Ralf Seuntjens niet in wedstrijdselectie VVV-Venlo

Ralf Seuntjens zit niet in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Heerenveen. Dat maakt VVV-Venlo zojuist bekend op haar website.

De club meldt het volgende op de website: “Ralf Seuntjens maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van VVV-Venlo die dinsdag tegen SC Heerenveen aan zal treden. De club heeft dat besluit moeten nemen omdat de kernwaarden van VVV, saamhorigheid en respect, in het geding waren.

Later in de week wordt de ontstane situatie opnieuw bekeken. VVV wil de competitie op een gepaste manier afsluiten en daarbij is het van groot belang dat alle gezichten dezelfde kant op staan.”

De laatste weken botert het niet tussen VVV-Venlo en Ralf Seuntjens. Ze kwamen niet tot een nieuw contract en nadat Seuntjens gepasseerd werd door de club, ontstond er een soort woordenwisseling in de media. We houden jullie op de hoogte.

50 Responses

 1. chretien

  Uiteraard is niemand groter dan de club, maar hebben we niemand bij de club die de spelers begeleidt? We hebben geen geld, blijkbaar, maar dan is sociale omgang en of verkeer wel belangrijk. Eerste Seuntjens en nu van bruggen…. dit kostende club ook geld, geld dat we niet hebben…

 2. RuiverCity

  Terecht als hij té veel praatjes heeft maar dat zijn er dus al twee die hun onvrede uiten. Seun heeft het in januari al een beetje verknald met dat filmpje met die Dennis bij Veronica Inside. Seun moet misschien eens in de spiegel kijken. Als hij de afgelopen weken net als zaterdag had gespeeld was zijn plek onomstreden geweest.

  Waarom kan het dan nu wel? Ten eerste omdat Seun zich nu in de kijker moet/wil spelen en omdat de Graafschap de tweede helft natuurlijk van KKD-niveau was.

  1. mats

   https://youtu.be/2eO97A4jqc4
   Ik kende het filmpje niet, maar het gaat alleen over Den Bosch, Breda/NAC en dat hij Venlo halve Duitsers vindt.. ai Ai ai

   En nu deze disciplinaire maatregel.
   Zal wel nodig zijn. Maar ik vind het echt jammer dat hij op zo’n manier weggaat straks.

   VVV kennende zullen ze er wel weer niks zinnigs over communiceren naar de supporters toe.

   1. Grad

    Als je de uitspraken van Seuntjens de laatste tijd in de media gevolgd hebt en je leest het het persbericht van VVV vandaag, dan is dit: een duidelijke en begrijpelijke verklaring, ook naar de supporters toe!

 3. RuiverCity

  Blijkbaar zijn velen hier op de site vergeten hoe de overgang van Telstar naar VVV is gegaan. Seun heeft dat destijds ook op bijna identieke wijze gedaan. Verdiende ook geen schoonheidsprijs!!!
  Destijds hadden wij er het voordeel van, nu helaas het nadeel….. want VVV komt nu niet positief in het nieuws. Mensen in het land zien alleen de samenvattingen en denken echt dat Seun elke week een wereldpartij speelt.

 4. expat

  Je zou zeggen dat wanneer Seuntjens al een contract had in Breda, hij wat minder getergd was de laatste tijd. Misschien dat die onderhandelingen niet zo soepel lopen? Zei hij trouwens niet dat hij ook naar NAC wilde voor minder geld dan hij bij VVV verdiende (wat ook niet zo fraai was)? Misschien bedoelde hij dat niet achteraf ook weer niet zó letterlijk. Maar zoals hierboven gezegd: niemand staat boven de club en niemand heeft recht op een basisplaats, zelfs Unnerstall niet. Seuntjens was wisselvallig dit seizoen en een schim van de speler die er vier jaar geleden nog 28 in een seizoen in schoot. Hij speelde niet slecht, maar zeker niet goed genoeg om ineens de diva uit te hangen. Verstandige beslissing van VVV. De laatste drie wedstrijden zijn belangrijk voor de verdeling van de tv-gelden en een negatief zendpunt heb je niets aan.

  1. expat

   Bovendien: hij heeft vier seizoenen bij VVV gespeeld, nu loopt het contract af (met wederzijds goedkeuren zo lijkt het), heb dan ook gewoon het respect richting club en werkgever om tot de laatste dag je positief in te zetten. Daar krijg je immers ook voor betaald.

