Raad Venlo wil eerst plan voor steun aan VVV

De Venlose coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA willen eerst een concreet plan van voetbalclub VVV zien voordat ze zich uitspreken over financiële steun aan de profclub.
Duidelijk is in ieder geval dat er geen steun is voor het meebetalen aan de exploitatie van VVV-Venlo.

Oproep Berden
De drie partijen reageren op een oproep van VVV-voorzitter Hai Berden om de club de helpende hand toe te steken. Op de nieuwjaarsreceptie van de club zei Berden dat het bestaansrecht van betaald voetbal in de regio Noord-Limburg op de tocht staat.

Bodemloze put
VVD-fractievoorzitter Jozanne van der Velden zegt niet te willen speculeren over geld en een eventuele rol van de gemeente. “Maar we gaan geen bijdrage leveren aan een bodemloze put”, aldus Van der Velden. De PvdA is bereid om te kijken of de gemeente VVV kan helpen als bijvoorbeeld de verbouwing van stadion De Koel aan de orde is. Volgens fractievoorzitter Hay Janssen mag de voetbalclub niet verloren gaan voor Venlo.

‘Voetbal is een bedrijf’
Het CDA ziet wel wat in het ondersteunen van maatschappelijke projecten van VVV. Fractievoorzitter Desirée Thissen noemt het op één lijn stellen van steun aan betaald voetbal en kunst en cultuur het vergelijken van appels met peren. “Bij een betaald voetbalclub gaat het om een bedrijf. En dat is heel anders bij cultuurinstellingen.”

Bron: 1Limburg

38 Responses

 1. Godfried

  Zoals ik al in een andere post zei vindt ik deze uitspraken niet positief. Ze gaan er met vooroordelen in.
  Je praat toch niet over een bodemloze put wanneer je het over een voetbalclub hebt die aan de wieg van Nederlands betaald voetbal stond! Een organisatie die wel degelijk grote waarde heeft op het gebied van City Marketing is nooit een bodemloze put. Ik kan nu tientallen projecten opnoemen welke zijn gefinancierd vanuit de gemeente die wél een bodemloze put bleken te zijn.

  Dat glazen kunstwerk dat welgeteld 2 weken op de Maasboulevard heeft gestaan. De massale verhuizing van die honderden ambtenaren van het Gemeentekantoor naar het kazerneterrein en straks van het kazerneterrein weer terug naar het nieuwe Gemeentekantoor. De wandschildering ter waarde van €10.000 op de Picardie. Al die glazen panelen aan de zijkant van elke brug in Venlo die altijd kapot zijn. Drie keer in vijf jaar tijd de binnenstad opnieuw met beklinkeren. Elke straat voorzien van meerdere drempels en wegversmallingen. De Mikwe van het Limburgs Museum.

  Er zijn heel veel bodemloze putten in Venlo, waar bakken met geld in zijn verdwenen. Maar een voetbalclub, waar duizenden mensen wekelijks hun plezier aan beleven en als uitlaatklep zien, waar kinderen tegenop kijken en een voorbeeld aan nemen op het gebied van sport, ervoor zorgt dat de naam Venlo ook eens een keer positief in het Nederlandse nieuws komt noem je NOOIT bodemloze put!

  1. Meuske

   Ben het zeker met je eens wat betreft de gemeente want die hebben nog nooit hun nek uitgestoken voor VVV en hebben alles tegen gehouden wat goed was voor de toekomst en behoud van de club. Daarom vraag ik me ook af waarom we nu gaan bedelen bij dat troosteloos besluiteloos stelletje amateurs met grootheidswaanzin waar we toch nooit en te nimmer duidelijk aan kunnen maken wat deze club voor ons betekent. Zouden we het echt niet kunnen redden zonder steun al duurt het even want ik denk dat we op de goede weg zijn maar dat Hay niet langer meer wil wachten en zijn droom in duigen is gevallen.

   1. Ievel Knievel

    Kun je zien hoeveel impact populistische blaaskaken als een Godfried hebben.

    De gemeente Venlo heeft de renovatie van stadion de Koel gefaciliteerd en daarmee VVV, na wanbeleid in de tweede helft van de jaren negentig, van de ondergang gered. Ene Hai B. en Godfried kunnen wel van alles roepen. het is echter nergens op gebaseerd. Nooit hun nek uitgestoken voor VVV is dus op zijn zachts gezegd nogal onjuist.

