René Trost: “We moeten er meteen staan”

Op vrijdag 17 januari staat de eerste wedstrijd van het kalenderjaar voor de mannen van René Trost en zijn technische staf op de rol. Tegenstander is dan Helmond Sport, de huidige nummer negen van de Jupiler League. De Helmonders hebben 33 punten uit 22 wedstrijden. De geelzwarten staan vijfde, met 3 punten meer.

De tegenstander is uiteraard geanalyseerd door de staf: “Helmond Sport is al jarenlang een goed op elkaar ingespeelde ploeg. Zij moeten het hebben van het collectief, gepaardgaand met een grote dosis strijd. En ze hebben specifieke kwaliteiten in de ploeg. Voorin veel snelheid. Wat me opvalt is dat ze wel veel tegendoelpunten krijgen. Ik verwacht dat wij vrijdagavond het spel moeten gaan maken”, vertelt de trainer.

De winstpartijen tegen MVV en Sparta hebben de groep goed gedaan: “We zijn met een goed gevoel de winterstop ingegaan. Maar de komende drie wedstrijden zijn heel belangrijk. Januari bepaalt de eerste schifting en wij moeten ons dat terdege realiseren. In deze maand wordt figuurlijk de temperatuur bepaalt voor de komende maanden. Het wordt aanhaken of afhaken, zo simpel is het. Ik heb een goed gevoel: met de staf zie ik een frisse groep en ik ben blij dat het vrijdagavond begint. We moeten er meteen staan. Dat gevoel proef ik ook in de groep”, aldus René Trost.

De lijst met blessures bestaat naast de langdurig geblesseerde Yuki Otsu uit nog enkele andere speler, als Travis Cooper. De Australiër heeft last van zijn bovenbeen en dat duurt nog enkele weken, dat moet de tijd nemen. Bas Hendriks viel tegen FC Den Bosch uit met een blessure aan de knie. Dylan Donkers kampt met zijn hamstring, net als Roy Heesen. Eric Verstappen heeft last van zijn schouder en zit ook niet bij de groep.

De wedstrijd in het Lavans stadion begint vrijdagavond om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sanders.

Bron: VVV-Venlo

4 Responses

 1. Drikus

  Een frisse groep, een goed gevoel, dat gevoel proef ik in de groep….
  Sorry hoor, maar dat komt bij mij niet over als een tot op het bot gemotiveerde groep die voor elke grasspriet knokken, bikkelen en tot het gaatje willen gaan.
  Klinkt voor mij meer als een groep uitgeslapen vliegtuigspotters die op tijd bij schiphol gaan staan om een foto van een nieuw toestel te maken….
  Aan Trost en het team om te bewijzen dat een goed gevoel genoeg is om de 3 punten mee naar Venlo te nemen.

 2. clubman

  Hahaha…ja inderdaad…maar niet tegen Helmond! Dan staan we er meteen in de 1e helft al! Goed dat de hele groep dat gevoel heeft…prima werk verricht deze winter!

Leave a Reply