Reactie VVV-Venlo op berichtgeving toekomst

Na het bekendmaken van het verbreken van de samenwerking met Hypercube en het verschenen artikel in de krant van enkele dagen geleden, kwamen er nogal veel reacties richting VVV. Veel gehoord was het ontbreken van de kant VVV tegenover het verhaal van de gemeente en de Dagblad de Limburger. VVV-Venlo heeft middels een nieuwsbrief laten weten hoe zij er tegenover staan en transparantie richting de fans te geven:

“Beste VVV-Venlo fans,

Naar aanleiding van vragen die wij vanuit onze achterban krijgen over mediaberichten die de laatste tijd regelmatig verschijnen in lokale dagbladen met betrekking tot de ontwikkelingen bij VVV-Venlo, willen wij u graag het navolgende mededelen.

Zoals u weet zijn wij uiterst teleurgesteld over het proces en de uitkomsten van het, onzes inziens,  onvolledige en onvoldoende onderbouwde tussenrapport van adviesbureau Hypercube. Dit bureau heeft onderzoek gedaan naar de financieel-economische haalbaarheid inclusief businesscase van een nieuw stadion voor VVV-Venlo. In dit rapport is veel  nadruk gelegd op de voor VVV-Venlo niet direct relevante combinatie met retailontwikkelingen op een industrieterrein locatie aan de Nijmeegseweg terwijl  onvoldoende tot geen aandacht besteed is aan onder andere het programma van eisen, alsmede de financiering en exploitatiekosten van het toekomstig stadion.

Bovendien is het bijzonder spijtig te moeten constateren dat er zonder voorafgaand overleg met ons, terwijl wij daar als mede-opdrachtgever nadrukkelijk op hebben gewezen, vertrouwelijke informatie naar buiten is gebracht.

Om deze en nog andere redenen is onze relatie met Hypercube inmiddels beëindigd, zoals wij al eerder hebben medegedeeld aan onze stakeholders, alsmede aan het college van B &W en de gemeenteraad van Venlo.

Wij realiseren ons dat u als direct belanghebbende van VVV-Venlo ook in de toekomst graag op de hoogte wilt worden gehouden over de ontwikkelingen en andere zaken die spelen binnen onze club.

Wij willen de communicatie hierover echter niet via de media voeren maar zullen u daarvan met persoonlijke mailberichten op de hoogte stellen.

Zodra de competitie weer op gang is gaan wij werken aan een nieuwe visie op de toekomst van onze club, inclusief onze plannen over het stadion. Wij zullen al onze stakeholders daarbij betrekken en verwachten uiterlijk in oktober met een uitgebreide visie te komen die wij graag met u zullen delen.

Wij gaan ons nu weer richten op voetbal, op een mooi seizoen. Het stemt ons ook positief u te kunnen berichten dat we sportief en financieel momenteel de zaken goed op orde hebben.

Wij bedanken u voor uw support!

Namens bestuur en directie van VVV-Venlo

Hai Berden, voorzitter

Marco Bogers, directeur”

13 Responses

 1. pavisto67

  Helder duidelijk verhaal, en ik kan de visie van VVV heel goed begrijpen.
  Ik wil ze daarom zeker het voordeel van de twijfel geven tot oktober, maar dat is dan ook echt de laatste keer.
  Komt er in oktober geen zinnig plan op tafel dan is het wat betreft de geloofwaardigheid van VVV wat mij betreft gedaan

 2. Goodie

  Goed dat VVV zelf nu meer duidelijkheid brengt met deze mail. Ik vind overigens dat VVV er goed aan doet om de SCC houders een mail te sturen met de stand van zaken.

 3. Louis van Gaal

  Prima gedaan! Nu wachten wat het plan is. Hopelijk blijft de club op deze manier communiceren voorkomt onrust en geeft een idee waar het naar toe gaat…

 4. Meuske

  Fijn dat er nu via de supporters word gecommuniceerd want daar moeten ze het toch van hebben en zoals gezegd geef ik ze nu dan ook het voordeel van de twijfel. Laten we hopen dat er in oktober een strak plan is. Forza VVV

 5. piehen

  Hoi Goodie , mail is al verstuurd aan de email adressen die bekend zijn bij V V V .
  Verwacht nu niet dat in Oktober alles perfect op papier staat er zal in ieder geval een visie op papier staan en wat VVV wil daarna zal er een financieel plan op tafel komen en gesprekken met gemeente.
  Maar dit is al heel wat dat het bestuur contact op zoekt met de achterban.

  1. Goodie

   Ik heb het inderdaad wat onduidelijk gezegd. Ik had de mail gezien, vandaar ook mijn reactie. Ik had misschien beter kunnen zeggen dat VVV het goed doet om alle SCC houders een mail te sturen.

 6. SL

  Bekend verhaal!! Uitstel, uitstel en nog eens keer uitstel, ………..komt afstel! Zal in oktober weer een ander reden zijn om wederom uit te stellen. Ben gewoon duidelijk kom met een visie en een plan en wacht niet nog langer. Is een bekend verhaal gezien het verleden. Maar waarom via de mail naar de supporters. Willen ze heel noord limburg bereiken moeten ze met een complete reactie komen via de sociale media!

 7. Venlonaerke

  Wat ik vernomen heb heeft VVV een voorkeur voor het Oude veilingterrein (Tegenover het ziekenhuis). Gemeente zal dan bestemmingsplan moeten wijzigen. Voordeel van deze lokatie is dat er een multifunctioneel sportcentrum kan komen waar College den Hulster en Viecuri ook hun plaats zouden hebben. Tevens zou er hier plek zijn voor een zwembad en/of welnesscenter. Kosten van het nieuwe stadion zouden dan gedeeld kunnen worden. Aangezien dit niet alleen VVV betreft zou men subsidie van de gemeente, provincie en landelijk kunnen krijgen. Verder prima uitvalswegen. Laat ze in oktober met een goed onderbouwd plan komen. Dan nog hopen dat de gemeente Venlo mee wilt werken.

 8. john

  @venlonaerke.

  als dit waar mocht zijn dan is dit een goed plan.

  het stadion hoort centraal te liggen , en deze locatie is echt heel centraal. hierdoor krijgen de mensen ook een binding met de club.
  er zou ook nog een parkeerplaats bij gemaakt worden die ook voor bezoekers van het ziekenhuis gebruikt kan worden .
  eventueel betaald parkeren.
  ook aan de a73 ,is perfect voor verschillende supporters die uit Roermond komen , eerst hadden de roermondenaren meer met Sittard. maar op deze locatie zijn ze in 10 minuten bij het VVV stadion. dus van daaruit is nog flink winst te halen.

  ik zou zeggen TEGELSEWEG TOP LOKATIE met veel mogelijkheden !!!!!!!!!.

Leave a Reply