   2. Mooi dat je het aangeeft dit werd net verteld bij avondgasten op L1 door de SP Venlo. Maar is wel waar en hij had opzicht wel een punt maar hij staat niet open voor gesprekken wat natuurlijk dan weer jammer is.

   3. Godfried

    En daar komt weer het ware gezicht naar voren. Jij kunt alleen maar mensen beledigen vanachter je computertje.

    Jij zegt dat wat ik en Berden roepen nergens op is gebaseerd. Gelukkig heb jij meer en betere inside information dan de algemeen directeur door te stellen dat alles onjuist is.

    En als je dan toch denkt met feiten te komen, som die dan wel volledig op zodat mensen ook een helder beeld krijgen. In 2002 (dus 13 jaar geleden) heeft de gemeente inderdaad eenmalig 2,8 mln euro uitgetrokken voor grootschalige renovatie van Stadion De Koel. Dat is het! Daarna is er geen cent uitgegeven en geen helpende hand uitgestoken.

    Zet dit een af tegen de gemeentelijke grondexploitatie van Theater de Maaspoort van 59,6 mln in 2013, of de 10 mln voor Grenswerk in 2014 en je kunt inderdaad alleen maar concluderen dat de gemeente, in ieder geval de laatste 13 jaar, niets heeft bijgedragen aan een van de visitekaartjes van de Stad.

    Zelfs voor een winkelketen als Primark en Mediamarkt worden er uitzonderingen gemaakt en worden er wet- en regelgeving voor de binnenstad aangepast door de gemeente!

   4. Ievel Knievel

    Zowel Grenswerk als de Maaspoort trekken een veelvoud van de bezoekersaantallen die VVV trekt en hebben een aanzwengelende functie voor het centrum.

    VVV is door het wanbeleid echt geen visitekaartje van de stad.

    Steun aan winkelketens is verwerpelijk.

    Punt.

   5. Ievel Knievel

    Komt nog bij dat ik perioden uit de geschiedenis van VVV van nabij heb meegemaakt (vanaf 1988- nu) en dus gewoon uit eigen bron weet dat sommigen uit hun nek lullen. Eigen bron en ervaring is vak de beste. Daarnaast weet ik hoe de gemeente al meerdere keren in de recente geschiedenis VVV op het laatste moment te hulp is geschoten. Ook uit eigen ervaring. Je kan hier dus wel als Hai B. zijnde dingen gaan roepen en hopen dat je de publieke opinie mee krijgt, dat maakt het nog niet meteen de waarheid. Manipulatie noemt men dat en het zachtjes verdraaien van feiten.

    Venlo is een gemeente van 100.000 + inwoners. Daarvan gaan er in slechte tijden gemiddeld genomen 2000 van naar VVV en al met al gemiddeld 6000. De goede tijden afgewogen tegen de matige. 6000 van 100.000 = 6%. VVV kan dus structureel rekenen op steun van 6 % van de Venlonaren; dan zijn ook nog de buurgemeenten meegerekend.

    Als ik als VVV zijnde steun van de gemeente zou vragen, zou ik eerst eens aan mijn bereik gaan werken, meer mensen in het stadion in krijgen. Dan zou ik concreet dingen te bieden hebben die de gemeenschap ten goede komen. Mocht de gemeente geld in VVV pompen, dan gaat dit geld voor het overgrote deel op aan spelerssalarissen. Daar is subsidie niet voor bedoeld.

   6. Godfried

    Reactie op je 2e betoog.

    Niemand binnen VVV vraagt geld om salarissen te betalen. Ze willen steun van de gemeente om als regio club een stap te kunnen maken. Niet meer en niet minder. Wat de invulling daarvan is staat nog nergens beschreven.
    En als het al zo was dat subsidie op zou gaan aan salaris, de subsidie aan De Maaspoort en al die andere instelling gaat ook linea recta op aan salarissen. Wanneer Peter Beeker voor de 10e keer van stal wordt gehaald, of Frans Pollux weer eens een gat in de programmering moet vullen, worden die toch gewoon betaald van de subsidie! Salaris dus! Niet voor een voetballer, maar voor een artiest.

   7. Godfried

    Jij roept werkelijk waar dingen die totaal niet waar zijn!

