje voor doelpunten, PSV en Stan dat moet te doen zijn. Je moet een beetje mazzel met je spits hebben, trouwens met al je nieuwe spelers voor 2018/2019 anders krijg je mogelijk een Twente senario.

 6. twiggy11

  Lars zou ook naar een andere club kunnen gaan waar vvv hem weer kan huren( bv een club uit de top 3) of Bundesliga.
  Is voor hem een vooruit gang ( financieel ) en voor ons ook goed.

Leave a Reply