  2. Gerardus

   Nou dit filmpje was niet echt een sneer of iets. Meer een vraag of hij ooit bij NAC wou spelen, het ging niet eens zozeer over een transfer naar Breda. Het werd ook in een wat lollige sfeer gebracht zoals je op het filmpje kunt zien.

 5. Koelie

  Op de voetbalfora wordt VVV te kakken gezet omdat men alleen de eerlijkheid zelve herkend in Seuntjens. Echte verhaal is dat hij gewoon een onprofessionele eikel is. Jammer Seun dit had niet gehoeven. Terechte actie van VVV en ook goed gecommuniceerd. Daar was Johan Derksen en de rest aan tafel het ook volledig mee eens.

  En dat allemaal om een paar centen manmanman.

 6. Louis van Gaal

  Seuntjens laat idd hetzelfde gedrag zien als hij deed bij de overgang van Telstar naar VVV. Als het niet gaat zoals
  hij wil gooit hij de kont tegen de krib. Zoals in veel gevallen blijft het laatste gevoel, woorden of in dit geval een conflict bij veel mensen hangen en worden de mooie momenten, in dit geval doelpunten, snel vergeten…..Al met al heel blij dat we 100% veilig zijn bij deze onrust…

 7. kurcinac

  Denk dat het komt door de opmerking in het interview na de wedstrijd tegen De Graafschap. Daar zegt ie dat ie niet wordt opgesteld omdat hij niet wil bijtekenen. Denk dat die opmerking terecht niet gepikt wordt door VVV.

 8. YowVVV

  Zaterdag was zijn afscheid voor het publiek, prima speler, veel aan te danken. Cult figuur. Maar hij is niet groter dan de club. Een 2-jarig eredivisie contract had hij als bijna 30-jarige voor het grijpen, voor vvv als netjes, wie zegt nl. dat we er volgend jaar in blijven. 2 jaar snap ik op alle fronten volkomen. Hij zit zelf in een spagaat, zal het liefste om de hoek bij NAC gaan ballen, maar uitwedstrijden tegen het altijd sterke telstar zal hij ook niet naar uitkijken. Via deze weg: Seun bedankt en zorg dat je toch nog als een Seun of God afscheid neemt op de schouders van koning Lars ;). Ralf bedankt, zorg voor een vertrek via de voordeur ook al gaan zaken misschien niet helemaal eerlijk..

 9. Goodie

  Deze situatie kent alleen maar verliezers. Zoals eerder al is gezegd, Seuntjens had zich niet zo in de media moeten uitte over VVV, Steijn of medespelers. Dat is onprofessioneel, ook al zit er wellicht een kern van waarheid in zijn uitspraken.

  Hij gokt op een loonsverhoging, maar dat zal ook de benodigde druk met zich mee brengen als er geen club zich meld. Seuntjens moet zorgen dat hij via de voordeur vertrekt. We hebben 4 jaar plezier van zijn spel gehad en hopelijk kunnen we hem herinneren aan zijn doelpunten (zoals die 2-1 tegen MVV) i.p.v. de speler die met een hoop trammelant vertrok.

 10. venlona

  Duidelijk is dat er behoorlijk wat onrust is binnen vvv en het eerste elftal. Bij de blessures van Susic zet ik ook mijn vraagtekens. Ik vrees een uitgeblust en verdeeld elftal in Heerenveen. Dit soort problemen mist normaal gesproken zijn uitwerkingen niet.

 11. supportertje

  Weer fijne reacties hier op iemand die de club goed gediend heeft. Ja, hij is ook een mens met fouten en heeft dingen niet handig aangepakt, maar het grote afbranden is begonnen. Denk dat het al langer rommelt binnen de spelersgroep. bredere selectie waarbij een aantal goede spelers niet aan bod komt om te spelen trek ook zijn wissel. Tel daarbij op dat de vaste aanvoerder Jerold Promes al langere tijd niet meer aanwezig is, en het gaat rommelen. Jerold is en was de Natuurlijke Leider binnen de spelersgroep en hield het zaakje goed bij elkaar. Het wegvallen van hem door een blessure, heeft ook zijn sporen getrokken in de spelersgroep. Zaak om de laatste wedstrijden met opgeheven hoofd te volbrengen en dit seizoen goed af te sluiten. Vind dat Seuntjes met de laatste wedstrijd van het seizoen gewoon de eer moet krijgen die hij verdient, dat is voor iedereen goed.

