Reece Oxford opweg naar VVV-Venlo

Een van Engeland grootste en bekendste kranten meldt zojuist op haar website dat VVV-Venlo op het punt staat om Reece Oxford te huren van FC Augsburg.

De verdediger die ook uit de voeten kan op het middenveld zal tot het eind van het seizoen gehuurd worden van de Zuid-Duitse voetbalclub. Bovendien meldt The Sun dat VVV een optie tot koop heeft bedwongen mocht het van beide kanten goed bevallen.

Oxford bestempeld als een van de grootste Engelse talenten van zijn generatie mocht op 16-jarige leeftijd debuteren bij West Ham United waar hij werd opgeleid. Hiermee is hij nog altijd de jongste debutant in de Premier League voor The Hammers. Na een goede start waarbij hij werd gelinkt aan allerlei grote clubs ondertekende Oxford een 4,5 jaar contract bij de West Ham.

Zijn grote talent wat hij liet zien in het begin kreeg helaas geen vervolg The Hammers en werd hierna uitgeleend aan Reading waarna hij in 2017 werd uitgeleend twee keer aan Mönchengladbach. Ook hier kon hij het niet helemaal waar maken. Waarna hij vertrok naar Augsburg waar hij een contract van 4 jaar verdiende.

Zijn carrière heeft een dip gehad maar Oxford is en blijft een groot talent met zijn 21-jarige leeftijd. Het is dan ook mooi nieuws dat deze speler bij VVV gaat aansluiten mag dit bericht kloppen.
Bron: The Sun

39 Responses

 1. lucien1978

  Volgens mij wilde VVV hem jaren geleden al eens huren van West Ham in het samenwerkingsverband, maar mocht hij toen niet weg omdat hij bij de eerste selectie kwam.

  Daarna naar Gladbach en Augsburg.

  Ik heb deze speler niet echt vaak zien spelen, maar hij stond idd bekend als groot talent.

  Lijkt mij echt wel een prima versterking.

  Persoonlijk zou ik mocht dit lukken nog aankloppen bij Ajax en proberen Kik Pierie te huren .

  Die deed het bij Heerenveen echt prima en kan ook op de backpositie uit de voeten.

 2. jurgen

  Blijf het enigzins opmerkelijk vinden dat Bogers enkele weken geleden aangaf, dat VVV het moest doen met de huidige selectie, “winterstop” versterkingen waren eigenlijk geen optie. Zo zie je maar weer in de voetbalwereld, hoe serieus moet je het allemaal nemen.

  1. Lincoln

   Dat is part of the game. Hij goat echt Niet in de pers zeggen, alle spelers zijn kut en we trekken nieuw blik open. Bovendien is daar helemaal geen geld voor. Dit zijn spelers die de selectie meer kwaliteit moeten geven, meer concurrentie betekent vaak ook dat spelers meer uit zichzelf moeten halen om in de basis te starten.

 3. OooLGooO

  Is dit een voorbode op het aanstaande vertrek van Opoku, een kwestie van snel anticiperen?

  Is onze nieuwe spits gewoon de opvolger van Soriano?

  Mocht vvv hem niet kunnen slijten zal mss het contract ontbonden worden? Mocht dit zo zijn heeft Bogers niets vreemds gezegt. De selectie wordt alleen maar versterkt als er spelers zijn vertrokken of vertrekken..

  1. Venloco

   Lijkt me niet, dit is een verdedigend ingestelde middenvelder en Opoku is een heel ander type speler. Desalniettemin moet er zeker rekening gehouden worden met een vertrek van Opoku, als je op 29-jarige leeftijd 2 jaartjes flink kan gaan cashen in ’t midden oosten, tja, dan was ik ook gegaan.

 4. twiggy11

  Ik denk wat toen gezegd is door bogers is normaal.

  Je gaat niet zeggen wij gaan nieuwe spelers halen in de winterstop als je dat zegt moet je dat ook waar kunnen maken.

  Je moet eerst kijken wat er te halen valt en past die speler in het systeem en natuurlijk financieel of dat kan.

  Maar als je ziet waar je staat op de ranglijst moet je wel wat nieuwe spelers en versterkingen halen wil je kunnen handhaven in de eredivisie .

   1. Lincoln

    Nouja we vergeten Honda, Musa, Yoshida en ook Mlapa allemaal talenten waar dan niks over wordt gezegd. Voordat Mlapa binnenkwam was hij ook een eeuwig talent wat nooit echt iets heeft laten zien in verschillende competities. Speelde bij ons goed en speelt nu ook in de Emiraten goed.

