Remise tegen Roda in geheime oefenwedstrijd

Gisterenmiddag speelde VVV-Venlo achter gesloten deuren een oefenwedstrijd tegen provinciegenoot en rivaal Roda JC. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Beide ploegen begonnen gisteren met een aantal reservespelers aan de wedstrijd. Bij VVV-Venlo ontbrak doelman Deckers, spits Seuntjens, linskback Fleuren en aanvoerder Post. In het lege Parkstad Limburg stadion was het aftasten in de beginfase van de wedstrijd. Er gebeurde vrij weinig op het veld en de bal werd vooral rond getikt op het middenveld. VVV-Venlo kwam amper in problemen tot halverwege de eerste helft. De Venlonaren raakte twee keer de bal op het middenveld waarna Roda slim in de counter omschakelde. Met twee goede doelpunten schoot Paullissen, VVV-Venlo op een achterstand. De russtand werd dan ook 2-0 voor de Koempels.

In de tweede helft zagen we een beter VVV-Venlo. De Venlonaren bleven knokken en lieten goed voetbal zien. Roda JC had hier geen antwoord op en werd steeds verder teruggedrongen. Na de aansluitingstreffer van Johnatan Opoku was het eenrichtingsverkeer en kregen de Venlonaren een aantal goede mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Dit gebeurde ook na goed doorzetten van Torino Hunte. In de slotfase kreeg Selman Sevinç nog een geweldige kans op de winnende treffer. Maar doelman Verbist wist de bal goed te keren. De wedstrijd eindigde dan ook in een terechte remise.

Statistieken
Roda JC-VVV 2-2 (2-0)
25. Mitchel Paulissen 1-0, 28. Mitchel Paulissen 2-0, 79. Johnatan Opoku 2-1, 81. Torino Hunte 2-2.

Roda: Verbist, Monteyne, Biemans, Werker, Peeters, Rutjes, Noor (55. Smeets), Da Silva, Van Son, Gyasi, Paulissen.

VVV-Venlo: Delano van Crooij, Buwalda, Promes, Haagen, Bourdouxhe, Kruijsen, Sevinç, Nijholt (62. Gijzen), Resida (79. Donkers), Opoku, Hunte.

6 Responses

 1. Goodie

  Lincoln, was je bij deze wedstrijd? Ben wel benieuwd hoe Bourdouxhe het deed nu hij weer basis starten, en ik ben ook wel weer benieuwd naar Sevinc. Hoe zit het eigenlijk met Selman? Krijgt in wedstrijden die er toe doen nauwelijks speeltijd, en het contract loop aankomende zomer af dacht ik.

  1. Ik was gisteren inderdaad bij de wedstrijd aanwezig om een aantal foto’s te maken. De wedstrijd was typisch een oefenwedstrijd en daarbij speelde Roda met veel bankzitters. Zoals de trainer van Roda in de krant vanmorgen al zei ze wilde de spelers die vooral de bankspelers testen om te kijken of ze het niveau aankonden. Maar dan nog stond er een prima elftal. VVV begon ook met een andere formatie en je merkte meteen dat Seuntjens niet aanwezig was. Geen echt vast aanspeelpunt en een andere speelstijl, veel ballen voorin werden verloren. Hoe goed Opoku ook is, hij is naar mijn mening geen spits. Bourdouxhe speelde naar mijn mening een prima wedstrijd vooral de tweede helft kreeg Bourdouxhe veel ruimte omdat Roda met een 442 systeem speelde. VVV speelde sowieso een redelijk goede wedstrijd al werden 2 fouten op het middenveld kei hard afgestraft met doelpunten. Sevinc was naar mijn mening onzichtbaar maar had hier en daar wat kansjes met bijvoorbeeld een afstondschot en hij had de wedstrijd kunnen beslissen met een slim schot in de hoek. Maar goed Sevinc is helaas niet meer de Sevinc van 2 seizoenen geleden. Ik denk dat dit zijn laatste seizoen VVV is. Ik wil er wel even bij zeggen, ik ben geen trainer en beschrijf nu de wedstrijd zoals ik het beleefd heb.

   1. Goodie

    Oke duidelijk, bedankt! Jammer dat Roda in een 4-4-2 voetbalde. Lijkt me niet echt de speelwijze om Bourdouxhe echt te testen, of de vleugelspelers moesten veel opgekomen hebben.

 2. Ben

  VVV heeft momenteel een behoorlijke selectie, maar Sevinc hoort zeker bij de selectie te zitten en contract moet zeker worden verlengd. Hij behoort in ieder geval bij onze VVV toekomst. FORZA VVV!

Leave a Reply