    Grenswerk heeft als doel om voor 2015 in totaal 20.000 bezoekers te trekken.
    VVV speelt minimaal 18 thuiswedstrijden in een seizoen. Dan hoeven ze maar iets meer dan 1000 bezoekers per wedstrijd te trekken om het bezoekersaantal van Grenswerk et evenaren. Dat doet VVV makkelijk. En dan hebben we het nog niet over alle mensen in Nederland die de samenvattingen zien op tv.

    Jij zegt dat VVV geen visitekaartje is voor de stad? Wanneer De Maaspoort en Grenswerk samen net zo veel mediawaarde weten te genereren als VVV alleen al met Honda heeft gedaan, dan moet er nog heel wat gebeuren in beide culturele instellingen.

   8. Godfried

    Toen VVV in de eredivisie speelde hadden ze per seizoen zelfs meer bezoekers dan Theater de Maaspoort in een heel jaar. 127.000 bezoekers in 2014 voor de Maaspoort staat voor gemiddeld 7000 toeschouwers per wedstrijd van VVV.

   9. Meuske

    Half jaren negentig dus dat is 20 jaar geleden, nou zeg even allemaal de handjes op elkaar voor de gemeente Venlo!!!

  1. Godfried

   Ik weet dat jij niet een van die duizenden mensen bent nee. Een narcistisch persoon als jij haalt waarschijnlijk al zijn plezier uit iets simpels als een spiegel.

 2. Ben

  Heeft l1 de betreffende politieke zwaargewichten geïnterviewd?
  Ik zou ze geheel buiten het voetbalbedrijf houden. Alleen praten over:
  1) Wel nieuw stadion of oude stadion renoveren en wat de gemeente in deze voor VVV Venlo zou kunnen betekenen?
  2) Hoe de gemeente VVV support kan bieden, ipv altijd verzoeken te saboteren?
  FORZA VVV!

 3. socrates

  Jarenlang met ondoordachte avonturen zoals vroiuwenvoetbal, een voetbalschool in Brazilië, de Honda en Musa roebels verkwanseld. Daarna krampachtig en tegen beter weten in gezocht in Japan en Nigeria naar de nieuwe Honda of Musa. Terwijl zelfs Piet de Visser weet dat een club als VVV domweg heel veel mazzel moet hebben voor zo’n toevalstreffer. Een gevalletje Ikarus dus, Hai is op de vleugels van Andre Wetzels en Keiske Honda opgestegen en nu pas weer na het kazerne avontuur met een harde klap geland en nu moet de gemeente je overeind helpen. Lijkt me niet makkelijk, en bovenal Hai, ik ben zo benieuwd wat je nu uit de afgelopen jaren hebt geleerd, heeft de leiding nog fouten gemaakt die we liever niet meer maken? De club is nu weer terug op de plaats waar je hem aantrof, weinig sponsoren, teruglopende belangstelling, magere begroting en geen positieve verwachtingen voor de toekomst. Hai ben nou eens eerlijk wat zijn we in de afgelopen jaren opgeschoten en waarom zouden de burgers voor je dagdromerij moeten opdraaien? En uiteraard ondanks alles de beste wensen voor het nieuwe jaar. Proost Hai.

  1. supportertje

   Lekker commentaartje Socrates. Ik heb toch het idee dat Hai het goed voor heeft met de club. Hij heeft in ieder geval er wat van geprobeerd te maken, iemand afbranden kan iedereen en is erg gemakkelijk. I rest my case.

   1. Ievel Knievel

    Ach ja Supportertje.

    De waarheid is soms hard. Het is alleen des te opmerkelijker dat ene Hai B. nog steeds steun krijgt van sommige supporters, ondanks het wanbeleid. Begint een beetje op de Karel Aalbers adoratie te lijken bij Vitesse. Ook verantwoordelijk voor de financiële puinhopen daar, waardoor de club verkocht is en toch blijven sommige supporters hem steunen.

    Hoogmoed komt voor de val. Alleen jammer dat mensen de hobby van mij en zovelen kapot maken.