    Het ligt ook vaak aan de spelers zelf hoeveel motivatie ze hebben en hoe hard ze willen werken om hun doelen te bereiken. Je kan nooit vantevoren zeggen of een speler uit de verf komt. Daar zijn veel te veel factoren die meespelen, het niveau, spelers om je heen, motivatie, speelwijze, trainers etc. etc. Soms lukt het wel, soms niet. Maar dat je als VVV sommige spelers aan kan trekken is wel redelijk knap. Er zijn duizenden voetbalclubs in de wereld en ze kiezen toch vaak voor VVV. We hebben een klein stadion, geen grote fanschare of grote harde kern, klein stadje, weinig geld en spelen altijd voor degradatie mee.

    Ik denk dat we eens moeten nadenken wie we zijn en wat we zijn. Wij hebben geen mega geld of alle andere voorwaarden die vele clubs wel hebben, we zijn geen Barcelona of Ajax waar spelers van dromen om ooit voor te spelen. We moeten het doen met wat we hebben en denk dat we het best behoorlijk doen.

    Oxford stond jaren geleden op het verlanglijstje van VVV maar werd daarin nooit serieus genomen. Nu kunnen ze zulke spelers wel halen omdat ze krasjes hebben opgelopen door de jaren. Dat betekent niet dat die jongen helemaal niks meer kan. Ergens heeft hij het in zich en heeft nu de tijd om het te laten zien.

   2. RuiverCity

    Natuurlijk zijn er voltreffers geweest. Wil alleen afwachten wat hij brengt want de afgelopen jaren waren er van te voren ook halleluja geluiden toen talenten kwamen van Dortmund, Arsenal en Real Madrid. Het blijft zonde dat VVV geen scouting in de KKD en tweede divisie heeft. Daar kun je ook spelers ophalen voor een prikkie en met winst doorverkopen.

   3. Lincoln

    Ik zeg ook niet dat hij het gaat maken hier maar de algemene houding is zeer negatief. Dat vind ik jammer, hij is al voordat hij komt afgeschreven door vele.Iedereen verdient een eerlijke kans.

   4. mats

    Klopt! Is toch raar dat Sparta Veldwijk verkoopt en dan een spits van MVV (!!!) aantrekt als vervanger. Een talentvolle spits van MVV moet VVV als volgende stap zien, toch niet Sparta. Kom op zeg!

   5. Gerardus

    De beste man is al 27 en heeft ook bij de Graafschap niet kunnen overtuigen. Dus een talent zou ik hem niet noemen.

   6. mats

    Hij legt ze er wel heel makkelijk in. Een gemiddelde van bijna 0,5 per wedstrijd ofzo. Dat zouden er dan bij VVV zo’n 14 zijn. Ik teken ervoor. Maar waar het om gaat is dat de scouting van Sparta blijkbaar wel wat ziet in Van den Hurk. En zoals Ruivercity zegt heeft VVV geen scouting in de KKD. Dat vind ik een misser.

   7. Samuelsen heeft te weinig kans gehad van Steijn om iets te laten zien. Dat hij talent had, dat was er wel aan af te zien. Maar ze hadden hem wat langer achter elkaar moeten laten spelen, een gemiste kans vond ik dat. Sinclair vind ik nog steeds een twijfelgeval. Hij heeft absoluut talent, maar het komt er veel te weinig uit t.n.t.

 5. Hup VVV!

  Ben benieuwd, in elk geval goed om te lezen dat er wat gebeurd op de berg. Deze versterking zal wel betekenen dat we nu klaar zijn met het aantrekken van nieuwe spelers en dat er alleen nog enkele spelers (Dekker, v Bruggen, Soriano?) mogen vertrekken.
  We gaat t zien de komende weken…

  Volgende week begint de eredivisie alweer! Zin in! Het belooft een spannende 2e seizoenshelft te worden

 6. mats

  Alles leuk en aardig.
  Ik moet het nog maar zien

  Maar ik blijf erbij dat er een aanvallende middenvelder bij moet voor de (creatieve) aanvoer . Anders heb dit allemaal geen zin.

  1. Koelie

   Die hebben we al: Neudecker. Ook al zo’n talent.

   Als Reece Oxford een super talent is, maar het niet laat zien dan zal het met zijn winnaarsmentaliteit voor verbetering vatbaar zijn. We hebben er al genoeg die het niet kunnen opbrengen.
   Daarnaast hebben we er ook genoeg die geen talent en geen winnaarsmentaliteit hebben. Een perfect recept voor degradatie.

   Vooralsnog blij dat er überhaupt versterkingen komen, want dat is een must.

   We gaan het zien.

