Racisme in de Koel

Iedereen heeft de beelden gisteren wel kunnen zien via internet, de traditionele media en voetbalpraatprogramma’s. Een klein groepje idioten die het nodig vonden om spelers van PSV racistisch uit te schelden. Diep triest vinden wij dit! Lager dan dit niveau is er gewoon niet. Wij distantieren ons van dit gedrag! Dit zijn geen VVV supporters maar een stel idioten die in een aantal seconde veel kapot hebben gemaakt.

Wij sluiten ons dan ook aan op de woorden van onze club dat we woedend zijn! Deze dingen horen niet thuis in onze samenleving en dit moet direct stoppen. Inmiddels is bekend dat de club zich heeft verontschuldigt richting PSV en de spelers van PSV, dat er aangifte is gedaan en dat de politie een onderzoek is gestart. Wij hopen dan ook dat deze mensen worden gestraft voor hun acties en gewoon niet meer in het stadion te vinden zijn.

 

 

34 Responses

 1. kenfen

  Helemaal mee eens, dit past niet bij VVV. stadionverbod voor lange tijd. Boete en taakstraf wat een idioten onze club zo te schande te maken. Ga er vanuit dat ze snel gepakt kunnen worden.

 2. weloveyouvenlo

  Mischien een idee weet niet hoe jij in de club ligt lincoln om een actie zaterdag te houden bijvoorbeeld een groot spandoek om te laten zien dat we tegen racisme zijn in venlo want dit maakt onze naam kapot

 3. Grad

  Ik zou een oproep willen doen de supporters om hun volledige medewerking te verlenen bij het opsporen van deze malloten/randdebielen/gajes.(Her)ken je ze, neem dan je verantwoording en geef namen door aan VVV/politie.

 4. supportertje

  Zou mooi zijn als de O tribune het voortouw zou willen nemen als de spelers het veld op komen met het scanderen van, TEGEN RACISME, als de rest van de tribunes dan gaat staan met zijn allen en aansluiten maken we een mooi statement met zijn allen, en zal zeker te zien op allerlei media. En mocht er nog zo iets weer voorkomen, dan denk ik dat wij zelf die gasten de wacht aan moeten zeggen.

  1. Gerardus

   In een samenleving waar moordenaars en verkrachters nog geen 10 jaar hoeven te zitten lijkt mij het niet realistisch dat er levenslange stadionverboden worden uitgedeeld… Helaas

 5. ger

  Ik kan me niet voorstellen dat dit echte VVV suporters zijn geweest! Ze moeten bij de kaartverkoop een niet alleen kijken naar de cijfers, maar ook naar de mensen die kaartje willen hebben voor bepaalde wedstrijden! En ik weet ook dat geld een belanrijke factor is, maar dit is één van de gevolgen!

 6. Was geen beste actie van deze 5 heren! VVV en limburg worden met de grond gelijk gemaakt op internet momenteel maar als er in amsterdam een vol stadion diverse joden teksten scanderen dan maakt niemand zich daar druk om……. waarmee ik het gedrag van deze 5 niet wil goedpraten uiteraard. 7995 supporters hebben zich zonder incidenten gedragen en 5 gefrustreerde idioten krijgen nu helaas de volle aandacht.

 7. Het is natuurlijk hartstikke erg wat er gebeurd en wij zijn nu de zondebok maar dit gebeurt wekelijks in elk stadion. Ik kan me nog een wedstrijd van paar weken geleden herinneren tegen Vitesse daar vlogen deze woorden ook door de lucht. Ik ben natuurlijk als fotograaf vaak in de buurt van harde kernen. Bij een bepaalde club heb ik er ook eens wat van gezegd toen kon ik erop wachten dat mensen spullen op me gingen gooien… Het is gewoon te triest en hoop dus dat mensen snel het initiatief nemen om iets te regelen ala wat Supportertje zegt om te laten zien dat wij hier absoluut niet van gediend zijn.

  1. supportertje

   Alle kanalen gebruiken om de echte supporters aan de gang te krijgen. Wij als echte supporters mogen dit niet over onze rug laten plaatsvinden. Facebook, Internet, alles wat we kunnen gebruiken om dit in gang te zetten. Wij zijn de supporters van VVV Venlo en wij discrimineren niet.

 8. robvvv

  ik kan me niet voorstellen dat die “apen” die daar zich zo schandalig stonden te gedragen vaste VVV supporters zijn. Ik heb ze in ieder geval nog niet eerder gezien. Moet toch eenvoudig zijn deze “heren” te identificeren en te weren uit ons stadion.

  P.S. goed plan van “supportertje”: met zijn allen ageren tegen deze wantoestanden.. We hebben een positieve naam er als supporters hoog te houden en een paar nietsnutten verzieken het voor ons allen.

  1. supportertje

   Ben heel blij dat de mensen hier het belang van in zien. Nu moeten we het met zijn allen waarmaken. Ik ga er voor a.s. zaterdag en hoop dat de mensen het overpakken. Ik begrijp dat er op de O tribune ook mensen voor warm lopen. Laten ze ons nu ook maar eens filmen als we onze longen uit het lijf schreeuwen dat we hier niet van gediend zijn. FORZA VVV en FORZA ECHTE SUPPORTERS VAN VVV. Hopelijk even niet de muziek aan.

   1. supportertje

    Expat dank, het allerbelangrijkste zorgen dat iedereen meedoet. De strijdkreet, kort en krachtig TEGEN RACISME

 9. mats

  racisme is sowieso echt debiel en alleen kanslozen doen daar nog aan omdat ze verder geen titelverdediger hebben en anderen daar de schuld van moeten geven.

  In het stadion snap ik het ook niet dat je dat als VVV sup gaat blêren naar PSV supporter.. Je snapt zelf toch ook wel dat zoiets bij bijvoorbeeld Hunte net zohard aan kan komen??

  Het is gewoon simpel en die
  lui hoeven van mij nooit meer naar VVV te komen. Ga maar naar Roda AF ofzo…

 10. eric

  Is definitief vast gesteld dat het zogenaamde VVV suporters zijn ? of zijn ze van een andere club. foto Zaterdag ophangen van deze gasten !! flinke boete en stadion verbod laten melden bij politie, dit is opruing van het volk zwaar straffen aub

 11. Word

  Gebeurde ook al tegen Onana (oerwoudgeluiden, bananenliedje). En tegen PSV worden de teamarts en de verzorger van de tegenstander die voorbij O3 lopen getrakteerd op een bierdouche. En op een gegeven moment wordt er zelfs een halfvolle colafles het veld opgegooid vanaf O3.

 12. Koelie

  Geef ze de kans om zich deze week te melden bij de club. Gebeurt dat niet alle foto’s online zetten.

  Goed dat we als supportersschare een reactie geven.

  Laten we op de tribunes er elkaar op aanspreken. In het verleden ook wel eens gedaan op O3 tegen jonge gastjes.

 13. chretien

  Zo lang de mensheid bestaat en zal blijven bestaan zal er racisme blijven bestaan.
  Dus moeten overheid en samenleving het altijd keihard blijven aanpakken. Tolerantie: nul komma nul. Vooral niet schuilen achter de procedures.

Leave a Reply