Reisinformatie uitwedstrijd RKC Waalwijk

VVV-Venlo kan aanstaande vrijdag promoveren in Waalwijk tijdens de wedstrijd tegen RKC.  Dan moet er wel nog eventjes gewonnen worden. Veel mensen willen meereizen naar de uitwedstrijd tegen RKC maar hebben nog veel vragen. Wij hopen met die bericht (via de Fanclub), alle vragen te beantwoorden.

Ten eerste is het goed om te weten dat de uitwedstrijd alleen per BUSCOMBI bezocht kan worden. Er is dus geen mogelijk om zelf per auto naar Waalwijk af te reizen. Kaarten kosten voor leden van Fanclub d’n Twellefde Man € 18,- terwijl niet leden € 23,- betalen. Er mogen maximaal 12 bussen ingezet worden om 650 supporters naar Waalwijk te vervoeren (meer bussen passen er niet in de bussluis). Daarnaast hebben we een verplicht reisschema opgelegd gekregen.

Dat betekent dat indien er daadwerkelijk 12 bussen naar Waalwijk afreizen wij in 3 clusters gaan rijden:

Bussen 1 t/m 4 vertrekken om 17.10 uur

Bussen 5 t/m 8 vertrekken om 17.30 uur

Bussen 9 t/m 12 vertrekken om 17.40 uur.

Let op: het busnummer op de buskaart correspondeert met de bus waarin je mee rijdt! Ivm volle bussen kun je niet zonder meer in een andere bus instappen. Onderling ruilen is natuurlijk wel mogelijk. Als er minder dan 12 bussen naar Waalwijk gaan zal het tijdschema mogelijk nog iets aangepast worden. Zorg er dus voor dat je tijdig bij de Koel bent aanstaande vrijdag! Oh… en scoor nog snel je kaartje! Dit wil je toch niet missen?

Aanstaande vrijdag kan het dan gaan gebeuren! VVV kan door winst bij RKC de promotie naar de eredivisie veilig stellen!

Wij verwachten dat er veel supporters zullen zijn die deze wedstrijd willen bezoeken en organiseren daarom de busreis naar deze wedstrijd.

 

40 Responses

 1. pavisto67

  Dank voor de heldere uitleg. Wat leven we toch in een afschuwelijk voetballand. Een verplichte buscombi.
  Waarom toch? VVV supporters zijn misschien wel de meest brave supporters van het land. Er is werkelijk waar geen enkel argument aan te dragen waarom er niet een auto combi of vrije kaartverkoop mogelijk zou moeten zijn. En met behulp van de lokale autoriteiten en RKC zou het toch mogelijk moeten zijn een extra vak beschikbaar te stellen? Voor de meeste mensen is een busreis prima, dat begrijp ik ook wel, maar voor mensen die zoals ik ver buiten de regio Venlo wonen is het nagenoeg onmogelijk om de wedstrijd bij te wonen. Ikzelf woon bijvoorbeeld in de regio Breda, dus dat zou een Breda-Venlo-Waalwijk-Venlo-Breda worden voor mij, 500 km of zo…. dan is voor mij alle lol er wel af. Ik kijk wel tv….

   1. Koelie

    Mazzelpik. Voor mij wordt het tv. Ik las dat je alleen kaarten met rkc clubcardkon kopen. Laatste keer RKC in de playoffs ook al combi. Dat ga ik niet nog een keer doen vanuit Tilburg.

  1. We zijn hierin geen partij :). De Fanclub gaat hierover en zij hebben ongeveer deze tekst gedeeld wij hebben het een beetje aangekleed om de mensen te bereiken en op alle vragen antwoorden te kunnen geven.