   1. Ik denk dat de mentaliteit over het algemeen niet het probleem is sinds Maaskant weg is.
    De meeste aangetrokken spelers (m.u.v. Schäfer en Scheimann) hebben wel talent, maar soms missen ze het overzicht, maken ze de verkeerde keuzes of missen ze het vertrouwen. Het is niet voor niks dat ze verhuurd worden door hun clubs en niet op een hoger niveau spelen.
    De clubs die deze spelers verhuren hopen dat deze spelers door veel wedstrijden te spelen en de ervaringen die ze opdoen verder groeien en soms het kwartje valt. Maar die zekerheid heb je nooit. Ik vind het wel mooi aan onze club dat ze hier de mogelijkheid hebben om zich verder te ontwikkelen, soms zit er een topper bij en geregeld blijken spelers het niveau uiteindelijk toch niet aan te kunnen. Liever dat dan 11 spelers die altijd de mouwen opstropen en het alleen maar van hun werklust moeten hebben.

   1. lucien1978

    Ik zou Roy Beerens ophalen bij Vitesse. Een speler met ervaring en eentje die op beide flanken uit de voeten kan.

    Ook nog erg belangrijk is dat hij een prima voorzet heeft .

    En dan zou ik Neudecker het vertrouwen geven.

    Kirschbaum
    Paacho- Oxford – Roseler – KuM
    Post – Cattermole – Neudecker
    Yeboah – Darfalou- Beerens

   2. Lincoln

    Onhaalbaar lijkt me maar dat is gebaseerd op mening. Nederlandse spelers willen niet graag naar VVV toe. Denk dat hij inzet op een hogere club of het buitenland.

    Wat je moet begrijpen is dat het niet zo is van we halen maar even iemand. Het is een proces van geld, vertrouwen ambities van de club en speler. Spelers komen niet zomaar bij VVV voetballen, daarvoor zijn we gewoon een te kleine club.

   3. chretien

    Roy Beerens is passé. Afgebrand. Vergelijk maar met Stef Nijland. Dit soort spelers hebben duidelijk laten zien dat ze het op het moment suprême nooit brengen. Laat Stan die fout nooit maken….

   4. lucien1978

    Ik verwacht ook dat Beerens naar het buitenland wil, maar je kunt het altijd proberen.

    Wat betreft de vergelijking met Stef Nijland vind ik het onzin.

    Beerens heeft in zijn kleine teen nog meer talent dan Nijland. Dat kun je dus niet vergelijken.

    Beerens staat wel bekend om zijn mentaliteit dus dat hij is afgebrand deel ik al helemaal niet.

    Ik ben ervan overtuigd dat hij een absolute meerwaarde zou zijn. Alleen de haalbaarheid is zeer onzeker.

   5. RuiverCity

    Ik snap deze keuze Lucien1978 alleen heb je dan weer totaal geen diepgang op het middenveld. Precies waar het de eerste seizoenshelft aan ontbroken heeft.

   6. lucien1978

    Ruiver City,

    Daar ben ik het enigzins met je over eens.

    Je hebt 3 middenvelders die eigenlijk heel erg op elkaar lijken . Post , Cattermole en Linthorst.

    De vraag is of Post en Cattermole samen op een middenveld kunnen spelen. Je hebt dan weinig tot geen creativiteit.

    Je kunt sowieso nooit met een middenveld met Post Cattermole en Linthorst spelen.

    Ik zou toch Neudecker het voordeel van de twijfel geven. Dit is wel een jongen met creativiteit. Het komt er alleen nog niet echt uit.

    Hij moet de aanvallers in stelling kunnen brengen.

    Voor de rest heb je in mijn ogen geen andere speler die deze eigenschappen bezit. Ook Opoku en Linthorst niet

   7. mats

    Je moet snelle spelers hebben op de flanken die ook verdedigend kunnen ondersteunen op het middenveld naast Lost en Catterrmole, dan kan Linthorst of Neudecker met eenling naar voren. Maar ik blijf erbij dat die twee op dit moment te licht zijn en dat daar nu een ervaren man moet komen.

   8. RuiverCity

    Lucien1978. Ben ik met je eens. Neudecker is de enige spelverdeler bij VVV. Hij wordt echter verkeerd gebruikt. Ik zou hem centraal zetten. Op de linkerkant heeft hij minder kans om het spel te verdelen. Zijn minpunt is echter dat hij te veel in één tempo speelt waardoor ook hij diepgang mist. Onder Maaskant stond hij zelfs twee keer rechtsbuiten. Dat was helemaal een lachtertje.

