René Trost nieuwe trainer VVV

De kogel is door de kerk: dinsdag 18 juni mag VVV-Venlo met gepaste trots bekendmaken dat René Trost in seizoen 13|14 samen met de technische staf leiding gaat geven aan het eerste elftal.

De 48-jarige oefenmeester tekent een contract dat hem voor één seizoen (met een optie van 1 jaar) aan VVV-Venlo verbindt. Eerder was René Trost (assistent)trainer bij onder meer Roda JC, Lierse SK en MVV. Bij de laatste club was Trost de afgelopen drie seizoenen actief.

Zijn hele voetbalcarrière als speler stond Trost onder contract bij Roda JC, dat hem in seizoen 94|95 aan VVV-Venlo verhuurde. Vanaf zijn vakantie-adres in Italië reageert hij: “VVV-Venlo was erg daadkrachtig en gaf me meteen het gevoel dat ik de juiste man op de juiste plaats was. We waren het dan ook snel met elkaar eens.”

Hans Soentjens, algemeen directeur van VVV-Venlo, over de keuze voor Trost: “René is een bevlogen trainer die de afgelopen seizoenen heeft laten zien dat hij een team kan opbouwen en motiveren. Als Limburger en oud-speler kent hij de cultuur hier in Venlo en omstreken. De keuze voor hem is een keuze die breed gedragen wordt.”

53 Responses

 1. Louis van Gaal

  Mooi… nu snel verder de selctie op het gewenste niveau brengen en als het even kan met een complete groep aan de voorbereiding beginnen.. Pro(o)st op Rene Trost..

 2. RuiverCity

  Prima zet van VVV. Hoop dat hij de nodige spelers over de streep weet te trekken na het negatieve imago onder Lokhoff. Misschien wel Tommie Daemen terug halen? Heeft toch een goede kijk op de Juup, weet wat er verlangd wordt.

 3. rongo26

  Maar voor 1 jaar getekend (+ optie van 1 jaar). Wellicht wil hij eerst afwachten hoe de samenwerking bevalt en/of kijken of VVV bij machten is een selectie neer te zetten zodat hij volgend seizoen een eredivisie trainer is?

  Maar zijn komst is in ieder geval goed nieuws.

 4. RuiverCity

  Trost tegenover VI:

  René Trost heeft geen moeite met het feit dat hij voor één jaar heeft getekend bij VVV-Venlo. ‘Ik begrijp wel dat VVV een tikje voorzichtig is, gezien het verloop van trainers de laatste jaren’, laat Trost aan VI weten.

  ‘Maar dat houdt me scherp. Ik wil het laten zien bij VVV en ga ervoor zorgen dat ze binnen een paar maanden zeggen: met die vent willen we langer door.’ Het tekent de gedrevenheid van Trost. Zijn doel is om de Venlose club in een jaar weer terug te brengen naar de Eredivisie, al weet hij dat het niet makkelijk zal worden.

  ‘Kijk maar naar clubs als Sparta en De Graafschap hoe dat kan tegenvallen, maar de uitdaging ligt er. Eerst zullen we ervoor moeten zorgen dat we de boel weer opbouwen en de sfeer gaan omdraaien bij de club.’

  ‘Want ik verwacht niet dat de spelers hier op 27 juni fluitend binnenlopen, zo vlak na de degradatie’, vervolgt hij. ‘Maar ik heb er wel enorm veel zin in en ga er alles aan doen om deze club weer omhoog te krijgen.’

  Trost zal, in tegenstelling tot berichten in Limburgse media gisteren, geen eigen assistent meenemen naar Venlo. Hij gaat aan de slag met de huidige staf van VVV. De geboren Kerkradenaar keert terug bij de club waarvoor hij nog een seizoen als speler uitkwam.

  ‘Dat was toen niet zo’n succes’, lacht hij, ‘dus ik heb wat goed te maken. Ik ben heel blij met deze kans. Na mijn vertrek bij MVV kwam er helemaal niks. Toen VVV vrij kwam, hoopte ik dat zij wel aan mij zouden denken. En gelukkig. De club is ook heel slagvaardig geweest.’

