René Trost: “We moeten uitgaan van onze eigen kracht”

Op zondagmiddag staat voor de ploeg van René Trost en zijn technische staf de derde wedstrijd in zeven dagen op het programma. Ditmaal is Jong PSV de tegenstander in ons eigen Seacon Stadion – De Koel -.

De ploeg uit Eindhoven is bezig aan een redelijke serie: in de tweede periode staat Jong PSV op de derde plaats met 10 punten uit de laatste 5 wedstrijden. In de reguliere stand is de Eindhovense ploeg pas op een veertiende plaats terug te vinden, met 16 punten uit 14 wedstrijden. Onze ploeg staat achtste met 22 punten uit 14 wedstrijden.

“We weten, net als tegen Jong FC Twente en daarvoor Jong Ajax, niet met welke spelers de tegenstander gaat spelen, maar dat is een gegeven. Bovendien moeten wij uitgaan van onze eigen kracht en ons eigen spel. Goed staan, bal veroveren en goed inspelen. Op die manier creëer je de kansen die je nodig hebt. Dat is het spel dat we willen spelen. En dat moet er meer en meer uit gaan komen”, zegt René Trost.

Na de wedstrijd tegen sc Heerenveen was er nog niet duidelijk wat de blessure van Jerold Promes voor gevolgen zou hebben. “Jerold is vrijdag bij de arts geweest. Na het maken en bestuderen van een röntgen-foto is gebleken dat er gelukkig niets kapot is. Er hoeft gelukkig niet geopereerd te worden, dus het is een kwestie van weken en niet van maanden. Heel vervelend voor ons en voor de speler, maar het is te overzien”, vertelt René Trost na de laatste training voorafgaand aan de wedstrijd.

Daardoor moeten er keuzes gemaakt worden in de basisopstelling. De trainer daarover: “Jeffrey Altheer is de vervanger van de geblesseerde Promes in de basiself, maar de positie is nog niet duidelijk. Ik kan ook nog iemand anders als Danny Post centraal in de verdediging zetten en Jeff naar het middenveld schuiven. Daar moet ik nog eens nachtje over slapen. Maar dat Jeff speelt is bijna zeker. Of er moet zaterdag nog wat gebeuren op de training.”

De wedstrijd tegen de Eindhovense beloftes staat onder leiding van scheidsrechter Honig en begint zondagmiddag om 14:30 uur. De kassa’s bij Seacon Stadion – De Koel – zijn vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd geopend. Er geldt geen ClubCard-verplichting: iedereen kan op de wedstrijddag zelf een kaartje kopen.

Bron: VVV-Venlo.nl

7 Responses

 1. socrates

  Die Trost blinkt weer uit in onovertroffen cliches, uitgaan van eigen kracht tegen een jeugdelftal waarvan de volwassen afdeling gemiddeld 21 jaar is. De bal is rond, elf tegen elf, als je niet scoort kun je niet winnen. Bek houden Trost, drie punten en anders niks. En het mag een graadje warmer in de Koel. Broezen.

 2. Ben

  Winnen, desnoods met 6-5, is het enige dat telt. Daarna nog eens 3 x aachter elkaar winnen en dan praten we verder. Kom na de wedstrijd noet met de smoes dat we Promes misten oid. FORZA VVV!

 3. Zeker wete

  D’raan VVV . Net als tegen ut tweede van Willem en het jonge Ajax. Dr’op en dr’euver
  gdvrdmm.
  p.s. nogmaals haal die fotorapportage van die fakking wedstrijd tegen de eagles van de FrontPage. Ik krijg telkens een horror-flashback.

 4. marcel

  ik zou graag willen dat trost hierin wat duidelijker is, uitgaan van eigen kracht is je sterke punten benutten, liefst dusdanig dat je zelf voor een groot deel bepaald wat er op het veld gebeurd.
  ik krijg echter regelmatig het gevoel dat VVV uitgaat van eigen tekortkomingen, wat resulteert in terugzakken, de bal aan de tegenstander laten, en kijken of er iets te halen valt op een of andere manier.
  De wedstrijd van afgelopen maandag spookt me nog door het hoofd, waarbij VVV tegen een mindere tegenstander ook het wedstrijdbeeld niet kan of wil bepalen.

  1. jason

   Marcel misschien moeten met name de backs van vvv eens stoppen met die zone dekking. In sommige situaties is zonedekking prima echter niet altijd zoals onze backs doen. De buitenspelers van de tegenstander kunnen altijd de bal aannemen en draaien. Verder moet met name niels eens wat meer voorzetten proberen te blokken met zijn JUISTE been.

   Lang leve De Koel

 5. Meuske

  Vind het toch ook wel slecht dat we steeds een middenvelder moeten gebruiken als er een centrale verdediger geblesseerd is. Laat altheer eerst eens een paar keer meedoen op de positie waar hij thuishoort op het middenveld. Hebben ze nou echt helemaal geen rekening gehouden met blessures. Maar het is nou eenmaal zo laten we hopen op 3 keiharde punten. Foto verslag van g.a.e. is mij ook een doorn in het oog en de poll van eerste periode. Come on Venlo

  1. sultana

   Is toch enkele jaren zo dat er voor een positie maar een speler beschikbaar is, kijk maar naar de positie van Niels Fleuren. Je hebt tijdens een seizoen altijd blessures en/of schorsingen maar zo ver denken ze bij VVV niet na.

Leave a Reply