  2. Machiavelli

   Ik vind het ook echt onzin. Ik ga die bussen niet halen, daar ik absoluut niet eerder kan vertrekken vanuit mijn werk in Helmond en ik niet vóór 6 uur in Venlo ben. Echt triest, en waarom??? Wat je al zegt, er zal geen 1 supporter zijn die op zo’n avond het feestje zal willen verpesten… Bovendien zijn de zogenaamde “hooligans” bij VVV ook wel op 1 hand te tellen. ECHT TRIEST, misschien wel de wedstrijd van het jaar.

   1. Ik snap je frustratie 100% zeker en het is ook iets waar wij achter de schermen al onze dingen over hebben gezegd maar goed. Wij als VVV kunnen niet veel als de gemeente en politie Waalwijk hiervoor kiezen. Het was geen combi maar dit is een tijd geleden zo aangepast nadat het duidelijk werd dat de promotie wellicht in Waalwijk behaald kan worden.

    Twee weken geleden waren we ook aanwezig bij het congres van het supporterscollectief waarbij veel frustratie over onnodige buscombi’s zijn neergelegd bij de KNVB en politie. Maar daar hebben we momenteel helemaal niks aan. Ik persoonlijk heb geluk dat ik in Duitsland werk en dus vrij heb aankomende vrijdag. Hierdoor kan ik het nu wel halen maar normaal gesproken zijn deze wedstrijd voor mij ook niet haalbaar wat zonde is.

   2. Machiavelli

    Ik leg het probleem ook niet bij VVV, die willen natuurlijk ook dat elke supporter aanwezig kan zijn. Het is gewoon zo jammer dat de lokale driehoek zo bang is geworden in dit landje en alle supporters over 1 kam scheert. Ik kan me amper incidenten met VVV-supporters tijdens uitwedstrijden van afgelopen seizoenen herinneren en al helemaal niet met RKC, dus dat maakt het extra wrang.

    Heb je mazzel! Veel plezier, en moedig onze jongens ook maar even voor mij aan dan! 😉 Hopelijk gaat dat congres ooit nog positieve dingen opleveren.

   3. Goodie

    En een thuisvak is voor jou geen optie? Als ik de bus niet had kunnen halen zou ik ongetwijfeld het vak naast het uitvak gepakt hebben.

   4. Machiavelli

    Bedankt voor de tip, heb inmiddels kaarten voor het thuisvak weten te bemachtigen!

   5. supportertje

    Denk dat de tweede echte klapper op maandag a.s. zou kunnen zijn. Moet Jong Ajax wel verliezen van Dordrecht. Is VVV gebeurt en zou zo maar kunnen gebeuren bij Jong Ajax. Dan is het maandag wel zaak dat VVV wint. En kroning tot kampioen in Venlo, hoe mooi zou het kunnen zijn. VVV verdient het en wij ook

   6. Nee weet ik ook Machiavelli maar kan het niet vaak genoeg benadrukken. Sommige mensen denken dat we hierin keuzes hebben maar dat is helaas niet zo. Er zijn ook nauwelijks incidenten maar goed we worden nog altijd behandelt als criminelen. Dat moet veranderen want in de Eredivisie wordt dit alleen maar chaotischer.

 2. kiekoputspelke

  Ik verwacht dat de 650 kaarten vandaag nog verkocht gaan worden.

  Hopelijk gaat VVV nog praten met RCK Waalwijk of er niet een mogelijkheid is een (aansluitend) stuk van de tribune te geven voor extra kaarten ?

  1. Goodie

   Dat het vandaag uitverkocht raakt verwacht ik eerlijk gezegd niet. Maar ik mag wel aannemen dat het uitverkocht raakt, anders kun je je afvragen wat we in de eredivisie te zoeken hebben.

 3. rico76

  Ik heb gehoord dat er voorafgaand aan de wedstrijd en na afloop v.d. wedstrijd (bij winst) rond ons stadion wat georganiseerd gaat worden voor supporters klopt dit? Zou wel echt tegek zijn….. VVV en haar partners zijn goed bezig, de fanzone was afgelopen vrijdag al top!