  ‘De leiding kwam met drie man (directeuren Hans Soentjens en Marco Bogers en technisch manager Wim Dusseldorp, red.) naar mijn vakantieadres in Toscane en daar verliepen de gesprekken meteen voorspoedig. Ik doe bijna alles op gevoel, en dat zit goed bij VVV.’

 5. De Koel

  Prima keuze van VVV. Trost heeft bewezen een team op te kunnen bouwen (met minimale middelen, MVV had een salarisplafond van Eur 50.000,-). En dat is nu hard nodig na een seizoen vol afbraakvoetbal.

  1. Frosty

   Juiste keus denk ik!

   VVV-O1 had het over ene Bryan Smeets die zijn contract niet wil verlengen.
   Ik had er nog nooit van gehoord maar puur op statistieken, 9 doelpunten en 6 assists, lijkt me dit een aardig talentje. Pas 20 jaar en tweebenig.

 6. Louis van Gaal

  Heerenveen meldt zich voor Wildschut. Deal zo goed als rond. VVV zoekt alleen nog enkele vrijwilligers die kunnen meehelpen hem in te pakken en iemand die er een strik om kan knuppen …. Doei en veel plezier ermee !

 7. hki

  Misschien hier een paar Transfervrije spelers wat voor VVV?
  Oussama Tannane Mid (Heerenveen) 8 (0)
  Jens Janse Ver (NAC Breda) 24 (0)
  Daniel de Ridder Aan (Heerenveen) 15 (3)
  Gilano Wijnaldum Ver (AZ) 19 (0)
  Ali Messoud Mid (AZ) 0 (0)
  Ramon Leeuwin Ver (ADO Den Haag) 4 (0)
  Bandjar Ver (RKC) 11 (0)
  Boy Deul Mid (Veendam) 24 (6)
  Lars Hutten Mid (Veendam) 26 (12)
  Stijn Wuytens Mid (beerschot) 16 (2)
  Guvenc (helmond sport) 30 (18)

  1. Lincoln

   Wijnaldum speelde echt een goede bekerfinale en ik denk dat hij liever op Eredivisie niveau actief wilt blijven. Er staan wel wat interessante voetballers tussen maar ze moeten wel haalbaar zijn en bij VVV passen

  1. Goodie

   Guvenc en Smeets erbij voor de aanval. Stijn Wuytens vervanger van Van Haaren. Moet zichzelf maar in de basis zien te spelen. En dan Leewin/Vostermans en Bandjar/Wijnaldum. Die Lars Hutten heb ik eerlijk gezegd nooit zien spelen. Dan nog een spits want Nwofor heeft gezegd niet in de Jl te willen voetballen. En je hebt een complete en een team dat gaat strijden voor het kampioenschap.
   Heb de grootste angst voor Sparta. Hebben zich al goed versterkt.

 8. YowVVV

  Prima trainer, alleen de rest van de technische staf blijft aan.
  Maar ben ervan overtuigd dat Trost wel een stempel drukt!

  Verder opschonen die handel, genoeg spelers met mentaliteitsproblemen gehad al afgelopen seizoen, voelde zich al te groot voor vvv laat staan voor nu een jaar vvv in de juup.

 9. Paljas

  Waarom mogen Van Dael en Jacobs gewoon blijven zitten?
  Een blunder van jawelste om een trainer te ontslaan,een andere trainer weer aan te stellen,maar die 2 dorpsidioten te laten zitten(ze hebben beide inmiddels 5 trainers overleefd).
  Mijn inziens mede verantwoordelijk voor de mindere prestaties de laatste jaren van dit VVV.
  En ze voegen werkelijk NIETS toe en komen aantoonbaar kwaliteit te kort om überhaupt als assistent te mogen fungeren.
  En dus…inrukken en opzouten met Van Dael en Jacobs!

  Gegroet,

  Paljas.

  1. Goodie

   ”Drost verkaste naar NAC Breda en bij Roda JC Kerkrade tekende zowel Van Peppen als Ramos een contract. Als potentiële opvolgers zijn Kew Jaliens, Serginho Greene en Marcel Seip nadrukkelijk in beeldt, zo meldt De Telegraaf. Vanwege de salariseisen van Seip is een akkoord met de mandekker, die afgelopen seizoen bij VVV-Venlo speelde, ver weg.”

