Rechtsback Luca Nikolai op proef bij VVV-Venlo

Deze ochtend meldt VVV-Venlo dat er een nieuwe speler op proef is bij VVV-Venlo:

“Luca Nikolai traint deze week mee met de selectie van VVV-Venlo. De 19-jarige rechtsback uit Duitsland mag zich op de training laten zien aan trainer Rick Kruys.

Nikolai is afkomstig uit de jeugdopleiding van Borussia Mönchengladbach en speelde het afgelopen seizoen in de jeugd van MSV Duisburg. De vleugelverdediger heeft momenteel geen club en krijgt bij VVV de kans om zich te bewijzen.”

In het vorige seizoen kwam hij uit Voor MSV Duisburg U19 en kwam hij in totaal 951 minuten in actie. Hij scoorde 1 goal. MSV werd 7e van de 17 ploegen in de U19 Bundesliga West. Borussia Dortmund U19 werd kampioen. Eerder was hij ook proef bij Go Ahead Eagles.

17 Responses

 1. RuiverCity

  Een speler uit de derde Duitse divisie en dan ook nog uit de jeugdafdeling. Waarschijnlijk ook nog een geweldige trainingsachterstand. En dat 12 dagen voor de competitiestart. Wat zijn we ver weggezakt dankzij het beleid op d’n berg.

 2. FC VVV03

  Wel een aparte vijver waar VVV in vist momenteel. Een rechtsback die nog nooit betaald voetbal gespeeld heeft , maar alleen in jeugdelftallen. We gaan het morgen zien. Heb het nooit zo op met proefspelers. Zal er nog een middenvelder bijkomen? Ik vraag het me af.

  1. Ben ik met je eens. Als je een speler op proef laat komen, dan betekent dat dat het een twijfelgeval is. Namen als Clément Couturier, Ramil Omar Shariff, Hans Sarpei, Bilal Sezer, Rafaël Broetto, Casper Gedstes, Jason Adesanya, José Manuel Casado, Kylian Hazard, Azzedine Dkidak, Christian Ilic, Abel Tamata, Norichio Nieveld en Rabiu Ibrahim kregen geen contract.

   Wie kregen er na de proefperiode wel een contact? Bijvoorbeeld Axel Borgmann, Lee Cattermole, Gianluca Nijholt, Robert Cullen, Emil Riis Jakobsen, Leandro Resida, Nezar S’rifi, Prince Rajcomar, Cameron Watson en Harry Ascroft.

   Eigenlijk allemaal namen in de categorie ‘o ja inderdaad, die heeft hier ook nog ooit gevoetbald’. De enige uitzondering is eigenlijk Maya Yoshida, die wist wel indruk te maken.

   1. VenloVVV

    Mooi dat je die namen zo allemaal weet.

    Sarpei maakte overigens heel veel indruk. Nog steeds jammer dat ze het niet rondkregen i.v.m. wetgeving.

   2. Ievel Knievel

    Blijft een raadsel waarom ze Sarpei niet een half jaar of een seizoen later alsnog geprobeerd hebben. Waarom kregen ze het papierwerk niet rond?

  2. Natuurlijk is het een aparte vijver zoals je het zelf omschrijft. Maar als je geen geld hebt, zul je wel iets moeten…
   Je hoeft geen vergoeding te betalen en wrsch een laag salaris. En misschien wil deze jongen wel perse slagen in het betaald voetbal en probeert hij het langs deze weg…
   Hij zal wel iets kunnen, want hij heeft ook in vertegenwoordigende regionale jeugdteams gespeeld.
   Maar goed, voor hetzelfde geld voegt hij niks toe, dan houdt het na een week weer op, we gaan het zien…

   1. Laurencepro14

    Zou een onlogische stap zijn. Jaar door blessureleed niet gespeeld. Bij die clubs komt die toch niet aan het spelen toe. Twente etc. Deze zijn trouwens vorig jaar genoemd en gezien de transfers lijkt het me onwaarschijnlijk dat Twente hem nog wilt.

    PSV wilt Sambo verhuren ja, nergens is gezegd dat het per definitie een eredivisieclub moet zijn.

    VVV kan het beste gewoon focussen op die aanvallende/creatieve middenvelder. Dat heeft meer prioriteit.

Leave a Reply