Regionale Jeugdopleiding PSV, VVV en Helmond Sport

De Koel2VVV-Venlo heeft samen met PSV en Helmond Sport bij de KNVB een businessplan ingediend voor een gezamenlijke Regionale Jeugdopleiding, die op 1 juli aanstaande van start moet gaan. Als de voetbalbond na beoordeling akkoord gaat met het plan, ontstaat daarmee de grootste gezamenlijke jeugdopleiding van Nederland.

FC Eindhoven
PSV heeft reeds een Regionale Jeugdopleiding met FC Eindhoven, dat ook onderdeel uitmaakt van de nieuw te vormen structuur. Eredivisionist VVV-Venlo en Jupiler League-club Helmond Sport hebben een aantal jaar geleden een gezamenlijke jeugdopleiding opgezet. De beloftenelftallen vallen buiten de samenwerking, eveneens als de jongste E- en F-teams. Marcel Brands (PSV), Mario Captein (Helmond Sport) en Wim Dusseldorp (VVV-Venlo) hebben de afgelopen periode namens de clubs intensief aan de definitieve opzet gewerkt.

Reactie Marcel Brands, PSV

Namens PSV is technisch manager Marcel Brands opgetogen over de beoogde nieuwe Regionale Jeugdopleiding. “Doelstelling van PSV is om de beste talenten van Zuid-Nederland naar Eindhoven te halen. Omdat er clubs op verschillende niveaus meedoen, kunnen jonge spelers altijd een betaald voetbalopleiding volgen. Qua achterland ontstaat er dadelijk een heel groot gebied om jeugdspelers te kunnen scouten en opleiden. Door middel van een krachtige samenwerking ontstaat er een bolwerk van jeugdopleidingen.”

Reactie Wim Dusseldorp, VVV-Venlo
Technisch manager Wim Dusseldorp van VVV-Venlo is zeer tevreden met het resultaat: “Door op deze schaal samen te werken ontstaat er een kwaliteitsimpuls voor het jeugdvoetbal in deze grote regio. Hierdoor hoopt ook VVV-Venlo meer kwalitatief eredivisiewaardige spelers aan de selectie toe te kunnen voegen. De spin-off van dit samenwerkingsverband zal zich in de komende tijd gaan bewijzen, daar hebben alle betrokken BVO’s profijt van.”

Reactie Mario Captein, Helmond Sport
“Dankzij deze samenwerking worden de kansen voor onze (regionale) talenten vergroot om via ons eerste elftal in het betaald voetbal te komen. Deze samenwerking is een mooie stap vooruit om onze jeugdopleiding nog verder te ontwikkelen”, aldus Mario Captein, algemeen directeur van Helmond Sport.

Bron: PSV.nl

Leave a Reply