   2. supportertje

    Ja de waarheid is hard Knieveltje, misschien heb ik het mis, maar ik geef hem het voordeel van de twijfel. En je begrijpt natuurlijk toch wel dat VVV mij na aan het hart ligt. En ik niet de ogen sluit voor de werkelijkheid. VVV for ever

   3. Goodie

    Maar als Berden het daadwerkelijk zo goed voor heeft met VVV als dat hij doet beweren, waarom stopt hij dan niet enkele van zijn miljoen in VVV? Als ik het eigen vermogen had dat Berden heeft, dan had ik best wel een deel kunnen afstaan aan VVV.

   4. Wie zegt dat hij dat niet doet? Maar dat hoeft verder toch niemand te weten? Denk je dat al Berden dalijk dat als hij bijvoorbeeld dat tekort aftikt zodat wij nog in leven blijven het van de daken gaat schreeuwen?

    Kijk dat is het hele eieren eten bij VVV. Niemand weet wat Berden nu werkelijk heeft verdiend aan transfers of geld in de club steekt. Niemand weet ook exact wat er is gebeurd met het stadion. Hoeveel geld heeft dit gekost? Misschien is iets meer openheid wel fijn voor ons als supporters. Dit is ook al een aantal keer aangekaart bij de SAR vergadering. Meer transparantie.

   5. Goodie

    Als hij dat doet zal er niet worden begonnen over lijfsbehoud lijkt me, of hij doet dit enkel om nu is de medewerking van gemeente te krijgen. Ik kan me niet voorstellen dat dit onderwerp nu wordt aangekaart om vervolgens weer geld in VVV te stoppen. Momenteel zorgt dit alle voor enkel en alleen onrust bij supporters. En over meer transparantie heb je helemaal gelijk. Wat weten we nu eigenlijk over wat er binnen VVV gebeurt? Er wordt zelfs niet eens gecommuniceerd met supporters wat een spelers heeft opgeleverd of wat er voor is betaald.

   6. Frosty

    En daarom zou ik, of ik nu 100 miljoen op de bank had of niet, nooit geld schenken of lenen aan een voetbalclub, tenzij er een realistisch plan op tafel komt en je als geldschieter inzage krijgt in de geldstromen van de club.

   7. Goodie

    Dat klopt Frosty. Maar Berden is degene die weet waar al het geld aanbesteed is en wordt. Ik vind wel dat wij als supporters ook recht hebben op inzage van bepaalde geldstromen, bijvoorbeeld van transfers. Voor elke transfer, zowel in als uit weten wij eigenlijk geen bedrage die bevestigd zijn. Wat hebben een Wildschut en Linssen nu eigenlijk opgebracht?

   8. Godfried

    Goodie, hoe weet jij wat Berden op zijn lopende rekening heeft? Misschien zit al zijn vermogen wel in Seacon?

    Daarnaast zou het niet heel ethisch zijn wanneer een voorzitter van een voetbalclub als privé persoon miljoenen in de club zou steken. Dan kun je namelijk niet objectief en zakelijk de rol van voorzitter uitvoeren.

   9. Goodie

    Dat weet ik niet, maar denk jij dat alles in Seacon zit? Verder is het de vraag waarvoor VVV het geld nu zo dringend nodig heeft en waarbij de gemeente nu moet bijspringen. Ook nu weten wij als supporters gewoonweg te weinig.

   10. Godfried

    Vast niet. Maar ik ga er even vanuit dat Berden ook niet zo dom is om al zijn vermogen op een bankrekening te zetten. 1% rente van tegenwoordig levert je niets op en je betaald wel een smak belasting over spaargeld.

   11. Als ik het allemaal goed heb begrepen heeft Berden bij Seacon niet echt super meer te vertellen. Hij is immers geen directeur meer. Natuurlijk zal zijn stem meetellen maar is niet meer de alleenheerser.

 4. Ben

  Als ik het over en weer geschrijf op deze site zie, dan kan ik alleen maar concluderen dat ook ambtenaren VVV fan kunnen worden of zijn. Uiteraard geen bezwaar, maar ik vraag me dan wel af of deze nog wel neutraal hun visie kunnen geven? Bang voor hun posite of ban hoeven ze toch niet te zijn. Come on boys, geef gewoon eerlijk je mening. Ontslagen kun je niet worden. FORZA VVV!!!

 5. Sanderkuh

  Ik hoop alleen niet dat Hai de club achterlaat waar hij hem enkele jaren geleden opgepikt heeft…..dan zijn we terug bij af. We hebben alleen enkele jaren kunnen ‘genieten’ in de Eredivisie.

Leave a Reply