René Trost: “we moeten de stijgende lijn nu voortzetten”

Op maandagavond 21 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax op het programma voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. Een uniek moment, want nog nooit eerder speelden de Venlonaren in competitieverband tegen een ‘Jong’ team. Naast Ajax hebben ook FC Twente en PSV sinds dit seizoen een Jong-elftal in de Jupiler League. Deze twee elftallen zijn de volgende speelrondes de tegenstander van onze geelzwarten. Maar maandagavond dus eerst Jong Ajax.

René Trost heeft de tegenstander meerdere malen zien spelen, maar een analyse is moeilijk: “Jong Ajax speelt vaak in wisselende samenstellingen. De ene keer doen er enkele spelers mee die regelmatig in het eerste spelen, de andere keer staan er jeugdspelers in de basisopstelling. Daar is geen peil op te trekken. Maar het spel is in elk geval altijd hetzelfde: ‘op zijn Ajax’. Maar ik denk dat wij daar ook niet te veel naar moeten kijken. We moeten uitgaan van ons eigen spel. Ook tegen Jong Ajax.”

Het team heeft de afgelopen wedstrijd vertrouwen kunnen tanken: in Oss werd met 1-2 gewonnen, nadat enkele weken geleden de bekerwedstrijd tegen dezelfde tegenstander met identieke cijfers werd afgesloten. “Dat doet het team goed, want een overwinning is altijd lekker. Maar zeker wanneer er al een tijd niet meer gewonnen is. In de wedstrijd tegen Jong Ajax kunnen we nu de stijgende lijn proberen voort te zetten. En dat mag wat mij betreft ook met een cleane zakelijke overwinning.”

De Venlose lappenmand wordt steeds leger: langdurig geblesseerden Gielen en Donkers zijn bijna terug en Jeffrey Altheer is hersteld van zijn blessure. Hij is door de technische staf toegevoegd aan de wedstrijdselectie van komende maandag. Ook Fins international Niki Mäenpää is terug van zijn interlandverplichtingen. Hij neemt de plaats onder de lat in van Danny Wintjens. De resterende 10 posities worden door dezelfde spelers ingenomen als bij de laatste wedstrijd.

De wedstrijd in Seacon Stadion – De Koel – begint maandagavond om 20:00 uur. Kaarten voor deze wedstrijd zijn tot 17:00 uur te koop in het FanCentre en vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd bij de kassa’s van het stadion. Voor deze wedstrijd geldt geen (S)CC-verplichting: iedereen kan een kaartje kopen.

Bron: VVV-Venlo

5 Responses

  1. LetsGoVenlo

    Het is geen voetbal uit de hemel of wat dan ook wat we te zien krijgen, maar we zijn als we vanavond winnen wel al 4 wedstrijden ongeslagen, de enigste club in de JL, samen met de sjengen, die op dit moment zolang ongeslagen is. Dan spreekt men wel van een stijgende lijn als je kijkt naar periode 1. Win je de komende 3 weken (om heel eerlijk te zijn mijn verwachting is dat ze van alle 3 de beloftenteams bij mekaar zeker 7 punten halen..) doe je weer vollop mee om de titel! Vanavond vol dr op en ik zeg 3-0 ! Forza Venlo!

  2. Sanderkuh

    Zo kijk je wel door een hele roze VVV bril…twee keer tegen de nummer laatst, Almere en Fortuna….. Wat ik probeer te zeggen met die TT pagina is dat VVV geen spits heeft die regelmatig scoort (is natuurlijk afhankelijk van overige spelers). Geen Boymans, geen Calabro etc.

  3. Pingback : 2drastic

Leave a Reply