  1. Goodie

   Jup. Misschien ook maar beter. Was niet bepaald een intelligente spits. Zo’n 5x per wedstrijd buitenspel, omhaals proberen te maken terwijl we nog 3 goals nodig hadden tegen gae.

 10. brise continu

  Ongeloveloos hoe praktisch alle heren voetballers zichzelf vinden, bijna boven God verheven…maar, maar…ocherm dit seizoen 3 deukjes geschopt in halfzachte boter en ze menen meteen de nieuwe superspits te zijn van Barca…Uche uche uche…het stikt hier van de mugge…Dag Oetsje..bedankt voor alles, al was t niet veel…

  pssst…zo ff sprietse!!

 11. Paljas

  Op eerstedivisieniveau kan Nwofor natuurlijk wel het verschil maken.
  Zo’n spits kan doorslaggevend zijn als het gaat om promomotie…
  Ik zie trouwens in de eerste divisie geen spits rond lopen van het kaliber Nwofor,verre van dat zelfs.
  Maar ja,net zoals Linssen en Van Haaren heeft begrijpelijkerwijs ook Nwofor geen zin in een niveautje lager…

  Gegroet,

  Paljas.

 12. Venske

  Ik hoop dat nwofor blijft en dat we eindelijk met een normale aanval, dus twee buitenspelers zullen spelen. Zeker weten dat hij er dan flink wat in het netje zal leggen. Afgelopen seizoen steeds als eenzame spits voorin staan is toch ook hopeloos. Wildschut zal het als aanvaller bij Heerenveen zeker gaan maken. Hij hoeft dan niet steeds de ballen in het eigen strafschopgebied te gaan halen maar kan zich puur op de aanval richten. Ik zie het seizoen onder Trost met vertrouwen tegemoet. Promoveren is een andere zaak, maar als die reserveteams niet mogen meedoen voor promotie, is de nacompetitie niet halen bijna onmogelijk… We wachten in spanning af wat er nog gaat veranderen in de selectie!

 13. venlofan

  ik denk dat we nu een stap in de goede richting zitten nieuwe trainer, nieuwe keeper die het niveau wel aankan , goede centrale verdediger is fysiek heb hem vorig jaar een keer zien spelen. Alleen nu nog contracten verlengen en guvenc en leeuwin halen . Wat mij betreft over Yannick verkopen zou ik zeggen en daar 2 mentaal sterke spelers van halen EDWIN LINSSEN en KEN LEEMANS die allebei graag weg willen.

  Hiermee zouden we toch bovenaan mee kunnen doen

  Forza venlo

  1. VvvVenlo

   Leeuwin zou inderdaad geen verkeerde zijn om centraal naast Balkestein te zetten, VVV zou concrete belangstelling hebben in Guvenc dus hoop dat die deze kant op komt! Verder is het aardig stil omtrent geruchten van eventuele aankopen…afwachten dus maar.

   1. Goodie

    Vostermans of Leeuwin naast Balkestein en je hebt een prima verdediging. Blijf toch nog hopen op Isoufi die nu transfervrij is. Behendig middenvelder die uit 24 wedstrijden 6 keer heeft gescoord. Niet slecht voor een middenvelder met een niet heel goed team om zich heen.

 14. kenfen

  Helemaal mee eens venlofan, ik zou Ammi ook nog wel een jaartje in de koel willen zien, buiten die 2 wedstrijden tegen Go ahead heeft die als een van de weinigen de laatste wedstrijden toch goed gepresteerd Bovendien denk ik als je dergelijke spelers haalt het venlo gevoel bij de supporters weer eens naar boven haalt het zou wat seizoenkaarten meer betekenen en de steun van de 12e man doen toenemen.
  Ps Liever met venlose sfeer in de Juup (een jaartje) da met deen dieke kop van Lokhoff in de championslieg

 15. Pingback : 2reached

Leave a Reply