 12. twiggy11

  Ik vind het goed van vvv er zijn regels geld voor Seuntjens en ook voor andere hij kon bijtekenen dat deed hij niet gaat van alles in de media gooien nou dan krijg zo een situatie als hij denk dat hij beter verdiend dan wil ik wel eens zien waar hij volgend seizoen speelt de clubs staan echt niet in de rij voor hem hij zal eerder spijt hebben dat hij die 2 jaar niet heeft aan gegrepen .

 13. Hup VVV!

  Dit verdient allemaal niet de schoonheidsprijs, had van beide kanten beter aangepakt kunnen worden. Verder blijf ik erbij dat zulke zaken intern uitgesproken moeten worden en Seuntjens dit niet 3 weken op rij via de media moet gaan spelen!

  Niemand is groter dan de club!

 14. spits

  Seun speelde zaterdag geweldig . Steijn heeft zijn inschattingsfout toegegeven. Daarmee zou het toch klaar moeten zijn?
  Als Seun liever ergens Anders gaat voetballen moet dat kunnen. Hoe vaak hebben we al gelezen dat Steijn mogelijk ergens anders gaat trainen?
  Ik zie het allemaal als groeistuipen op weg naar een meer professionele omgeving voor de club. Daar horen conflicten bij kijk maar om je heen

 15. chretien

  Stan was zojuist heel duidelijk. Sorry voor de Seun of God, dat blijft hij, maar toch, ik vind het jammer dat hij niet schikt. Wellcht dat hij zeker weet dat hij dicht bij huis sowieso terecht kan? FORZA VVV!

   1. Koelie

    Valckx gaf net in een, overigens keurig, interview aan dat er 2-3 Duitsers komen maar dat er ook 3 Duitsers gaan. Dus transfer Röseler? Daarnaast zei hij dat de hele aanval vertrekt Inc Susic..
    Met het hele Seuntjens en Van Bruggen verhaal erbij is de onrust verklaarbaar en de slappe wedstrijden?

   2. Grad

    Transfer Röseler zal hier niet meegerekend zijn.
    Unnerstall, Borgmann en Kum.

   3. Gerardus

    Volgens mij werd Ròseler expliciet genoemd. Maar Twente kan hem in ieder geval niet halen als we naar de Woorden luisteren van Ted van Leeuwen. Die zei dat ze geen spelers konden kopen, alleen huren of transfervrij.

   4. Goodie

    Het zou te gek voor woorden zijn als Twente deze zomer de knip gaat trekken. Nog geen maand geleden heeft de gemeente een schuld van 5 miljoen euro kwijtgescholden.
    Oftewel belasting geld gaat naar een voetbalclub dat technisch failliet zou zijn en vervolgens zullen ze deze zomer weer transferbedragen gaan betalen?

 16. spits

  Ik denk dat vvv en aantrekkelijke club is voor veel spelers. We hebben de opbouwfase van een eredivisieclub nu wel gehad. Nu op naar de fase waarin we een club moeten worden als Heracles. Betekent nieuwe speelwijze en hoger niveau voetballers. De overgang daarheen veroorzaakt problemen die Zien we nu

  1. Lincoln

   Aan een kant goed, dat betekent doorselecteren en wellicht meer voetbal in de ploeg. De ploeg heeft het goed gedaan maar dit is wel echt de top voor ze. Aan de andere kant dat bijvoorbeeld een Mlapa niet behouden kan worden. Wat betreft Röseler daar gaat gerucht natuurlijk over Twente vanwege interesse vorig seizoen al, en nu omdat hij ze gefeliciteerd heeft. We moeten niet vergeten dat hij hart heeft voor die club waar hij is opgeleid, maar hij ligt nog een tijdje vast en hij is gelukkig hier. Afwachten wat er gaat gebeuren. Wordt denk ik voor het eerst in jaren dat het echt spannend gaat worden.

   1. Goodie

    Ik zou het vreemd vinden als VVV Mlapa niet kan behouden. Als er een koopoptie wordt afgesproken zou je normaal toch kunnen voldoen aan de transfersom en het salaris? Ik zie het nu nut van de koopoptie niet als één vd twee vooraf al te hoog is.

   2. Lincoln

    Moet wel wederzijdse toestemming zijn ook met speler misschien wil hij gewoon weer terug dat weet je niet

 17. OooLGooO

  Wat ik me af vraag is dat Susic toch een eenzijdige optie in het contract had staan dat vvv kon lichten met 1 jaar? Deze pak je toch met beiden handen aan zou ik zeggen. Of speelt daar ook iets? Al zou je hem meteen doorverkopen, Groningen had tevens interesse in hem afgelopen winter.

Leave a Reply