 4. beek

  Even een vraagje over maandag.
  Om acht uur is er (bij een kampioenschap) een huldiging op het stadhuis.
  Volgens Venlonaren (wedstrijden) begint dan de wedstrijd tegen Emmen.
  Waar kan ik om 8 uur het beste heengaan?

  1. Koelie

   Maandag begint de wedstrijd om 14:30.

   Ik las dat ze de Markt gaan afzetten met plek voor 3000.
   Prima dan kunnen ze meteen regelen dat er alleen toegang is voor de seizoenkaarthouders.

 5. Meuske

  We kunnen nu wel gaan zeuren over de verplichte buscombi maar het is zoals het is! Aan ons nu de taak om te zorgen dat het uitvak bomvol zit met uitzinnige VVV fans die 90 minuten lang onze jongens steunen! Het feestje komt er toch wel…..Forza VVV Forza Eredivisie 17/18

 6. Meuske

  Gewoon helemaal wegblijven bij dat stadhuis, hebben al jaren geen poot uitgestoken naar de club! Dus de gemeente zoveel mogelijk vermijden bij het kampioensfeest!

 7. Luis Erique

  Meuske, een feest op het stadhuis doe je natuurlijk niet alleen voor de gemeente. Ik denk dat het qua uitstraling ook mooier is, en je helpt lokale ondernemers in het centrum. Als club goed voor je maatschappelijke betrokkenheid.

 8. Ben

  Eigenlijk wel, ik zal me inhouden met mijn woordenkeus, vreemd dat, mochten we kampioen worden, dat het ultieme feest gehouden wordt op ons gemeentehuis, waar dan de grootste anti-VVV clan, onze gemeente “bestuurders” vooraan staan. Het zou hun sieren als ze een beetje op de achtergrond blijven.
  Kan het echt niet elders? Of gaan zij een plek “elders” sowieso verbieden onder het mom van veiligheid? FORZA VVV!

  1. Machiavelli

   Ik neem aan dat “onze” gemeentebestuurders sowieso niet aanwezig zijn. Die hebben elke maandagavond een exclusief etentje met de heren van het geweldige kazerneproject. Betaald door…. Inderdaad, wij, de burgers, de VVV-supporters. De huldiging van het kampioenschap in 2021 wordt trouwens niet meer gevierd op de Joeksmobiel, maar in de kabelbaan. Heeft de gemeente indirect toch nog geïnvesteerd in VVV! Helemaal top. Want daar hebben de heren wel geld voor.

  1. mats

   Ja Goodie, VVV moet meer druk zetten op RKC om vrije verkoop/eigen vervoer te realiseren. Zijn zat supporters die elders in het land wonen die niet die hele omweg naar Venlo kunnen maken voor ene verplichte buscombi. Schijt gewoon!

   En tegen Eindhoven zie ik nu ook al zo’n verplichte buscombi. Normaal gesproken had ik al deze wedstrijden kunnen bezoeken en juist nu ze kampioen kunnen worden, wordt het opeens onmogelijk gemaakt. Echt ziek van gewoon!

   1. Goodie

    Dat zal nu toch niet meer teruggedraaid worden ben ik bang. Ook Eindhoven is een buscombi inderdaad. Jammer, maar gemeentes doen het tegenwoordig al in hun broek als er +200 uitsupporters komen.

   2. Tsjaa weet je wat die Gemeente gewoon zegt. Onze regels of gewoon geen uitsupporters, dan heb je wat. Het is kut allemaal en het gaat totaal helemaal nergens meer over. Vooral omdat we de laatste tijd veel spreken over normalisatie en geen onnodige buscombi’s maar het tegenovergestelde gebeurd.

   3. Mikan

    Ik woon zo’n beetje tegenover het Eindhoven stadion. Inderdaad niks te regelen voor het uitvak itt tot andere jaren. Wordt dit jaar dan het “thuisvak” , jammer maar het is niet anders.

Leave a Reply