   9. roomsoesdekat

    Roy Beerens, laat me niet lachen…. Wat moeten we daar mee. Waardeloze mentaliteit heeft die gozer.

 7. john

  wat was dit voor een waardeloze fan avond ,gisteren ?

  als je mensen uitnodigt voor een nieuwjaarsborrel na de wedstrijd dan verwacht ik toch wel iets meer dan gisteravond !

  juist op deze avond komen de supporters die VVV een warm hart toe dragen.

  nog geen kop koffie werd aangeboden.

  het is weer eens goed duidelijk dat alleen sponsors belangrijk zijn.

  wel geld uitgeven aan personeel dat nota bene uit Arnhem kwam ,om een paar consumpties te verzorgen tegen normale prijzen.

  had dit betaalde personeel daar gelaten en bied voor dit geld de echte vvv supporter een consumptie aan.

  vrijwilligers genoeg die hulp hadden willen bieden, en uiteindelijk de kostenpost goedkoper was geweest.

  dit mag je GEEN fan avond noemen !!!!!!

  1. supportertje

   Wel weer lekker kort door de bocht vind ik nmm. Volgens mij was het geen fanavond maar een gelegenheid om naar de oefenwedstrijd te kijken, met aansluitend een kans om elkaar de beste wensen te geven. De verwarming deed het tenminste, dus koud was het niet. We hebben wat hapjes gehad, en ja we moesten ons biertje betalen. Maar dat moet anders ook. Ik vond het juist netjes dat er personeel was voor de bediening. En zonder sponsoren was VVV al lang verleden tijd, dus iets minder afgeven op deze mensen lijkt mij wel aan de orde. Wat let je om zelf ook sponsor te worden. Financieel niet mogelijk waarschijnlijk, zoals voor vele anderen, maar wel een warm hart voor VVV. Duidelijk, maar laat VVV dan wel de sponsoren een beetje vertroetelen, zij houden op dit moment VVV overeind.

  2. robvvv

   Tsjonge tsjong, wat een commentaar. Je hebt niet helemaal begrepen wat de strekking van de avond was: een oefenwedstrijd met aansluitend een nieuwjaarsborrel.. Meer niet .. Er heeft nergens gestaan dat er een fanavond zou zijn. En de 3e helft was best gezellig. Altijd maar weer dat gezeur hier .. ongelooflijk

 8. john

  als ze mij uit nodigen voor een nieuwjaarsborrel dan had ik toch iets anders verwacht.

  vorig jaar kreeg je biertje e.d. voor 1 euro.

  toen waren er een uur na de wedstrijd nog veel supporters aanwezig toen de spelers erbij kwamen.

  nu was er om 21.00 totaal niks meer aanwezig toen de spelers binnen kwamen.

  ik wil alleen maar duidelijk maken dat al dat ingehuurd personeel ( 12 personen uit Arnhem) weggegooid geld is. had deze euro’s maar in de supporters geïnvesteerd !

  op naar een succesvol 2020 ,met hopelijk handhaving in de eredivisie.

 9. Goodie

  Vernam zojuist op de radio dat het zo goed als rond was en dat er waarschijnlijk ook een optie tot koop in het contract zou worden opgenomen, al liet Valckx zich hier niet over uit.

  Mocht het waar zijn, dan verwacht ik een Mlapa constructie. Dat salaris zou VVV zelf niet kunnen ophoesten gok ik.

 10. Dond

  Hij stond inderdaad te boek als groot talent.
  Hopelijk zit het een beetje goed met de mentaliteit en lost dat de problemen achterin voor een gedeelte op. Wie weet wat er nog meer mogelijk is.
  Aanvallend zal voor VVV geen prioriteit meer zijn. Al denk ik persoonlijk dat we daar zeker nog wat kunnen gebruiken.

  Vertrek: Scheimann – Vervanger: Cavlan?
  Aanwinst: Mario Engels / Lazaros Lamprou (zouden denk ik ook wel als aanvallende middenvelder uit de voeten kunnen)

 11. pierre

  AUGSBURGER ALGEMEINE 13 januari 2020

  Dem Bericht zufolge soll der Abwehrspieler ein halbes Jahr zum niederländischen Erstligisten VVV Venlo ausgeliehen werden. Der Klub befindet sich derzeit im Abstiegskampf der Eredivisie und belegt Platz 16 in der 18 Mannschaften großen Liga – es ist der Abstiegs-Relegationsplatz. Eine Verstärkung in der Defensive können die Niederländer gut gebrauchen: In bislang 18 Spielen kassierte Venlo 44 Gegentore und stellt damit die schlechteste Abwehr der Liga.

Leave a Reply